Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο Αλέξης θέλει την Κρήτη κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ


Σημαντικό σταθμό στην ... εξόρμηση Αλέξη Τσίπρα στην ελληνική περιφέρεια θα αποτελέσει η Κρήτη. Η Κουμουνδούρου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη Τσίπρα στο νησί που, σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, έχει κλειδώσει στο πλαίσιο της περιοδείας του προέδρου της ΚΟ του κόμματος ενόψει συνεδρίου.

English: Alexis Tsipras in a press conference ...
(Photo credit: Wikipedia)
Μπορεί το πρόγραμμα να μην έχει ακόμη καταρτιστεί, ωστόσο τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει στο νησί και θα πραγματοποιήσει ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση (πιθανότατα στο Ηράκλειο), θέλοντας να συσπειρώσει την κομματική βάση του κόμματος που ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στην Κρήτη, στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Εξάλλου, η ... επιχείρηση μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ από μία συμμαχία συνιστωσών πολιτικών δυνάμεων σε ενιαίο κόμμα εκτιμάτε ότι θα περάσει από συμπληγάδες και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έχουν επιλέξει την Κρήτη ως έναν από τους βασικούς “σταθμούς” στην περιοδεία ενόψει συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου.

Του Σωτήρη Μεταξά/ prismanews.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν θα πληρώσει τίποτα για δύο χρόνια δανειολήπτρια με χρέος 194.000 ευρώ


Ουσιαστική  δικαίωση, βρήκε από το Ειρηνοδικείο Χανίων,  άνεργη δανειολήπτρια, διαζευγμένη , μητέρα δύο ανηλίκων   τέκνων,  όπου με την υπαρ.229/2013 απόφαση του, αφενός έδωσε ανάσα στην δανειολήπτρια, απαλλάσσοντας  την  από την καταβολή δόσεων για δύο έτη  , εξαιρεί από την ρευστοποίηση την κύρια κατοικία της, αλλά  και "κουρεύει" το χρέος της κατά 52%

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  η οποία διαμεσολάβησε, επιμελήθηκε και συνέδραμε  την δανειολήπτρια τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία   η οποία τυγχάνει να είναι  και μέλος της, όσο και στην δικαστική , δια της συνενεργαζόμενης μ' αυτή δικηγόρο των Χανίων, "πρόκειται για άνεργο δανειολήπτρια διαζευγμένη  μητέρα δύο ανηλίκων   τέκνων,  η οποία βαρύνεται με δανειοδότηση  από  μία Τράπεζα  συνολικού ύψους 193.812,78 Ευρώ ,(για  στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικό δάνειο,πιστωτική κάρτα, ) όμως λόγω  της ανεργίας  και γενικότερα της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της χώρας, την τρέχουσα περίοδο ,η οποία πλήττει και την απασχόληση , το Ειρηνοδικείο Χανίων , έκρινε μηδενικές  καταβολές για μια διετία, η οποία θα επανεξεταστεί το έτος 2014,  και για την διάσωση των περιουσιακών της στοιχείων   "κούρεμα "του χρέους της  κατά 52%  δηλ. από τις  193.812,78 Ευρώ καλείται   να πληρώσει μόνο 93.500  ΕΥΡΏ σε 240 μηνιαίες δόσεις ήτοι σε χρονική διάρκεια 20 ετών, δόσεις που θα αρχίσουν να καταβάλλονται μετά από περίοδο χάριτος δύο ετών.

Συμπερασματικά η ΄Ενωση΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να ευχαριστήσει τους δικαστές, όπου κρίνουν και αποφασίζουν βάσει πραγματικών οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων, διευκολύνοντας τους καταναλωτές, που αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες οικονομικές καταστάσεις, μα προπάντων ακουμπούν στην ουσία την οικονομικοινωνική κρίση βγάζοντας ικανοποιητικές αποφάσεις".

