Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ένοπλη ενέδρα και ληστεία σε βάρος χρυσοχόου στα Χανιά

Ένοπλη ενέδρα είχαν στήσει τρεις άγνωστοι δράστες σήμερα τα ξημερώματα σε έναν 64χρονο χρυσοχόο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 64χρονος που μένει στην Αθήνα και αυτές τις μέρες βρίσκεται στα Χανιά για επαγγελματικούς λόγους, περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα έφτασε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει.

Εκεί, τα τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας όπλα ακινητοποίησαν τον 64χρονο κατά την έξοδο του από το αυτοκίνητό του και με την απειλή όπλων, τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει τσάντα, η οποία περιείχε κοσμήματα απροσδιορίστου αξίας.

Ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες δείχνει ότι μάλλον γνώριζαν καλά τις κινήσεις του 64χρονου καθώς και ότι θα έχει στα χέρια του την τσάντα με τα πολύτιμα κοσμήματα.

Οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
flashnews.gr

Τζερμιάδο: Ο οδηγός ασθενοφόρου έγινε... θυρωρός και το χωριό έμεινε χωρίς ασθενοφόρο

Ο τραυματισμός ενός μικρού κοριτσιού στην περιοχή Τζερμιάδο της Κρητης έφερε για μία ακόμα φορά τις σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας σε πολλά σημεία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η 7χρονη μεταφέρθηκε με… το αυτοκίνητο γιατρού, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο!

Οι δικοί της ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο κοντά στην περιοχή οι γιατροί έδωσαν ραντεβού με το ΕΚΑΒ στα μέσα της διαδρομής! Ο ένας γιατρός κρατούσε το παιδί στα χέρια του και ο άλλος οδηγούσε!

Όπως έγινε γνωστό, στα ορεινά του Λασιθίου καλύπτονται οι δύο από τις τρεις βάρδιες του ΕΚΑΒ. Από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 14:30 το απόγευμα μπορούν να εξυπηρετούνται οι… ασθενείς. Από εκεί και μετά το χάος!

Μάλιστα, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρου, ένας υπάλληλος που προσελήφθη ως βοηθός διασώστη και οδηγός ασθενοφόρου, τελικά έγινε… θυρωρός με κάποιο "μαγικό" τρόπο.

Πηγή: Cretalive.gr

Πεδίο μάχης η λιμνοθάλασσα του Μπάλου

Σε πεδίο μάχης έχει εξελιχθεί ο Μπάλος στην Κρήτη, μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού αλλά και της Μεσογείου.
Η λιμνοθάλασσα, που, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι ενταγμένη και προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000, δέχεται καθημερινά την θερινή περίοδο εκατοντάδες τουρίστες, με το δήμο και ιδιώτες να "κονταροχτυπιούνται" για την εκμετάλλευση της και για τα εκατομμύρια ευρώ που έχει τζίρο.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα, 120 ξαπλώστρες και 60 ομπρέλες, τις οποίες είχε τοποθετήσει ο δήμος Κισσάμου στην παραλία, καταστράφηκαν από αγνώστους, που τις έσκισαν προφανώς με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο.

"Είναι προφανές ότι σ' αυτόν τον «πόλεμο» μπορεί να νικήσει μόνο εκείνος που έχει την δύναμη των πολιτών και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι ευκαιριακοί σύμμαχοι τους. Ο Δήμος Κισσάμου πέρα από την αυτονόητη προσφυγή στην Δικαιοσύνη, δηλώνει ότι θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο την περιοχή του Μπάλου που αποτελεί «σημαία» της τουριστικής προβολής της Κρήτης και όχι μόνο και ότι δεν τον πτοούν ενέργειες παράνομες με σκοπό τον εκφοβισμό. Οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται είναι αυτοί που έρχονται αντιμέτωποι με την τοπική κοινωνία και τον Δήμο που την εκφράζει και στηρίζεται σ' αυτήν" αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος.

Τώρα, κατά πόσο ταιριάζει σε ένα τέτοιο ιδιαίτερο μέρος με φυσική ομορφιά, που είναι δυσπρόσιτο από την ξηρά, η ξαπλώστρα, η ομπρέλα και όλα όσα ακολουθούνται απ' αυτά, είναι άλλο θέμα...

Πηγή: cretalive.gr

Κρήτη: Συνέλαβαν μαγαζάτορες από τη Χερσόνησο μέχρι τις Μοίρες

Επιχειρήση σκούπα σε καταστήματα της Χερσονήσου, του Ηρακλείου των Μοιρών και του Καστελίου πραγματοποίησε η αστυνομία.

Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελλήφθησαν συνολικά 17 άτομα για διάφορες παραβάσεις που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων που ελέγχθηκαν.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, στη Χερσόνησο συνελήφθησαν 7 άνδρες και 3 αλλοδαπές γυναίκες για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στο Ηράκλειο συνελήφθησαν επίσης 4 άνδρες για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και μία 44χρονη για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή. Τέλος σε Μοίρες και Καστέλι συνελήφθησαν συνολικά δυο άτομα. Στις Μοίρες ένας 29χρονος για στέρηση αδείας ιδρύσεως και λειτουργίας καταστήματος, από την αρμόδια αρχή και στο Καστέλι ένας 38χρονος για τον ίδιο λόγο.

Λασίθι: Στις φλόγες στρέμματα με ελαιόδεντρα!

