Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την εκλογή του Σάκη Ιωαννίδη

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την εκλογή του Σάκη Ιωαννίδη στη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τα πιο θερμά συγχαρητήρια μου στο Σάκη Ιωαννίδη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Είμαι βέβαιος ότι η παρουσία του στο τιμόνι της Οργάνωσης των Νέων της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει νέα ορμή στους αγώνες που συνεχίζουν τα νιάτα της Πατρίδας μας, για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και προωθεί η Κυβέρνηση, σε όλους τους τομείς.

Θα συνεχίσει και θα δυναμώσει τις νίκες που κερδίζουν οι νέοι της Νέας Δημοκρατίας τόσο στο εσωτερικό, με τις πρωτιές που καταγράφει η ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο, όπως έγινε πρόσφατα με την εκλογή του ΟΝΝΕΔίτη Κωνσταντίνου Κυρανάκη ως Προέδρου της Νεολαίας του ΕΛΚ.

Θέλω, ακόμη, να συγχαρώ, αλλά και να ευχαριστήσω, τον έως τώρα πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, που κράτησε σταθερά την οργάνωση των νέων μας στην πρωτοπορία των αγώνων για την Ελλάδα που θέλουμε.

Ευχαριστώ τα νιάτα της Ελλάδας για την ενεργό συμμετοχή τους στους κοινούς αγώνες».

Στην Κρήτη ο διατροφολόγος των σταρ

Ο αγαπημένος διατροφολόγος των σταρ του Χόλιγουντ Dr. Pierre Dukan έκανε ολιγοήμερες διακοπές το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της Κρήτης, στην Αγία Πελαγία, λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του σήμερα στην Αθήνα. 

Τον φιλοξένησε το ξενοδοχείο Out of the Blue Capsis Elite Resort, το οποίο εμπιστεύτηκε για την αποκλειστική φιλοξενία των προγραμμάτων διατροφής Dukan σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αναγνώριση όχι μόνο για το ξενοδοχείο άλλα και για την Κρήτη αφού το νησί μέσω αυτής της συνεργασίας αναδεικνύεται ως ένας ελκυστικός προορισμός που μπορεί να απαντήσει σε πολύ εξειδικευμένες απαιτήσεις και στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για συνδυαστικές υπηρεσίες όπως είναι η καταπολέμηση της παχυσαρκίας την περίοδο των διακοπών.

Δείτε τι λένε στο παρακάτω βίντεο ο Dr. Pierre Dukan, Γιατρός Διατροφολόγος - δημιουργός της επιστημονικής μεθόδου απώλειας βάρους "Dukan", η κα. Ντία Καψή, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Out of the Blue Capsis και η κα. Eλισάβετ Κούτα-Διατροφολόγος.

Δημιούργημα του Γάλλου γιατρού Πιέρ Ντουκάν, η δίαιτα αυτή είναι το απαύγασμα τριάντα πέντε ετών κλινικής εμπειρίας. Δεκάδες σταρ του showbiz όπως η Jennifer Lopez και η Giselle την ακολουθούν για να χάσουν τα περιττά κιλά.

Επειδή δεν βασίζεται στον υπολογισμό θερμίδων, η δίαιτα "Dukan" είναι μια δίαιτα που δεν θα δυσκολευτείτε να ακολουθήσετε για να χάσετε οριστικά τα περιττά κιλά.

Σύμφωνα με πολλούς διεθνείς παρατηρητές, η μέθοδος Dukan έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να βάλει τέλος στα προβλήματα βάρους που μαστίζουν τον σύγχρονο κόσμο.

Το Out of the Blue Capsis Elite Resort προσφέρει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα με τη σχεδίαση ενός menu τόσο για τους επισκέπτες από το εξωτερικό που θέλουν να ακολουθήσουν τη δίαιτα "Dukan" στις διακοπές τους όσο και για τους Κρητικούς που θέλουν να εφαρμόσουν και εκείνοι το καινοτόμο διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους "Dukan".

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα με πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες καθώς και με υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας, το οποίο υλοποιείται με την επίβλεψη και την καθοδήγηση διατροφολόγου μέσα στο ξενοδοχείο.

