Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δικαίωση ανέργου δανειολήπτη,"κούρεμα " του χρέους κατά 73%

Το μεγάλο χρέος ύψους 39.000 ευρώ ενός άνεργου 49χρονου «κούρεψε» κατά 73% το Ειρηνοδικείο Χανίων, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Ο 49χρονος είναι διαζευγμένος, δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, εκτός από ένα μηχανάκι και βρέθηκε να χρωστάει σε τρεις τράπεζες από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
Εξαιτίας της αδυναμίας του να πληρώσει τις οφειλές του κατέφυγε στο Νόμο 3869/2010 και δικαιώθηκε με κούρεμα του χρέους του κατά 73%, όπου καλείται να πληρώνει δόσεις 200 ευρώ το μήνα συνολικού ύψους 9.600 ευρώ.

ΣΥΛΒΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ Η Κρητικιά που τρελαίνει τον κόσμο!

Αυτό το πανέμορφο μοντέλο ξεκίνησε από την Κρήτη και αναστατώνει όλον τον πλανήτη!

Πανέμορφη και μετρημένη, η Σύλβια Παπαδάκη, είναι από τις γυναίκες που δεν συνηθίζουν να μιλούν πολύ για τον εαυτό τους. Αφήνουν τους θαυμαστές να το κάνουν και στην περίπτωσή της όλο και πληθαίνουν!

Η φήμη της έχει ξεφύγει από τα ελλαδικά σύνορα, αφού και ο ξένος Τύπος την αποκαλεί ως μια από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου! Και όχι άδικα...


Παροξυσμός στα Χανιά για το ντέρμπι με τον ΟΦΗ

Μέσα σε λίγες ώρες οι φίλοι του Πλατανιά Χανίων εξάντλησαν τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον ΟΦΗ και το γήπεδο των Περιβολίων αναμένεται να είναι κατάμεστο την Δευτέρα.

Η διοίκηση του Πλατανιά έβγαλε στα εκδοτήρια 2000 εισιτήρια τα οποία μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία τους εξαντλήθηκαν. Ο κόσμος θέλει όσο τίποτα να σταθεί στο πλευρό της ομάδας στον αγώνα με τον ΟΦΗ για την 7η αγωνιστική της Superleague.

Λίγο το εντυπωσιακό ξεκίνημα των νεοφώτιστων (είναι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα), λίγο η γνωστή αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο πόλεις και το sold out δεν άργησε να έρθει.

Εμπορικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου: Κλείνουμε όλες τις επιχειρήσεις...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου με ανακοίνωσή του αναγγέλει το κλείσμο όλων των επιχειρήσεων και τη συμμετοχή τους σε μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το Ηράκλειο.

Δείτε την αφίσα που κυκλοφόρησε:


Τριήμερες δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα χωριά του νομού Ηρακλείου

Η Ιατρική ομάδα Εθελοντών της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (Π.Ε.Κ.Σ) στα πλαίσια του ιατροκοινωνικού προγράμματός της, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καππαδοκών – Μικρασιατών Κρήτης, θα επισκεφθεί και θα πραγματοποιήσει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από 19 έως 21 Οκτωβρίου στα χωριά του νομού Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα οι εξετάσεις θα γίνουν:

• Τεφέλι Παρασκευή 19/10/2012 από 9:00-14:00 (αγροτικό Ιατρείο)

• Αρκαλοχώρι Σάββατο 20/10/2012 από 9:00-14:00 (Κέντρο Υγείας)

• Ασήμι Κυριακή 21/10/2012 από 9:00-14:00 (αγροτικό Ιατρείο)

Οι εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

Κλινική εκτίμηση από παθολόγο (πνεύμονες, καρδιά, μέτρηση αρτηριακής πίεσης), από χειρουργό και αγγειοχειρουργό (εκτίμηση κοιλίας, ψηλάφηση-ακρόαση αρτηριών και με χρήση μηχανημάτων doppler αγγείων), εξέταση από ωτορινολαρυγγολόγο, εξέταση από οφθαλμίατρο, εξέταση από οδοντίατρο.

Εργαστηριακός έλεγχος με μέτρηση χοληστερίνης, προσδιορισμό τριγλυκεριδίων, προσδιορισμός σακχάρου αίματος, γενική ούρων, καταγραφή φαρμάκων και έλεγχος των χορηγουμένων φαρμάκων.

