Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα εκδηλώσεων “εορτάΖΩ και ψωνίΖΩ στο Ρέθυμνο 2014″

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου κυρίως με την οικονομική ενίσχυση του Επιμελητηρίου τα τελευταία 12 χρόνια, πρωτοστατούν στην διοργάνωση εκδηλώσεων στην πόλη και στην ενδοχώρα σε συνεργασία και με άλλους φορείς (πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τοπικά συμβούλια, την Εκκλησία, τον Δήμο και άλλους επαγγελματικούς συλλόγους κ.α.) σχεδίασαν ένα «πακέτο» που δημιουργεί ένα κλίμα εορταστικό, όπου δίδει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους μέσα και έξω από την πόλη να ζήσουν το όνειρο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών… «ας κάνουμε το όνειρο να κρατήσει πιο πολύ από μια νύχτα» όπως λέμε χρόνια τώρα.

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ σε αυτή την δύσκολη συγκυρία με τις εκδηλώσεις και τις υποστηρικτικές ενέργειες την αγορά μας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις επιχειρήσεις και τις ανάγκες τους σε συνδυασμό με εκδηλώσεις πολιτισμού, διασκέδασης και αλληλεγγύης.


ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ στην καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, των παιδιών, των γονιών τους, και να κάνουμε ευχάριστες τις αγορές και να τις συνδυάσουμε με τις γιορτές.

ΘΕΛΟΥΜΕ να κάνουμε ελκυστική την πόλη και την αγορά της.

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ μήνυμα αλληλεγγύης στην κοινωνία και αποδεικνύουμε τον κοινωνικό ρόλο που πρέπει να έχουν και οι επιχειρήσεις.

ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ την αγορά μας, τις επιχειρήσεις, τα προϊόντα μας.

ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ στην εκπαίδευση και την καλύτερη σχέση μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ και φέτος!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Παρασκευή 20/12

Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Μουτζουρωτής Χαρτιών», ώρα 20.00  Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο αφήγημα της Μαρινέλλας Βλαχάκη, «Μουτζουρωτής χαρτιών» και αφορά τις παιδικές αναμνήσεις του ποιητή Κωστή Παλαμά.Φέτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από το θάνατό του και μέσα από την παράσταση παρακολουθούμε τα γεγονότα που στιγμάτισαν την πορεία του με έξυπνα ευρήματα πολύ συναίσθημα αλλά και χιούμορ. Το έργο απευθύνεται σε ηλικίες από 9 έως 99 χρόνων.
Σάββατο 21/12 (δύο εκδηλώσεις)

Εθνικής Αντιστάσεως – στενό Αγίου Φραγκίσκου  Κανελάδα!!!  Για 3ώρες το σκανταλιάρικο ξωτικό του Αι Βασίλη κερνάει τους περαστικούς από τον στολισμένο πάγκο του ζεστή κανελάδα και μπισκοτάκια!!! Η μουσική υπόκρουση κάνει την ατμόσφαιρα πιο γιορτινή.
Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά.  Μια πεντάωρη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά όσο οι γονείς ψωνίζουν στην αγορά. Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι «Ανακυκλώστε και σώστε! Αλλάζουμε με την νέα χρονιά, τρόπο σκέψης για την Ανακύκλωση!» Μήπως είναι λιγάκι παρεξηγημένα τα…σκουπίδια; Είναι τελικά για πέταμα; Μήπως αντί για άχρηστα, φανούν τελικά αρκετά χρήσιμα; Μα αν τους ρίξουμε μια αλλιώτικη ματιά, τι θα γίνει; Μήπως, ανακυκλώσιμα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο μας δέντρο. Παράλληλα από τις 14.00 – 17.00  οι “μεγάλοι” (γονείς και φίλοι) θα μάθουν και αυτοί πως θα φτιάχνουν τα ανακυκλώσιμα δώρα και στολίδια τους από την κ. Ζαχαρένια Ι. Πίτερη-Μακρυγιάννη.
Κυριακή 22/11 (δύο εκδηλώσεις)

4.     Τσουδερών. Αέρινα Χριστούγεννα στην καρδιά της πόλης…ας κοιτάξουμε όλοι ψηλά! Aerial dance από ακροβάτισσα ντυμένη αγιοβασιλίτσα στην οδό Τσουδερών προσφέρει θέαμα που κόβει την ανάσα κρεμασμένη από ψηλά!!!
Σπίτι του Πολιτισμού Ρέθυμνο Συναυλία.  Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τίτλο “Το Παραμύθι του Σκρουτζ” σε κείμενα και μουσική της Μαρίας Δαγαλάκη. Σε συνεργασία με τον Μουσικό Καρπό και την χορωδία του και το Κουϊντέτο Χάλκινων Οργάνων Creta Brass. Μια υπέροχη συναυλία Ευρωπαϊκού επιπέδου που δεν πρέπει να χάσει κανείς. (20.00).
Δευτέρα 23/12 (δύο εκδηλώσεις)