Πηγή: Prisma News

Enhanced by Zemanta

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: "Δεκτός ο Μιχελογιαννάκης ως απλό μέλος"

Ως...απλό μέλος έγινε δεκτός στον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης! Αυτό ανακοίνωσε κι επίσημα η νομαρχιακή του κόμματος στο Ηράκλειο επισημαίνοντας ότι η συγκυρία απαιτεί πολλαπλές συνθέσεις και αρραγή συμμαχικά μέτωπα! Η υποδοχή Μιχελογιαννάκη πάντως ανοίγει το δρόμο και για άλλες πρωτοβουλίες του βουλευτή που δεν έχει κρύψει ότι ενδιαφέρεται και για το δήμο Ηρακλείου, ενώ αναμένεται τώρα να ενταχθεί και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: Στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, της συζήτησης που έχει ανοίξει και στα πλαίσια της κοινωνικής και ιστορικής επιταγής δημιουργίας ενός ενιαίου αριστερού, ριζοσπαστικού δημοκρατικού φορέα με πρόταγμα τη σωτηρία της χώρας και του ελληνικού λαού από τα μνημόνια και τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, είναι αδήριτη η ανάγκη της συμπαράταξης όλων εκείνων των ενεργών πολιτικών και κοινωνικών  δυνάμεων,  με αναφορές στην αριστερή, προοδευτική δημοκρατική παράδοση, την ηθική ακεραιότητα και τη συνεπή αντιμνημονιακή στάση, προκειμένου να εκφραστεί δυναμικά, αποτελεσματικά και νικηφόρα η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας .

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου, -συνεργαζόμενος με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣYΡΙΖΑ-ΕΚΜ εδώ και οκτώ μήνες,- Γιάννης Μιχελογιαννάκης, εκτιμώντας ότι η συγκυρία απαιτεί πολλαπλές συνθέσεις και αρραγή συμμαχικά μέτωπα, αιτήθηκε στη νομαρχιακή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, την εγγραφή του,  ως απλού μέλος στην οργάνωση κέντρου του κόμματός μας.

Αποδεχόμαστε με συντροφική, αγωνιστική και ενωτική διάθεση το αίτημά του, στη βάση των ηθικών, αξιακών και καταστατικών  αρχών και καταβολών της αριστεράς, κάτω από τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να δρούμε, στη βάση της ισοτιμίας, του σεβασμού και της αμοιβαιότητας. Καλωσορίζουμε το σύντροφο Γιάννη Μιχελογιαννάκη στην οργάνωσή μας και συμπαρατασσόμαστε σε μια ενιαία μαχητική  πορεία, για να κτίσουμε μια νέα Ελλάδα και ένα νέο πολιτικό φορέα παραγωγής ιδεών, πολιτικής και κοινωνικής προστιθέμενης αξίας! Για να φύγουν τα μνημόνια και η τρικομματική κυβέρνηση της καταστροφής, για να νικήσει η ελπίδα!

Πηγή: cretalive.gr

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Πρωτοφανές!!! Με μία απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, " σώζονται" δύο οικογένειες από τα χρέη τους"

Μπλεγμένη στα χρέη. οικογένεια (πατέρας, μητέρα και γιος) ,είτε ως οφειλέτες, είτε ως εγγυητές, είδαν την δικαίωση (ρύθμισης χρεών και απαλλαγής  μέρος από αυτά )να έρχεται σαυτούς, με την υπαρ.277/2013 απόφαση , που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων. Γίνεται λόγος για δύο οικογένειες, καθώς ο γιος είναι παντρεμένος, αλλά ενέχεται στα δάνεια της πατρικής οικογένειας " ως εγγυητής". και για οικονομία δικαστικού χρόνου, αλλά και μείωση των σχετικών  δικαστικών   εξόδων για τους δανειολήπτες,  η υπόθεση εισήχθη  με μία αίτηση .Ομως, συμπεριέλαβε  και τις δύο  οικογένειες, έργο (αίτηση) το οποίο  ετοίμασε, προώθησε  και κατέθεσε ,η συνεργάτιδα της ΄Ενωσης, δικηγόρος των Χανίων, κ.Ράνια Μπουρδάκη