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16.00 στη θέση Χαμηλό του δήμου Αγίου Νικολάου...
Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ξερά χόρτα ωστόσο δεν άργησε να διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για ελαιόδεντρα που είχαν παραδοθεί στη μανία της φωτιάς

.Πιο συγκεκριμένα η φωτιά εκδηλώθηκε μέσα σε καλλιεργήσιμη έκταση και μέχρι τώρα έχει κάψει 10 στρέμματα με ελαιόδεντρα.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 6 άνδρες που βρίσκονται ακόμα στην περιοχή μιας και έχουν θέσει τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Η οδύσσεια του κρητικού ηθοποιού Γρηγόρη Ορφανουδάκη

«Εχω φτάσει στο σημείο να μην μπορώ να αγοράσω γάλα για τα παιδιά μου!» Δραματικές στιγμές και ώρες αγωνίας που θα απεύχονταν ακόμα και για τον μεγαλύτερο εχθρό του βίωσε ο Γρηγόρης Ορφανουδάκης.

Ο γνωστός ηθοποιός την τελευταία στιγμή γλίτωσε από πλειστηριασμό το σπίτι του, ενώ οι δύσκολες καταστάσεις τον οδήγησαν στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη μπροστά στα δύο μικρά παιδιά του.

Σε μια σκηνή από το "Νησί"
Προσπάθησε να κρατήσει τα προβλήματα μακριά από την οικογένειά του. Εκρυβε μέσα στην καρδιά του πράγματα και γεγονότα τα οποία από τη μια στιγμή στην άλλη θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα. Το αδιέξοδο ήταν ορατό, ωστόσο ο ίδιος έδινε μάχες για να το παρακάμψει.

Τελικά δεν άντεξε και μια μέρα που έκανε baby sitting στον μόλις 2,5 ετών γιο του, Γιώργο, και στην 4χρονη κόρη του, Ιωάννα, έχασε τον κόσμο. Επεσε λιπόθυμος!

Τα δύο του παιδιά προσπάθησαν με δάκρυα στα μάτια να τον συνεφέρουν. Οταν συνήλθε, είχε το κουράγιο να καθησυχάσει τα αγγελούδια του και ταυτόχρονα να καλέσει ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκινάει η οδύσσεια του ταβερνιάρη Παυλή από την επιτυχημένη σειρά «Το Νησί».

Ο δημοφιλής και αγαπημένος ηθοποιός άνοιξε την καρδιά του στην «Espresso» και μίλησε για την απίστευτη περιπέτειά του. «Ζήτησα τη βοήθεια των γειτόνων μου, για να κρατήσουν τα παιδιά μέχρι να επιστρέψει η γυναίκα μου από τη δουλειά της. Στο ΕΚΑΒ είπα: “Κανονίστε τι θα κάνετε, ελάτε να με πάρετε γιατί είμαι μόνος με δυο ανήλικα παιδιά στο σπίτι. Εκείνοι εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στην αρχή, γιατί νόμιζαν ότι τους έκανα πλάκα. Προτού καταρρεύσω, ένιωσα την πίεσή μου να ανεβαίνει στα ύψη, την καρδιά μου να χτυπάει πολύ δυνατά και το κεφάλι μου να σπάει. Ξάπλωσα στον καναπέ. Η κορούλα μου ήρθε κοντά και μου κράτησε το χέρι και μου φώναζε: “Μπαμπά, μπαμπά, μπαμπά”. Και ο μικρός γιος μου από το σοκ που υπέστη έβαλε τα κλάματα».

Οι δύσκολες στιγμές του ηθοποιού διήρκησαν περίπου δύο μήνες, καθώς χρειάστηκε πολλές φορές να επισκεφτεί τους γιατρούς για να εντοπίσουν το πρόβλημα υγείας του.

«Την πρώτη μέρα με πήγαν στον “Ευαγγελισμό” και οι γιατροί που είχαν βάρδια φοβήθηκαν για καρδιά και εγκεφαλικό, γι’ αυτό και με υπέβαλαν σε γενικές και ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν πήγα απλά σε νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά είχα την τύχη να πέσω σε μια ερευνητική ομάδα που διευθύνει ο Μανόλης Ανδρεάδης, διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Ευχαριστώ δημόσια εκείνον και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με υπέβαλαν εκ νέους σε λεπτομερείς εξετάσεις για να διαπιστώσουν από τι τελικά πάσχω. Η συγκεκριμένη ομάδα επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να έχει τη δυνατότητα να ερευνά υποθέσεις αρτηριακής υπέρτασης».

Αν και ο Γρηγόρης Ορφανουδάκης μιλάει για την κατάσταση που βίωσε, ωστόσο γρήγορα θέλει να ξεχάσει τα όσα μας εξιστορεί αλλά και την εικόνα του 2,5 ετών αγοριού του να τον ρωτάει συνεχώς:

«Μπαμπά θα έρθει να σε ξαναπάρει το ασθενοφόρο;» Ο ίδιος, με τη συγκίνηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, μας λέει: «Τα παιδιά μου έζησαν μια άσχημη εμπειρία, όπως κι εγώ. Φαντάζομαι πώς βίωσαν την εικόνα, να με παίρνει το ασθενοφόρο και εκείνα να στέκονται στην εξώπορτα του σπιτιού μας και να βλέπουν τον μπαμπά τους πάνω στο φορείο. Το αποτέλεσμα των εξετάσεων το πήρα στα χέρια μου μετά από δύο μήνες. Εδειξαν ότι δεν πάσχω από τη στεφανιαία νόσο, αλλά από αρτηριακή υπέρταση, που είναι προϊόν όλων αυτών που υπέστην». 

