Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Χ. Μαρκογιαννάκη

«Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο Εμμανουήλ Μαρκογιαννάκης, πατέρας του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε χθες στην εκκλησία του Αγίου Θωμά στο Νιό Χωριό Αποκορώνου.

Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χανίων της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τη λύπη της για το χαμό του Εμμανουήλ Μαρκογιαννάκη και συμπληρώνει ότι αποφάσισε «και σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσόν στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ».

«Καπέλα» έως 150% στα κυλικεία…

Εντείνονται οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και των αντίστοιχων διευθύνσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων σε κυλικεία πλοίων, αεροδρομίων, σιδηροδρομικών ...σταθμών, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ., όπου επιτήδειοι πωλούν τους καφέδες, τα τοστ και τα εμφιαλωμένα νερά με «καπέλα» έως και 150%. Η αυξημένη κίνηση στους προαναφερόμενους χώρους λόγω των θερινών διακοπών ανοίγει την όρεξη μερίδας επιχειρηματιών, οι οποίοι με διάφορα κόλπα επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν...

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν οριστεί ανώτατες τιμές σε τοστ και σάντουιτς με τυρί και ζαμπόν-τυρί, καφέδες, νερά και άλλα ροφήματα που πωλούνται από ολιγοπωλιακές αγορές (κυλικεία, καντίνες, καφέ πλοίων, αεροδρομίων, σταθμών λεωφορείων και τρένων, καθώς και αρχαιολογικών χώρων).

Σε ό,τι αφορά τα πλοία, εμπίπτουν στις υποχρεώσεις της αγορανομικής διάταξης οχηματαγωγά ή μη, που εκτελούν αποκλειστικά και μόνο πλόες εσωτερικών γραμμών. Και σε όσα υπάρχουν δύο θέσεις επιβατών «Διακεκριμένη» και «Οικονομική» ισχύουν οι προαναφερόμενες ανώτατες τιμές.

Επιτήδειοι προκειμένου να αποφύγουν την εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης εφαρμόζουν τα ακόλουθα κόλπα:

Σύμφωνα με την αγορανομική, οι μονοί καφέδες, πλην του εσπρέσο, πρέπει να πωλούνται μέχρι 1,60 ευρώ. Οι καταναλωτές το αγνοούν και οι επιχειρηματίες τούς διαθέτουν καφέδες σε μεσαίες οι μεγαλύτερες συσκευασίες ανεβάζοντας τις τιμές στα 2,50 ή ακόμη και στα 3 ευρώ, ήτοι 88% πάνω.

Τα τοστ με τυρί κανονικά θα πρέπει να έχουν ανώτατη τιμή 1,60 ευρώ, με ζαμπόν-τυρί 1,80 ευρώ. Τα σάντουιτς με τυρί έχουν ανώτατη τιμή 1,50 ευρώ, με ζαμπόν-τυρί 1,70 ευρώ. Πολλοί επιχειρηματίες φροντίζουν να έχουν λίγες ποσότητες ή τα είδη αυτά να τα κρύβουν από τις προθήκες διαθέτοντας για παράδειγμα σάντουιτς με ζαμπόν-τυρί, μαρούλι και μαγιονέζα στην τιμή των 4 ευρώ. Ετσι ο καταναλωτής το αγοράζει με... καπέλο 150%.

Αλλη μία πρακτική που ακολουθούν επιχειρηματίες είναι να μην αναρτούν τιμοκαταλόγους. Ετσι οι επιβάτες δεν γνωρίζουν τις τιμές και αγοράζουν πανάκριβα τα είδη αυτά.

Παρόμοιο κόλπο είναι και αυτό της μη αναγραφής της υποχρέωσης περί διάθεσης των συγκεκριμένων ειδών με ανώτατες τιμές πώλησης. Το αποτέλεσμα είναι οι καταναλωτές να μην ξέρουν ότι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τα προϊόντα αυτά.

Σε αεροδρόμια ή σε πλοία επίσης έχει διαπιστωθεί ότι κρύβουν τα εμφιαλωμένα νερά των 500 ml και πωλούν μόνο τα νεράκια των 750 ml, καθώς οι τελευταίες συσκευασίες έχουν ανώτατη τιμή τα 0,75 ευρώ. Οι πρώτες πωλούνται με τιμή 0,50 ευρώ.

dimotikosafari.blogspot.gr

Έργα 21 εκατ. ευρώ στο Μυλοπόταμο με κονδύλια του ΕΣΠΑ

Η διατήρηση της διαφορετικότητας, της παράδοσης και του πολιτισμού- στοιχεία που υπάρχουν σε αφθονία στην περιοχή του Μυλοποτάμου- με την ταυτόχρονη προσαρμογή στις νέες συνθήκες του ανταγωνισμού και της διευρυμένης και ελεύθερης αγοράς, είναι οι προκλήσεις στις οποίες καλούμαστε ν’ ανταποκριθούμε, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την ομιλία του στο 27ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών, που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στην Τοπική Κοινότητα Κρυονερίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης εισηγήθηκε ένα εκ των βασικότερων θεμάτων του Συνεδρίου, που έχει να κάνει με τα προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007- 2013 (ΕΣΠΑ) στην περιοχή του Μυλοποτάμου και αναφέρθηκε διεξοδικά στα κονδύλια που «τρέχουν» ή θα «τρέξουν» στην περιοχή, βελτιώνοντας με συγκεκριμένα έργα την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Το ΕΣΠΑ –τόνισε- αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέσα ασκήσεως περιφερειακής πολιτικής και εμείς έχουμε θέσει

ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση της ενδοχώρας της Κρήτης, καλώντας του Δήμους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τα «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ)» συνολικού προϋπολογισμού 80.000.000 ευρώ.

Τα Ολοκληρωμένα Σχεδία Ανάπτυξης των Περιοχών της Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ) έχουν ως σκοπό τη βελτίωση της ελκυστικότητας των περιοχών της ενδοχώρας της Κρήτης, καθώς και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους.

Για το Δήμο Μυλοποτάμου – πρόσθεσε-έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ που αφορά στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Δήμου.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε παράλληλα στα έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στο Δήμο Μυλοποτάμου από το ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Νοτίου Αιγαίου, συνολικού ύψους 18,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έργα αυτά είναι :

• Κατασκευή παράκαμψης οικισμού Αξού (επαρχιακή οδός 29), 4.975 εκ. ευρώ - καθυστερεί η υλοποίηση του έργου λόγω αλλαγής της μελέτης

• Βελτίωση τμήματος οδικού δικτύου εντός οικισμού Περάματος, 1.087 εκ. ευρώ - ολοκληρώνεται

• Βελτίωση κύριας δημοτικής οδού Ρούμελης – Σκεπαστή, 530 χιλ. ευρώ - υλοποιείται

• Βελτίωση δημοτικής οδού Ελεύθερνα – Αλφά, 570 χιλ. ευρώ - υλοποιείται

• Βελτιώσεις κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών και εγκαταστάσεων του ΚΥ Περάματος, 209 χιλ. ευρώ - υλοποιείται

• Προμήθεια εξοπλισμού τμημάτων ένταξης σχολείων Δήμου Μυλοποτάμου, 64 χιλ. ευρώ - υλοποιείται

• Αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων στους οικισμούς των Δ.Ε. Κουλούκωνα και Ζωνιανών, 10.870 εκ. ευρώ – εντάχθηκε πρόσφατα

Ο κ. Αρναουτάκης ανέλυσε την πολιτική της Περιφέρειας, που επιδιώκει τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με το τουριστικό προϊόν και τόνισε: «Προς αυτό το σκοπό, είμαι βέβαιος ότι η ενδυνάμωση της οικονομίας της Κρήτης, μέσα από την παράλληλη ανάπτυξη του πρωτογενούς και του τουριστικού τομέα, είναι ένα ισχυρότατο όπλο.»

