Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

"Βγήκαν" τα όπλα σε μπαρ στο Ηράκλειο!


Ένα ακόμα αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από μπαρ του Ηρακλείου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό από πυροβολισμό στο πόδι ενός εργαζόμενου της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το cretalive, όπλο φέρεται να "τράβηξε" ένας θαμώνας μετά από μια παρεξήγηση που.. "άναψε" τα αίματα.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση και άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να συλληφθεί ο δράστης.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, που εκτιμά ότι γρήγορα θα εξιχνιαστεί η υπόθεση, καθώς υπάρχουν αρκετά στοιχεία προς αξιοποίηση...

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 15χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο


Παραλίγο τραγωδία σε τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί στο Ηράκλειο και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 15χρονου...

Τροχαίο ατύχημα με το "καλημέρα" σημειώθηκε στην λεωφόρο Καζαντζίδη του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το cretalive λίγο μετά τις 7.00 το πρωί, ένα μοτοποδήλατο που οδηγούσε ένας 15χρονος συγκρούστηκε με λεωφορείο, με αποτέλεσμα ο νεαρός να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.

Το τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος του κόμβου της Νέας Αλικαρνασσού και άμεσα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το αγόρι και το μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ηράκλειο: Η ΔΕΗ άφησε χωρίς ρεύμα παιδικό σταθμό


Το ηλεκτρικό ρεύμα στο 13ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, στη λεωφόρο Κνωσού, που φιλοξενεί περίπου 80 παιδιά, έκοψε η ΔΕΗ χωρίς καμιά ειδοποίηση, επειδή οι λογαριασμοί του ήταν απλήρωτοι από τον Δήμο από την έναρξη του σχολικού έτους.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώθηκε για τη διακοπή και εκφράσθηκε έκπληξη, αλλά και δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν ενημέρωσε για την υπόθεση.

Όπως διευκρινίστηκε από τον Δήμο, το νηπιαγωγείο ανήκει σε νέο σχολικό συγκρότημα που παραδόθηκε σ' αυτόν τον Σεπτέμβριο του 2012 και δεν είχε ενταχθεί στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών αυτό το εξάμηνο.

Ο λογαριασμός είχε έλθει στην επιτροπή Παιδείας, αλλά θεώρησαν ότι θα πληρωνόταν το επόμενο εξάμηνο με αποτέλεσμα να μην εξοφληθεί άμεσα.

Μετά από τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τις διαβεβαιώσεις για την άμεση εξόφληση της οφειλής, η ΔΕΗ επανασύνδεσε το ρεύμα στο νηπιαγωγείο.

Προστατευτικά μέτρα για την απασχόληση των ΑμεΑ


Πρόταση-παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη


Στην ανεπάρκεια προστατευτικών διατάξεων για εργαζόμενους που έχουν ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 67%, όσον αφορά στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ούτε μέτρου πρόσθετης μοριοδότησης τους, λόγω των αυξημένων αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους, αναφέρεται με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη.

Οι εργαζόμενοι αυτοί βρίσκονται σε δεινή θέση καθώς το ποσοστό  αναπηρίας τους κυμαίνεται από 50% - 66%, και των οποίων οι συμβάσεις έχουν  μετατραπεί σε αορίστου χρόνου βάσει  του Π.Δ.. 164/2004, μετά από αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Προσωπικού (ΑΣΕΠ), εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα για να διασφαλιστεί η εργασία τους είτε στη θέση που εργάζονται είτε μέσω μετάταξής/μετακίνησής τους σε νέα θέση εργασίας.

Επιπρόσθετα, κατά την έκδοση της  τελευταίας εγκυκλίου με Α.Π.:. ΔΙΔΑ-ΔΙΠΙΔ/οικ 560 με θέμα «Κινητικότητα Υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα», σελ.8 στην παρ. με τίτλο «Πρόταξη υπαλλήλου σε περίπτωση ισοβαθμίας», δεν υπάρχει πρόνοια για την πρόταξη υπαλλήλων με πιστοποιημένη αναπηρία ή χρόνια πάθηση και ποσοστό αναπηρίας 50-66%.

