Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε φωτογραφίες από την καραμπόλα στην εθνική οδό Ηρακλείου- Μοιρών

Καραμπόλα τουλάχιστον τρίων οχημάτων, δύο αυτοκινήτων και ενός δικύκλου, σημειώθηκε το... απόγευμα στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών, στο ύψος του εργαστασίου Γιαννούλη. Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες!

Το CretePlus.gr βρέθηκε στο σημείο της καραμπόλας και κατέγραψε εικόνες και στιγμές που θα μείνουν άσβεστες στη μνήμη των εμπλεκομένων. Τα οχήματα, άγνωστο πως, συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός ατόμου.


Η κυκλοφορία στο σημείο γινόταν με δυσκολία, αφού τα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, όπως μπορεί κανείς να δει στη μέση του εθνικού οδικού δικτύου, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ... καταραμένο.

Ένα οδικό δίκτυο απαρχαιωμένο, στο οποίο έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένα μόνο βελτιωτικά έργα και τίποτα άλλο. Ο τραυματίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Επαφές του Μανώλη Κεφαλογιάννη στη γειτονική Τουρκία..

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε στο Φανάρι ο Γεν. Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, διερχόμενος από την Κων/πολη για Άγκυρα για να παραστεί ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Σαμαρά και της ΝΔ, στο συνέδριο του κόμματος "Μητέρα- Πατρίδα", του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν.

Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο κ. Κεφαλογιάννης συνδέεται με παλαιούς δεσμούς πνευματικής φιλίας, αγάπης και αλληλοεκτίμησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, που κράτησε μία ώρα, δόθηκε η ευκαιρία στους δύο άνδρες να συζητήσουν για πολλά θέματα που αφορούν το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο αλλά και την πορεία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, και την Εκκλησία της Κρήτης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αφού μετέφερε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη τους προσωπικούς χαιρετισμούς και την αγάπη του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά , ζήτησε τις ευχές και τις προσευχές του Οικουμενικού για τον αγώνα που δίνει η χώρα μας, για να βγεί από την στενωπό στην οποία έχει βρεθεί. Ο Παναγιώτατος απάντησε στον κ. Κεφαλογιάννη ότι "είναι αείποτε προσευχόμενος" για το γένος μας και τον Ελληνικό Λαό ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας. Στη συνέχεια έκανε γνωστές στον κ. Κεφαλογιάννη τις πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου αλλά και τις άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσει το Φανάρι για την ανάδειξη του Οικοιμενικού του ρόλου και της Διεθνούς ακτινοβολίας του.

Μάλιστα τον πληροφόρησε ότι στο προσεχές μεγάλο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος, που θα γίνει στη Ρουμανία 20 Νοεμβρίου, του εζητήθη να αποστείλει χαιρετισμό και θα το πράξει ευχαρίστως,γιατί με αυτόν τον τρόπο η Εκκλησια μας ειναι καλό να κάνει παντού αισθητή την παρουσία της.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος, θυμήθηκε ότι πριν 13 χρόνια και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου 1999, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε τελέσει τους γάμους του στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του ιδιου του Πατριάρχη αλλά εκατοντάδων συμπολιτών του Απο Κρήτη που ήλθαν για τον σκοπό αυτό στην Κων/πολη!

Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας της Ν.Δ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης αναχώρησε για την Αγκυρα όπου συμμετείχε στο Συνέδριο του κόμματος " Δικαοσύνη και Ανάπτυξη " του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο συμμετείχαν Πρωθυπουργοί και Αρχηγοί κρατών από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, μεταξύ των οποίων ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός της Αιγύπτου, ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας κ. Σρέντερ κ.ά. επίσημοι αξιωματούχοι.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μετέφερε μήνυμα φιλίας και συνεργασίας των δύο κομμάτων και των δύο χωρών από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά , εσυνεργασία που θα συμβάλλει στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και στην ανάπτυξη των ´ελληνοτουρκικών σχέσεων ώστε να καταστεί το Αιγαίο περιοχή ειρήνης, ευημερίας και συνεργασίας των δύο χωρών.

Μιχελογιαννάκης: Παγκόσμια φορολογική αλητεία.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και είναι σε όλους μας γνωστό  τι περνάνε και αυτοί με την κρίση, όταν η πιο γνωστή εικόνα που αντικρίζουμε κάθε μέρα είναι «ενοικιάζεται» ή «πωλείται».