Με τον Στέλιο Μάϊνα στο "Νησί"

«Με γονάτισαν τα οικονομικά προβλήματα»


Τα αρνητικά συναισθήματα θλίψης, στενοχώριας και απογοήτευσης που είχε νιώσει ο Γρηγόρης Ορφανουδάκης λόγω των οικονομικών προβλημάτων και την αδικία που υφίσταται, όπως ο ίδιος λέει, από τη γερμανική εταιρεία για τη διαφήμιση ελληνικού ούζου τον γονάτισαν.

«Ολο αυτό τον καιρό δεχόμουν πιέσεις οικογενειακές αλλά και επαγγελματικές. Οι εταιρείες πλέον δεν μας πληρώνουν και πολλές φορές με φθάνουν στο σημείο να μην μπορώ να πάρω ούτε γάλα στα παιδιά μου. Ολα αυτά με οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα», λέει στην «Espresso» o ηθοποιός και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Δεν θέλω να φανώ ότι είμαι ο μόνος κακομοίρης σε αυτή τη χώρα, απλώς τυχαίνει να μοιράζομαι την περιπέτειά μου με τον κόσμο λόγω της δουλειάς μου. Φαντάζομαι, λοιπόν, ότι πολλές οικογένειες περνάνε πολύ χειρότερα από εμένα και στεναχωριέμαι».

Μέσα σε όλα αυτά, ευτυχώς, ο γνωστός ηθοποιός κατάφερε να σώσει το σπίτι που απειλούσαν να του κατάσχουν οι Γερμανοί, διότι χρωστούσε στη γερμανική δικαιοσύνη το 50% από το παράβολο για τη δικάσιμο που είχε κάνει στους Γερμανούς για το γνωστό προϊόν.

«Κανονικά, θα έπρεπε ήδη να είχε τελειώσει αυτό το θέμα και η ελληνική δικαιοσύνη να έδειχνε μεγαλύτερη πυγμή απέναντι στους εταίρους μας Γερμανούς χωρίς να τη δεσμεύσουν ένα σωρό διατυπώσεις και πρωτόκολλα. Με την ευκαιρία, ευχαριστώ και τον δικηγόρο μου Γιώργο Κωσταρέλλο που με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατόρθωσε να νικήσει και αυτή τη φορά τα τρωκτικά της γραφειοκρατίας και να γλιτώσει το σπίτι μου από τον πλειστηριασμό».


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

O ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ του Κρητικού Μπάμπη Πλαϊτάκη, στα γαλλικά

Ένα ιστορικό - πολιτικό μυθιστόρημα, πάντα επίκαιρο.

 
Καρποφόρο αποδείχτηκε τελικά το ταξίδι του συγγραφέα Μπάμπη Πλαϊτάκη στη Γαλλία, με αφορμή την εκεί έκδοση του βιβλίου του για τον ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ. 
 
Το πόνημα του Πλαϊτάκη παρουσιάστηκε κατ' αρχήν στο βιβλιοπωλείο DESMOS, σε μια ειδική εκδήλωση όπου παρευρέθησαν ο Πρεσβευτής της Ελλάδος στη Γαλλία, κ. Κωνσταντίνος Χαλαστάνης με τη σύζυγό του, ο διευθυντής των Δημοσίων Επιχειρήσεων της Γαλλίας κ. Philippe Bottrie με τη σύζυγό του, ο εκπαιδευτικός Jean Paulhan - εγγονός του ομώνυμου γνωστού Γάλλου συγγραφέα με τη σύζυγό του, το ζεύγος Delobel - διευθυντές της Σχολής Pascal , ο διοικητής της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Νίκος Παπαδόπουλος κ.ά.
Στη συνέχεια, ο συγγραφέας έδωσε συνεντεύξεις σε γαλλικά λογοτεχνικά περιοδικά, στον ραδιοφωνικό σταθμό Pont des Arts, συναντήθηκε με εκπροσώπους διαφόρων πανεπιστημίων της Γαλλίας και δέχτηκε προσκλήσεις για να δώσει σειρά διαλέξεων με θέμα τον “Αλκιβιάδη”, από τον Οκτώβριο...

Το ιστορικό μυθιστόρημα του Μπάμπη Πλαϊτάκη, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ, η Ελλάδα δεν θα άντεχε... που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ, κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Γαλλία από τις εκδόσεις L'HARMATTAN με τον τίτλο ALCIBIADE, l'enfant terrible de la Grèce (ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ, το τρομερό παιδί της Ελλάδος), σε μετάφραση του συγγραφέα.
 
Το βιβλίο ξαναγράφτηκε από τον συγγραφέα στη γαλλική γλώσσα, κάνοντας όμως κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την ελληνική - όχι όσον αφορά την ιστορία του Αλκιβιάδη, που παραμένει αναλλοίωτη, αλλά σχετικά με την παράλληλη σύγχρονη ιστορία, με ήρωα έναν Έλληνα αρχαιολόγο που φέρνει στο φως, είκοσι έξη αιώνες αργότερα – μετά την εποχή του Αλκιβιάδη, κάπου στη Μικρά Ασία, τα οστά ενός άνδρα σκεπασμένα από γυναικεία κοσμήματα...
 
