Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΔΗΣΥ: Αναγκαίο «κούρεμα» στα δάνεια των ιδιωτών και όχι των κομμάτων

"Τα δάνεια των ιδιωτών – ιδιαίτερα τα στεγαστικά δάνεια – είναι μία ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είχαν παρθεί προ κρίσης, και μάλιστα σε εποχές που οι τράπεζες «πουλούσαν» τα δάνεια με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. Σήμερα όμως, δύο χρόνια και πλέον, μέσα στην οικονομική κρίση, με την ύφεση να βουλιάζει την αγορά και την ανεργία να καλπάζει πολλά από αυτά τα δάνεια δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ακόμα και από δανειολήπτες μέχρι πρότινος φερέγγυους".

Αυτό τόνισε, σε συνέντευξη τύπου,  ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημ. Συμμαχίας κ. Λευτ. Αυγενάκης  και επεσήμανε:

"Οι τράπεζες απειλούνται με ένα ιδιότυπο «κραχ», το οποίο θα έχει επιπλέον απρόβλεπτες συνέπειες για την εσωτερική μας οικονομία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία προοπτική αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, παρά το γεγονός ότι από την διεθνή εμπειρία έχουμε λύσεις για το θέμα. Θα πρέπει να προβλεφθεί ένα «κούρεμα» και των δανείων των ιδιωτών. Κυρίως των στεγαστικών δανείων, που αποτελούν το 52% των χορηγηθέντων δανείων, αλλά θα πρέπει να εξεταστεί η πιθανότητα να ρυθμιστούν και τα καταναλωτικά δάνεια – πιστωτικές κάρτες και τα επιχειρηματικά δάνεια, που είναι πλέον και αυτά στο «κόκκινο» σε μεγάλο ποσοστό.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απόστρατος αξιωματικός πυροβόλησε εν ψυχρώ, αδέσποτο σκύλο!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου, με πρωταγωνιστή έναν απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος συνελήφθη επειδή πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ έναν αδέσποτο σκύλο. 

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...