Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ηράκλειο: Αγανάκτηση για τους «πιστολέρο» της Παραλιακής

Προβληματισμό στους καταστηματάρχες και τους περίοικους προκαλούν τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά πυροβολισμών με πρωταγωνιστές... θαμώνες νυχτερινών κέντρων στην Παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, μετά και το νέο αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, με θύμα ένα 43χρονο άνδρα, τον οποίο ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που έπιναν αμέριμνοι το ποτό τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε πανικός. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ το προσωπικό του μαγαζιού και η παρέα του 43χρονου έτρεξαν να βοηθήσουν τον τραυματία, ο οποίος διακομίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με τραύματα στο αριστερό πόδι.

Τις έρευνες για την υπόθεση χειρίζεται η Ασφάλεια Ηρακλείου. Αστυνομικοί της υπηρεσίας έκαναν αυτοψία στον χώρο ενώ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας , όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν είναι αξιοποιήσιμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι έρευνες στρέφονται προς δύο Ηρακλειώτες, οι οποίοι έχουν ποινικό παρελθόν και μάλιστα για σοβαρές υποθέσεις

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες νεαρός που βρισκόταν σε άλλο μπαρ της παραλιακής έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί ανενόχλητος στον αέρα, προκαλώντας πανικό.

Σε βάρος του "πιστολέρο" σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη και οπλοκατοχή.
cretalive.gr

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς γονάτισε στην άσφαλτο για να συνομιλήσει με πολίτη [βίντεο]

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς να γονατίζει στην άσφαλτο και να συνομιλεί με ένα πολίτη, άτομο με ειδικές ανάγκες.

Στο βίντεο ο πρωθυπουργός, φαίνεται κατά την άφιξή του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και να χαιρετά έναν προς έναν άτομα από αντιπροσωπεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Με τον έναν από αυτούς, τον εκπρόσωπό τους, είχε μία σύντομη συνομιλία, παρά το γεγονός πως το πρόγραμμά του ήταν πιεστικό. Μάλιστα γονάτισε στην άσφαλτο προκειμένου να συζητήσει με τον πολίτη.

Λόγω των ήχων που ακούγονται στο βίντεο δεν είναι εφικτό να ακούσουμε όλη την συζήτηση ωστόσο διακρίνεται ο πρωθυπουργός να λέει στον πολίτη «θα κάνω ό,τι μπορώ». Φεύγοντας ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε και έναν φάκελο στον οποίον η αντιπροσωπεία είχε παραθέσει τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Η 15χρονη Μυρτώ άνοιξε τα μάτια της – Οι πρώτες αχτίδες αισιοδοξίας ότι θα τα καταφέρει

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ 15ΧΡΟΝΗΣ, ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗ
Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στην υγεία της 15χρονης Μυρτούς είδαν οι δικοί της άνθρωποι και οι γιατροί, καθώς η μικρή άνοιξε τα μάτια της για πρώτη φορά, 1,5 μήνα μετά την βάναυση κακοποίηση που υπέστη από τον Πακιστανό στην Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Η μητέρα της, μιλώντας στην εφημερίδα Real News που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, εξομολογείται πως βλέπει για πρώτη φορά ελπίδα για ανάρρωση της κόρης της. Παράλληλα εμφανίζεται αισιόδοξη καθώς όπως λέει η 15χρονη Μυρτώ ήταν πάντοτε παλικάρι και δυνατή. Συμπληρώνει δε πως πιστεύει ότι η κόρη της θα τα καταφέρει και θα βγει νικήτρια από την μάχη αυτή.

Ωστόσο οι ιατροί επισημαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η μικρή Μυρτώ και τονίζουν πως θα χρειαστεί ακόμη χρόνος ώστε να μπορέσει η ίδια να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Σκύλος περπάτησε 800 χλμ. για να γυρίσει σπίτι του!

O Mark Wessells δεν πίστευε ότι θα έβλεπε ξανά το σκύλο του, ένα μαύρο λαμπραντόρ ονόματι Buck, το οποίο απέκτησε κουτάβι γαρ, μόλις πριν από τρία χρόνια.