Έχουμε ήδη προχωρήσει- είπε- στην εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, στα πλαίσια του οποίου περιλαμβάνονται ουσιαστικές πρωτοβουλίες και συντονισμένες δράσεις με αποκλειστικό σημείο αναφοράς την συλλογική ωφέλεια- την ωφέλεια της Κρήτης.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης «Η αξιοποίηση και ενίσχυση των στρατηγικών αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων της Κρήτης στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στην έρευνα και τεχνολογία αποτελεί την βάση της βιώσιμης ανάπτυξης για την Κρήτη του μέλλοντος.»

Σημαντική επιδίωξη μας – ανέφερε- είναι τα προϊόντα και ο τουρισμός της Κρήτης να αποκτήσουν τη δική τους ονομασία, τα δικά τους διακριτικά και υπογράμμισε: «Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, η Περιφέρεια Κρήτης προχωρά στην καθιέρωση της εμπορικής ονομασίας «ΚΡΗΤΗ» για την αναγνώριση και πιστοποίηση των εξαιρετικά ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και τουριστικών υπηρεσιών του νησιού μας στο εξωτερικό».

Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε – κατέληξε- τονίσαμε ότι καλούμαστε να κάνουμε πράξη ένα σύγχρονο αναπτυξιακό όραμα που θα αναδείξει την Κρήτη σε μια περιφέρεια που σχεδιάζει, συνεργάζεται, διεκδικεί αποφασιστικά και κερδίζει, μια περιφέρεια που προστατεύει, και αξιοποιεί τα φυσικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Της ομιλίας Αρναουτάκη προηγήθηκε βράβευση των τριών πιο καθαρών χωριών του Μυλοποτάμου- δράση που επίσης στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης.

Πιο υγιή τα μωρά που θηλάζουν για 6 μήνες

Άλλη μια έρευνα έρχεται να δείξει ότι τα μωρά που θηλάζουν,είναι πιο υγιή. Τα μωρά είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν αναπνευστική η γαστρεντερική λοίμωξη, αν οι μητέρες τους τα έχουν μόνο θηλάσει επί τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη των ερευνητών του Ιατρικού Κέντρου Έρασμος του Ρότερνταμ, υπό τη δρα Ενριέτα Μολ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Pediatrics” της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, έρχεται να επιβεβαιώσει τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι τα νεογέννητα πρέπει να τρέφονται μέσω θηλασμού αποκλειστικά κατά το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 4.100 νήπια που γεννήθηκαν μεταξύ 2002-2006 και διαπίστωσαν ότι κατά τους πρώτους έξι μήνες περίπου τα μισά μωρά είχαν πάθει κάποια μόλυνση στην αναπνευστική οδό τους και σχεδόν το 8% είχε μια γαστρεντερική λοίμωξη. Μεταξύ των επτά μηνών και του πρώτου έτους το 37% των παιδιών είχε αναπνευστική λοίμωξη και το 9% είχε στομαχική μόλυνση από κάποιο μικρόβιο.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ο αποκλειστικός θηλασμός κατά τους πρώτους έξι μήνες λειτούργησε πιο προστατευτικά σε σχέση με το θηλασμό κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες.

Κατά το πρώτο εξάμηνο της ζωής του νηπίου, υπολογίστηκε ότι ο αποκλειστικός θηλασμός μείωσε τις λοιμώξεις σημαντικά (κατά τα δύο τρίτα περίπου), ενώ ο θηλασμός μόνο στο πρώτο τετράμηνο μείωσε τις μολύνσεις σε μικρότερο βαθμό (από το ένα τρίτο έως το ήμισυ). Η μείωση του κινδύνου για λοιμώξεις χάρη στον αποκλειστικό θηλασμό ήταν μικρότερη κατά το δεύτερο εξάμηνο ζωής του νηπίου.

Η υπεύθυνη της έρευνας δρ Μολ επεσήμανε ότι, με βάση τα πορίσματα της μελέτης, οι εργαζόμενες γυναίκες πρέπει να διευκολύνονται στον θηλασμό παίρνοντας άδεια από τη δουλειά τους τουλάχιστον για ένα εξάμηνο μετά τη γέννηση του παιδιού τους, ενώ και μετά το εξάμηνο όσες επιστρέφουν στην εργασία τους, πρέπει κι εκεί να έχουν τις σχετικές διευκολύνσεις για να συνεχίζουν το θηλασμό. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε συνέστησε την χρήση ειδικών αντλιών μαστού, ώστε να εξάγουν το μητρικό γάλα για να το πιει αργότερα στο σπίτι το μωρό τους.

Έπιασαν τον φερόμενο ως δολοφόνο της Πάρου

Το τραγικό θύμα
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε και συνέλαβε τον βασικό ύποπτο της δολοφονίας του άτυχου ταξιτζή στην Πάρο μετά τη ληστεία της τράπεζας.

Όπως αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου στο δελτίο του Μega πρόκειται για έναν 30χρονο Έλληνα, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για υπόθεση τρομοκρατίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Μακρύς Γιαλός, ένα διχοτομημένο χωριό στην Κρήτη

Τη χαρά ή τη δυστυχία να διοικείται από δύο δήμους έχει ο Μακρύς Γιαλός στην Κρήτη, όντας εδώ και μήνες διχοτομημένο χωριό.

Χαρακτηριστικό της μάλλον κωμικοτραγικής κατάστασης που ισχύει στην εν λόγω περιοχή είναι ότι τα σύνορα του δήμου Ιεράπετρας και του αντίστοιχου της Σητείας, στους οποίους έχει χωριστεί το χωριό, διακρίνονται από το χρώμα των πεζοδρομίων!

Η ομάδα ενότητας του Μακρύ Γιαλού πάντως, προκειμένου να διευκολύνει τους επισκέπτες έφτιαξε με μπόλικο χιούμορ μια λίστα με οδηγίες και συμβουλές, δίνοντας μια μικρή γεύση από το τι συμβαίνει στο παραθαλάσσιο αυτό μέρος της νότιας Κρήτης...

Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες

1. Ότι βρίσκονται σε μια διχοτομημένη περιοχή που σε αυτές τις δύσκολες εποχές έχει την τύχη να διοικείται όχι από έναν, αλλά από δύο δήμους! ! !
2. Ότι, αν επισκέπτονται τον Μακρύ Γιαλό για πρώτη φορά, θεωρείται απαραίτητη η χρήση τουριστικού χάρτη καθώς με έναν Μακρύ Γιαλό, Σητείας και έναν Μακρύ Γιαλό, Ιεράπετρας, μπορεί να χάσουν τον προσανατολισμό τους.
3. Ότι τα σύνορα του κάθε δήμου διακρίνονται από το χρώμα των πεζοδρομίων. Αν το πεζοδρόμιο είναι άσπρο βρίσκονται στο Δήμο Ιεράπετρας. Αν είναι γκρι βρίσκονται στο Δήμο Σητείας.
4. Ότι, οι κάτοικοι την περιοχή του Μακρύ Γιαλού έχουν καταρρίψει όλα τα ρεκόρ και διανύουν καθημερινά την απόσταση Σητεία-Ιεράπετρα και το αντίστροφο μόλις σε μερικά λεπτά ή ακόμα και σε μερικά δευτερόλεπτα. Και το ίδιο θα κάνουν και αυτοί.
5. Ότι, αν επισκεφτούν τον Μακρύ Γιαλό από την φθινοπωρινή περίοδο στην πλευρά της Ιεράπετρας συνιστάται να φέρουν μαζί τους βάρκα ή να βάλουν πτερύγια στα αυτοκίνητα τους ώστε να επιπλέουν στα παρκινγκ της περιοχής και στις λακκούβες.
6. Ότι , αν επισκεφτούν τον Μακρύ Γιαλό σε εορταστικές περιόδους, η περιοχή μετατρέπεται σε τσίρκο από τον παρδαλό διάκοσμο!!!
7. Ότι, αν θέλουν να εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους στους Δημάρχους της περιοχής μπορούν να τους βρουν μόνο στις πλησιέστερες εκκλησίες και στα πανηγύρια της περιοχής.
8. Ότι, αν βρεθούν στην παραλία και θελήσουν να πετάξουν τα απορρίμματά τους στους κάδους ανακύκλωσης που κάθε χρόνο υπήρχαν στο σημείο της γαλάζιας σημαίας, φέτος θα πρέπει να τους ψάξουν στα γειτονικά σπίτια και όχι στην παραλία, αφού οι αρμόδιοι φρόντισαν να τους κρύψουν στην αυλή ενός σπιτιού!! Μάλλον για να προστατεύσουν την αισθητική του τοπίου!
9. Και το σημαντικότερο! Ότι για τουαλέτες ΑΜΕΑ πρέπει να τρέξουν, να τρέξουν, να τρέξουν πολύ και γρήγορα, να διανύσουν περίπου 40 χιλιόμετρα για να φτάσουν στην παραλία της Σητείας ή στο ΒΑΙ. Το λένε ξεκάθαρα και οι οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στο χώρο της γαλάζιας σημαίας!
10. Τέλος, ας τονίσουμε ότι η περιοχή του Μακρύ Γιαλού προσφέρει το μοναδικό πλεονέκτημα να συνδυάζει ταυτόχρονα βουνό και θάλασσα. Για να το διαπιστώσουν αρκεί μια επίσκεψη στην παραλία όπου μαζί με το μπάνιο τους μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία της ορειβασίας σε ένα βουνό από χαλίκια!!!!!
Πηγή: prismanews.gr

Η ύφεση εμποδίζει τις επιχειρήσεις να αξιοποίησουν προγράμματα του ΟΑΕΔ

Σημαντική ανάσχεση στον ρυθμό αύξησης της ανεργίας αποτελούν οι δράσεις του ΟΑΕΔ, ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Αντέννα.

Όπως σημείωσε, η ανεργία θα ξεπερνούσε έως και το 30% εάν δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα 68 προγράμματα του Οργανισμού. Με τον τρόπο αυτόν η ανεργία συγκρατήθηκε κατά τουλάχιστον 8 μονάδες, είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα καταπολέμησης της ύφεσης προκειμένου να καταπολεμηθεί ?ουσιαστικά- η ανεργία.

Ο κ. Κικίλιας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι υπάρχουν προγράμματα που "τρέχουν" από τον ΟΑΕΔ και απευθύνονται σε επιχειρήσεις, δίνοντάς τους κίνητρα (όπως επιδότηση μισθολογικού κόστους κλπ) που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας, τουλάχιστον, αλλά λόγω της ύφεσης οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν καθώς έχει πληγεί σημαντικά η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Υπάρχουν πάντως ορισμένες επιχειρήσεις που έχουν εκμεταλλευθεί τέτοια προγράμματα με αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων από 75.000 θέσεων εργασίας, είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η ανασφάλιστη εργασία αποτελεί μεγάλη πληγή για το ζήτημα της ανεργίας και γενικότερα για τα εργασιακά ζητήματα.

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου

Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο έγινε σήμερα, λίγο πριν τις 3 το απόγευμα , στην εθνική οδό Ηρακλείου- Αγίου Νικολάου, στο ύψος του ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 35χρονος αλλοδαπός.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός, ξέφυγε από την πορεία του, ανατράπηκε και προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Προς πώληση εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις

Στο «σφυρί» αναγκάζονται να βγάλουν πολλοί ξενοδόχοι τις τουριστικές τους επιχειρήσεις καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, στον απόηχο μιας σεζόν που ο κλάδος αναμένεται να καταγράψει μεγάλες απώλειες.

Περισσότερα από 1000 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και πολλά στη Κρήτη πωλούνται μέσω αγγελιών σε sites και μεσιτικά γραφεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, όμως το ενδιαφέρον υποψηφίων αγοραστών είναι ακόμα χαμηλό, ενώ παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το μειωμένο ενδιαφέρον οφείλεται στις υψηλές τιμές πώλησης.

Η κρίση έχει χτυπήσει άσχημα τα ξενοδοχεία και ιδιαίτερα τα πεντάστερα. Του χρόνου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα είναι χειρότερα. Στην Κρήτη πολλά θα είναι τα ξενοδοχεία που θα κατεβάσουν ρολά και μάλιστα 4 και 5 αστέρων. Τα ακριβά ξενοδοχεία, είναι εκείνα που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πολλοί παραδοσιακοί πελάτες εγκατέλειψαν τις ακριβές μονάδες της Ελούντας και άλλων περιοχών της Κρήτης, και έδωσαν τη θέση τους σε πιο μαζικό τουρισμό, ενώ οι πιέσεις των tour operators έχουν ρίξει κατά πολύ τις τιμές.

Η Κρήτη γενικότερα φέτος «xτυπήθηκε» άσχημα από την κρίση. Οι αφίξεις είναι σημαντικά μειωμένες ενώ ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα στο κομμάτι των εσόδων. Υπολογίζεται ότι το τουριστικό έσοδο υποχωρεί κατά 10% με 15% σε σχέση με πέρυσι, και το άσχημο είναι ότι η τάση εξακολουθεί να είναι πτωτική. Και είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κρήτη είναι συγκεντρωμένο το 55% των κλινών της χώρας στις κατηγορίες των 4 και 5 αστέρων (περίπου 160.000 κλίνες). Την ίδια ώρα έχουν αναγκαστεί να κάνουν εκπτώσεις … στις εκπτώσεις για να γεμίσουν τα δωμάτια. Οι τιμές μέσα σε 2 χρόνια έχουν υποχωρήσει τουλάχιστον κατά 20%, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ, την οποία απορρόφησαν όλες οι μονάδες, ασκεί ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στα έσοδα.