Στο στόχαστρο κλεφτών ότι έχει αξία – Κλέβουν από εργαλεία μέχρι ... τροχούς

Οτιδήποτε έχει αξία, έστω και μικρή, αρκεί να μπορεί να πουληθεί, μπαίνει στο στόχαστρο κλεφτών. Το τελευταίο διάστημα, περιστατικά μικροκλοπών έρχονται στο προσκήνιο και μαρτυρούν πως τα ... ψώνια του σπιτιού για εργαλεία και άλλα αντικείμενα γίνονται από γειτονικά σπίτια. Δύο νέα περιστατικά σημειώθηκαν στο Ηράκλειο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας 38χρονος διότι στην κατοχή του βρέθηκαν εργαλεία και εξαρτήματα, τα οποία είχε αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα από αποθήκη, ιδιοκτησίας 37χρονου. Χθες επίσης, συνελήφθη το βράδυ, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 31χρονο ο οποίος αφαίρεσε από αυτοκίνητο ένα τροχό, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη του.

prismanews.gr

Στο σκαμνί για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της Βρετανίδας στα Μάλια

Οι μνήμες από την υπόθεση ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου της 21χρονης Βρετανίδας Chelsea Hydman ξεδιπλώθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Κατηγορούμενος είναι ο 24χρονος σήμερα φίλος της με τον οποίο είχε έρθει μαζί από την Βρετανία προκειμένου να εργαστεί στα Μάλια το καλοκαίρι του 2010. 

Το ζευγάρι είχε έναν έντονο καυγά ενώ μέρες αργότερα η νεαρή κοπέλα είχε ενοχλήσεις στην κοιλιά ωστόσο δεν απευθύνθηκε σε γιατρό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από ημέρες η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη. Υποβλήθηκε σε επέμβαση ωστόσο εξέπνευσε στην ΜΕΘ όπου νοσηλευόταν. Ο θάνατός της αποδώθηκε σε χολική περιτονίτιδα λόγω πλήξης, πιθανότατα από κλωτσιά σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Ο συντροφός της προφυλακίστηκε τον Μάϊο του 2010 για την δολοφονία της κοπέλας ωστόσο αποφυλακίστηκε 5 μήνες μετά με τον όρο να παραμείνει στην Ελλάδα. Ο ίδιος πάντως απο την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι την υπεραγαπούσε και σε οτι καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει ενώ σκόπευαν να παντρευτούν.

«Ο ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ»

 Σημερινά δεδομένα:
  1. η Τρόικα συνεχώς αλλάζει τις θέσεις της, παράδειγμα, ότι από τα 7 δις πήγε στα 9 δις για το 2012 και από τα 11,5 δις πήγε στα 18 δις
  2. αυθαιρετεί αυξάνοντας τα 72 προαπαιτούμενα σε 89
  3. βάζει επιπρόσθετα προαπαιτούμενα τα οποία είναι επιπλέον από τα 89
  4. δεν σέβεται τις κόκκινες γραμμές και τα ισοδύναμα μέτρα
  5. απαξιώνει τη ρήτρα και την ερμηνεύει όπως θέλει
Την Πέμπτη πραγματοποιείται το συμβούλιο  κορυφής 
.
Προτείνω:
Α) Ο πρωθυπουργός να διεκδικήσει επιτακτικά:
  1. Τη δέσμευση ώστε το Συμβούλιο Κορυφής να μειώσει τα επιτόκια των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το πρώτο πακέτο στήριξης.
  2. Την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, απευθείας από τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
  3. Τη μετακύλιση της αποπληρωμής του πρώτου δανείου.
  4. Την επιμήκυνση της αποπληρωμής των 15 δις ευρώ ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ευρωπαϊκή τράπεζα και που λήγουν το 2016.


Β)Να συμφωνήσουν σήμερα στη συνάντηση οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί στην πρόταση εφαρμογής πενταετούς προϋπολογισμού.

Ο κανονισμός πενταετούς προϋπολογισμού, που θα έχει δηλαδή διάρκεια μέχρι  το 2016, καθορίζεται ως νόμος από τη συνθήκη της Λισαβόνας και είναι δεσμευτικός.