«Νόμιζα ότι χάθηκε για πάντα και όλο αυτό το διάστημα ήμουν απαρηγόρητος», λέει ο Mark. Η ιστορία ξεκίνησε πριν από επτά περίπου μήνες, όταν ο νεαρός Mark Wessells επισκέφθηκε τον πατέρα του στη Βιρτζίνια για να του αφήσει το σκύλο για μερικές εβδομάδες, μέχρι να μετακομίσει στο νέο του σπίτι στο Myrtle Beach (800 χλμ. από τη Βιρτζίνια). Περίπου μια εβδομάδα μετά την αποχώρησή του από τη Βιρτζίνια, ο πατέρας τού Wessells τηλεφώνησε στο γιο του για να του πει τα κακά μαντάτα: Ο Buck είχε φύγει από το σπίτι και οι προσπάθειές του να τον βρει δεν απέδωσαν καρπούς.
«Αρχικά σκεφτήκαμε ότι κάποιος τον έκλεψε, επειδή αυτό ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσαμε να φανταστούμε. Σε καμία περίπτωση δεν περνούσε από το μυαλό μας ότι έφυγε από μόνος του», λέει ο Mark. Επτά μήνες μετά, και μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ένας γείτονας του Mark στο Myrtle Beach βρήκε το σκύλο να περιπλανιέται κατάκοπος στο δρόμο. Αφού τον περιποιήθηκε -που περεμπιπτόντως ήταν πολύ φιλικός- ρώτησε στη γειτονιά και στη συνέχεια τον μετέφερε σε κτηνιατρείο. Εκεί, ο κτηνίατρος, μέσω ενός μικροτσίπ που είχε ο Buck κάτω από το δέρμα του, ανακάλυψε όλες τις πληροφορίες για το σκύλο, παραδίδοντας εν τέλει το τρυφερό λαμπραντόρ στον περίχαρο ιδιοκτήτη του. Γιατί 800 χιλιόμετρα δρόμος είναι λίγο, τόσο λίγο για μια ζεστή αγκαλιά!
perierga.gr

«Καυτό» ερωτικό βίντεο με Ελληνίδα καθηγήτρια και επτά μαθητές μέσα σε σχολείο

Μεταπτυχιακό στο...σεξ αποδείχθηκε ότι είχε μια νεαρή καθηγήτρια νυχτερινού σχολείου σε Ακριτική πόλη της Ελλάδας καθώς κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου ένα «ροζ» βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να κάνει σεξ μέσα στο σχολείο με επτά μαθητές της.

Η απίστευτη ερωτική ιστορία που έχει κάνει τον γύρο της πόλης και του διαδικτύου έχει τραβηχτεί από έναν μαθητή που συμμετείχε στο όργιο από το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το σκηνικό, έτσι όπως αποδίδεται μέσα από τα ερασιτεχνικά πλάνα του κινητού τηλεφώνου, είναι ξεκάθαρο. Στα πλάνα διακρίνεται η καθηγήτρια ξαπλωμένη πάνω σε δύο ενωμένα θρανία να απολαμβάνει το μαθητικό ερωτικό γαϊτανάκι.

Δίπλα της, δεξιά και αριστερά, από πάνω και κάτω, βρίσκονται οι ερωτικοί σύντροφοι, όλοι τους μαθητές, που μεταξύ της μιας ερωτικής στάσης και της άλλης χαριεντίζονται σχολιάζοντας τις επιδόσεις των συμμαθητών τους και φυσικά της καθηγήτριας.

Το ερωτικό βίντεο έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο και έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία της ακριτικής πόλης. Φαίνεται πως οι μαθητές μετά το ερωτικό... πάρτι ξεκίνησαν να διανέμουν, μέσω μηνυμάτων, την ερωτική τους περιπέτεια με την καθηγήτρια.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι ανέβασαν το συγκεκριμένο βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις κοινοβιακού χαρακτήρα των επτά μαθητών και της καθηγήτριας σε γνωστή ιστοσελίδα με πορνογραφικό υλικό.

