Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΡΕΘΥΜΝΟ: «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» με Κ. Βουτσά και Θ. Τσαλταμπάση

Μετά την τεράστια επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» σε παραγωγή Άκη Ευαγγέλου και μουσική Γιώργου Βούκανου, ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στo αγαπημένο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, ακολουθούμε τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού, που μετράει τα άστρα όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή, φτάνοντας μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου….. Με τον Κώστα Βουτσά και τον Θανάση Τσαλταμπάση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τις υπέροχες μουσικές ερμηνείες επί σκηνής από την Νίνα Λοτσάρη.

Μια παραγωγή που στόχο έχει να προσφέρει απλόχερα το χαμόγελο, την αγάπη και το δικαίωμα στο όνειρο.

Και το ταξίδι του «Μέλιου»… ξεκίνησε

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ

Μέρος των εσόδων, θα διατεθεί για τους ευγενικούς σκοπούς της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ - FORTEZZA

26 IΟΥΛΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21:30

TIMH EIΣΙΤΗΡΙΟΥ / TICKET: 15 €

- See more at: http://www.rethymnoguide.gr/ekdhloseis/ekdilwseis-rethymno/12320-rethymno-pd-r-sr#sthash.6Z9bELVv.dpuf

Μέρες χορού στα Χανιά

Το διεθνές Φεστιβάλ Χορού 'Dance Days' θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα Χανιά από τις 20 έως τις 28 Ιουλίου στο Βενιζέλειο Ωδείο.

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου Σύγχρονου Εκφραστικού Χορού 'Συν-Κίνηση', του Δήμου Χανίων και του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων.

Ο θεσμός του 'Dance Days' άνοιξε την αυλαία του το 2011, περιλαμβάνει παραστάσεις σύγχρονου χορού, σεμινάρια, εργαστήρια, προβολές, διαλέξεις και υποδέχεται καλλιτέχνες από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, δηλώνοντας με τα έργα τους ότι ο κόσμος του χορού αντιστέκεται, ο χορός ταξιδεύει, ανταλλάσσει συνομιλίες και υπάρχει...

haniotika-nea.gr

Εκτάκτως στο Ηράκλειο ... με 3000 επιβάτες

Norwegian Jade
Norwegian Jade (Photo credit: Will-Joel-Taylor)
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. θα υποδεχτεί, εκτάκτως αύριο, Τρίτη 16 Ιουλίου, περί τις 07:00, το κρουαζιερόπλοιο NORWEGIAN JADE προερχόμενο από το λιμάνι του Ντουμπρόβνικ Κροατίας (Dubrovnik).

Το κρουαζιερόπλοιο συνολικού μήκους 294 μέτρων θα φέρει στην πόλη μας, για περισσότερες από 9 ώρες, 2.945 επιβάτες και 1.041 μέλη πληρώματος. Στη συνέχεια, στις 18:00, θα αναχωρήσει για το Κατάκολο Ηλείας.

Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε έκτακτη επίσκεψη κρουαζιερόπλοιου με την ίδια ποιότητα υπηρεσιών, όπως και στις προγραμματισμένες αφίξεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Αυτό το καθιστά πρώτη εναλλακτική επιλογή για τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας.

prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Μεσσαρά: "Λουκέτο" στα μαγαζιά για την κυριακάτικη αργία

Κατεβάζουν, την Τρίτη, τα ρολά στα μαγαζιά στη Μεσσαρά, με απόφαση του Συλλόγου Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της περιοχής.

Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση το οποίο οδηγεί στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αρχικά για τα καταστήματα παρά και ενάντια στη θέληση του 87% των μικροεμπόρων που έχουν εκφράσει την αντίδρασή τους, οδηγεί σε πλήρη κατάργηση της αργίας της Κυριακής σε όλα τα επαγγέλματα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “όπου εφαρμόστηκε το μέτρο αυτό μπήκαν λουκέτα σε εκατοντάδες χιλιάδες μαγαζιά ενώ ταυτόχρονα γιγαντώθηκε η λειτουργία των μονοπωλίων σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.

Πίσω από το δήθεν ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους τζίρους των μαγαζιών όσον αφορά στη λειτουργία τους τις Κυριακές, κρύβεται η πίεση των μονοπωλίων για τον εκτοπισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το χώρο του εμπορίου, αλλά και γενικότερα η προώθηση της πλήρους διάλυσης κάθε ίχνους εργασιακών σχέσεων που έχει απομείνει".

Πηγή: Cretalive.gr

Κλειστές για το κοινό οι υπηρεσίες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας 15 – 17 Ιουλίου


Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, ενώνει τη φωνή της με τους εργαζόμενους του Δήμου που καλούνται να δοκιμαστούν τόσο σκληρά και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για περαιτέρω συρρίκνωση των Δήμων και σωρεία απολύσεων.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας θα παραμένουν κλειστές για το κοινό 15 – 17 Ιουλίου εκτός από τις Κοινωνικο-προνοιακές δομές και την υπηρεσία καθαριότητας. Εξαίρεση αποτελεί η Τρίτη 16 Ιουλίου ημέρα της Γενικής Απεργίας, στη διάρκεια της οποίας θα παραμείνουν όλες οι υπηρεσίες κλειστές.

Οι κινητοποιήσεις των Δήμων, που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, αποτελούν αγώνα κοινό για όλους.