Στο «σφυρί» 1000 ξενοδοχεία σε εξευτελιστικές τιμές

«Στο κόκκινο» βρίσκονται οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι της χώρας, καθώς ψάχνουν απεγνωσμένα να διασώσουν τις ήδη καταχρεωμένες επιχειρήσεις τους από το «τσουνάμι» τις κρίσης. Kυριολεκτικά έχουν βγει στη γύρα για να βρούν επίδοξους επενδυτές. Οι επιχειρηματίες του κλάδου βρίσκονται σε επαφές και με Έλληνες εφοπλιστές ενώ έχουν επιστρατεύσει κυριολεκτικά διεθνή μεσιτικά γραφεία για να εκποιήσουν με πολύ χαμηλά τιμήματα τις περιουσίες τους.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του Ξενοδοχειακού Eπιμελητηρίου Eλλάδος, πάνω από 1.000 ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη χώρα είναι προς πώληση. Αν και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, αλλά και από Έλληνες επιχειρηματίες που διαθέτουν την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια είναι υπαρκτό, η αγορά κυριαρχείται από τους αγοραστές. Προσθετός λόγος, οι ολοένα και περισσότερες κατασχέσεις ξενοδοχειακών ακινήτων από τις τράπεζες που στην συνέχεια οδηγούνται στην αγορά προς εκποίηση.

Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση ηλικιωμένος μετά από πυρκαγιά

Με εγκαύματα σε όλο του το σώμα μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ ένας ηλικιωμένος άνδρας όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι του στην περιοχή του Μαραθίτη στο Ηράκλειο. 

Η φωτιά όπως αναφέρει το flashnews.gr εκδηλώθηκε στις 14:35 και άμεσα στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της Π.Υ με 5 πυροσβέστες.

Η κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου άνδρα χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ενώ τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά διερευνά το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κατά 23 δισ. αυξήθηκε το χρέος μέσα σε τρεις μήνες!

Όλο και σε υψηλότερα επίπεδα σκαρφαλώνει το δημόσιο χρέος της χώρας, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας στα 303 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκε το Δημόσιο χρέος στις 30/6/2012. Συγκεκριμένα το χρέος του κράτους έφτασε τα 303,527 δισ. ευρώ έναντι 280,29 δισ. ευρώ τρεις μήνες νωρίτερα. Επιπρόσθετα τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν την ίδια περίοδο στα 3,5 δις ευρω από 4,4 δις ευρω στα τέλη Μαρτίου.

Από το συνολικό χρέος το 30% έχει λήξεις μικρότερες του ενός έτους (σ.σ. πρόκειται για τα έντοκα γραμμάτια που εκδίδει η κυβέρνηση και λήξεις παλαιότερων ομολόγων) και το 69,6% θα πρέπει να αποπληρωθεί σε διάστημα μεγαλύτερων πέντε ετών. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δάνεια του μηχανισμού στήριξης και τα νέα ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του PSI.

Αναλυτικότερα το 76,7% των 303 δισ. ευρώ αφορά σε δάνεια του EFSF, το 3,4% χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και το 19,9% εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

Μεγάλη φωτιά στο Λέντα του Δήμου Γόρτυνας

Στην περιοχή του Λέντα του Δήμου Γόρτυνας έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μεγάλη πυρκαγιά

Χανιά: Αρνήθηκε να "δώσει" τον πιστολέρο και συνελήφθη

Ο λόγος για τον 56χρονο ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στις Βουκολιές του δήμου Πλατανιά, στο οποίο τα ξημερώματα "έπεσαν" μπαλωθιές.

Σύμφωνα με την αστυνομία δράστης των άσκοπων πυροβολισμών είναι ένας 46χρονος, ο οποίος πυροβολούσε κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης στο μαγαζί.

Ωστόσο, όπως γράφει το cretalive.gr όταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία, με τη βοήθεια θαμώνων αλλά και του ιδιοκτήτη του μαγαζιού, διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Ο 56χρονος ιδιοκτήτης του μαγαζιού συνελήφθη, καθώς με τη συνδρομή του στον 46χρονο ματαίωσε τη δίωξη και την τιμωρία του, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το μαγαζί του δε διαθέτει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών.

Ο 56χρονος, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ασυνείδητοι έκοβαν δρύες στον Αποκόρωνα Χανίων

Ασυνείδητοι στα Χανιά δεν δίστασαν να κόψουν σπάνια δέντρα δρυών στην περιοχή του Αποκόρωνα αδιαφορώντας για την ανυπολόγιστη οικολογική ζημία με σκοπό να αποκομίσουν ιδιωτικά οφέλη.

Σε ελέγχους μάλιστα της Διεύθυνσης Δασών Χανίων διαπιστώθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν υλοτομηθεί 20 δέντρα δρυός και έχουν απομακρυνθεί ξύλα περίπου 10 τόνων.

Σε ελέγχους της Υπηρεσίας στην περιοχή «Δαφνέδες Ρουπακιά» στον Κεφαλά του Δήμου Αποκορώνου, εντοπίστηκαν δύο άτομα από δασικούς υπαλλήλους, την Παρασκευή στις 17.30 ενώ έκοβαν δύο δένδρα δρυός διαμέτρου 25-30 cm.

Σε βάρος των δραστών και θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δ/νση Δασών Χανίων προκειμένου να προλάβει το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας δασικών δένδρων με καθημερινούς ελέγχους της προσπαθεί να αποτρέψει την καταστροφή εις βάρος της κοινής δασικής μας περιουσίας.
flashnews.gr

Ο. Κεφαλογιάννη - Π. Παναγιωτόπουλος: Ολιγοήμερες διακοπές στον Άγιο Νικόλαο

Σε ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο έχουν καταλύσει δύο υπουργοί της κυβέρνησης μέχρι αύριο Κυριακή, αξιοποιώντας την παρουσία τους στην Κρήτη με σύντομες διακοπές.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη βρίσκονται στον Άγιο Νικόλαο, σε ιδιωτική επίσκεψη, για την οποία μάλιστα έχουν ληφθεί και αστυνομικά μέτρα ασφαλείας.

Ηράκλειο: Το μαχαίρι στο λαιμό για... 50 ευρώ!

Μέρα μεσημέρι χτύπησαν δύο αδίστακτοι ληστές σε πάρκινγκ του Ηρακλείου. 

Οι δράστες όπως αναφέρει το prismanews.gr με την απειλή μαχαιριού άρπαξαν 50 ευρώ από τον υπάλληλο του χώρου στάθμευσης και εξαφανίστηκαν. Ο υπάλληλος του πάρκινγκ δεν μπορούσε να πιστέψει την περιπέτεια που έζησε.

Οι ληστές φορούσαν κουκούλες και του έβαλαν στην κυριολεξία το μαχαίρι στο λαιμό ζητώντας του όλα τα χρήματα που είχε πάνω του.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, και οι δράστες αφού πήραν τα λεφτά διέφυγαν με μοτοσυκλέτα.

Λιγότεροι υπάλληλοι στην εργασιακή εφεδρεία - Ξεκινά από το 2013

Χαμηλώνει τον πήχη της εργασιακής εφεδρείας η κυβέρνηση καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε εφεδρεία μετά από γραπτές εξετάσεις θα είναι γύρω στις 35.000 ενώ το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί φέτος.

Αναλυτικότερα, το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2013 με 20.000 δημοσίους υπαλλήλους να τίθενται μετά από αξιολόγηση σε εργασιακή εφεδρεία παίρνοντας το 60% του μισθού τους. Το 2014 θα ακολουθήσουν άλλοι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ετσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα Τα Νέα, ο συνολικός αριθμός όσων θα μπουν σε εφεδρεία θα είναι γύρω στις 35.000, μικρότερος δηλαδή κατά 10.000 από τους αρχικούς σχεδιασμούς που μιλούσαν για 40.000 με 45.000 υπαλλήλους.