 Συγκεκριμένα  και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για πατρική οικογένεια (πατέρας, μητέρα και γιος),οι οποίοι είχαν  συνολικό χρέος 194.108 Ευρώ, σε διάφορες Τράπεζες, και σε 12  Τραπεζικά προϊόντα , με  .μοναδικό εισόδημα τους , τις συντάξεις του  πατέρα, μητέρας αλλά και το μισθό του γιου   (737,88 +1093 + 516,50 ) οι οποίοι, είχαν προτείνει εξωδικαστικά και δικαστικά  να δίνουν ένα ποσό   των   995 Ευρώ μηνιαίως  οικογενειακά.Περιουσιακά στοιχεία δεν έχουν στην κυριότητα τους, με εξαίρεση  ο πατέρας, διαθέτει ένα διαμέρισμα  70,39 τ.μ,  οποίος ζήτησε την εξαίρεση από την εκποίηση της ,ως πρώτη και μοναδική κατοικία .
  Με την τόσο σημαντική απόφαση ,το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε θετικά ,για τις  δύο οικογένειες των δανειοληπτών ,ρυθμίζοντας τα χρέη τους, και απαλλάσσοντας τους  συνολικά του ποσού των  61.108 Ευρώ. Δηλαδή  και οι δύο  οικογένειες ήταν χρεωμένες  στα 194.108 Ευρώ , καλείται να πληρώσει αναλογικά ο καθένας το χρέος που του αναλογεί, αλλά συνολικά θα καταβάλλουν 133.000 Ευρώ  και   οι  δύο οικογένειες. Οι υπόλοιπες απαιτήσεις  των 61.108 Ευρώ, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν απαλλάσσονται και οι δύο οικογένειες με την τήρηση της ρύθμισης (από δάνεια πιστωτικές κάρτες κατά το μέρος  που δεν καλύφθηκαν από τις τετραετείς καταβολές των 48.000 Ευρώ).
Δηλαδή, εάν δεν υπήρχε κατοικία, για την οποία ο πατέρας ζήτησε την εξαίρεση από την ρευστοποίηση , οι δανειζόμενοι θα είχαν  συνολικά ωφεληθεί κατά 146.108 Ευρώ δηλ. θα είχαν  "κούρεμα" κατά 75%.΄Ομως ,με το αίτημα διάσωσης της πρώτης κατοικίας ο πατέρας, καλείται να πληρώσει το 85% της εμπορικής  αξίας του σπιτιού που εκτιμάται σε 100.000 Ευρώ  δηλ. θα καταβάλλει το ποσό των 85.000 Ευρώ , και στην οικογένεια θα " κουρευτεί "χρέος κατά  61.108 Ευρώ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΆ  ΚΑΙ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ  277/2013, οι δύο Οικογένειες οφελούνται,

1) Ρυθμίζουν συνολικά ,τα χρέη  τους  επί μία τετραετία  
2)Τους  Χορηγείται περίοδο Χάριτος , τετραετίας
3)Εξαιρείται της εκποίησης η κύρια  κατοικία κυριότητας, του πατέρα   70,39 τ.μ
4)Επιβάλλεται  στον πατέρα  η καταβολή μηνιαίων δόσεων των  472,22 Ευρώ  για 180 μήνες για την

  Επί των παραπάνω, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαιρετίζει," το εγχείρημα " της  κατάθεσης μίας αίτησης(όταν αφορά μέλη της ίδιας οικογένειας)  και την αποδοχή  της από το Ειρηνοδικείο Χανίων , που παρατηρείται συνεχώς τον τελευταίο καιρό, από τους δικηγόρους που συμμετέχουν στο δικαστικό μέρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μελών της ΄Ενωσης, έτσι και το Δικαστήριο έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα των οφειλετών, ιδιαίτερα όταν ενέχονται στα ίδια δάνεια,(ως οφειλέτης, ως εγγυητής  κ.λ.π) έχουν κοινές φορολογικές δηλώσεις, συμμετέχουν στην διαβίωση( μέλη ίδιας οικογένειας) ,αποφεύγοντας  έτσι  την επί πλέον δαπάνη των δικαστικών εξόδων, αλλά και για την οικονομία δικαστικού   χρόνου , φέρνοντας ομαλή ροή εκδίκασης των υποθέσεων στα Ειρηνοδικεία της Χώρας.
Επίσης ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. θέλει να τονίσει ότι "ήρθε η ώρα" Πολιτεία και Τράπεζες να αποφασίσουν το  γενναίο "κούρεμα" των δανείων όλων των καταναλωτών, κατά 50% , του χρέους τους, για να "ξεμπλοκάρει"  το δικαστικό  σύστημα, και να μπει μπροστα η οικονομία της Χώρας.