Κρήτη: 60% των νεκρών στην άσφαλτο το 2013 είναι μοτοσικλετιστές - 9 στους 10 κάτω των 30 ετών!


Σοκ και δέος! Μ' αυτές τις λέξεις μπορεί κάποιος να περιγράψει τα στοιχεία για τα τροχαία συμβάντα στους δρόμους της Κρήτης, που ''δείχνουν'' πλέον ως πρωταγωνιστές αναβάτες μοτοσικλετών.

Η θλιβερή πραγματικότητα αποτυπώνεται πλήρως στους αριθμούς, πίσω από τους οποίους κρύβονται ανθρώπινες ζωές.

Ο θάνατος του 26χρονου στον Β.Ο.Α.Κ. το μεσημέρι του Σαββάτου ξεχείλισε το ποτήρι του θυμού και της οργής, για μια κοινωνία που αφήνει να εκτυλίσσεται γύρω της μια τραγωδία, παρακολουθώντας βουβή και ανήμπορη να αντιδράσει.

Ο Ηρακλής Κωστάκης ήταν ο 23ος νεκρός σε τροχαίο, από την αρχή του έτους. Από τους 23 όμως, οι 14 ήταν αναβάτες μοτοσικλέτας, έτσι το ποσοστό ξεπερνά το 60%.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αντίστοιχο ποσοστό μέχρι τις 31/12/12 ήταν στο 40%, γεγονός που καταδεικνύει την κατακόρυφη αύξηση των θανατηφόρων συμβάντων στα οποία εμπλέκονται μοτοσικλετιστές.

''Υπάρχει πλέον ένα θέμα με τα νέα παιδιά που αγαπούν την ταχύτητα και κάνουν το χόμπι τους με μηχανές και στον Βόρειο Οδικό Άξονα. Πρέπει ένας φορέας, η Περιφέρεια ας πούμε, να ασχοληθεί και να φτιάξει μια ειδική πίστα για τα παιδιά αυτά. Να εκτονώνονται εκεί'' λέει ο πρόεδρος του ΕΣΥΠΡΟΤΑ Ηρακλείου, Γιάννης Λιονάκης.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως κάποιες μέρες το οδικό δίκτυο μετατρέπεται σε πίστα αγώνων ταχύτητας με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα. Σ' αυτούς παίρνουν μέρος κυρίως νέοι άνθρωποι.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως οι 9 στους 10 νεκρούς μοτοσικλετιστές στην Κρήτη είναι νέοι κάτω των 30 ετών.

flashnews.gr

Μόνο 4 Κρητικοί στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Ηρακλειώτης βουλευτής, Γιάννης Μιγελογιαννάκης!

Τέσσερις Κρητικοί υποψήφιοι κατάφεραν, τελικά, να εκλεγούν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, από σύνολο 680 υποψηφίων, μετά τη διάλυση των συνιστωσών στο συνέδριο του κόμματος.

Πρόκειται για τον Ηρακλειώτη βουλευτή Μιχάλη Κριτσωτάκη - από την Αριστερή Πλατφόρμα - που εξελέγη 17ος από 60 υποψηφίους της, την Ηρακλειώτισα βουλευτή Μαρία Διακάκη, ενώ από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο- που εκπροσωπούσε 3 παλιές συνιστώσες- εξελέγησαν από το Ρέθυμνο ο βουλευτής, Ανδρέας Ξανθός και από το Λασίθι ο Μανώλης Μούστος. Κανένας δεν εξελέγη από τα Χανιά.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ενώ ο Ηρακλειώτης βουλευτής, Γ. Μιχελογιαννάκης ήταν υποψήφιος, δεν εξελέγη.
Enhanced by Zemanta

ΧΑΝΙΑ: Ιατρείο Εφήβων και Αλκοολογικό Ιατρείο στον ΟΚΑΝΑ

Μετά από δέκα χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του Δικτύου Πολλαπλής Παρέμβασης Ο.ΚΑ.ΝΑ στο Νομό Χανιών, έχουν τεθεί σε λειτουργία δύο νέα προγράμματα  παροχής βοήθειας.

• Ιατρείο Εφήβων (σε σχέση με εξαρτήσεις), κάθε Τρίτη 9:00-14:00
και
• Αλκοολογικό Ιατρείο,  κάθε Τετάρτη 9:00-14:00.

Στα προγράμματα αυτά παρέχεται δωρεάν ιατρική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους ασθενείς και στις οικογένειές τους.

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας: Ηρώων Πολυτεχνείου 11

Παρακαλούμε για Τηλεφωνική Συνεννόηση: Τηλέφωνα επικοινωνίας:  28213-44225, 28213-44248 (Τρίτη & Τετάρτη)

Τηλέφωνα γραμματείας ΟΚΑΝΑ: 28210-23591-3

Διακοπές νερού στην Ιεράπετρα


Πολύωρες διακοπές νερού, εν μέσω τουριστικής περιόδου και υψηλών θερμοκρασιών, σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Ιεράπετρας. 

Οι διακοπές, που σύμφωνα με τις πληροφορίες οφείλονται σε βλάβες αγωγού μεταφοράς νερού, έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες, ο οποίοι αναγκάζονται να αγοράζουν το νερό προς 10 ευρώ το κυβικό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...