«Μακάρι να προλαβαίναμε, αλλά δεν γίνεται», φέρεται να είπε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου στην εφημερίδα, αναφερόμενος και στο νέο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, με αξιολόγηση μέσω εξετάσεων για την επιλογή των υπαλλήλων που θα μπουν σε εφεδρεία.
Enhanced by Zemanta

Οι celebrities αγαπούν τη Σητεία

Μπορεί να είναι η Ελούντα το πασίγνωστο θέρετρο των Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ωστόσο φέτος η Σητεία φαίνεται να τυγχάνει της προτίμησης αρκετών εγχώριων «celebrities».

Η Κατερίνα Παπουτσάκη και η Ελένη Πετρουλάκη απολαμβάνουν τις διακοπές τους στα ανατολικά της Κρήτης, ούτως ή άλλως, καθώς δεν ξεχνούν τα πάτρια εδάφη τα οποία, με κάθε ευκαιρία, επισκέπτονται.

Στη Σητεία αυτές τις μέρες βρίσκεται και η αγαπημένη ηθοποιός, με καταγωγή από τη Σητεία Ελένη Καστάνη, αλλά ακόμη δύο εκπρόσωποι της υποκριτικής.

Στην περιοχή εθεάθη ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο οποίος απολαμβάνει τις διακοπές του, ως φιλοξενούμενος φίλου του γιατρού, καθώς και η Πέγκυ Σταθακοπούλου η οποία φιλοξενείται από φίλο της δικηγόρο.
Πηγή: cretalive.gr

Μετωπική σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για χρεοκοπία και εφεδρεία

Θερμό προβλέπεται το φθινόπωρο καθώς κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται με αφορμή δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη μετά από δηλώσεις κ. Λαφαζάνη ότι «η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική», αλλά «όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους». Η δήλωση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε άμεσα αποκαλώντας την εν λόγω δήλωση «ντροπή». Παράλληλα, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, καθώς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν θέλει να δείξει ότι θεωρεί την χρεοκοπία λύση για την Ελλάδα.

Ωστόσο, την Παρασκευή, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε αυτή τη φορά με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, ο οποίος ουσιαστικά δικαιολόγησε την δήλωση Λαφαζάνη, λέγοντας πως δεν είναι σίγουρος «ότι είναι λάθος αυτό που είπε ο Λαφαζάνης...». Ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε την απειλή χρεοκοπίας «διαπραγματευτικό όπλο» και άφησε να εννοηθεί ότι η απειλή αυτή «ουσιαστικά είναι μέσα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμείς έτσι και βγούμε κυβέρνηση θα πάμε να τους πούμε ''κοιτάξτε να δείτε, το πράγμα δε βγαίνει, δε μπορούμε να πληρώσουμε, ζητάμε διαγραφή ενός πολύ μεγάλου μέρους του χρέους και ζητάμε άλλους όρους για τα υπόλοιπα, κι άμα θέλετε. Αν δε θέλετε, δεν θα πάρετε φράγκο''.»

Στις δηλώσεις του κ. Κουράκη απάντησε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία. Στην σκληρή ανακοίνωσή της, τονίζεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις τους «αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα: Τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή».

«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι οι Έλληνες βουλευτές, έστω και ως συνιστώσες κομμάτων, θα εύχονταν τη χρεοκοπία της χώρας μας. Ντροπή» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Στη Νέα Δημοκρατία ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι παραποιεί τις θέσεις του και διαστρεβλώνει όσα λένε οι βουλευτές του στα ΜΜΕ. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μίλησε για ψέματα και υποκρισία που έχουν κοντά ποδάρια σχολιάζοντας πως τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα αν η Νέα Δημοκρατία έδειχνε «τη σπουδή που δείχνει στο να παραποιεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να διαστρεβλώνει τις απόψεις των στελεχών του....έστω και κατ' ελάχιστο, στην υπόθεση της υπεράσπισης των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας, τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα».

«Ο λαός τους γνωρίζει πλέον: οσφυοκάμπτες και ταυτισμένοι απέναντι στους δανειστές, νταήδες και ψεύτες απέναντι στο λαό», κατέληγε στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε μόνο εκεί. Σχολιάζοντας τα χτεσινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση θα θέσει 45.000 δημοσίους υπαλλήλους σε εργασιακή εφεδρεία μετά από αξιολόγηση μέσω γραπτών εξετάσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατουλης, χαρακτήρισε το μέτρο «παράνομο, απάνθρωπο και αντισυνταγματικό» και «προθάλαμο για την ανεργία, οδηγεί στον κοινωνικό Καιάδα τους δημοσίους υπαλλήλους και σε διάλυση της δημόσιας υπηρεσίας».

Τα πέντε διαπραγματευτικά όπλα Σαμαρά απέναντι στην Μέρκελ

Μηνύματα ξεκάθαρης στήριξης της Ελλάδας θα προσπαθήσει να αποσπάσει από την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον Φρανσουά Ολάντ, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έχοντας στη διάθεσή του πέντε διαπραγματευτικά όπλα στην προσπάθεια να θέσει το ζήτημα της επιμήκυνσης του Μνημονίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι προσδοκίες που έχει η κυβέρνηση από τη σειρά επαφών του κ. Σαμαρά με Γιούνκερ (την Τετάρτη), Μέρκελ την Παρασκευή και Ολάντ το Σάββατο είναι χαμηλές. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον γάλλο πρόεδρο την παραμονή της άφιξής του πρωθυπουργού στο Βερολίνο περιπλέκει την κατάσταση καθώς η κ. Μέρκελ θα επιχειρήσει να υπάρξει κοινή γραμμή Γερμανίας-Γαλλίας απέναντι στο ελληνικό αίτημα. Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς θα επιθυμούσε να υπάρξει μια διαφοροποίηση από την πλευρά του Ολάντ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα έδινε έμφαση στην ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα είναι δύσκολο να τεθεί το αίτημα για επιμήκυνση αυτή τη στιγμή, ωστόσο ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανοίξει τουλάχιστον τη συζήτηση στο υψηλότερο πολιτικά επίπεδο και τουλάχιστον να αποσπάσει δηλώσεις για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Μπροστά στη δύσκολη κατάσταση στην οποία θα βρεθεί στο Βερολίνο, ο Αντώνης Σαμαράς έχει πέντε όπλα:

  • Τη δέσμευση της κυβέρνησης για τις περικοπές των 11,5 δισ. και την εφαρμογή των όρων  της δανειακής σύμβασης.
  • Την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποκρατικοποιήσεων που μπορεί να κινηθεί και πέραν των υποχρεώσεων του Μνημονίου, με πρώτο δείγμα την πώληση της Αγροτικής.
  • Την άμεση προώθηση ρυθμίσεων με στόχο τη μείωση των οργανικών θέσεων στο Δημόσιο μέσω της εργασιακής εφεδρείας.
  • Την επισήμανση ότι ήδη η Ελλάδα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο βαθιάς ύφεσης, η οποία επιδεινώνεται από τα προγράμματα λιτότητας χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, εκτροχιάζοντας τελικώς κάθε προσπάθεια αποτελεσματικής εφαρμογής του Μνημονίου.
  • Τον κίνδυνο η ύφεση και η λιτότητα να τραυματίσουν ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή και να βρουν ζωτικό χώρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ακροδεξιές και ακροαριστερές κινήσεις, βάζοντας μεγάλα εμπόδια στην πορεία της Ευρώπης.