Στο έγγραφο του ο Ηρακλειώτης  Βουλευτής επισημαίνει ακόμα  ότι: «είναι γνωστό ότι εργαζόμενοι-ΑμεΑ εάν ενταχθούν στο μακρύ και αυξανόμενο κατάλογο της ανεργίας σε περιόδους έντονης οικονομικής ύφεσης δεν έχουν ελπίδα να βγουν ποτέ από αυτόν, τη στιγμή που καλούνται να αντιμετωπίσουν εκτός από το κόστος κάλυψης των βιοτικών τους αναγκών και το πρόσθετο κόστος που πηγάζει για τις ανάγκες της αναπηρίας τους, το ύψος του οποίου όχι μόνο είναι αρκετά μεγάλο αλλά βαίνει και καθημερινά αυξανόμενο».

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να υπάρξει μέριμνα για την απασχόληση των ΑμεΑ, δεδομένων των ιδιαίτερα υψηλών αναγκών τους.

Καταρρέει ο ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο - Μένουν 8 γιατροί, για 80 χιλιάδες ασφαλισμένους!


Ανύπαρκτη αναμένεται να είναι από τον επόμενο μήνα η πρωτοβάθμια περίθαλψη στο Ρέθυμνο, καθώς αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο ο ΕΟΠΥΥ αφού δεν θα ανανεώνονται στο εξής οι συμβάσεις των γιατρών που θα λήγουν. Έτσι, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα φύγουν 9 γιατροί του οργανισμού από το Ρέθυμνο και θα απομείνουν μόλις 8, οι οποίοι θα καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των 80 χιλιάδων ασφαλισμένων του νομού!

Σε πλήρη κατάρρευση οδηγείται πλέον στο νομό Ρεθύμνου η πρωτοβάθμια περίθαλψη, καθώς αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο ο ενιαίος οργανισμός παροχών υπηρεσιών υγείας, αφού προβλέπεται μείωση στο ιατρικό προσωπικό που είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, κατά 10%.

Αυτό για το Ρέθυμνο σημαίνει ότι αφενός δεν θα προσληφθούν οι 14 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που εκκρεμούν από το Μάιο του 2012 και αφετέρου δεν πρόκειται ν' ανανεωθούν ούτε οι συμβάσεις 9 γιατρών που λήγουν αυτή την περίοδο και έτσι θα μείνουν 8 μόλις γιατροί στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία για να καλύψουν τις ανάγκες των χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, στο νομό. Δηλαδή, με πολύ απλά λόγια, στο εξής ένας γιατρός θα αντιστοιχεί πλέον σε δέκα χιλιάδες ασφαλισμένους στο Ρέθυμνο.

Ο ιατρικός σύλλογος του νομού, στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποίησε το μεσημέρι στα γραφεία του, ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς για το νέο σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε με τις περικοπές στο ιατρικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ και κάλεσε τους χιλιάδες ασφαλισμένους ν' αντιδράσουν άμεσα, μαζικά και δυναμικά.
neatv.gr

Πυροβολισμοί στα Ζωνιανά για το κλάδεμα μιας μουριάς!

Ένα απίστευτο περιστατικό αναστάτωσε τα Ζωνιανά στο Ρέθυμνο, όταν ένας κάτοικος πυροβόλησε το σπίτι και το αυτοκίνητο συγχωριανού του επειδή... κλάδεψε μια μουριά που ανήκει σε άλλον χωριανό, ο οποίος, κατηγορείται για τον φόνο του πατέρα του!

Πρόκειται για δύο οικογένειες που είχαν εμπλακεί σε αιματηρό επεισόδιο στην διάρκεια του οποίου δολοφονήθηκε ένας κτηνοτρόφος από την μια οικογένεια.