Η   Ένωση  Προστασίας Καταναλωτών  Κρήτης


Ιωάννα  Μελάκη

"Κάθε χωριό της Κρήτης και μια ανθρώπινη ιστορία"

«Οι μικρές καθημερινές, ανθρώπινες ιστορίες είναι αυτές που γράφουν ιστορία. Είναι και αυτές που με ενδιαφέρουν περισσότερο να αναδείξω μέσα από το φακό». Ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης John Irwing έχει έλθει πάνω από 10 φορές τα τελευταία 6 χρόνια στην Κρήτη και στα Χανιά, δουλεύοντας τρία ντοκιμαντέρ με θέμα την παρουσία των Νεοζηλανδών στρατιωτών στην Κρήτη κατά τη διάρκεια της κατοχής και τη σημερινή σχέση τους με το νησί.

Έχοντας ήδη εμπειρία από ένα ντοκιμαντέρ που γυρίσθηκε προ 20ετίας με τη συνδρομή της ΕΡΤ αλλά και ανάλογες δουλειές, ο σκηνοθέτης που διαθέτει σπάνιο κινηματογραφικό υλικό από την εποχή εκείνη μίλησε στα Χανιώτικα Νέα για τις δουλειές πίσω από την κάμερα και τη σχέση του με την Κρήτη και τους ανθρώπους της...

Εργάζεστε πάνω σε τρία ντοκιμαντέρ, το πρώτο από αυτά ερευνά τη σχέση των γυναικών της Κρήτης με τους Νεοζηλανδούς στρατιώτες που κατέφυγαν στα βουνά. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον ως θέμα...
Πρόκειται για ιστορίες κάποιων γυναικών της Κρήτης, σε ορεινές περιοχές κυρίως, που φιλοξένησαν Νεοζηλανδούς στρατιώτες και τους προσέφεραν καταφύγιο. Στο ντοκιμαντέρ μας ερευνάμε και τις συνθήκες ζωής της εποχής εκείνης. Οι γυναίκες αυτές δεν είχαν σχεδόν τίποτα στα χέρια τους, έπρεπε να καλλιεργήσουν τη γη για να παράξουν κάτι για φαγητό και να φτιάξουν τα πάντα από τα ρούχα, τα οικιακά σκεύη.

Πήραμε συνεντεύξεις από 7 γυναίκες και μιλήσαμε με πολλές άλλες ακόμα και συνεχίζουμε ακόμα. Για μένα είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις πόσο απλά και λιτά ζούσαν οι άνθρωποι της εποχής εκείνης και πώς σκαρφίζονταν διάφορα πράγματα για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους.

Κατά την άποψη σας τι ήταν αυτό που έκανε τις γυναίκες αυτές να διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να σώσουν τους Νεοζηλανδούς στρατιώτες;
Σίγουρα αισθάνονταν ευγνωμοσύνη για τους στρατιώτες που ήλθαν από πολύ μακριά για να αγωνιστούν μαζί τους απέναντι στους ναζί. Είναι και η Κρητική φιλοξενία που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Αλλά ειδικά οι γυναίκες επειδή και αυτές είχαν άντρες που βρέθηκαν σε διάφορα μέτωπα μακριά τους, το έβλεπαν σαν χρέος τους να προσφέρουν καταφύγιο και φαγητό σε άντρες που δεν είχαν τις μητέρες ή τις γυναίκες τους κοντά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Στο δεύτερο ντοκιμαντέρ καταγράφετε τη συνάντηση οικογενειών Νεοζηλανδών βετεράνων με οικογένειες Κρητικών που περιέθαλψαν και φιλοξένησαν τους ανθρώπους τους κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής;
Πράγματι η δεύτερη δουλειά μας έχει να κάνει με την απομάκρυνση 15 Αυστραλών, 14 Νεοζηλανδών, 8 Βρετανών και 8 Κυπρίων από την περιοχή της Τρυπητής κοντά στη Σούγια με πλοίο του βρετανικού ναυτικού τον Μάιο του 1943. Ήταν μια παράτολμη προσπάθεια καθώς έπρεπε να συγκεντρωθούν στρατιώτες της Συμμαχίας -που ήταν διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία της Κρήτης- στην Τρυπητή σε μια απόμακρη ακτή. Η βοήθεια των κατοίκων ήταν ανεκτίμητη. Μέσα από αυτό το περιστατικό προέκυψαν πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες για την ζωή και την καθημερινότητα των στρατιωτών σε σπήλαια και ορεινές περιοχές του νησιού.