24χρονη Ελληνίδα από την Κρήτη υποψήφια για την καλύτερη δουλειά του κόσμου!


Μια από τις έξι καλύτερες δουλειές του κόσμου θα κάνει η 24χρονη Άννα Φωτάκη από την Κρήτη αν επιλεγεί ως γευσιγνώστρια στην Αυστραλία με μισθό… 6.500 ευρώ τον μήνα!

Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε διαγωνισμό, στον οποίο ζητούν taste master με σκοπό να κάνει τον γύρο της δυτικής Αυστραλίας για έξι μήνες, προκειμένου να ανακαλύψει τα καλύτερα οινοποιεία, τα εστιατόρια και τους ντόπιους παραγωγούς και στην συνέχεια να «ανεβάσει» τις εμπειρίες του σε μια παγκόσμια πλατφόρμα στο διαδίκτυο.

Η νεαρή, που έχει σπουδάσει Βιολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Βιοαρχαιολογία, έχει πάθος με την γαστρονομία. Μάλιστα, όσο σπούδαζε ήταν μέλος της ομάδας Μεσογειακής Γαστρονομίας στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ενώ εργάστηκε και για ιστοσελίδα με κριτικές εστιατορίων.

Από τους 50.000 ενδιαφερόμενους για την θέση η νεαρή έφτασε στην 25αδα και οι πιθανότητες να κερδίσει είναι πολλές.

«Είχα δει την καμπάνια της Αυστραλίας στο ίντερνετ και μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ήθελαν απλά ένα βίντεο και το έστειλα και μάλιστα τελευταία στιγμή, οπότε δεν περίμενα ότι τελικά θα με επέλεγαν», λέει και εξηγεί ότι παρόλο που πήραν μέρος στον διαγωνισμό ακόμα και «μαστερ σεφ» από reality άλλων χωρών, αυτοί που τελικά επελέγησαν ήταν άνθρωποι με πολύ ενέργεια και μεράκι για γαστρονομία.

Στην περίπτωση που κερδίσει τελικά την δουλειά θα λάβει για τους έξι μήνες 50.000 δολάρια Αυστραλίας, δηλαδή 39.000 ευρώ!

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Νέο μπλόκο στους πλειστηριασμούς στήνουν σήμερα οι Ηρακλείωτες

Νέα παρέμβαση για την αναστολή των πλειστηριασμών από τράπεζες προγραμματίζουν για σήμερα Τετάρτη τα μέλη της κίνησης Λαϊκη Στάση Πληρωμών παρουσία πολιτών του Ηρακλείου. 

Η κινητοποίηση όπως ακριβώς την προηγούμενη φορά θα λάβει χώρα έξω από το Ειρηνοδικείο στις 15. 45 το μεσημέρι.

Η απόφαση πάρθηκε την περασμένη Κυριακή όπου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας η τέταρτη λαϊκή συνέλευση του κινήματος για την λαϊκή στάση πληρωμών σε Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ, όπου αποφασίστηκαν και άλλες δράσεις όπως:

1) Να συνταχθεί επιστολή,η οποία θα αποσταλλεί στο Ε.Κ.Η. και σε όλους τους φορείς και τα συνδικάτα που βρίσκονται υπό την σκέπη του,καθώς και στην ΑΔΕΔΥ,όπου θα τους ενημερώνει για την δράση της Λ.Σ.Π. στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου και ζητώντας την συμπαράστασή τους στην κίνηση αυτή.

2) Να γίνει εκ νέου προώθηση της ομάδας μας,μέσω αφισών και φυλλαδίων που θα τυπωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

3)Να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για το περιεχόμενο των πληστειριασμών,για να υπάρχει παρέμβασή μας,όταν και μόνο υπάρχει αντιδικία ανάμεσα σε ιδιώτες και τράπεζες.

4)Παρέμβαση για αναστολή ιδιωτικών πλειστηριασμών από τράπεζες, την Τετάρτη 8/5/13 και ώρα 15:45 με την παρουσία πολιτών του Ηρακλείου.