Μάλιστα, έχουν κοσμήσει το εν λόγω βιντεάκι με διάφορα «μπιπ», για να καλύψουν επιμελώς τα όποια ονόματα και αν ακούγονται, ενώ έχουν μοντάρει τα πλάνα με ραπ μουσική που συνοδεύει ρυθμικά τις ερωτικές κινήσεις της καθηγήτριας
Πηγή: iefimerida.gr

XANIA: Τους ξύπνησαν οι φλόγες...

Μικρές , ευτυχώς, υλικές ζημιές , προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στην πόλη των Χανίων.

Η φωτιά, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ξεκίνησε από την κουζίνα του σπιτιού, κατασβέστηκε ππλήρως περίπου μία ώρα αργότερα από 5 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο με 2 οχήματα και κατάφεραν να την περιορίσουν και να μην πάρει διαστάσεις.

Ευτυχώς οι ένοικοι της μονοκατοικίας δεν τραυματίστηκαν.

Όμορφα πόδια στη στιγμή

Αν δεν έχεις προλάβει να κάνεις αποτρίχωση και κάποιο σημαντικό ραντεβού να σε περιμένει, δεν χρειάζεται ανησυχία. Υπάρχει μια εύκολη και απλή λύση για τη γρήγορη αποτρίχωση των ποδιών.

Ξυρίζουμε τα πόδια μας χρησιμοποιώντας το μαλακτικό των μαλλιών. Απλώνουμε μια γενναία ποσότητα conditioner στα πόδια μας και έπειτα αφήνουμε το ξυράφι να γλιστρήσει πάνω τους.

Οι ενοχλητικές τρίχες θα γίνουν παρελθόν και τα πόδια σας θα είναι ξανά απαλά.

Αφού ξεπλύνετε με νερό, απλώστε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα και είστε έτοιμες για το ραντεβού σας.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΕΔΩ

Χανιά: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι συνταξιούχοι

Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι συνταξιούχοι στα Χανιά την ερχόμενη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί.

Ο σύνδεσμος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ηρακλείου καλεί τους συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση. Για τη δωρεάν μεταφορά στα Χανιά θα διαθέσει πούλμαν που θα αναχωρήσει από τη Χανιώπορτα στις 8 το πρωί.

Πηγή: cretalive.gr

Ηράκλειο: Την τράκαρε, την έβρισε και της έβγαλε μαχαίρι!

Ένας 52χρονος Ηρακλειώτης συνελήφθη, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, για παράνομη οπλοκατοχή, απειλή, εξύβριση και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με καταγγελία μιας 25χρονης, όταν το αυτοκίνητο της και το αυτοκίνητο του 52χρονου συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Όμως όπως γράφει το flashnews.gr όταν εκείνη επιχείρησε να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία, ο 52χρονος που ήταν εμφανώς σε κατάσταση μέθης, την απείλησε με μαχαίρι ενώ ταυτόχρονα την έβρισε.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείοι συνέλαβαν τον 52χρονο.

Προανάκριση ενεργεί το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Παλαιόχωρα Χανίων: "Έσβησε" 39χρονος στην άκρη του δρόμου!

Στην άκρη του δρόμου βρέθηκε νεκρός χθες ένας 39χρονος άνδρας στην Παλαιόχωρα Χανίων, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμη τι συνέβη.

Τον άτυχο άνδρα είδαν περαστικοί που ειδοποίησαν την αστυνομία. Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον 39χρονο ενώ φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει η νεκροψία- νεκροτομή.

Πάντως, φαίνεται να αποκλείεται, μέχρι στιγμής, το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας ή της αυτοκτονίας.

http://cretalive.gr

Κατάσχεση ποσότητας αλιευμάτων στο Ρέθυμνο. Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου

Ένας ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου συνελήφθη χθες στο Ρέθυμνο από άντρες του Λιμενικού που προχώρησαν ταυτόχρονα στη κατάσχεση ποσότητας αλιευμάτων... που διατίθονταν προς πώληση στο κατάστημα.

Ειδικότερα, μετά από ελέγχους των λιμενικών βρέθηκαν στο ιχθυοπωλείο προς διάθεση και κατασχέθηκαν 8,6 κιλά ιχθείς του είδους αθερίνα υπολειπομένων διαστάσεων.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη ενώ στη συνέχεια κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών αφέθηκε ελεύθερος.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές παραβάσεις ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
flashnews.gr

Η μάχη της Κρήτης γίνεται ταινία!

