Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Το success story επιχειρηματία στα χρόνια της κρίσης - Δείτε φωτό!


Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά είχε άλλα σχέδια - Με σκληρή δουλειά έδωσε σάρκα και οστά στα όνειρά του και δικαιώθηκε στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε...


Από αλλού ξεκίνησε και αλλού βρέθηκε, όπως άλλωστε συμβαίνει στις περισσότερες επιτυχημένες περιπτώσεις ανθρώπων που δεν διστάζουν να τα αφήνουν όλα για να κάνουν αυτό που αγαπούν, σαν να πρόκειται για τάμα που πρέπει να εκπληρώσουν.


Με σπουδές ως Ηλεκτρονικός Μηχανικός, έφυγε από τα Χανιά και για αρκετά χρόνια δούλευε ως εκπαιδευτικός, σε Τεχνικά Λύκεια της περιφέρειας και τελευταία στην Αθήνα. Όμως κάτι του έλειπε...


Η αγάπη του για την παράδοση και τον τόπο του έψαχνε διέξοδο. Και αφού η ζωή του ήταν μακριά από τη Κρήτη, αποφάσισε να φέρει την Κρήτη στην Αθήνα. Έτσι παράλληλα με την εργασία του, άνοιξε αρχικά ένα κατάστημα, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν δύο, προσφέροντας κρητικά προϊόντα και εδέσματα, από ελαιόλαδο και κρασί μέχρι παξιμάδια και καλιτσούνια, που ήταν και ένα από τα αγαπημένα προϊόντα των καταναλωτών με μεγάλη ζήτηση.

Συνεπής από τότε, στην ιδέα ότι η ποιότητα και τα αγνά υλικά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά, αποφάσισε το 2002, με τη βοήθεια της οικογένειάς του, να ανοίξει ένα μικρό εργαστήρι στα Χανιά που θα παράγει, για να προμηθεύει τα καταστήματά του στην Αθήνα, τα πιο γνήσια, χειροποίητα καλιτσούνια, φτιαγμένα με τη συνταγή της γιαγιάς και ζυμωμένα με αγάπη.


Με γεύσεις που ήδη έχουν κερδίσει τους Έλληνες καταναλωτές, όχι μόνο στα Χανιά αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη, την Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου διατίθενται, το «Κρητικό Εργαστήρι» ταξιδεύει στο εξωτερικό με την ονομασία Delicreta, το νέο εταιρικό σήμα και η νέα συσκευασία που σχεδιάστηκαν ειδικά για τους πελάτες του εξωτερικού.

Ήδη η Delicreta και το Κρητικό Εργαστήρι έχουν τοποθετήσει προϊόντα τους σε μικρά delicatessen και ελληνικά εστιατόρια της Κεντρικής Ευρώπης, σε Γερμανία και Ολλανδία. Επίσης θερμές συζητήσεις γίνονται και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς έχουν σταλεί δείγματα στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε ο κ. Λαμπάκης.

«Υπήρχαν πολλοί πελάτες που μας ρωτούσαν πού θα βρουν τα προϊόντας μας και αν τα στέλνουμε στο εξωτερικό. Μάλιστα, υπήρχαν πελάτες που, οι ίδιοι έστελναν αγαπημένα εδέσματά μας σε συγγενείς και φίλους του εξωτερικού. Έτσι γεννήθηκε και η ιδέα να κάνουμε ένα άνοιγμα και στους ομογενείς, να θυμίσουμε στους ανθρώπους που έχουν φύγει πώς ήταν η χώρα μας τότε που ήταν εδώ», σημείωσε ο κ. Λαμπάκης στο flashnews.gr...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...