Η γαλλική έκδοση είναι εμπλουτισμένη και με μία πρόσφατη μελέτη-αποκάλυψη του συγγραφέα πάνω σε ένα εύρημα (έναν πήλινο πίνακα) που εκτίθεται στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης - δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του περιοδικού ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, που κατά την άποψη του, απεικονίζει τον παππού του Αλκιβιάδη, από τη μεριά της μητέρας του, Μεγακλή!
Ο Αλκιβιάδης (451- 404 π. Χ.), που είχε θέσει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το γενικό, είναι πάντα επίκαιρος: δημοκράτης στην Αθήνα, ολιγαρχικός στη Σπάρτη, βασιλικός στην Περσία, αναρχικός στη Θράκη... μετά το πέρασμά του, καμία από αυτές τις δυνάμεις δεν θα είναι πια η ίδια. Ο Αλκιβιάδης καταδικάστηκε για ασέβεια στην Αθήνα και δήμευση της περιουσίας του.
Ενόσω ο κλοιός σφίγγει θανάσιμα γύρω του, ο γιος του Κλεινία εκμυστηρεύεται τα πάντα στην εταίρα Τιμάνδρα και της αναφέρει ακόμα και τους λόγους που τον οδήγησαν στην προδοσία.
Έρωτες, προδοσίες, μάχες και συνωμοσίες συνθέτουν το δεύτερο ιστορικό μυθιστόρημα του Μπ. Πλαϊτάκη, μετά το πετυχημένο βιβλίο του για τον Ελ Γκρέκο – που μεταφράστηκε σε διάφορες γλώσσες.
 
Ο Μπάμπης Πλαϊτάκης γεννήθηκε στην πόλη του Ηρακλείου. Έζησε την παιδική του ηλικία στην Κρήτη, την εφηβεία του στην Αθήνα και τα φοιτητικά του χρόνια στη Γαλλία. Άρχισε με ιατρικές σπουδές και συνέχισε με ιστορία τέχνης, αρχαιολογία και κινηματογράφο. Ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη συγγραφή. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και έχει σκηνοθετήσει ταινίες, ντοκιμαντέρ και τιμητικές εκδηλώσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το πρώτο του ιστορικό μυθιστόρημα "Ο Γκρέκο και ο Μέγας Ιεροεξεταστής" κέρδισε το βραβείο ιστορικής βιογραφίας Σικελιανά 2004, μεταφράστηκε στα γαλλικά και μπήκε στη λίστα των best sellers του Amazon στο διαδίκτυο στη Γαλλία. Ο Μπάμπης Πλαϊτάκης, με την κινηματογραφική του γραφή, θεωρείται ήδη, ως άξιος απόγονος του Ν. Καζαντζάκη και των άλλων μεγάλων συγγραφέων.

ALCIBIADE L'enfant terrible de la Grèce
Babis Plaïtakis
Roman historique
ROMANS, NOUVELLES EUROPE Grèce
www.editions-harmattan.fr
Il avait placé son intérêt personnel au-dessus de l'intérêt général. Alcibiade est toujours très actuel : démocrate à Athènes, oligarque à Sparte, royaliste en Perse, anarchiste en Thrace... Pris au piège par ceux qui veulent sa mort, Alcibiade se confie à la courtisane Timandra. Parallèlement nous suivons l'évolution d'une fouille archéologique qui porte à la lumière les ossements d'un homme recouverts de bijoux de femme !
ISBN : 978-2-296-96736-6 • juin 2012 • 202 pages

 Τίτλοι:  El Greco and the Grand Inquisitor, Mystis Editions(2008),  Αλκιβιάδης, Ηρόδοτος(2003), Ο Γκρέκο και ο μέγας ιεροεξεταστής, Εξάντας(2001), Πατέρα Γκρέκο, Μινώταυρος
Enhanced by Zemanta

Κουβέλης: Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε από την πρώτη ημέρα

"Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε από την πρώτη ημέρα. Για αυτό και οι αντιδράσεις που βλέπετε από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους σε χώρες του Βορρά. Μια ματιά όμως στον τύπο της Γερμανίας την τελευταία βδομάδα θα σας πείσει ότι και εκεί αντιλαμβάνονται ότι είναι προς το συμφέρον και της Γερμανίας και συνολικά της Ευρώπης η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αρχίζει μια κάποια μεταστροφή του αρνητικού κλίματος. Σε αυτό είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει το ταξίδι του πρωθυπουργού. Η μεταστροφή αυτή θα επιταχύνεται και θα πάρει πρακτική μορφή όσο και εμείς ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας. Ουσιαστικά πρόκειται για παράλληλη διαδικασία'.

Απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην εφημερίδα "Ημερησία"

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης ΕΔΩ

Στα Δικαστήρια το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για απεργία σε επιχείρηση

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου η επιχείρηση «UNION Α.Τ.Ξ.Ε.Ε », ενώ το απόγευμα αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν την απεργία που προκήρυξε στην επιχείρηση για την ερχόμενη Δευτέρα το Εργατικό Κέντρο, μετά από αίτημα που υπέβάλαν ενυπόγραφα 135 εργαζόμενοι.

Πάνω από 50 οδηγοί, εργαζόμενοι στην επιχείρηση είχαν συγκινηθεί, από νωρίς, στα Δικαστήριο, πιστοί στον αγώνα για το αυτονόητο ... την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η πλευρά της επιχείρησης υποστήριξε ότι η μισθοδοσία έχει καθυστερήσει να καταβληθεί κατά ένα μήνα μόνο, και πως έχουν καταβληθεί κανονικά οι αμοιβές για τις υπερωρίες αλλά και τα προβλεπόμενα από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επιδόματα.

Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης χαρακτήρισε ψευδή τα στοιχεία που παρατέθηκαν, ανταπαντώντας πως οι εργαζόμενοι στην εν λόγω επιχείρηση είναι απλήρωτοι για 3 και 4 μήνες, ενώ προς υποστήριξη όσων ανέφερε, επέδειξε βιβλιάρια λογαριασμών μισθοδοσίας εργαζομένων, σύμφωνα με τα οποία δεν έχουν καταβληθεί μισθοί, ούτε όμως και υπερωρίες και επιδόματα.

Το Δικαστήιρο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί, ενώ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης ανέφερε: "Δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων. Η διοίκηση του ΕΚΗ θα είναι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο κοντά τους, για να διασφαλίσει έστω και αυτά τα λίγα που μας έχουν απομείνει".
cretalive.gr

Μάλεμε: Έβαλαν φωτιά σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο καθηγήτριας

Το αυτοκίνητο μιας 42χρονης καθηγήτριας από το Μάλεμε Χανίων έβαλαν στο στόχαστρο άγνωστοι δράστες χθες τη νύχτα (24-08-2012).
Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με το prismanews.gr, τυλίχθηκε στις φλόγες κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες εκεί που ήταν παρκαρισμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ασφάλεια διερευνά το ενδεχόμενο εμπρησμού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που όμως δεν έχει άμεση σχέση με την εκπαιδευτικό αλλά με το περιβάλλον της αναφέρουν τώρα οι πληροφορίες.

Πυρά της αντιπολίτευσης: «Τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτε»

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι «ο κ. Σαμαράς δεν ζήτησε και δεν πήρε τίποτα από Μέρκελ και Ολάντ, παρόλο που τα έδωσε όλα» και ότι «το μόνο που έδειξαν οι συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι η κοινή προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης και του χρεοκοπημένου ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού ως προς την πιστή εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος».

Από τις συναντήσεις προκύπτει το συμπέρασμα, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο ελληνικός λαός «καλείται να δεχτεί νέα ακόμα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων του και κατάργηση των κοινωνικών αγαθών στο όνομα της ανάπτυξης και της παραμονής στο ευρώ».

»Τόσο, όμως, η ανάπτυξη και η ανάκαμψη της οικονομίας, όσο και η παραμονή στην ευρωζώνη, υπονομεύονται από την ίδια την υλοποίηση της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που εξαθλιώνει τους λαούς και αποδομεί την Ευρώπη», σημειώνεται.
Η μόνη ρεαλιστική προοπτική εξόδου από την κρίση με όρθια την κοινωνία προϋποθέτει, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή μεγάλου μέρους του, την αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τη φορολόγηση του πλούτου και την αναδιανομή του υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων.

Από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρ. Ζώης, δήλωσε ότι «όπως η κ. Μέρκελ έτσι και ο κ. Ολάντ ζητούν την εφαρμογή ενός προγράμματος που οδηγεί μόνο στην εξαθλίωση, την ύφεση και ανακυκλώνει την κρίση και ο Έλληνας πρωθυπουργός περιορίζεται στην παροχή διαβεβαιώσεων προς τους πιστωτές αγνοώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις προς τους Έλληνες πολίτες στους οποίους και λογοδοτεί».

Ο πρωθυπουργός «δεν τόλμησε καν να αναφέρει την τελευταία γραμμή επικοινωνιακής σκοπιμότητας που ακούει στη λέξη επιμήκυνση», σημείωσε και προσέθεσε πως«δυστυχώς, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μακριά από το πνεύμα της αλληλεγγύης και της αμοιβαιότητας, αγνοούν στην πραγματικότητα τις διαβεβαιώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και παραπέμπουν για την λήψη των όποιων αποφάσεων στην έκθεση των υπαλλήλων της τρόικας».

Τέλος, το ΚΚΕ επισήμανε ότι «το μήνυμα του γαλλογερμανικού άξονα είναι ξεκάθαρο: Ο λαός να καταδικαστεί μόνιμα στην εξαθλίωση».
Enhanced by Zemanta

Χανιά: Τραγωδία μετά από πάρτι φροντιστηρίου - Σκοτώθηκε ο καθηγητής !

Τραγική κατάληξη είχε για έναν 48χρονο καθηγητή και το 18χρονο μαθητή του, το πάρτυ ιδιωτικού φροντιστηρίου στα Χανιά... 

Λίγο πριν τις 03.00 τα μεσάνυχτα ο καθηγητής Μαθηματικών παρέα με το μαθητή του επιβιβάστηκαν στη μοτοσικλέτα του πρώτου και αποχώρησαν από χώρο όπου νωρίτερα είχε γίνει πάρτι του φροντιστηρίου όπου εργάζεται ο 48χρονος, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των βάσεων που θα δημοσιευτούν την Δευτέρα.

Ο 48χρονος ενώ κινούνταν στην παλαιά Εθνική Οδό Χανίων - Κισάμου στο ύψος του Μακρύ Τοίχου, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του με αποτέλεσμα αυτή να βγει από τον δρόμο και να ''καρφωθεί'' σε κολώνα της ΔΕΗ.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η κολώνα έσπασε ενώ οι δύο επιβάτες οδηγήθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο ο 48χρονος που είχε τραύματα σε ολόκληρο το σώμα του υπέκυψε δύο ώρες αργότερα στο νοσοκομείο ενώ ο 18χρονος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα αλλά εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με το flashnews.gr και οι δύο φορούσαν κράνος.