Πρόκειται για μια κινηματογραφική παραγωγή, συνολικού κόστους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, με κεντρικό της θέμα το Νεοζηλανδό στρατιώτη Ντάντλεϊ Πέρκινς, που πολέμησε στην Κρήτη, συνελήφθη από τους Ναζί, δραπέτευσε, έζησε στα κρητικά βουνά... επί ένα χρόνο και στη συνέχεια διέφυγε στη Μέση Ανατολή."

Εντυπωσιασμένος από την αυτοθυσία του κρητικού λαού, ο Πέρκινς επέστρεψε στην Κρήτη επικεφαλής των ειδικών βρετανικών δυνάμεων και ανέλαβε επικεφαλής των ανταρτών στη δυτική Κρήτη πολεμώντας τους κατακτητές. Το 1944 έπεσε στα χέρια των Γερμανών και τον εκτέλεσαν. Στους Κρήτες ήταν γνωστός ως «Βασίλης-το λιοντάρι της Κρήτης».

Ο τίτλος της ταινίας είναι The Straggler, θα στηρίζεται στο βιβλίο που έγραψε ο Μάρι Έλιοτ στην δεκαετία του '80 και θα χρηματοδοτείται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Είναι, όμως, πιθανόν να μη γυριστεί στην Κρήτη αλλά στην Αλεξάνδρεια της Νέας Ζηλανδίας που έχει πολλές ομοιότητες. Οι παραγωγοί ζητούν και τη συμβολή της ομογένειας στην παραγωγή της ταινίας με αναμνήσεις, ενθύμια κλπ.

Λεπτομέρειες ανακοινώθηκαν σε δεξίωση που δόθηκε στο εστιατόριο Philhellene της Μελβούρνης παρουσία πολιτικών, παραγόντων της ομογένειας, καλλιτεχνών και επιχειρηματιών. Ανάμεσά τους ήταν και ο ομογενής Γιώργος Πατεράκης, 81 χρόνων, που σαν παιδί στο χωριό Κουστογεράκο, όπου έδρασε ο Πέρκινς, λέει πως τον θυμάται πολύ καλά. «Μάλιστα κάποτε μου έδωσε και χρυσά νομίσματα για να αγοράσω λουλούδια στη μάνα μου. Ήταν επικεφαλής 200 παλικαριών και τα πρόσεχε όλα», θυμάται ο κ. Πατεράκης και προσθέτει: «Χαίρομαι που η ζωή του θα γίνει ταινία».

Ένα 13χρονο αγόρι στην Αντίσταση ήταν ο Γιώργος Πατεράκης, που γεννήθηκε στη Σούγια της επαρχίας Σελήνου του νομού Χανίων. Όταν εισέβαλαν οι Γερμανοί στην Κρήτη ο Γιώργος Πατεράκης ήταν 10 χρονών αγόρι. Έζησε την εισβολή του εχθρού στο νησί του, γεύτηκε την αγριότητα και την απειλή του θανάτου σε καθημερινή βάση. Όλοι οι άντρες της οικογένειας, όλοι οι συγγενείς του ήταν στο βουνό κι εκείνος παρά το νεαρό της ηλικίας του, δε γινόταν να μείνει αμέτοχος. Αναλάμβανε από 13 χρόνων πολύ δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές.

Ο ίδιος λέει ότι μόλις μετανάστευσε στην Αυστραλία, τον Απρίλιο του 1959, έψαξε να βρει Αυστραλούς που είχαν παγιδευτεί στην Κρήτη. «Η επιθυμία μου να εντοπίσω περισσότερους ήταν μεγάλη. Πήγα και στη Ν. Ζηλανδία. Δεν ξεχνάνε και μας θεωρούνε αδέλφια», σημειώνει.