Σπίτι του Πολιτισμού Ρεθύμνου . Παράσταση Καραγκιόζη Από τις  το απόγευμα έως τις το βράδυ τα παιδιά θα μάθουν πως να κατασκευάζουν φιγούρες Καραγκιόζη στο Εργαστήριο Φιγούρας και αμέσως μετά θα παρακολουθήσουν την Παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο “ Ο Καραγκιόζης και ο Γίγαντας” από τον Κρητικό Καραγκιοζοπαίχτη Νίκο Μπλαζάκη.
Τρίτη 24/12 (τρεις εκδηλώσεις)

«Χριστουγεννιάτικα Παραδοσιακά Κάλαντα με λύρες και μαντολίνα» 11.00 – 13.00.     Σε συνεργασία με την Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής της Ενοριακής Εστίας του Μητροπολιτικού Ναού με υπεύθυνο τον κ. Κωστή Κουτελιδάκη στους δρόμους της αγοράς του Ρεθύμνου.
8.     Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά «Η Επανάσταση των γλυκών». Μια πεντάωρη ευχάριστη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά όσο οι γονείς ψωνίζουν στην αγορά. Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι ένα εργαστήριο με όλα τα υλικά για τα πεντανόστιμα κουλουράκια με άρωμα κανέλας όπου τα παιδιά συμμετέχουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια.
9.     Εθνικής Αντιστάσεως – Μεγάλο Χριστουγεννιάτικο party νωρίς το απόγευμα.       Η Αγορά κερνά σε ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο party με πολλά κεράσματα, γλυκά, μουσική και πολύ χορό!!! Από τις 16.00 σας περιμένουμε όλους να ευχηθούμε μαζί Καλά Χριστούγεννα!!!
Σάββατο 28/12 (δύο εκδηλώσεις)

 Πλατεία 4 Μαρτύρων. Γράμμα στον Αι Βασίλη.  Για 2 ½  ώρες το μεσημέρι ένα μικρό ξωτικό, σε σπιτάκι γκαζέπο στολισμένο σαν το γραφείο του Αι Βασίλη, υποδέχεται τους μικρούς φίλους και με μουσική υπόκρουση σε τυπωμένα χαρτιά και φακέλους γράφουν τις επιθυμίες τους και τις τοποθετούν στο μεγάλο γραμματοκιβώτιο που υπάρχει εκεί. Αμέσως μετά κερνάμε όλους τους μικρούς μας φίλους ποπ κορν!!! Παράλληλα έχουμε και την Ανταλλαγή βιβλίων !!! Το βιβλίο είναι ο καλύτερος σύμβουλος για μικρούς και μεγάλους. Φέρτε τα βιβλία που έχετε διαβάσει και δεν χρειάζεστε πια και διαλέξτε κάποιο άλλο από τον πάγκο μας.
Κυριακή 29/12 (δύο εκδηλώσεις)

11.  Εμμ. Πορτάλιου – Λ. Κουντουριώτη. Ο Αρχιζαχαροπλάστης του Αι Βασίλη έκανε λάθος!!! Ο Αρχιζαχαροπλάστης του Αι Βασίλη έκανε ένα μεγάλο λάθος στην κουζίνα του και αντί για ζάχαρη στα Χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά, έβαλε αλάτι!!! Πρέπει λοιπόν να ξαναφτιάξει από την αρχή όλα τα ζαχαρωτά πριν τον καταλάβουν  και γι’ αυτό χρειάζεται την βοήθεια των παιδιών. Όποιο παιδί τον βοηθήσει θα έχει και μια μεγάλη έκπληξη!!! Τι λέτε παιδιά; Προλαβαίνουμε πριν το μυριστεί ο Άγιος Βασίλης;;;
12. Αρκαδίου – Μελιδώνη – Μεγάλο Πρωτοχρονιάτικο party 13.00  Η Αγορά κερνά και σας καλεί να περάσετε να ευχηθούμε όλοι μαζί Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με ζωντανή μουσική και πολλές εκπλήξεις, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο  Βιοτεχνών – Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Νομού Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...