Για τον φόνο συνελήφθη το μέλος από την άλλη οικογένεια, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αλλά δεν κατοικεί πλέον στο χωριό.

Έτσι χθες το απόγευμα, ένας γείτονάς του που κλάδευε τις μουριές στο σπίτι του, κλάδεψε και μια μουριά που υπάρχει στο σπίτι του συλληφθέντα.

Όμως φαίνεται πως ο γιός του δολοφονημένου θίχτηκε από αυτή την ενέργεια καθώς θεώρησε πως ο γείτονας προσέφερε εξυπηρέτηση στον «φονιά» του πατέρα του.

Έτσι πήρε ένα όπλο και πυροβόλησε στο σπίτι του γείτονα σπάζοντας τζάμια, ενώ πυροβόλησε και το επαγγελματικό αυτοκίνητο ταξί του προξενώντας ζημιές.

Στην συνέχεια εξαφανίστηκε προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη με την διαδικασία του αυτοφώρου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, αναμένεται τις επόμενες ώρες να παρουσιαστεί στην αστυνομία.
flashnews.gr

Ηράκλειο: Τους στερούν το μεροκάματο κλέβοντας το αυτοκίνητο της δουλειάς

Άλλο ένα κρούσμα κλοπής επαγγελματικού αυτοκινήτου έρχεται να ανεβάσει το ποσοστό της εγκληματικότητας στην πόλη του Ηρακλείου.
Πριν από μερικές ημέρες το prismanews.gr είχε γράψει για μία κλοπή αυτοκινήτου στον Πόρο, αυτοκίνητο το οποίο ανήκε σε πωλητή λαϊκής αγοράς. Ο άτυχος ιδιοκτήτης και εργάτης ξύπνησε να πάει στη δουλειά του και είδε το αυτοκίνητο του να λείπει από εκεί που το είχε παρκάρει. Δεν άργησε όπως ήταν φυσικό να συνειδητοποιήσει ότι του το είχαν κλέψει. Ο λόγος για έναν άνδρα στο Πόρο Ηρακλείου ο οποίος εργάζεται στη λαϊκή αγορά και που σήμερα δεν θα βγάλει μεροκάματο αφού κάποιος ασυνείδητος θέλησε να του το στερήσει.

Ο άτυχος άνδρας είχε στο αυτοκίνητο όλα τα απαραίτητα αντικείμενα και αγροτικά προϊόντα που χρειαζόταν για να εργαστεί στην λαϊκή αγορά. Το αυτοκίνητο έχει χρώμα άσπρο και είναι μάρκας Wolkswagen. Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου είναι σε εξέλιξη με τον άτυχο άνδρα να χάνει τα μεροκάματα του όσο το αυτοκίνητο δεν έρχεται πίσω.

Χθες άλλο ένα ίδιο περιστατικό σημειώθηκε έξω από την είσοδο του ΠΑΓΝΗ όταν ένας άνδρας που είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο για να δει κάποιον γνωστό του που είναι άρρωστος, συνειδητοποίησε ότι και το δικό του όχημα είχε κάνει και εκείνο φτερά. Πρόκειται για ένα κόκκινο ΙΧ αυτοκίνητο εργολαβικού χαρακτήρα το οποίο εκλάπη χθες μεταξύ 6 και 8 το απόγευμα. Ο οδηγός αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και οι έρευνες για τον εντοπισμό του ΙΧ είναι σε εξέλιξη. Πάντως αυτά τα απανωτά περιστατικά κλοπής επαγγελματικών αυτοκινήτων έχουν ανησυχήσει την τοπική ΕΛ.ΑΣ αλλά περισσότερο έχουν πλήξει τους ανθρώπους εκείνους που χωρίς αυτά δεν μπορούν να δουλέψουν για να βγάλουν τα προς το ζην.
prismanews.gr

Ηράκλειο: Διάλεξη Νίκου Μεγγρέλη, δημοσιογράφου-ντοκυμαντερίστα, στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης


Την Δευτέρα 11 Μαρτίου ώρα 17:00 στην αίθουσα Καστελάκη, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9, και στο πλαίσιο του Β΄κύκλου μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης με τον γενικό τίτλο: «Η τέχνη της επικοινωνίας: γιατί επικοινωνιακός γίνεσαι δεν γεννιέσαι»,ο κ. Νίκος Μεγγρέλης, δημοσιογράφος-ντοκυμαντερίστας, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Η ενημέρωση σε περιόδους κρίσεων».