Ο σκοπός του πενταετούς προϋπολογισμού είναι:
    1. να εκφράσει τις πολιτικές προτεραιότητες σε αριθμούς μέχρι το 2016.
    2. να εξασφαλίσει τη δημοσιονομική πειθαρχεία της Ελλάδος.
    3. να έχει ανώτατο όριο για κάθε τομέα ανάληψης υποχρεώσεων, οι οποίες υποχρεώσεις να είναι νομικά δεσμευτικές.
    4. δέσμευση ώστε νομικά οι διάφορες πληρωμές να καταβάλλονται εντός συγκεκριμένου χρόνου.
    5. να δεσμευτούν και τα τρία κόμματα να κατεβάσουν αυτόν τον πενταετή προϋπολογισμό επανεξετάζοντας με τη μέθοδο ελέγχου ξεχωριστά για κάθε κωδικό.
    6. να προστεθεί κωδικός στον πενταετή προϋπολογισμό για τη διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων
    7. να προστεθεί κωδικός για έσοδα που θα προέλθουν από την επανεξέταση σκανδάλων, π.χ. Siemens
 Είμαι σίγουρος ότι με τη διεκδίκηση των τεσσάρων προαναφερθέντων από τον πρωθυπουργό στο συμβούλιο κορυφής και με την απόφαση-δέσμευση των τριών πολιτικών αρχηγών για πραγματοποίηση τους πενταετούς προϋπολογισμού, λύνονται τα προβλήματα του σεβασμού στις κόκκινες γραμμές, σταματούν τα αυθαίρετα προαπαιτούμενα και συνοδά και επιτυγχάνεται ο σκοπός της ρήτρας.
Η λύση αυτή, φοβάμαι, είναι η μοναδική για τη σωτηρία του τόπου μας.


Ιωάννης Δ Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ν. Ηρακλείου
Enhanced by Zemanta

Μαχητής ο 23χρονος Μιχάλης από το Μακρύ Γιαλό - Παλεύει για τη ζωή του στο ΠΑΓΝΗ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες ο 23χρονος Μιχάλης από τον Μακρύ Γιαλό που εξακολουθεί σαν μαχητής να παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή. 

Ο νεαρός επέστρεψε στην Κρήτη μετά απο μήνες νοσηλείας σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης της Γερμανίας αφού υποβλήθηκε σε σοβαρότατη επέμβαση στον εγκέφαλο με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Στο πλευρό του απο την πρώτη στιγμή βρίσκεται η οικογένεια του που τον στηρίζει στον άνισο αγώνα που δίνει.

 Όπως είχε γράψει το PrismaNews  η υπόθεση του νεαρού απο το Μακρύ Γιαλό είχε προκαλέσει την ευαισθητοποίηση τοπικών φορέων και πολιτών του δήμου Ιεράπετρας αλλά όχι των αρμοδίων. Το 23χρονο παιδί που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια στον εγκέφαλο κινδύνευε αφού η γραφειοκρατεία καθυστερούσε δραματικά την έγκριση του αιτήματος του για νοσηλεία και χειρουργείο στο εξωτερικό. Ωστόσο χάρη στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη των συμπολιτών του τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και ο νεαρός μετέβη στο εξωτερικό.

PrismaNews.GR

Στο Βουκουρέστι με τον Πρωθυπουργό ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιαννης θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά που αναχωρεί σήμερα Τετάρτη  17 Σεπτεμβρίου για το Βουκουρέστι όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ των Αρχηγών Κρατών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος κα. Μέργκελ, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας κος Ραχόϊ, οι Πρωθυπουργοί της Πορτογαλίας και Ιρλανδιας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μαρτένς κλπ.
Στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθεί το οικονομικό ζήτημα της Ελλάδος και της Νότιας Ευρώπης όπως επίσης και για την εκταμίευση των 31.δισ ευρώ της δανειακής συμβάσης.