5)Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η πέμπτη Γενική Συνέλευση της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, την Κυριακή 12/5/13 και ώρα 18:30 στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην ανακοίνωση της κίνησης αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Να πουμε ναι στον κοινο αγωνα-να καταργησουμε στην πραξη τα μνημονια! Δε θα αφησουμε κυβερνηση, κεφαλαιο, εε, ΔΝΤ να μας οδηγησουν στην καταστροφη! Με αγωνες διαρκειας, με παλλαϊκο ξεσηκωμο στη δουλεια, στη γειτονια, στις σχολες, μπορουμε να νικησουμε! Όλοι την Κυριακη 12/5/13 και ώρα 18:30 στην πλατεια Ελευθεριας για την επομενη συνελευση ! Να δηλωσουμε την αντιθεση μας στην πολιτικη τροϊκας - μνημονιων, να συντονισουμε προειδοποιητικη λαϊκη σταση πληρωμων !



prismanews.gr

«Σχέδιο για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων»


Απάντηση  Σκορδά προς Αυγενάκη 


Στην πρόταση-παρέμβαση  του Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη για την εξαγορά των στεγαστικών δανείων των πολιτών, απαντά ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Αθανάσιος Σκορδάς.

Οι ανακοινωθείσες προτάσεις  της Κυβέρνησης σχετικά με την  επικαιροποίηση και τον εξορθολογισμό  του υφιστάμενου νόμου 3869 και  τις ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση  των δανειοληπτών που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, «βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας», όπως αναφέρεται. Σε συνέχεια της παράτασης της αναστολής των πλειστηριασμών έως την 31 Δεκεμβρίου 2013, η πλήρης νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Ο υφιστάμενος  νόμος 3869/2010 κρίνεται απαραίτητο να γίνει  περισσότερο αποτελεσματικός καθώς  η μακροχρόνια δικαστική εκκρεμότητα οδηγεί σε ομηρία τους δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στην πρόνοια του Νόμου και με τον τρόπο αυτό καθυστερεί η επάνοδός τους στην οικονομική δραστηριότητα. Όπως αναφέριε στην απάντησή του ο Υφυπουργός κ. Αθ. Σκορδάς: «Σύμφωνα με το σχέδιο που συζητά η Κυβέρνηση θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50% + 1 των απαιτήσεων της οφειλής και όχι την πλήρη ομοφωνία (100%) που απαιτούσε μέχρι σήμερα και θα προβλέπεται καταβολή δράσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας, εφόσον η προσδιοριζόμενη δικάσιμος υπερβαίνει τις προθεσμίες που θέτει ο νόμος. Το καταβληθέν ποσό θα συμψηφίζεται με τη ρύθμιση που τελικώς θα αποφασίσει το Δικαστήριο αποδεσμεύοντας τον οφειλέτη ακόμα και με την έκδοση της απόφασης».

Προσθέτει ακόμη  ότι «το σχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών εστιάζει στην προστασία όλων εκείνων οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν υποστεί μεγάλη μείωση εισοδημάτων αλλά συνεχίζουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με μεγάλη δυσκολία και θέλουν να παραμείνουν συνεπείς».

Ο Υφυπουργός κ. Αθ. Σκορδάς υπογραμμίζει ακόμη ότι: «το πρόγραμμα διευκόλυνσης αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, με ενυπόθηκη απαίτηση, οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000€ προερχόμενο από μείωση του εισοδήματός τους κατά 35% από 01/01/2010. Επιπλέον αφορά ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή/ και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους. Βάσει του σχεδίου της Κυβέρνησης η μηνιαία καταβολή δεν θα υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου φορολογητέου εισοδήματος ενώ σε περίπτωση μηδενικών εισοδημάτων προβλέπεται η δυνατότητα μηδενικών καταβολών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...