Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινά στις 10/9 η υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας ξεκινά τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 η υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα... στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου η υπογραφή των συμβάσεων εργασίας, πεντάμηνης διάρκειας, για όλους τους επιτυχόντες (Α΄ & Β΄ περιόδου). 
Στην υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, οι αντιδήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας και ο πρόεδρος της «Αλληλεγγύης Κρήτης» κ. Νίκος Τζανάκης. Επιπλέον, παρών ήταν και ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Συνολικά, 130 άνεργοι διαφόρων ειδικοτήτων θα απασχοληθούν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, σε εννέα δράσεις που θα υλοποιηθούν σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ξεκινά τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 (για τους επιτυχόντες του 1ου πενταμήνου) και η δεύτερη φάση ξεκινά την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 (για τους επιτυχόντες του 2ου πενταμήνου).

Στη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων εργασίας ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, αφού ευχαρίστησε θερμά την «Αλληλεγγύη Κρήτης» και τα στελέχη της, που με σθένος και οργανωτικότητα ξενύχτησαν για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών της προκήρυξης και των αποτελεσμάτων, ανέφερε:

«Ξεκινά επιτέλους η υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί μια σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων στο Δήμο μας, οι οποίες προσδιορίζονται από το Μνημόνιο Συνεργασίας που είχαμε εδώ και καιρό υπογράψει με την Αλληλεγγύη Κρήτης. Έτσι, οι επιτυχόντες της προκήρυξης θα απασχοληθούν σε δράσεις ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, συντήρησης σχολικών μονάδων και δημοτικών κτιρίων, υπηρεσιών υγείας προς τους δημότες μας, καλλωπισμού και ανάδειξης χώρων πρασίνου, επιμόρφωσης αγροτοκτηνοτρόφων, δράσεις μαζικού αθλητισμού κ.α.» Παράλληλα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, ζητώντας από τους επιτυχόντες συνέπεια και υπευθυνότητα στη λειτουργία τους, τόνισε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, με την αυτοδιοίκηση να δοκιμάζει την αντοχή της, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας δίνει στους Δήμους μια δυνατότητα να υλοποιήσουν δράσεις αναγκαίες και απαραίτητες για τους δημότες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλληλεγγύης Κρήτης κ. Νίκος Τζανάκης μίλησε στους επιτυχόντες της προκήρυξης για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, παραθέτοντας ενημερωτικές πληροφορίες, ενώ παράλληλα παρουσίασε το προφίλ της Σύμπραξης Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κρήτης με τον τίτλο «Αλληλεγγύη Κρήτης».

Ειδικότερα, οι δράσεις τις οποίες θα στελεχώσουν οι συμβασιούχοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας είναι οι εξής:

1. Ανοιχτό Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με στόχο την πρόληψη ασθενειών, την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, την εξέταση 4.500 χιλιάδων ενηλίκων για υπέρταση, λιπιδαιμίες, παχυσαρκία, τον έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας σε 1500 παιδιά – μαθητές της περιοχής, την παροχή υπηρεσιών υγείας σε 6.000 δημότες στους οικισμούς του Δήμου, την ορθή και υπεύθυνη ενημέρωση σε ζητήματα υγείας για ενήλικες και παιδιά.

2. Δημοτικό φυτώριο – πιλοτικές καλλιέργειες – εκπαίδευση αγροτών (βιολογικές, ολοκληρωμένες καλλιέργειες, σύσταση αγροεπιχειρήσεων)

3. Εκπαίδευση κτηνοτρόφων, ορθολογική βόσκηση, υγιεινή των ζώων, έλεγχος και καταγραφή ποιμνιοστασίων.

4. Καθαρισμός – σήμανση – χαρτογράφηση – δημιουργία έντυπου και φωτογραφικού υλικού ιστορικών – αρχαιολογικών μνημείων του Δήμου.

5. Προγράμματα μαζικού αθλητισμού και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

6. Συντήρηση παιδικών χαρών, αύλειων χώρων σχολείων, παιδικών σταθμών, καλλωπισμός εξωκκλησιών κλπ.

7. Καθαρισμός – διευθέτηση – προσβασιμότητα φυσικών μονοπατιών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

8. Καλλωπισμός - συντήρηση περιαστικών αλσιλίων και χώρων πρασίνου και νέες δενδροφυτεύσεις. Καθαρισμός – εξυγίανση – καταστροφή προσβεβλημένων φοινίκων και νέες δενδροφυτεύσεις.

9. Καθαρισμός παραλίας – φύλαξη λουομένων – ναυαγοσωστικές και υγειονομικές υπηρεσίες στον Τσούτσουρο.

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που ανέπτυξε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση του προγράμματος στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αλληλεγγύη Κρήτης», που προχώρησε στις διαδικασίες προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...