Γαλλικό φιλί ζωής στην Ελλάδα - Σούπερ πιο προωθημένος ο Ολάντ, από την Μέρκελ


 ''Αναπνοές'' για το μακροβούτι της Ελλάδας έψαχνε ο Αντώνης Σαμαράς που φεύγει με κάτι καλύτερο από το Παρίσι, δηλαδή με την υπόσχεση-δέσμευση του Γάλλου Προέδρου πως ''Για μένα δεν τίθεται θέμα, η Ελλάδα είναι και θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ!''

Τα ωφέλη όμως για την χώρα μας δεν περιορίζονται μόνο στην ατάκα Ολάντ για την παραμονή μας στο ευρώ αφού:

- Ο Γάλλος Πρόεδρος πήρε τη χαραμάδα περί επιμήκυνσης της Μέρκελ και την μετέτρεψε σε διάπλατα ανοιχτό παράθυρο. Διότι έτσι εξηγείται η δήλωση του :''Να βγει πρώτα η έκθεση της τρόικας και μετά η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει όσα χρειάζεται''

- Για πρώτη φορά υπήρξε με τόσο εμφατικό τρόπο δήλωση κατανόησης για τα δεινά που περνάνε οι Έλληνες.Ο Φ.Ολάντ δήλωσε χαρακτηριστικά:''Να φτάσει το πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι το τέλος ΑΛΛΆ να δούμε και μέχρι που μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός''

Θα είναι λάθος να νομίσει κανείς πως ο Ολάντ με τις δηλώσεις του θα αλλάξει δια μαγείας το τοπίο για την Ελλάδα χαρίζοντας χρήματα και απαλλάσοντας μας από τις βαριές υποχρεώσεις..Άλλωστε ήταν σαφής τονίζοντας:

- Τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν

- Η έκθεση της τρόικας θα κρίνει τις αποφάσεις που θα παρθούν μετά

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν εμφανώς ικανοποιημένος, αφού και να ήθελε να το κρύψει τον πρόδιδε η γλώσσα του σώματος.
Στις δηλώσεις του σχεδόν επανέλαβε όσα είπε και στην Μέρκελ:

- Δεσμεύτηκε πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της

- Χρησιμοποίησε δύο φορές την λέξη ανάπτυξη, για να επισημάνει την αναγκαιότητα της για ανάκαμψη της οικονομίας

- Τόνισε ξανά πως ''οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι και δεν μας αρέσει να εξαρτώμαστε από δανεικά''

- Εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία της Ελλάδας και την αποτυχία όσων ποντάρουν στο αντίθετο

Ο Α.Σαμαράς χρησιμοποίησε ένα ενδιαφέρον επιχείρημα για να προσδέσει την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και για να κάνει το ελληνικό πρόβλημα ευρωπαικό.Όπως είπε ''Επιτυχία της Ελλάδας θα δείξει πως η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει'' κάτι που μπορεί να μεταφραστεί πως εαν δεν μπορεί η Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα τότε....

Τα δύσκολα στην Ελλάδα μετά τις συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ


Το μεγαλύτερο τρόπαιο στις βαλίτσες του Πρωθυπουργού από τα ταξίδια του σε Γερμανία και Γαλλία είναι πως ξεδοντιάζονται όσοι ιδίως στο εξωτερικό μιλούν περί επιστροφής στη δραχμή.Ένα dvd με τις δηλώσεις των Ολάντ και Μέρκελ είναι το καλύτερο ελληνικό επιχείρημα.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι πως μπαίνει έστω και εμμέσως, και πάντα σε συνάρτηση με την έκθεση της τρόικας, στην ευρωπαική ατζέντα το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος

Τέλος με τις δηλώσεις Μέρκελ και Ολάντ και με την απήχηση που είχαν, δείχνει να βελτιώνεται το κίμα για την Ελλάδα διεθνώς.

Όμως μετά την ανάσα που πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα αρχίζει το μακροβούτι.
Γιατί ο χρόνος που κερδήθηκε για να προωθηθούν τα επώδυνα μέτρα είναι απελπιστικά ελάχιστος και τρέχει ήδη.

Ηράκλειο:''Με έβαλε στο δωμάτιό του και προσπάθησε να με βιάσει''!

Η 35χρονη κατήγγειλε στους αστυνομικούς έναν 41χρονο, που λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη...

Μια περίεργη απόπειρα βιασμού καταγγέλθηκε χθες (24-08-2012) στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών από μία νεαρή Βουλγάρα που αφού ζήτησε φιλοξενία από έναν συμπατριώτη της, μετά κατέληξε στην αστυνομία να τον καταγγέλλει για απόπειρα βιασμού.

Η 35χρονη γυναίκα πήγε στην αστυνομία και είπε ότι ο 41χρονος συμπατριώτης της, που είχε προθυμοποιηθεί να τη φιλοξενήσει είχε στο μυαλό του... άλλα σχέδια.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 35χρονης, τον ακολούθησε στο σπίτι του, ξάπλωσε μαζί του στο ίδιο κρεβάτι αφού δεν υπήρχε δεύτερο στρώμα στο σπίτι και όταν εκείνος της ζήτησε επίμονα να συνευρεθούν ερωτικά εκείνη αρνήθηκε.

Εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας προσπάθησε να τη βιάσει, αλλά η 35χρονη πρόλαβε και έφυγε. Ωστόσο πήγε κατευθείαν στο τμήμα όπου και τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού.
Σύμφωνα με το prismanews.gr, οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στην περιοχή της Μεσαράς και κυρίως ποιος κάνει τι, άκουσαν την κοπέλα με προσοχή και άσχετα με το αν ήταν πιστευτή η ιστορία της ή όχι, συνέλαβαν τον συμπατριώτη της για απόπειρα βιασμού.