Οι  ελεύθεροι επαγγελματίες  έχουν ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών  ή γενικά ασκούν ελεύθερα επαγγέλματα. Τι κάνουμε για αυτούς ;
  1. Χάνουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.
  2. Έχουν την δυνατότητα να περιλαμβάνουν στα βιβλία τους δαπάνες, τις οποίες όμως τις χάνουν λόγο της επικείμενης κατάργησης φοροαπαλλαγών. 
  3. Ακούγεται ότι θα χάσουν το αφορολόγητο από τα παιδιά τους.
  4. Είναι υποχρεωμένοι να έχουν ασφαλιστική κάλυψη στον Ο.Α.Ε.Ε και να πληρώνουν από 4.000 έως 5.000 ευρώ το χρόνο.
  5. Κάθε νέος που γίνεται ελεύθερος επαγγελματίας οφειλή τον πρώτο χρόνο να προκαταβάλει το 55% του αναλογούμενου φόρου.
Λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, τουλάχιστον το 70% των 800.000 έχουν ετήσιο κέρδος 10.000 ευρώ.
Απλά μαθηματικά.
  1. Το 35% των 10.000 ευρώ είναι 3.500 ευρώ.
  2. Αν υποθέσουμε ότι είναι νέος πρώτου χρόνου, έχουμε φόρο 3.500 ευρώ επί 55% για προκαταβολή, ίσον  1.925 ευρώ.
  3. Ασφαλιστική εισφορά 5.000 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω αν τα αθροιστούν έχουμε, 3.500 + 1.925 + 5.000 = 10.425 ευρώ.

Δηλαδή βγάζει το χρόνο 10.000 ευρώ και καλείτε να πληρώσει 10.425 ευρώ.

Θεωρώ ότι είναι παγκόσμιο  φαινόμενο φορολογικής αλητείας.
θεωρώ ότι είναι ταφόπλακα για τον νέο ελεύθερο επαγγελματία και για την μικρή και μεσαία επιχείρηση.
Θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση τέτοια αδικία δεν πρέπει να περάσει.    

Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ν. Ηρακλείου Κρήτης της ΔΗΜΑΡ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Η βόλτα με το ιστιοφόρο κατέληξε ... σε εφιάλτη

Έχασε δύο δάκτυλα του αριστερού της χεριού μια 70χρονη γυναίκα, μέλος του πληρώματος του ιστιοφόρου Kivavera, σημαίας Γαλλίας, σήμερα το μεσημέρι.

Το ανατριχιαστικό ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια χειρισμών από την 70χρονη στο βίντσι της τζένοας του σκάφους.

Αμέσως ενημερώθηκε η λιμενική αρχή του Ηρακλείου για την ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Το ιστιοφόρο κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, η 70χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Πένθιμα θα χτυπούν τη Δευτέρα οι καμπάνες στην Κίσαμο

Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες σε όλη την Κίσαμο αύριο Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποψίλωση της περιοχής από τις δημόσιες υπηρεσίες με την κατάργηση της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείο.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Δ.Σ του δήμου κ. Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης τη Δευτέρα θα χτυπούν οι καμπάνες πένθιμα, ενώ οι φορείς της περιοχής θα περιμένουν ξεκάθαρες απαντήσεις από τους βουλευτές του νομού σε ότι αφορά το δίκαιο των αιτημάτων τη Κισάμου, αλλά και για το σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι ίδιοι για την υπεράσπιση τους ,ενώ αν υπάρχουν αρνητικέ απαντήσεις ή δεν υπάρχουν καθόλου απαντήσεις από τα υπουργείο οικονομικών και δικαιοσύνης μέχρι την Τρίτη, την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί 3ωρος συμβολικός αποκλεισμός της ΔΟΥ Χανίων.

Όπως δηλώνει ο κ. Πιτσιγαυδάκης , οι φορείς της Κισάμου είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους με κάθε νόμιμο μέσο και τονίζει "ότι οι καρεκλοκένταυροι της Αθήνας θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να ισοπεδώνουν τις ΔΟΥ της Χώρας προκειμένου να παρουσιάσουν δήθεν αποτέλεσμα συγχώνευες οργανισμών".

Σημειώνεται δε ότι την Τετάρτη οι φορείς της περιοχής αναλόγως των όποιων εξελίξεων θα αποφασίσουν το ποια στάση θα τηρήσουν.

Επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής ευχαρίστησε την Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου που ειναι μπροστάρης όπως είπε χαρακτηριστικά και σε αυτό τον αγώνα.
flashnews.gr

Καραμπόλα με έναν σοβαρά τραυματία στο Ηράκλειο

Τέσσερα αυτοκίνητα και μια μηχανή ενεπλάκησαν σε τροχαίο με αποτέλεσμα ένα άτομο - ο επιβάτης της μοτοσυκλέτας- να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

To τροχαίο σημειώθηκε στο δρόμο καρμανιόλα της επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Μοιρών στο ύψος του εργοστασίου Γιαννούλη και άλλο ένα τροχαίο ατύχημα προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των συμβάντων σε ένα σημείο που πολλές φορές έχει χυθεί αίμα και έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές.