Μετά το τέλος της εισήγησης θα γίνει προβολή της ταινίας : «Πεθαίνοντας για την αλήθεια». Η ταινία αναφέρεται στις αλήθειες και στα ψέματα που μεταδίδονται, αλλά και σε άγνωστες πτυχές ιστοριών που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Πολύ λίγος κόσμος γνωρίζει ότι κάθε 5 μέρες ένας δημοσιογράφος χάνει τη ζωή του με αποτέλεσμα κάθε χρόνο περισσότεροι από εκατό δημοσιογράφοι να χάνουν τη ζωή τους στις καυτές περιοχές του πλανήτη. Ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ότι στο Ιράκ περισσότεροι απο 350 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σκοτώθηκαν από την αρχή του πολέμου το Μάρτιο του 2003 μέχρι σήμερα. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων σε εμπόλεμη περιοχή από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 Ο σχεδιασμός του προγράμματος του παραπάνω κύκλου έγινε με την συνεργασία του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου, Καθηγητή στη Σχολή του ΑΝΤ1, & του London Centre Managment και Σύμβουλο ΜΜΕ.

Στα "ματωμένα χώματα" ο μόνος Εβραίος της Κρήτης



Ο Ιωσήφ Βεντούρας είναι από τους ελάχιστους Εβραίους της Κρήτης που γλύτωσαν από τη λύσσα των Γερμανών και το πλοίο Ταναΐς που πήρε στο βυθό όλους τους Εβραίους της Κρήτης, 350 άτομα - ανάμεσα τους και 88 παιδιά, και τους... 250 Κρήτες αγωνιστές της αντίστασης, όπως και μερικούς αντιφασίστες Ιταλούς - στις 7 Ιουνίου 1944.
Σήμερα είναι 74 ετών, γεννήθηκε στα Χανιά στο 1938, και σώθηκε από τύχη, όπως και ελάχιστοι άλλοι Εβραίοι, ίσως μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Η εβραϊκή συνοικία των Χανιών «πνίγηκε» εκτός από μια ψυχή, την οποία θα αποκαλύψει απόψε στα Χανιά, στην εκδήλωση "Ταναΐς". Θρήνος και Μνήμη (Η ιστορία μιας εξαφανισμένης κοινότητας).

Πρόκειται για μια γυναίκα που βρίσκεται εν ζωή, γεννήθηκε το 1924 στα Χανιά, και κρύφτηκε σε ένα σπίτι στην πόλη, τη Ρεβέκκα. H Ρεβέκκα θα αλλάξει ταυτότητα και θα γίνει γνωστή με το όνομα Φλώρα (το επίθετο που θα κάνει αίσθηση καθώς πρόκειται για πασίγνωστη ελληνική "δυναστεία" πλέον, θα το αποκαλύψει απόψε ο ίδιος).

Η διάσωσή της είναι μυθιστορηματική, η μαρτυρία που κατέγραψε ο ίδιος ανατριχιαστική, όπως και η ίδια η ιστορία.

Όλα αυτά τα χρόνια παράλληλα με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, και την ποίηση, το "αγκάθι", ο πόνος, οι στιγμές που δεν κατάλαβε, αλλά έζησε, η αγωνία της οικογένειας του, οι ήχοι, το χτύπημα της ναζιστικής μπότας είναι βαθιά μέσα του.