Ηράκλειο: "Άρπαξε" "χρυσό τσαντάκι" αλλά τον έπιασαν

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση κλοπής, σε βάρος 40χρονου. Στις 28 Ιουλίου 2012 στο Ηράκλειο, άγνωστος δράστης, αφαίρεσε από τον 40χρονο, το τσαντάκι του, το οποίο περιείχε:

-Ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 650 ευρώ,
-Το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ,
-Τέσσερις επιταγές συνολικού χρηματικού ποσού 60.000 ευρώ, τέσσερα γραμμάτια είσπραξης της επιχείρησης του, συνολικού χρηματικού ποσού 40.000 ευρώ, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, από αστυνομικούς, προέκυψε ότι δράστης, της αναφερόμενης αξιόποινης πράξης, είναι 22χρονος αλλοδαπός.

Πηγή: prismanews.gr

41χρονος κρεμάστηκε για οικονομικούς λόγους στο Ηράκλειο


Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να βάλει ένας 41χρονος άνδρας στη Φοινικιά Ηρακλείου, ο οποίος κρεμάστηκε σε δέντρο. 

Εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα κρεμασμένος σε μια ελιά από συγγενείς του, οι οποίοι συγκλονισμένοι κάλεσαν τις αρχές.

Στην τσέπη του βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα που εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αιτία της αυτοκτονίας ήταν οι οικονομικές δυσκολίες.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το άψυχο σώμα του 41χρονου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Συμβουλές για τέλεια επιδερμίδα

Ραγάδες, κυτταρίτιδα, μελανιές και πολλά άλλα δεινά ταλαιπωρούν το δέρμα σου και το κάνουν να χάνει τη λάμψη του. Διάβασε παρακάτω πώς θα δώσεις λύσεις στα πιο σημαντικά δερματικά προβλήματα που σου χαλάνε το κέφι...

Ακμή: Η ακμή είναι κάτι που δεν ξεφορτώνεσαι εύκολα. Μάλιστα, το καλοκαίρι η ακμή στο στήθος γίνεται εντονότερη.

Φρόντισε να μην κάθεσαι ποτέ στον ήλιο χωρίς το αντηλιακό σου και μετά από κάθε βουτιά να το ανανεώνεις. Έτσι, θα δεις την ακμή στο σώμα σου να υποχωρεί.

Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι ο ιδρώτας δεν σε βοηθάει καθόλου, αφού οι πόροι του δέρματος σου μπλοκάρονται και η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Η λύση για αυτό είναι το ντους. Χρησιμοποίησε ένα αφρόλουτρο όσο πιο «αγνό» γίνεται, με ουδέτερο ph που δεν ερεθίζει το δέρμα και μια λοσιόν που θα εξαφανίσει τα σπυράκια.

Κυτταρίτιδα: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Το βασικό που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα προϊόν από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Δηλαδή αν έχεις ραγάδες, κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος ή χαλάρωση στο στήθος ή τα μπράτσα χρειάζεσαι διαφορετικά προϊόντα, κάτι που πρέπει να το συνυπολογίσεις.

Επένδυσε στο μασάζ και πάρε μια βούρτσα σώματος ή ένα σφουγγάρι μασάζ από λούφα που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από τα επίμαχα σημεία αλλά βοηθάει και την καλή κυκλοφορία του αίματος και έτσι το δέρμα σου ανανεώνεται και δείχνει τέλειο.

Μελανιές: Οι μελανιές δεν είναι ό,τι καλύτερο για την εμφάνιση του δέρματος και πρέπει να τις αντιμετωπίσεις.

Μόλις τις εντοπίσεις δεν έχεις παρά να κάνεις μασάζ στην περιοχή με λοσιόν, ενώ αν θέλεις να την καλύψεις τότε άπλωσε επάνω της μείκ-απ σε κρέμα και σταθεροποίησε με πούδρα. Έτσι θα καταφέρεις έστω και στιγμιαία να τις εξαφανίσεις.

Τοπικό πάχος: Απέκτησες τοπικό πάχος από την εγκυμοσύνη ή από την αυξομείωση βάρους το οποίο έχει καρφωθεί στα πιο σέξι σημεία του κορμιού σου και δεν λέει να φύγει με τίποτα;

Εκτός από την άσκηση και τη σωστή διατροφή που είναι η λύση για να δεις το τοπικό πάχος να μειώνεται, αυτό που μπορείς επιπλέον να κάνεις είναι να καταναλώνεις πολύ νερό και να χρησιμοποιείς κρέμες ειδικές για τις προβληματικές αυτές περιοχές.
womenonly.gr

Nαρκωτικά χάπια και χασίς σε σπίτι Αλγερινών στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας... 31, 27, 19, 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Δεκαεννέα δισκία, ναρκωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος,
Μία αυτοσχέδια συσκευασία, ακατέργαστης κάνναβης μ.β. (21) gr.