Η κόρη του Ρασούλη απαγορεύει στην Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί τραγούδια του πατέρα της

Με μία οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η Ναταλία Ρασούλη, δηλώνει πως απαγορεύει από την Χρυσή Αυγή σε συγκεντρώσεις της να χρησιμοποιεί τραγούδια του πατέρα της.

Αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν η μουσική υπόκρουση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Κόρνιθο για τους μετανάστες, με το τραγούδι του Μανώλη Ρασούλη, «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ», στην οποία συγκέντρωση συμμετείχε και το εν λόγω κόμμα.

Αναλυτικά η Ναταλία Ρασούλη έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter:

«Μέχρι να δοθεί το επίσημο ανακοινωθέν, και σε συμφωνία με την συνθέτρια του τραγουδιού, Βάσω Αλαγιάννη, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ», Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση «Χρυσή Αυγή», λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης. Οποιαδήποτε χρήση του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ» από την οργάνωση «Χρυσή Αυγή», τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη και εθνικά παραπλανητική».

Ηράκλειο: Μεγάλη ''γκίνια'' για τους 5 χαρτοπαίκτες της καφετέριας...

Οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης δεν... πρόλαβαν να ρεφάρουν!


"Γκίνια" είχαν οι πέντε χαρτοπαίκτες που τα ξημερώματα βρέθηκαν... από το "πράσινο" τραπέζι στα κρατητήρια! Σε έφοδο που έκαναν αστυνομικοί της ασφάλειας Hρακλείου σε καφετέρια που είχε μετατραπεί σε λέσχη, "πέτυχαν" πέντε άτομα, ηλικίας 34, 40, 34, 18 και 33 ετών να παίζουν πόκερ, ενώ μαζί με αυτούς συνελήφθη και ένας 35χρονος ο οποίος έστησε την παράνομη λέσχη.

Οι έξι συνελήφθησαν για παράβαση νομοθεσίας περί παιγνιων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, συνολικά στην κατοχή των παιχτών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.045 ευρώ ως προερχόμενο ή προοριζόμενο για την διενέργεια του τυχερού και απαγορευμένου παιχνιδιού.

Από τον αστυνομικό έλεγχο, προέκυψε επιπλέον ότι, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε θέσει σε λειτουργία το εν λόγω κατάστημα ενώ δεν είχε άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας από την αρμόδια Δημοτική Αρχή.

Χανιά: Νεκρός οδηγός μηχανής που ''καρφώθηκε'' σε κολώνα!

Ο συνεπιβάτης της μηχανής, τραυματίστηκε σοβαρά και οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή...

Aκόμα μία τραγωδία γράφτηκε τα ξημερώματα στην άσφαλτο της Κρήτης με απολογισμό έναν νεκρό και έναν βαριά τραυματία που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα στην παλιά εθνική οδό Χανίων - Κισάμου όταν κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες η μηχανή που οδηγούσε ένας 48χρονος άνδρας με συνεπιβάτη έναν 18χρομο εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε κολώνα της ΔΕΗ. Από την σφοδρή σύγκρουση σοβαρότατα τραυματισμένοι ανασύρθηκαν και οι δυο άνδρες με τον 48χρονο να υποκύπτει στα τραύματά του λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε και τον τον 18χρονο να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

''Κόλαση στο παρεκκλήσι'' - Ταινία πορνό με πρωταγωνιστή ιερέα;

Τις αποκαλύψεις έκανε ο ίδιος ο ιερέας που είπε ότι θα πρωταγωνιστήσει επειδή ήταν αδύνατον να αρνηθεί την αμοιβή που του προσέφεραν...

Πρόκειται για Πατρινό ιερέα ο οποίος υποστήριξε σε τηλεοπτικό συνεργείο (σε δημοσιογράφο και εικονολήπτη) πως... είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει σε ταινία πορνό και μάλιστα θα αμoιφθεί πλουσιοπάροχα για την θετική απάντησή του και την υλοποίηση του σχεδίου του παραγωγού.

Η είδηση κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα και όλοι έλεγαν πως ακόμη και «πλάκα» να έκανε, τέτοιοι ισχυρισμοί δεν συνάδουν με το ιερό ράσο και το λειτούργημα ενός ιερέα που υπηρετεί τον Θεό και την Εκκλησία. Πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος παπάς προχώρησε και σε... λεπτομέρειες σε σχέση με την ταινία.

Δήλωσε πως η συμμετοχή του στην συγκεκριμένη ταινία πορνό «αξιολογήθηκε» στα 150.000 ευρώ, ενώ οι παρτενέρ του φέρουν τα ονόματα Ελίζαμπεθ και Εμμανουέλλα! Ο Πατρινός ιερέας αποκάλυψε και το όνομα της ταινίας: «Κόλαση στο παρεκκλήσι»!
Σύμφωνα με το dete.gr, τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου έμειναν... άναυδα. Δεν πίστεψαν τους ισχυρισμούς του ιερέα, όμως εκείνος έδειχνε να επιμένει. Μάλιστα ο εικονολήπτης έβγαλε και φωτογραφία τον ιερέα (έχοντας λάβει την άδειά του) προκειμένου να επιβεβαιώσει το αληθές των ισχυρισμών του.
Οι πληροφορίες του τηλεοπτικού συνεργείου και η φωτογραφία του ιερέα (με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του) έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα τα σχόλια που αναρτήθηκαν αποτύπωναν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης για την πρόθεση του παππά!