Τα χρόνια δε βοήθησαν να ξεχαστούν, τα βιώματα και η αγωνία η απειλή του συνεχούς διωγμού. Ακόμα και αν μερικές πληγές έκλεισαν, αιμορραγούν ακόμα και οι ουλές.

Αυτοί οι ελάχιστοι στάθηκαν τυχεροί και αυτή η τύχη για χρόνια τους στοίχειωνε. Κρυφά μπορεί να σκέπτονταν τα 13.000 παιδιά που έπαιζαν στις ίδιες γειτονιές της χώρας και έσβησαν στο Άουσβιτς.

Στη μνήμη, ίσως, όλων αυτών ανεξαρτήτως θρησκείας έγινε και όλη αυτή η προσπάθεια, η ιστορική καταγραφή, που θα παρουσιαστεί με ντοκουμέντα κι άλλες μαρτυρίες.

Μεταξύ αυτών και μια χριστιανής που έμενε στην εβραϊκή συνοικία των Χανίων και έζησε το «μάζεμα» των Εβραίων.
Ένας φίλος του πατέρα του, που εργαζόταν ως μεταφραστής στην Γκεστάπο θα τους ενημερώσει ότι κάτι «κακό» προετοιμάζεται για τους Εβραίους. Το «κακό» ήρθε δυο χρόνια μετά.

Είχε γίνει ήδη η καταγραφή των οικογενειών που ζούσαν στην εβραϊκή συνοικία.

Σε αυτή την πρώτη καταγραφή το όνομα της οικογένειας είναι στον κατάλογο, στη δεύτερη που έγινε το ’44 δεν είναι.

Ο πατέρας του δεν έδωσε το όνομά τους ούτε στην Αθήνα με δέλεαρ το συσσίτιο. Ίσως για αυτό και ζουν. Το έκανε ο θείος του και οδηγήθηκε στο Άουσβιτς.

Ξεπουλώντας ότι είχαν και με λιγοστά υπάρχοντα, οι γονείς, ο Σήφης, η αδερφή του, ο θείος του, και η Αθηνά Βαρβατάκη που εργαζόταν ως οικονόμος στην οικογένεια και επέλεξε να τους ακολουθήσει από το να επιστρέψει στο χωριό της, τον Κουρνά, επιβιβάζονται σε ένα καΐκι.

Δέκα ημέρες διαρκεί το ταξίδι μέχρι να φτάσουν στον Πειραιά. Θα περιπλανηθούν και θα μείνουν κάποια στιγμή σε ένα σπίτι στου Ζωγράφου.

«Ζούσαμε με την απειλή της πίεσης και του διωγμού. Στην τελική φάση των διωγμών, και ενώ ζούσαμε σε ένα σπίτι στου Ζωγράφου η οικογένεια απειλείται από τους δωσίλογους, μας εκβίαζαν. Ο πατέρας μου θα τους δώσει τα πάντα για να μας αφήσουν, να μην μας προδώσουν στους Γερμανούς. Θα διασπαστούμε για να ζήσουμε.

Εγώ θα μείνω με την Αθηνά η οποία με παρουσιάζει ως το νόθο παιδί της. Θα μείνουμε σε ένα σπίτι στην Κοκκιναρά ( σημερινή Πολιτεία). Εκεί υπήρχε μια μονοκατοικία μιας οικογένειας Πετρόχειλου, οι οποίοι ήταν έμποροι λαδιού.

Μας έκρυψαν δίπλα σε ένα γερμανικό στρατόπεδο. Στο σύνορο του σπιτιού ήταν το γερμανικό στρατόπεδο.

Δεν τους είδα ξανά μεταπολεμικά ενώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τη σχέση που είχαν με τον πατέρα μου.

Οι γονείς μου κρύφτηκαν στο σπίτι του καθηγητή του πιάνου της μητέρας μου και διευθυντή του ωδείου Κρήτης προπολεμικά, του Κώστα Σφακιανάκη, σε μια άλλη συνοικία.

