Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Εργαζόμενοι πληρώνουν τις βενζίνες των επιθεωρητών για να ελέγξουν τα ξενοδοχεία της Κρήτης

Το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο πλήρωσε τα καύσιμα για το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο πλήρωσε τα καύσιμα για το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εργαζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα κίνησης των επιθεωρητών προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι για την ανασφάλιστη και τη μαύρη εργασία στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο πλήρωσε τα καύσιμα για το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για συνθήκες γαλέρας σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις επανειλημμένες εκκλήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων για έλεγχο στην αγορά εργασίας οι αρμόδιοι επιθεωρητές απαντούσαν πως η υπηρεσία αδυνατεί να χορηγήσει τα έξοδα κίνησης. Έτσι το συνδικαλιστικό όργανο κατέβαλλε το συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να φτάσουν οι επιθεωρητές μέχρι τους χώρους δουλειάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έναρξη της τουριστικής περιόδου καταγράφεται βροχή καταγγελιών για τις συνθήκες εργασίας σε συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες του Ηρακλείου. Οι περισσότερες εξ αυτών είναι ανώνυμες ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι καταγγέλλοντες προστατεύονται από το σωματείο για να μην χάσουν την δουλειά τους.

Είναι όμως γνωστό το καθεστώς κάτω από το οποίο αναγκάζονται να δουλεύουν πολλοί εργαζόμενοι καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη. Η ανασφάλιστη εργασία και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης τείνουν να γίνουν κανόνας ενώ ολοένα και περισσότεροι αλλοδαποί επιστρατεύονται για να καλύψουν χιλιάδες θέσεις εργασίας με χαμηλό κόστος αλλά και ανύπαρκτη εμπειρία και εξειδίκευση.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...