Οργή καταστηματαρχών για τα μπλόκα της ΕΛΑΣ στο κέντρο της πόλης

Του Γιώργου Λαμπράκη / Prismanews.gr

Με την αστυνομία τα έχουν οι καταστηματάρχες στο κέντρο της πόλης, κατηγορώντας την ΕΛΑΣ για τις ώρες και τους τόπους που επιλέγει για να κάνει τα νυχτερινά της μπλόκα, καταγράφοντας κάθε λογής παραβατική συμπεριφορά. Η παρουσία όμως περιπολικών και αστυνομικών έξω από τα μαγαζιά έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τις ώρες αυτές δεν μπορεί να προσεγγίσει κανένας πελάτης τις επιχειρήσεις τους με αποτέλεσμα να μειώνονται οι τζίροι και τα κέρδη τους σε μια περίοδο όπου ο εμπορικός κόσμος μετράει και το τελευταίο ευρώ προκειμένου να κρατηθεί ζωντανός απέναντι στην κρίση.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Κορνάρου όταν κάθε εβδομάδα η αστυνομία στήνει μπλόκο, κυρίως προς το τέλος της εβδομάδας, ελέγχοντας τους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων. Όπως καταγγέλουν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της περιοχής -πρόκειται κυρίως για καταστήματα εστίασης και ψιλικών- τις ώρες που βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος της αστυνομίας οι πελάτες αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και οι ίδιοι βλέπουν τα μαγαζιά τους άδεια.
Δεν έχουμε θέμα με την αστυνομία, ούτε με τους ελέγχους φυσικά που πραγματοποιεί, αντιθέτως η παρουσία τους μας δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας. Το πρόβλημα είναι ότι στήνουν τα περιπολικά μπροστά από τα μαγαζιά μας με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο πελάτης να εξυπηρετηθεί. Πολλές φορές μάλιστα έχουμε ζητήσει από τους αστυνομικούς να μετακινήσουν το μπλόκο μερικά μέτρα παραπάνω ώστε να μπορέσουμε και εμείς να δουλέψουμε. Δεν γίνεται όμως τίποτα. Η κατάσταση είναι απελπιστική, ειδικά σε μια περίοδο όπου για μας μετράει και ο τελευταίος πελάτης, ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Prismanews.gr ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής. Μάλιστα, οι ίδιοι μας ανέφεραν ότι θα επισκεφθούν την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου προκειμένου να θέσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να προσπαθήσουν να βρούν μια λύση, μαζί με την ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Η κοινωνική ευθανασία των ΑμεΑ – Κινητοποίηση απέναντι στην εγκατάλειψη του κράτους

Στους δρόμους βγαίνουν άτομα με αναπηρία και βαριά πάσχοντες στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη της πολιτείας. Κάνοντας λόγω για κοινωνική ευθανασία οι σύλλογοι των ΑμεΑ στο Ηράκλειο προχωρούν σε κινητοποιήσεις για να ευαισθητοποιήσουν την πολιτεία αλλά και την κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Όπως λένε χαρακτηριστικά η απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες στα ΚΕΠΑ, η μακροχρόνια αναμονή «φυλακισμένων», στις λίστες των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξεταστούν, η αναστολή της σύνταξης ή του επιδόματος αναπηρίας, η απεριόριστη ταλαιπωρία που υπόκεινται οι υποψήφιοι για εξέταση, προετοιμάζουν στα ΑμεΑ την κοινωνική ευθανασία τους.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών και το Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Ηρακλείου, κάτω από τις διαμαρτυρίες των μελών τους και το βάρος αυτής της κατάστασης που αγγίζει τα όρια της βαρβαρότητας, καλεί σε ειρηνική διαμαρτυρία τα άτομα με αναπηρία και τους χρόνια πάσχοντες, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη στα θέματα που αφορούν την αναπηρία, έξω από τα γραφεία του ΚΕΠΑ στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, την Τρίτη 23/10/2012 και ώρα 11:00 π.μ

Τι θα γίνει με την διακοπή του ηλεκτρονικού συστήματος τακτοποίησης αυθαιρέτων που ανήκει στο ΥΠΕΚΑ;

Ζητά να μάθει ο Λ. Αυγενάκης

 Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης παρενέβη σχετικά με την «διακοπή του ηλεκτρονικού συστήματος από το ΤΕΕ για συνδικαλιστικά αιτήματα», μέσω της Αναφοράς που κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο.
Στην Αναφορά του, ο Βουλευτής  υπογραμμίζει ότι: «Όπως συνέβη και στις αρχές του έτους (υπ’ αριθμ. 436/23-2-2011 σχετικό έγγραφο μας), η Διοίκηση του ΤΕΕ, προς ικανοποίηση συνδικαλιστικών της αιτημάτων, αποφάσισε να κηρύξει απεργία από 8/10 μέχρι 18/10/2012, κλείνοντας τις υπηρεσίες του αλλά και το ηλεκτρονικό σύστημα Δηλώσεων του 4014/2011 και τακτοποιήσεων αυθαιρέτων που ανήκει στο ΥΠΕΚΑ. Ταυτόχρονα, το ΤΕΕ, μέσω της διακοπής του συστήματος αμοιβών, δημιουργεί πρόβλημα και στο ηλεκτρονικό σύστημα Έκδοσης Ενεργειακών Πιστοποιητικών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ως συνέπεια των παραπάνω, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες Μηχανικοί (Διπλωματούχοι και Πτυχιούχοι) πλήττονται οικονομικά ενώ δημιουργούνται και καθυστερήσεις στις διαπεραιώσεις των υποθέσεων των πελατών τους. Το ΤΕΕ αμείβεται για την διαχείριση του συστήματος και τις λοιπές σχετικές με αυτό υπηρεσίες του από το Πράσινο Ταμείο».
Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Βουλευτής  ζήτησε από τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος της τακτοποίησης των αυθαιρέτων και των μεταβιβάσεων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μηχανικοί και να διαφυλαχτεί το δημόσιο συμφέρον. Τέλος, ο κ. Αυγενάκης αιτήθηκε να προχωρήσει ο Υπουργός σε άμεση τροποποίηση του ν. 4014/2011, προκειμένου την διαχείριση του συστήματος να την έχει εξ’ ολοκλήρου το Υπουργείο (ΥΠΕΚΑ), διασφαλίζοντας την ομαλή διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών
Enhanced by Zemanta