Η αδερφή μου κρύφτηκε στο σπίτι της αδερφικής φίλης της μητέρας μου, της Ευαγγελίας Πλουμιδάκη Γεωργιάδη (αδερφής της μητέρας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) είχε δυο μικρά παιδιά στην ίδια ηλικία με εμάς. Άγια γυναίκα! Ο άντρας της ήταν αντιστασιακός, έλειπε και αυτός και ήταν μόνη με τρία παιδιά.

Έκρυψε την αδερφή μου, στο σπίτι τους, στη Φιλοθέη, με κίνδυνο και της ζωής της και των παιδιών της , φυσικά».

Ο μικρός Σήφης θα νιώσει την Αθηνά μάνα του, και ίδια θα το αγαπήσει καλύτερα από παιδί της. Άλλωστε δε θα κάνει ποτέ δικά της παιδιά, δε θα φτιάξει ποτέ δική της οικογένεια. Έμεινε μαζί του και τον μεγάλωσε, τον ντάντευε μέχρι που έγινε 18 χρονών.

Και ο Σήφης όμως μητέρα του την είχε αυτή τη γυναίκα, «ακόμα την αγαπώ» θα πει κάποια στιγμή με συγκίνηση. Αυτή η γυναίκα θα μείνει δίπλα τους και μετά τον πόλεμο, για να τους φροντίζει. Οι γονείς δούλευαν για να ορθοποδήσουν, η μητέρα παρέδιδε μαθήματα πιάνου στην Αθήνα - στα Χανιά δεν επέστρεψαν ποτέ.



Η οικογένεια Ιωσήφ Βεντούρα, στα Χανιά. Πηγή φωτογραφίας εφημερίδα "ΡΕΘΕΜΝΟΣ"

Τους γονείς τους δεν τους θυμόταν και για πολλά χρόνια αναρωτιόταν αν ήταν οι βιολογικοί του γονείς.

Τον ρωτήσαμε αν θυμάται τι στιγμή που κάθισαν μαζί ξανά στο ίδιο τραπέζι.

«Δεν ξέρω πόσο χρονικό διάστημα έζησα με την Αθηνά. Ένα, δυο χρόνια; Για μένα είναι ένα ερωτηματικό. Δε ρώτησα ποτέ τον πατέρα μου για αυτό.

Θυμάμαι, όμως, την πρώτη ημέρα που σμίξαμε ξανά όλοι μαζί και φάγαμε στο ίδιο τραπέζι.

Στον Άγιο Παντελεήμονα έμεναν οι γονείς μου. Η Αθηνά με πήγε στο σπίτι. Κατέβηκαν στην είσοδο του σπιτιού για να με υποδεχτούν αλλά δεν τους αναγνώρισα»…

* Η αποψινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 18.30 διοργανώνεται από την Ιστορική Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης και σκοπό έχει να συμβάλει στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου.
madeincreta.gr

Μεθυσμένος παρέσυρε με ΙΧ 19χρονη φοιτήτρια στο Ρέθυμνο

Με ελαφρά τραύματα στο πόδι γλίτωσε τα ξημερώματα μια 19χρονη φοιτήτρια, όταν ασυνείδητος οδηγός την χτύπησε με το αυτοκίνητό του και την εγκατέλειψε.

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 4:00 περίπου το πρωί του Σαββάτου στην συμβολή των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Δημακοπούλου.

Η κοπέλα που κατάγεται από τα Χανιά και σπουδάζει στο Ρέθυμνο, κινούνταν πεζή με κατεύθυνση την πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων, όταν ένας 24χρονος οδηγός που κατευθυνόταν από την Δημακοπούλου προς την Γερακάρη την παρέσυρε με το ΙΧ και στη συνέχεια διέφυγε.

Οι φωνές της κοπέλας σήκωσαν στο πόδι τη γειτονιά, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι αφού συγκέντρωσαν στοιχεία από τις περιγραφές των περαστικών και της παρέας της 19χρονης εντόπισαν τον οδηγό του οχήματος, ο οποίος κατά δήλωση της Τροχαίας ήταν υπό την επήρεια μέθης.