Το χρηματικό ποσό των διακοσίων είκοσι πέντε (225)ευρώ .
flashnews.gr

Ο Παπανδρέου διαψεύδει την «δημοκρατία» για τις χλιδάτες διακοπές

Διαψεύδει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, το δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία» που τον εμφανίζει να πέρασε μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών σε σουίτα ξενοδοχείου για την οποία κατέβαλε το ποσό των 1.020 ευρώ τη βραδιά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, το εν λόγω δημοσίευμα «ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια και την πραγματικότητα».
Οπως διευκρινίζεται, ο Γιώργος Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα, όντως διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής των Χανίων, «αλλά το τίμημα που καταβάλουν είναι απείρως μικρότερο από το αναφερόμενο στα δημοσιεύματα».
Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, προς γνώση όλης της αλήθειας, ο πρώην πρωθυπουργός, «ζήτησε να καταβάλει το σχετικό τίμημα παρά την αρχική πρόταση εκ μέρους της διεύθυνσης του ξενοδοχείου για φιλοξενία του».
Το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε επιτίθεται  στην εφημερίδα «δημοκρατία», λέγοντας πως  σε ότι αφορά την εν λόγω εφημερίδα «εδώ και πολύ καιρό δεν έχει πλέον καμία σημασία το τι γράφει για τον Γιώργο Παπανδρέου. Η ανακοίνωσή μας της 5ης Αυγούστου 2012, για άλλο κατάπτυστο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, τα λέει όλα».
Συνεχίζοντας, αναφέρεται ότι «αυτή τη φορά όμως, έχει σημασία η γραμμή αναπαραγωγής της δήθεν είδησης, χωρίς διασταύρωση, χωρίς καν να επιδιώξουν να μάθουν την αλήθεια, που μαρτυρά με σαφήνεια τους πρόθυμους να συμβάλλουν για τους δικούς τους γνωστούς λόγους στη λάσπη κατά του Γιώργου Παπανδρέου».
«Θα θέλαμε όμως με την ευκαιρία αυτή, να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι, είναι σε εμάς απολύτως γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι δήθεν υπηρέτες της αλήθειας και της δικαιοσύνης κόπτονται» προσθέτει η ανακοίνωση ενώ αμέσως μετά, θέλοντας να τους δώσουν τη δική τους απάντηση, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού προχωρούν σε μια ανασκόπηση του έργου του πρώην πρωθυπουργού, για το διάστημα που βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας: «Ο,τι και να λένε οι εκπρόσωποι της φαυλοκρατίας, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, οι Έλληνες καταφέραμε επί δύο χρόνια να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και μέσα στο ευρώ, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε λιποτακτήσει, όταν όλοι στο εξωτερικό μας είχαν τελειωμένους και όταν κανονικά η Ελλάδα, ο κάθε Έλληνας, θα είχε ζήσει την εθνική τραγωδία της βίαιης χρεοκοπίας από το Μάϊο του 2010. Και μάλιστα, τα καταφέραμε στις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Με το πρωτογενές έλλειμμα στα 25 και όχι στα 4-5 δις ευρώ, που καταφέραμε να είναι σήμερα, με πολιτική σύγκρουση στην Ελλάδα για τις μεγάλες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, την οποία πρωτίστως καλλιεργούσαν όσοι σήμερα παριστάνουν τους τιμητές, χωρίς κυβερνητική συνεργασία, χωρίς Ολάντ, χωρίς Μόντι στην Ε.Ε.. Χωρίς μια επιθετικά δραστήρια ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων, χωρίς την κατανόηση ότι το πρόβλημα δεν είναι απλά η Ελλάδα αλλά οι αδυναμίες της Ευρωζώνης».
«Είναι, λοιπόν, κατανοητοί οι φόβοι των εμπνευστών και των συγγραφέων αυτών των ρυπαρογραφημάτων, που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτούς της επιβεβαίωσης των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου, που κάθε μέρα βλέπουν ότι αναδεικνύει η ίδια η πραγματικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.
Παράλληλα μέσω της εν λόγω ανακοίνωσης διαψεύδεται και άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία» που τον εμφάνιζε να επισκέφθηκε νεροτσουλήθρες στη Λευκάδα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται  «όσο και αν κάποιοι το επιχειρούν, δεν είναι δυνατόν να μέμφονται την επίσκεψη σε ένα νησί, που αν και ο Γιώργος Παπανδρέου αγαπά ιδιαίτερα, ωστόσο δεν το επισκέφθηκε. Ας προσέξουν, λοιπόν, να μη γλιστρήσουν».

Μνημόσυνο εκτελεσθέντων Ηρώων στο Γωνιανό Φαράγγι

Ο δήμος Μαλεβιζίου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.) και ο
πολιτιστικός σύλλογος Καμαρακίου «Ο Χαϊνόσπηλιος», τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων κατά την περίοδο 1940 – 1944, πραγματοποιούν επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, στις 11:00, στο χώρο του Ηρώου, στο Γωνιανό Φαράγγι.

Πρώτη είδηση στο "Der Spiegel" τα επεισόδια της Ύδρας

Κλασικό παράδειγμα του πνεύματος φοροδιαφυγής που επικρατεί στην Ελλάδα χαρακτηρίζει τα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ύδρα το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα. 

«Ένα κράτος το οποίο ολισθαίνει στη λιτότητα και ένας λαός που ακόμα και τώρα δεν θέλει να πληρώσει τους φόρους του» αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση και συνεχίζει « η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και επεισόδια έλαβαν χώρα στο νησί ολόκληρη την νύχτα» 

Το περιοδικό “Der Spiegel” αναφέρει ακόμα πως η Ελλάδα πρέπει να λάβει μέτρα - όχι 11,5 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση-  αλλά 14 δισ. ευρώ (!) κάτι που σύμφωνα με το περιοδικό αναφέρεται και στην αναμενόμενη έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία

"Τσουρουφλίζει" η τιμή της βενζίνης στην Κρήτη

Τα 2 ευρώ αγγίζει η τιμή της βενζίνης σε πρατήρια του νησιού - "Κάθε Αύγουστο παρατηρείται η ίδια κατάσταση" - λέει ο πρόεδρος των πρατηριούχων, Λυκούργος Σαμόλης.

Νέο ρεκόρ "χτυπάει" αυτό τον Αύγουστο η τιμή της βενζίνης στην Κρήτη, με τους καταναλωτές να διαμαρτύρονται καθημερινά βλέποντας ότι πλέον ... δε συμφέρει ούτε ... να βάλεις μπροστά το αυτοκίνητό σου!

Αν το "ράλι" της τιμής των καυσίμων συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, πολύ σύντομα θα σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ, σημειώνοντας ένα νέο ... αυγουστιάτικο ρεκόρ!

"Κάθε Αύγουστο η εικόνα είναι η ίδια" λέει ο πρόεδρος των πρατηριούχων, Λυκούργος Σαμόλης, τονίζοντας ότι η ΠΟΠΕΚ εδώ και 20 ημέρες πιέζει και έχει έρθει σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία, επιδιώκοντας να επιτύχει μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά και μείωση του ΦΠΑ που επιβάλλεται επί των ειδικών φόρων, συνιστώντας ουσιαστικά ... φορολόγηση πάνω στη φορολόγηση!

"Καθημερινά βλέπουμε τις τιμές να αυξάνονται από μισό ως 1,5 λεπτό του ευρώ" - αναφέρει ο κ.Σαμόλης τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν το έχουν μόνο οι καταναλωτές αλλά και οι ίδιοι οι πρατηριούχοι, που βλέπουν την κατανάλωση καυσίμων να συρρικνώνεται και τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν και τελικά να καταλήγουν ... στο λουκέτο!

Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερα από 2.000 πρατήρια καυσίμων, πανελλαδικά, έχουν βάλει λουκέτο.
cretalive.gr

Συνεχίζεται ο καθαρισμός των ρεμάτων της Βιάννου από συνεργεία της Περιφέρειας Κρήτης

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων μεταξύ Βιάννου και  Κερατόκαμπου από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τα οποία έχουν σπεύσει στην περιοχή για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, που θ’ αποτρέψουν τα χειρότερα από τις βροχοπτώσεις του χειμώνα.

Το τοπίο έχει αλλοιωθεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή και η παρουσία των μηχανημάτων της Περιφέρειας Κρήτης, κρίθηκε επιβεβλημένη για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών συνθηκών. Η διάθεση των μηχανημάτων και των ανθρώπων της Περιφέρειας κατέστη σαφής από την πρώτη στιγμή, όπως επιβεβαίωσε η παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρoυ Αρναουτάκη και του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, στα πύρινα μέτωπα
και στις συσκέψεις που ακολούθησαν.

Σήμερα επίσης ο κ. Κουκιαδάκης επισκέφτηκε τα συνεργεία στα σημεία των παρεμβάσεων και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου συγκροτήθηκε εθελοντική ομάδα του ΤΕΕ/ΤΑΚ, η οποία και θα προτείνει συγκεκριμένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ανάσχεσης της ροής των υδάτων, στις πληγείσες περιοχές.

"Ξέφραγο αμπέλι" το ΠΑΓΝΗ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν τα κρούσματα κλοπών αυτοκινήτων από το πάρκινγκ του ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα μεταξύ των εργαζομένων στο ...νοσοκομείο, να επικρατεί κλίμα ανασφάλειας για τις περιουσίες τους.

Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από τις 22 Ιουνίου, οπότε άρχισαν οι πρώτες ληστείες ως τα τέλη Ιουλίου έχουν σημειωθεί τέσσερα κρούσματα κλοπών και φθορών σε αυτοκίνητα.

