Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Φοιτητής ετών 85 στο Ηράκλειο της Κρήτης

Ήταν αγρότης αλλά η μέσα του έκαιγε πάντα η φλόγα της μάθησης

Ο 85χρονος σήμερα Μ. Φανουράκης μπορεί σε όλη του τη ζωή να υπήρξε αγρότης, όμως μέσα του πάντοτε έκαιγε η φλόγα της μάθησης. Επιθυμία του ήταν να σπουδάσει κι επειδή στα νεανικά του χρόνια στερήθηκε αυτή τη δυνατότητα, αποφάσισε να ασχοληθεί τώρα με το αντικείμενο του ενδιαφέροντός του.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, παρά τα 85 χρόνια του, ο κ. Φανουράκης είναι ένας ενεργός δημότης της Δημοτικής Ενότητας Επισκοπής του Δήμου Χερσονήσου και φοιτά στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο πρόγραμμα «Αναζητώντας τις Χαμένες Ηθικές μας Αξίες».

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζ. Δοξαστάκης απένειμε στον κ. Φανουράκη το Δίπλωμα Τιμής του Δήμου Χερσονήσου για τις προσπάθειές του και δήλωσε ότι: «ενεργοί δημότες όπως ο κύριος Φανουράκης αποτελούν παράδειγμα έμπνευσης και ενθάρρυνσης της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες του Δήμου και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα της Δια Βίου Μάθησης.

Ο Δήμος Χερσονήσου επιβραβεύει και στηρίζει όλους τους Δημότες, ανεξαρτήτου ηλικίας που επιχειρούν να βελτιώσουν τη μόρφωση και την κατάρτισή τους»

panoramalife.gr

Μεγάλη Απάτη: Δηλώνουν το...φαράγγι της Σαμαριάς για να παίρνουν επιδοτήσεις

Samaria Gorge
 (Photo credit: Wikipedia)
Άτομα από όλη τη Κρήτη εισέπρατταν εκατομμύρια καθώς είχαν δηλώσει ως ιδιωτικές ή ενοικιαζόμενες εκτάσεις το ίδιο το...φαράγγι της Σαμαριάς και όχι μόνο!

Τη μεγάλη απάτη φέρνει στο φως το Cretalive, το οποίο αναφέρει πως "από την μέχρι τώρα έρευνα μόνο το νησάκι ...Θεοδωρού των Χανίων εμφανίζεται να...μην είναι δηλωμένο, όλα τα άλλα δίνουν...επιδοτήσεις φουλ!"

Μεταξύ των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί είναι ορεινοί όγκοι στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τις επιφάνειες αναδασώσεων στην περιοχή Άναβος και Καστιγιανόλακκος Σελίνου-Κανδάνου , το φαράγγι του Θερίσου, αλλά και την επιφάνεια αναδασώσεων Βλάτους Κισάμου!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πόρισμα της διεύθυνσης Δασών είναι αποκαλυπτικό, και έχει σταλεί στον εισαγγελέα ολόκληρος φάκελος, ενώ τη διαδικασία που προβλέπεται για τις παράνομες επιδοτήσεις κινεί και ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ!

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια αφού ο εθνικός δρυμός των Λευκών Ορέων δεν είναι μόνο αποδεδειγμένα κρατική περιουσία-άλλα ορεινά μέρη αμφισβητούνται έτσι κι αλλιώς-αλλά είναι απολύτως προστατευμένος με φορέα διαχείρισης και τα όριά του είναι σαφή, οι συντεταγμένες είναι ορισμένες δορυφορικά.

"Είναι κάτι που δεν μπορούμε ακόμη να χωνέψουμε! Εμείς συλλέξαμε τα στοιχεία και αυτά που μας έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και στείλαμε όλο το φάκελο στον εισαγγελέα" τόνισε στο Cretalive ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καρούντζος.

Η έρευνα

Οι κρατικές υπηρεσίες που αποκάλυψαν την υπόθεση-με πρώτη τη Διεύθυνση Δασών Χανίων που κινητοποίησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ- έχουν πάντως εκπλαγεί με το μέγεθος της απάτης και των όσων έχουν βγει στο φως.

Η προισταμένη της διεύθυνσης Δασών Πολύμνια Σκλάβακη με του πήρε τις πρώτες καταγγελίες για την ‘αξιοποιηση’ δημοσιων εκτάσεων προκειμένου να δηλωθούν ως βοσκότοποι άρχισε την έρευνα.

"Αμέσως προβήκαμε σε διερεύνηση των πληροφοριών μεταδίδοντας στον ΟΠΕΚΕΠΕ στοιχεία ορίων εκτάσεων που διαχειρίζεται η ΔΔ Χανιων ως τελεσίδικα δήμοσιες επιζητώντας την επαλήθευσή τους ή όχι’" αναφέρει στο πόρισμά της η κ.Σκλαβάκη που επισημαίνει ότι προτεραιότητα δόθηκε εκ των πραγμάτων και για ευνόητους λόγους στον εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων (ΕΛΔΟ) , το φαράγγι της Σαμαριας όπως το ξέρουν σε όλο τον κόσμο!

Όπως αναφέρει η κ. Σκλαβάκη "από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή μας προκύπτει ότι πράγματι σε αρκετά μεγάληέκταση, ιδιαίτερα τον ΕΔΛΟ ασκούνται πράξεις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων από φερόμενους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές"!

Η υπηρεσία τονίζει ότι, τις πρώτες καταγγελίες της πήρε τον Αύγουστο του 2011 οπότε και στις 28 του ίδιου μήνα ζήτησε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Ηρακλείου να μάθει εάν υπάρχουν δηλώσεις φυσικών προσώπων κατά τη διαδικασία με την οποία δηλώθηκαν.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αρχικά δεν απάντησε και η Διεύθυνση Δασών επανήλθε με έγγραφο στις 2 Δεκεμβρίου και εκ νέου "ενόχλησε " στις 15 Δεκεμβρίου...

Η Δ/νση Δασών Χανίων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα κάνει τις κατά νόμο απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προστατέψει όλες τις τελεσίδικα δημόσιες εκτάσεις, προασπίζοντας μέχρι κεραίας τα επ' αυτών συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου" καταλήγει το πόρισμα της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...