Η 19χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ φρουρούμενος μέχρι τις 7:00 χθες το πρωί νοσηλεύτηκε και ο 24χρονος οδηγός, αφού είχε έντονα συμπτώματα μέθης.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για μέθη και για τροχαίο με εγκατάλειψη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι λίγα μέτρα παραπέρα από το σημείο του ατυχήματος, άνδρες των ΤΑΕ διενεργούσαν αλκοτέστ σε διερχόμενους οδηγούς.

Πηγή: Flashnews.gr

Η μοναδική μαθήτρια της Γαύδου κάνει παρέα με τους συμμαθητές της στην Κύπρο


Η μικρή Ιωάννα είναι η μοναδική μαθήτρια του δημοτικού σχολείου στη Γαύδο χωρίς να έχει κανένα συμμαθητή για να μπορεί να παίζει στα διαλείμματα. Ωστόσο τη λύση την έδωσε ένας εκπαιδευτικός από την Κύπρο.

Όπως αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος κάθε Δευτέρα, όμως, η μικρή Ιωάννα έχει τη δυνατότητα να νιώσει όπως οι περισσότεροι συνομήλικοί της κάνοντας τηλεδιάσκεψη μέσω Skype με ένα δημοτικό σχολείο στην Κύπρο.

Η δασκάλα του σχολείου της Κυριακή Τριανταφύλλου λέει «σκέφτηκα ότι ήταν μοναδική ευκαιρία για την 6χρονη Ιωάννα να κοινωνικοποιηθεί. Δυστυχώς στο νησί δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στην ηλικία της. Έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο ώστε να μην αισθάνεται τόσο μόνη της».

Μία φορά την εβδομάδα, λοιπόν, η μικρή μαθήτρια του ακριτικού νησιού συνδέεται μέσω skype με την Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου Λευκωσίας και κάνει από κοινού με τα υπόλοιπα παιδιά το μάθημα Μελέτη του Περιβάλλοντος. Το σχολείο στην Κύπρο διαθέτει ένα διαδραστικό πίνακα, που μεταφέρει πληροφορίες στην οθόνη του υπολογιστή της Ιωάννα σε πραγματικό χρόνο.

Σεισμική δόνηση δυτικά των Χανίων-Τι έγραψε ο σεισμογράφος

Μια ακόμη σεισμική δόνηση με μέγεθος άνω των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφη σήμερα στις... 9:41 το πρωί στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.
Ο σεισμός , σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του ήταν σε απόσταση 26 χιλιομέτρων δυτικά του Πλατάνου Κισάμου ή 64 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης των Χανίων.

Το εστιακό του βάθος εκτιμάται απο 10 έως 20 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί πως την τελευταία εβδομάδα αντίστοιχες σεισμικές δονήσεις καταγράφονται καθημερινά κυρίως στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Αυτή είναι η καταγραφή του σεισμού στον σεισμογράφο του Πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκεται στον Βάμο.


flashnews.gr

Τροχαίο στον καταπέλτη πλοίου στη Σούδα με θύμα ναυτικό

Ένα ασυνήθιστο τροχαίο ατύχημα συνέβη χθες το βράδυ στο λιμάνι της Σούδας.

Συγκεκριμένα, στην διάρκεια επιβίβασης των αυτοκινήτων στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΥΡΟΣ» ένα φορτηγό όχημα εισερχόμενο επί του δεξιού καταπέλτη του πλοίου χτύπησε με την αριστερή μπροστινή του πλευρά 21χρονο, ναυτολογημένο ως ναυτόπαις, τραυματίζοντάς τον στο δεξιό του πόδι.

Στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου μετά από εξέταση έλαβε εξιτήριο με διάγνωση θλάση καταθυτικού τένοντα τετρακεφάλου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...