Άγνωστοι δράστες έχουν κλέψει από τα σταθμευμένα ΙΧ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηχοσυστήματα, ακόμη και ... ζαντολάστιχα, και άλλα προσωπικά αντικείμενα, με αποκορύφωμα την κλοπή του αυτοκινήτου υπαλλήλου του νοσοκομείου, το οποίο κατόπιν χρησιμοποιήθηκε σε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο.

Κατά το ίδιο διάστημα έχει σημειωθεί μία κλοπή σε αυτοκινήτο και στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ενώ εξετάζεται αν πρόκειται για την ίδια ομάδα που δρα στο ΠΑΓΝΗ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, με ανακοίνωση του, κάνει λόγο για κλίμα ανασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων και των επισκεπτών που φοβούνται για τις περιουσίες τους.

Παράλληλα, ο Σύλλογος καταγγέλει τη διοίκηση που δε φροντίζει εδώ και 2 χρόνια να ολοκληρώσει το έργο εισόδου και εξόδου στο νοσοκομείο με μπάρες, αλλά και την εγκατάσταση περίφραξης γύρω από το νοσοκομείο και ζητάει μέτρα φύλαξης και προστασίας των αυτοκινήτων.

Την ίδια ώρα η διοίκηση του νοσοκομείου, με επιστολή της προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου περιγράφει το πρόβλημα και ζητά τη συνδρομή της προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
cretalive.gr

Νέος διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Καστελίου

Mέσα στο φθινόπωρο προτείνεται η έναρξη του νέου διαγωνισμού που θα αναδείξει τον παραχωρησιούχο στη ανάπτυξη του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι της Κρήτης.

Ο υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να λάβει τις τελικές αποφάσεις και να τις ανακοινώσει μέχρι το τέλος του μήνα. Στόχος είναι ο νέος διαγωνισμός να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες έτσι ώστε μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι να έχει επιλεγεί ο παραχωρησιούχος και να ξεκινήσει το κατασκευαστικό έργο του νέου αεροδρομίου. Απώτερη επιδίωξη είναι μέχρι το 2017 να τεθεί σε λειτουργία το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

Τα συνολικά κεφάλαια που αναμένεται να επενδυθούν, τόσο για την κατασκευή του αερολιμένα, όσο και για τις άλλες υποστηρικτικές υποδομές του αεροδρομίου αναμένεται να πλησιάσουν το 1 δισ. ευρώ. Από αυτά, έως 220 εκατ. ευρώ μπορεί να αποτελέσουν εθνική συμμετοχή. Το ύψος όμως αυτής της συμμετοχής του Δημοσίου στα ίδια κεφάλαια της επιχείρησης που θ’ αναλάβει το αεροδρόμιο, θ’ αποτελέσει κριτήριο επιλογής του παραχωρησιούχου. Ο υποψήφιος που θα ζητήσει τη μικρότερη κεφαλαιακή συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου, θα πάρει μεγαλύτερη βαθμολόγηση στην οικονομο-τεχνική αξιολόγηση.

Το μοντέλο παραχώρησης που θ’ ακολουθηθεί είναι παρόμοιο μ’ εκείνο του αεροδρομίου των Σπάτων. Η παραχωρησιούχος εταιρεία αναλαμβάνει το management του αερoδρομίου και το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει στην εταιρεία σε ποσοστό 45% έως 55%. Το πιο πιθανό είναι η συμμετοχή του Δημοσίου να περιοριστεί σε μειοψηφική, καθώς, όπως αναφέρουν στελέχη κοντά στο έργο, «ταιριάζει στο προφίλ της μείωσης του κράτους που επιχειρείται την τελευταία περίοδο». Πάντως όπως σημειώνουν, το ύψος της συμμετοχής δεν θα έχει και τόσο μεγάλη σημασία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αφού τα δικαιώματα των δύο πλευρών (Δημοσίου και επενδυτών) θ’ απεικονιστούν σε μια σύμβαση που θα κυρωθεί στη Βουλή.

Για μία ακόμα φορά που επιχειρείται να βγει ο διαγωνισμός αυτός στον αέρα. Ο πρώτος είχε διενεργηθεί το 2009 και ως ενδιαφερόμενοι εμφανίσθηκαν τρία γκρουπ/κοινοπραξίες με πιο σημαντικές εκείνες των αεροδρομίων της Ζυρίχης και της Νίκαιας.

Ο διαγωνισμός ωστόσο κηρύχθηκε άγονος στο τέλος του 2011 όταν η χώρα παρέπαιε μεταξύ δημοψηφίσματος και εξόδου από το ευρώ. Παρά το σημαντικό αρχικό ενδιαφέρον, κανένας από τους υποψήφιους επενδυτές δεν υπέβαλε τελικά προσφορά για την ανάληψη του έργου.

Εκτοτε, το έργο του αεροδρομίου στο Καστέλλι επαναξιολογήθηκε κυρίως με μείωση του κατασκευαστικού έργου. Η πιο σημαντική μεταβολή αφορούσε τη μείωση του διάδρομου απογείωσης/προσγείωσης των αεροπλάνων, από τα 3.800 μέτρα που προβλέπονταν στον πρώτο διαγωνισμό στα 3.200 μέτρα. Η αλλαγή αυτή πολύ μικρές επιπτώσεις στη επιχειρησιακή λειτουργία του αεροδρομίου θα επιφέρει, αφού όπως σημειώνουν ειδικοί, ακόμη και Airbus A-380 θα μπορεί να προσγειώνεται και ν’ απογειώνεται από το Καστέλλι.

Η νέα ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει το έργο που στόχο έχει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Κρήτης κατά την τουριστική περίοδο. Επίσης αναμένεται ν’ αποτελέσει την πρώτη μεγάλη επένδυση μηδενικής βάσης (greenfield), από τις οποίες «διψά» η χώρα

Πηγή : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ/ Β. Μανδραβέλης

Οι μπαλωθιές "της Παναγίας" τους έστειλαν στο κρατητήριο

Τέσσερις Ρεθυμνιώτες 18,19,46 και 64 ετών συνελήφθησαν στα Σελλιά και στην Λαμπινή του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Λάμπης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου, για μπαλωθιές που έριξαν στην διάρκεια γλεντιών το βράδυ του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια κοινωνικών εκδηλώσεων που είχαν οργανώσει ο μεν 64χρονος σε αύλειο χώρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαμπινής και υπόλοιποι δράστες στην οικία τους στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σελλίων, ρίφθηκαν άσκοποι πυροβολισμοί.

Κατά την έρευνα και την εξερεύνηση του αύλειου χώρου και της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στον αύλειο χώρο οκτώ (8) κάλυκες διαμετρήματος 9mm και στην οικία των ανωτέρω αλλά και σε Ι.Χ.Φ όχημά τους, σαράντα τρεις (43) κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αβολίδωτο και ένα πλήρη φυσίγγιο διαφόρων διαμετρημάτων και διάφορα είδη οπλισμού.

Εξεταζόμενος ο 64χρονος, αρνήθηκε να κατονομάσει τους δράστες των πυροβολισμών, ματαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, την δίωξη και νόμιμη τιμωρία τους.

Οι ανωτέρω συλληφθέντες με τη σχηματιζόμενη βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...