Συνάντηση του Λ. Αυγενάκη με το Προεδρείο της ένωσης Πρατηριούχων Υγραερίου Αυτοκινήτων Ελλάδας

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση, σήμερα, Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πρατηριούχων Υγραερίου Αυτοκινήτων Ελλάδας, κ. Δημήτρη Λαγό, τον Αντιπρόεδρο, κ. Χρήστο Μπίρμπο και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Ιπποκράτη Λογοθέτη, αναφορικά «με την διατήρηση του ειδικού φόρου της τιμής του υγραερίου».
Το Προεδρείο  της Ένωσης Πρατηριούχων Υγραερίου  Αυτοκινήτων Ελλάδος, αφού πρωτίστως  ευχαρίστησε τον Βουλευτή για  την Κοινοβουλευτική του παρέμβαση σχετικά με την «εξίσωση της τιμής του υγραερίου με την τιμή του πετρελαίου», βάσης της οποίας ο Βουλευτής Ηρακλείου αιτούνταν από τον Υπουργό Οικονομικών να μην προβεί σε μία τέτοιου είδους ενέργεια, η οποία θα αποτελούσε την οικονομική αφαίμαξη πολλών πολιτών, του παρέδωσαν ένα Υπόμνημα, βάση του οποίου ισχυρίζονταν ότι:
«Η αύξηση ειδικού φόρου στο υγραέριο κίνησης οχημάτων θα είναι όχι μόνο καταστροφική, αλλά και αντιοικονομική:
1) Στην τελευταία τριετία της  οικονομικής ύφεσης της πατρίδας  μας ο κλάδος των πρατηρίων  υγραερίου κίνησης είναι ο  μόνος που παρουσίασε αλματώδη αύξηση και νέες επενδύσεις: Τα πρατήρια 38-40 το 2009, είναι σήμερα (από μετατροπή πρατηρίων υγρών καύσιμων αλλά και ίδρυση νέων) περίπου 200 και υπό ίδρυση άλλα 50-80 ακόμη.
2) Σε αυτό το χρονικό  διάστημα τα εξειδικευμένα συνεργεία  υγραεριοκίνησης αυτοκινήτων αυξήθηκαν  από 45 σε πλέον των 500 πανελλαδικά,  και συνεχώς ιδρύονται νέα.
3) Η παραπάνω επενδυτική  δραστηριότητα οδήγησε στην δημιουργία  εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας (εργατοϋπάλληλοι, ειδικευμένοι τεχνίτες, πωλητές και πλήθος έμμεσα απασχολούμενων: μηχανολόγοι, επιχειρήσεις μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού)
4) Το υγραέριο κίνησης είναι το καύσιμο στο οποίο στράφηκαν πολίτες, ως οικονομικότερο και οικολογικότερο όλων των άλλων καυσίμων, καθώς στον καιρό της κρίσης έδωσε οικονομική διέξοδο στους κατόχους αυτοκινήτων χαμηλού εισοδήματος.
5) Όλα τα Ευρωπαϊκά  αλλά και τα λοιπά αναπτυγμένα  κράτη (ΗΠΑ, Αυστραλία, Κορέα,  Ιαπωνία αλλά και Κίνα κ.α.) έχουν θεσπίσει κίνητρα και επιδοτήσεις, ενθαρρύνοντας την υγραεροκίνηση αυτοκινήτων για οικολογικούς και οικονομικούς (ενίσχυση των αδύναμων στρωμάτων πολιτών) λόγους».
Ο Βουλευτής Ηρακλείου, αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα της Ένωσης Πρατηριούχων Υγραερίου Αυτοκινήτων  Ελλάδος, δεσμεύτηκε ότι θα θέσει εκ νέου το ζήτημα στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα και θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία και επικοινωνία μαζί τους για την επίλυση του ζητήματος αυτού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...