Χρειάσθηκε να βρεθείτε σε απόκρημνες παραλίες, σε σπήλαια και σε απομακρυσμένα χωριά για να συλλέξετε υλικό;
Ναι βέβαια, πήγαμε σε πάρα πολλά σημεία. Καταγράψαμε την επιστροφή οικογενειών των βετεράνων αυτών που έφυγαν από την Τρυπητή και τη συνάντηση με τις οικογένειες των Κρητικών που είχαν φιλοξενήσει τους ανθρώπους τους. Οι συναντήσεις έγιναν το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και ήταν πράγματι ιδιαίτερες και ξεχωριστές.

Ο ΜΑΟΡΙ

Στο τρίτο ντοκιμαντέρ αφηγείστε την ιστορία του Τζακ Γκρέιναλντ του Μαορί στρατιώτη που μέχρι τον θάνατό του έρχονταν στους εορτασμούς της Μάχης. Τι το ιδιαίτερο έχει η δική του περίπτωση ώστε να καταγραφεί από τον κινηματογραφικό φακό.
Ο Τζάκ ήταν ένας μικροκαμωμένος Μαορί. Συνελήφθη αιχμάλωτος στην αρχή της Μάχης. Κατάφερε όμως να αποδράσει, να ξαναβρεί τη μονάδα του και να πολεμήσει στον Γαλατά. Κατά την υποχώρηση, μαζί με τραυματίες συντρόφους του έφτασε στη Χώρα Σφακίων με τα πόδια για να φύγει με πλοίο στη Β. Αφρική. Η προσπάθεια του ήταν πολύ συγκινητική και βοηθήθηκε από  τους Κρητικούς. Για χρόνια ο Τζακ ήθελε να τοποθετήσει μια πλάκα στο μνημείο των Κρητών που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα εναντίον των ναζί που βρίσκεται στη Χώρα Σφακίων. Πριν από 3 χρόνια με τη βοήθεια της τότε Νομαρχίας εκπληρώσαμε την επιθυμία του κάτι που σίγουρα θα τον ικανοποιούσε αν ήταν στη ζωή.

Πότε θα μπορέσουμε να δούμε στην οθόνη τα ντοκιμαντέρ αυτά;
Ελπίζω σύντομα. Θα πρέπει να ολοκληρώσω τις προτάσεις σε ελληνικά, νεοζηλανδικά και αυστραλιανά τηλεοπτικά δίκτυα για να συμβάλουν στη χρηματοδότηση τους. Πιστεύω ότι πρέπει να προβληθούν στην Ελλάδα γιατί υπάρχει μεγάλη άγνοια στον κόσμο σήμερα γι’ αυτές τις απλές προσωπικές ιστορίες. Γιατί αυτές οι ιστορίες είναι που δημιουργούν την Ιστορία. Η Ιστορία που διαβάζουμε στα βιβλία έχει να κάνει με μάχες και γεγονότα, αυτή που καταγράφουμε μέσα από αυτά τα ντοκιμαντέρ με ανθρώπινες, αληθινές ιστορίες βγαλμένες μέσα από τη ζωή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σύνταξη στα 55 για 1 εκατομμύριο ασφαλισμένους

Δικαίωμα για σύνταξη στα 55 που μπορούν να το εξασκήσουν οποτεδήποτε από σήμερα και μέσα στα επόμενα χρόνια, υπό την αίρεση νέων αιφνιδιαστικών αλλαγών στο ασφαλιστικό, έχουν κατοχυρώσει περίπου 1 εκατομμύριο άντρες και γυναίκες, είτε είναι γονείς με ανήλικα ή με 3 παιδιά, είτε δεν έχουν παιδιά, είτε είναι χωρισμένα ζευγάρια, είτε έχουν 1 ή 2 ενήλικα παιδιά, είτε είναι χήροι είτε διέκοψαν για κάποιο διάστημα την εργασία τους λόγω ασθένειας είτε ακόμη και αν έχουν διαδοχική ασφάλιση, με τελευταίο φορέα και πάντως με τα περισσότερα χρόνια ασφάλισης στα Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ-τραπεζών) και το δημόσιο.

Αυτός ο «μεγάλος πληθυσμός» των παλαιών μέχρι το 1992 ασφαλισμένων μισθωτών συνταξιοδοτείται με ευνοϊκές προϋποθέσεις και μάλιστα οι περισσότεροι με πλήρη σύνταξη στα 55, όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις (ανήλικο, 25ετία κ.λπ).

Από τις διατάξεις αυτές επωφελείται σχεδόν το 50% των σημερινών εργαζομένων στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες και το ΙΚΑ και αποτελούν τον κύριο όγκο των ασφαλισμένων που ήδη συνταξιοδοτούνται και κυρίως πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν κατά κύματα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...