Πολλά τα αναμνηστικά μετάλλια και οι τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει για τον ρόλο του στην Αντίσταση, στην περίθαλψη των συμμάχων στην Κρήτη, αλλά και τη δραστηριότητα που επέδειξε πάνω από μισό αιώνα στην Αυστραλία, προκειμένου να μείνουν ζωντανά τα ιδεώδη της Ελλάδας και της Κρήτης, ιδιαίτερα να σφυρηλατηθούν και να μείνουν άτρωτοι οι δεσμοί μεταξύ των παλαιών πολεμιστών Αυστραλών και Νεοζηλανδών με τους Κρήτες της Αυστραλίας.
metrogreece.gr

Κυριακή κοντή... γιορτή στη Βιάννο!

Μυρωδιά "μπαρουτιού" ολοένα και μυρίζει στη Βιάννο, όσο πλησιάζει η Κυριακή (9-9), ημέρα μνήμης και εκδηλώσεων του Ολοκαυτώματος της περιοχής από τους Ναζί...

Οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται στα ...όπλα, αναμένοντας τη στάση της Χρυσής Αυγής, κατόπιν και της εναντιωμένης ανακοίνωσης, στην παρουσία μελών της ακραίας οργάνωσης στο μαρτυρικό τόπο τους!

Εν μέσω του ψυχροπολεμικού κλίματος το οποίο υποβόσκει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των Βιαννιτών και της Χρυσής Αυγής, ο δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης και οι συνεργάτες του δημοσιοποίησαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΩΡΑ 20:00
Συναυλία με τη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στην κεντρική πλατεία Μιχαήλ Αρχαγγέλου Άνω Βιάννου.

Διεύθυνση Χορωδίας : Λένα Χατζηγεωργίου, Πιάνο : Νίκος Βλαζάκης

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωί στην θέση του Πανεπαρχιακού Ηρώου Σελί Αμιρών
ΩΡΑ 8:30
Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο χώρο της τελετής με τη συμμετοχή τμήματος αποδόσεων τιμών της ΣΕΑΠ και της Στρατιωτικής Μπάντας της 5ης Ταξιαρχίας.

ΩΡΑ 10:00
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

ΩΡΑ 10:30
Τελετή στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην περιοχή Σελί Αμιρών.

Επιμνημόσυνη δέηση, υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

Ομιλία για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος από τον, Αντιστασιακό – Ιστορικό Ερευνητή-Συνταξιούχο Μηχανικό, κ. Δημοσθένη Ραπτόπουλο

Προσκλητήριο Νεκρών.

Αποδοση του Ύμνου της Βιάννου από την Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Κατάθεση στεφάνων.

ΩΡΑ 19:00
Προβολή ταινίας ΄΄Η ΒΙΑΝΝΟΣ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ΄΄ και συζήτηση για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και τις γερμανικές αποζημιώσεις με τον δημοσιογράφο Νίκο Ψιλάκη και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γερμανικών Επανορθώσεων Αριστομένη Συγγελάκη στην αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Αμιρών.
creteplus.gr

Ξεκινά στις 10/9 η υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας ξεκινά τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 η υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα... στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου η υπογραφή των συμβάσεων εργασίας, πεντάμηνης διάρκειας, για όλους τους επιτυχόντες (Α΄ & Β΄ περιόδου). 
Στην υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, οι αντιδήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας και ο πρόεδρος της «Αλληλεγγύης Κρήτης» κ. Νίκος Τζανάκης. Επιπλέον, παρών ήταν και ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Συνολικά, 130 άνεργοι διαφόρων ειδικοτήτων θα απασχοληθούν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, σε εννέα δράσεις που θα υλοποιηθούν σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ξεκινά τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 (για τους επιτυχόντες του 1ου πενταμήνου) και η δεύτερη φάση ξεκινά την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 (για τους επιτυχόντες του 2ου πενταμήνου).

Στη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων εργασίας ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, αφού ευχαρίστησε θερμά την «Αλληλεγγύη Κρήτης» και τα στελέχη της, που με σθένος και οργανωτικότητα ξενύχτησαν για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών της προκήρυξης και των αποτελεσμάτων, ανέφερε:

«Ξεκινά επιτέλους η υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί μια σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων στο Δήμο μας, οι οποίες προσδιορίζονται από το Μνημόνιο Συνεργασίας που είχαμε εδώ και καιρό υπογράψει με την Αλληλεγγύη Κρήτης. Έτσι, οι επιτυχόντες της προκήρυξης θα απασχοληθούν σε δράσεις ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, συντήρησης σχολικών μονάδων και δημοτικών κτιρίων, υπηρεσιών υγείας προς τους δημότες μας, καλλωπισμού και ανάδειξης χώρων πρασίνου, επιμόρφωσης αγροτοκτηνοτρόφων, δράσεις μαζικού αθλητισμού κ.α.» Παράλληλα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, ζητώντας από τους επιτυχόντες συνέπεια και υπευθυνότητα στη λειτουργία τους, τόνισε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, με την αυτοδιοίκηση να δοκιμάζει την αντοχή της, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας δίνει στους Δήμους μια δυνατότητα να υλοποιήσουν δράσεις αναγκαίες και απαραίτητες για τους δημότες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλληλεγγύης Κρήτης κ. Νίκος Τζανάκης μίλησε στους επιτυχόντες της προκήρυξης για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, παραθέτοντας ενημερωτικές πληροφορίες, ενώ παράλληλα παρουσίασε το προφίλ της Σύμπραξης Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κρήτης με τον τίτλο «Αλληλεγγύη Κρήτης».

Ειδικότερα, οι δράσεις τις οποίες θα στελεχώσουν οι συμβασιούχοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας είναι οι εξής:

1. Ανοιχτό Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με στόχο την πρόληψη ασθενειών, την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, την εξέταση 4.500 χιλιάδων ενηλίκων για υπέρταση, λιπιδαιμίες, παχυσαρκία, τον έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας σε 1500 παιδιά – μαθητές της περιοχής, την παροχή υπηρεσιών υγείας σε 6.000 δημότες στους οικισμούς του Δήμου, την ορθή και υπεύθυνη ενημέρωση σε ζητήματα υγείας για ενήλικες και παιδιά.

2. Δημοτικό φυτώριο – πιλοτικές καλλιέργειες – εκπαίδευση αγροτών (βιολογικές, ολοκληρωμένες καλλιέργειες, σύσταση αγροεπιχειρήσεων)

3. Εκπαίδευση κτηνοτρόφων, ορθολογική βόσκηση, υγιεινή των ζώων, έλεγχος και καταγραφή ποιμνιοστασίων.

4. Καθαρισμός – σήμανση – χαρτογράφηση – δημιουργία έντυπου και φωτογραφικού υλικού ιστορικών – αρχαιολογικών μνημείων του Δήμου.

5. Προγράμματα μαζικού αθλητισμού και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

6. Συντήρηση παιδικών χαρών, αύλειων χώρων σχολείων, παιδικών σταθμών, καλλωπισμός εξωκκλησιών κλπ.

7. Καθαρισμός – διευθέτηση – προσβασιμότητα φυσικών μονοπατιών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

8. Καλλωπισμός - συντήρηση περιαστικών αλσιλίων και χώρων πρασίνου και νέες δενδροφυτεύσεις. Καθαρισμός – εξυγίανση – καταστροφή προσβεβλημένων φοινίκων και νέες δενδροφυτεύσεις.

9. Καθαρισμός παραλίας – φύλαξη λουομένων – ναυαγοσωστικές και υγειονομικές υπηρεσίες στον Τσούτσουρο.

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που ανέπτυξε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση του προγράμματος στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αλληλεγγύη Κρήτης», που προχώρησε στις διαδικασίες προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ.

Φωτιά στο Βαθύπετρο αλλά και σε ΙΧ στο Πανεπιστήμιο

Κινητικότητα επικρατεί για ακόμη ένα βράδυ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου.


Μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Δαμάνια και χαρακτηρίζεται περίεργη, καθώς ξεκίνησε από δύο εστίες ταυτόχρονα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης κινητοποιήθηκαν περίπου στις 11.30 το βράδυ για μία ακόμα πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην περιοχή Βαθύπετρο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων . Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με 4 άνδρες.

Νωρίτερα, στις 9.30 το βράδυ 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άνδρες μετέβησαν στο χώρο στάθμευσης του κτιρίου που στεγάζει το Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις Βούτες, προκειμένου να κατασβέσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο , μάρκας VW POLO , το οποίο ωστόσο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από την Πυροσβεστική δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...