Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ παρέδωσε την πρόταση του για τη Βιάννο

Ένα πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της επόμενης μέρας στην πυρόπληκτη Βιάννο, έχει η... Περιφέρεια Κρήτης, χάρη στην άμεση ανταπόκριση του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΑΚ), στην πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Ο λόγος για την αναλυτικά και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση του ΤΕΕ/ΤΑΚ, η οποία περιστρέφεται με ιδιαίτερη ακρίβεια σε τρεις άξονες:

-στην πλήρη εικόνα της καταστροφής και στην καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η πυρκαγιά

-στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα μ’ ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης για ν’ αποφθεχθούν τα χειρότερα από τις βροχές του χειμώνα και

- στις μελέτες που πρέπει να γίνουν για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.

«Η πρόταση της εθελοντικής ομάδας του ΤΕΕ/ΤΑΚ που μας κατατέθηκε και ηλεκτρονικώς είναι το βασικό μας εργαλείο στη διεκδίκηση που κάνουμε για να κηρυχτεί από την πολιτεία πυρόπληκτη περιοχή η Βιάννος, για ν’ αντιμετωπιστούν καλύτερα και οι πληγές της» δήλωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, που πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το ΤΕΕ/ΤΑΚ και τον πρόεδρό του Πέτρο Ινιωτάκη, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και μας προσέφεραν- αφιλοκερδώς- μια σημαντική δουλειά που θα βοηθήσει σε πολλά επίπεδα και εμάς και την περιοχή.»

Από την πλευρά του ο Πέτρος Ινιωτάκης δήλωσε ότι το ΤΕΕ/ΤΑΚ ανταποκρίθηκε με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και στάθηκε ιδιαίτερα στον ανθρώπινο παράγοντα, που με τις πράξεις του έπληξε την περιοχή, τονίζοντας: «Και ο ανθρώπινος παράγοντας συνέβαλε-ηθελημένα ή άθελα- στο να υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα τοπίο ιδιαίτερα προβληματικό, λόγω της καταπάτησης των ρεμάτων, που θα φέρουν σωρεία προβλημάτων από τη Βιάννο μέχρι τον Κερατόκαμπο. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις παρεμβάσεις τους γιατί η φύση μας στέλνει μηνύματα. Καμία πολιτεία και κανένας φορέας δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα οποιασδήποτε περιοχής αν δεν θέλουν οι κάτοικοί της»

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ξεκίνησαν από τον καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής, με μηχανήματα της Περιφέρειας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης, άπαντες βάζουν τη καλή τους διάθεση για τη προστασία της περιοχής και των κατοίκων της, που δεν περιορίζεται μόνο στην καταστροφική πυρκαγιά και την αντιμετώπιση των συνεπειών της.

«Ως Περιφέρεια στηρίζουμε αποφασιστικά την περιοχή κα επεξεργαζόμαστε πλάνο για την αναπτυξιακή, τουριστική αλλά και ιστορική της ανάκαμψη, καθώς βαδίζουμε ολοταχώς στην αναβάθμιση των εκδηλώσεων για την επέτειο του Ολοκαυτώματος στα καμένα χωριά της Βιάννου» δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα εθελοντών του ΤΕΕ/ΤΑΚ μ’ επικεφαλής τον Πρόεδρό του Πέτρο Ινιωτάκη, απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη: Δημήτρης Αλεξάκης, Αλέξανδρος Κλάδος, Μανόλης Πολυδάκης, Κωνσταντίνος Χαμηλοθώρης, Κωνσταντίνος Χατζάκης και Χαράλαμπος Χατζηβασίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...