Όπως γράφει το prismanews.gr τέσσερα αυτοκίνητα και μια μηχανή ενεπλάκησαν σε τροχαίο με αποτέλεσμα ένα άτομο - ο επιβάτης της μοτοσυκλέτας- να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Στο σημείο έφτασαν άνδρες της Τροχαίας προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και να αποτρέψουν τα χειρότερα, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση και του ΕΚΑΒ.

Ηράκλειο: Ξέγνοιαστος... περίπατος με μαχαίρια και ναρκωτικά

Έναν... ανέμελο περίπατο στην πόλη του Ηρακλείου αποφάσισε να κάνει ένας νεαρός άνδρας. 

Όπως γράφει το prismanews ο νεαρός... "οπλίστηκε" με δύο μαχαίρια και λίγα ναρκωτικά και βγήκε από το σπίτι του.

Ωστόσο, ο ... περίπατός του, δεν κράτησε πολύ καθώς συνελήφθη από την αστυνομία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και μαχαιριών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο, από αστυνομικούς, στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους (8,5) γραμμαρίων,

- Ένα μαχαίρι, (τύπου σουγιά) και

- Ένα μαχαίρι (στιλέτο)

Έλληνας έκλεψε μοτοσικλέτα Αλβανού στο Ηράκλειο

Ένας 25χρονος Έλληνας πιάστηκε στο Ηράκλειο καθώς οδηγούσε μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί από έναν 28χρονο Αλβανό.
Ο 28χρονος είχε καταγγείλει την κλοπή της μοτοσικλέτας του, έξω απο το σπίτι του στο Ηράκλειο.

Έτσι στην διάρκεια ελέγχων απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σταμάτησαν για έλεγχο και τον 25χρονο ενώ οδηγούσε μια μοτοσικλέτα.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για την κλεμένη μοτοσικλέτα, η οποία επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
flashnews.gr

Τροχαίο με τραυματισμό δύο νεαρών κοριτσιών στον Άγιο Νικόλαο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην ακτή Στυλιανού Κουνδούρου στον Άγιο Νικόλαο, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό μία 20χρονη και συνοδηγό μία 22χρονη προσέκρουσε σε σταθμευμένο Φ/Γ – Ι/Χ όχημα.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός των δύο νεαρών κοριτσιών, οι οποίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου.

Τραγωδία τα ξημερώματα σε μπαρ του Ρεθύμνου. Ρώσος δέχτηκε τρεις πυροβολισμούς μετά από καβγά

Σε τραγωδία κόντεψε να καταλήξει η νυχτερινή έξοδος για έναν 30χρονο Ρώσο τουρίστα ο οποίος "πλήρωσε" με αίμα τις διακοπές του καθώς δέχτηκε... τρεις πυροβολισμούς από 40χρονο άντρα έξω από μπαρ του Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στον Πλατανιά, ο 40χρονος διαπληκτίστηκε με τον 30χρονο, εντός του καταστήματος για άγνωστο λόγο.

Στη συνέχεια οι δύο άντρες βγήκαν έξω από το μπαρ και και ο 40χρονος πυροβόλησε τρεις φορές τον 30χρονο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ενώ διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη προανάκριση αλλά και τις εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, ο 40χρονος εντοπίστηκε το μεσημέρι και συνελήφθη στο Πάνορμο του Δήμου Μυλοποτάμου.

Ο 30χρονος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου με τραύματα στην κοιλιακή χώρα, στο χέρι και το σαγόνι.

Ο θερμόαιμος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ηράκλειο: Μηνύσεις από το ΙΚΑ

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των έξι ατόμων που εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις των νεκρών συζύγων τους και έχουν ζημιώσει το Ίδρυμα με περισσότερα από 120.000 ευρώ, κατέθεσε σήμερα ο διευθυντής του ΙΚΑ Ηρακλείου, Νίκος Ροκαδάκης.

Τα έξι άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, εισέπρατταν για χρόνια τις συντάξεις των νεκρών συζύγων τους, παρ' ότι είχαν ξαναπαντρευτεί, ενώ σε μία περίπτωση γιος εισέπραττε τη σύνταξη του νεκρού πατέρα του.

Μέχρι στιγμής, σε τοπικό επίπεδο, έχουν σταλεί στη Δικαιοσύνη, επίσης, 32 παρόμοιες υποθέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες σε ορισμένες από αυτές οι υπεύθυνοι έχουν ξεκινήσει τη ρύθμιση της επιστροφής των χρημάτων, ενώ σε άλλες το ΙΚΑ αναμένεται να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...