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Και επίσημα υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή την κατάθεση της υποψηφιότητας του για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νεας Δημοκρατιας.έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Την ιστορική αυτή στιγμή που η πολιτική  χρειάζεται περισσότερο ίσως από ποτέ στη νεότερη  ιστορία τη λαϊκή στήριξη και συμμετοχή στη κοινή προσπάθεια να περάσουμε τις συμπληγάδες της ύφεσης, της ανεργίας και της υπανάπτυξης, οι Πολίτες αποστασιοποιούνται από τα πολιτικά δρώμενα.

Μοιραίο επακόλουθο είναι η αμφισβήτηση του κοινοβουλευτισμού , που στηριζόμενος στις αρχές της φιλελεύθερης οικονομίας, κατέλυσε την φεουδαρχία. Ήδη η κοινοβουλευτική δημοκρατία εμφανίζει σημεία αλλοίωσης. Ακραίες δυνάμεις αναπτύσσονται στις παρυφές του κοινοβουλευτισμού υποσχόμενες αντιμετώπιση των προβλημάτων του Λαού με αμφιβόλου αποτελεσματικότητας λύσεις και ολοκληρωτικού τύπου μεθόδους.

 Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής  αποτελεί την Φιλελεύθερη Πατριωτική Παράταξη της Ελλάδας που πέτυχε μαζί με τον ελληνικό λαό, την εθνική συμφιλίωση και τον εκσυγχρονισμό των δημοκρατικών μας θεσμών. Σήμερα η ΝΔ έχει επιτακτικό εθνικό καθήκον, αλλά και υποχρέωση προς τον Ελληνικό Λαό και την ιστορία της, να παραμείνει σταθερά προσηλωμένη σε αρχές και αξίες, αλλά και στην πρωτοπορία ιδεών και καινοτόμων προτάσεων, για την δυναμική και αποτελεσματική άσκηση της εθνικής και διεθνούς πολιτικής της Πατρίδας μας στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας.

 Πολίτης όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης, είναι εκείνος που ''μετέχει κρίσεως και αρχής'' στα πλαίσια του Δήμου-Πολιτείας και ασκεί την εξουσία ως άμεση δημοκρατία, δηλαδή την ασκεί απευθείας ο ίδιος χωρίς ''αντιπροσώπους''. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται ο εθνικός συναγερμός όλων των πολιτών με πρωτοπόρους τους νέους και η συμμετοχή τους στα κοινά μέσω θεσμών «άμεσης δημοκρατίας» κάτι που επιτρέπει η σύγχρονη τεχνολογία.Η Νέα Δημοκρατία η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Χώρας μπορεί και πρέπει να επανιδρύσει μια τέτοια πολιτική κοινότητα, μέσω μιας ευρείας αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού σε όλη τη Χώρα και μέσω της καθιέρωσης της αμφίδρομης επικοινωνίας με τα μελή της.

Οι δυνάμεις υπάρχουν. Είναι όλοι οι πολίτες που εργάζονται και συνεισφέρουν στα κοινά βάρη με αξιοπρέπεια και ιδίως η νέα γενιά, που έχει και το όραμα και τη δύναμη για μια νέα και καλύτερη Ελλάδα. Με τις σκέψεις αυτές καταθέτω την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Βενζινοπώλης με θαλαμηγό και 80χρονη με νυκτερινό κέντρο

Ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης με ...θαλαμηγό μήκους 30 μέτρων, αξίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν πριν δύο 24ωρα στελέχη του ΣΔΟΕ στην Ηγουμενίτσα.

Ο βενζινοπώλης, η επιχείρηση του οποίου έχει έδρα την Πάτρα, υποστήριξε ότι το υπερπολυτελές σκάφος ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι νεαρός εργαζόμενος που πλένει πιάτα σ' εστιατόριο στις ΗΠΑ.


Επιπλέον, το ΣΔΟΕ διερευνά υπόθεση 80χρονης γυναίκας που δηλώνει εισόδημα 12.200 ευρώ κι η οποία, όπως έγινε γνωστό, διακινεί στους τραπεζικούς της λογαριασμούς ποσά που υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Η 80χρονη εμφανίζεται ακόμη ως ιδιοκτήτρια μεγάλου νυκτερινού κέντρου της παραλιακής λεωφόρου, όπου εμφανίζονται ιδιαίτερα γνωστοί καλλιτέχνες. Η διαπίστωση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μέσω των λογαριασμών της 80χρονης διακινείται «μαύρο χρήμα».

Στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για δύο κραυγαλέες όσο κι ενδεικτικές περιπτώσεις ύποπτου πλουτισμού και
ασύδοτης φοροδιαφυγής. Και στις δύο περιπτώσεις οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών θα ελέγξουν τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία τους.

Το ενδιαφέρον για τον βενζινοπώλη - ιδιοκτήτη της θαλαμηγού εστιάζεται στο ποιες είναι οι άγνωστες συναλλαγές του και πως κατόρθωσε να αποκτήσει σκάφος που έχουν στην κατοχή τους συνήθως «ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών κι όχι βενζινάδικου», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.

Από την άλλη πλευρά, έχει ζητηθεί να υπάρξει πλήρης έλεγχος στα λογιστικά βιβλία του νυκτερινού κέντρου της παραλιακής σε συνδυασμό με το άνοιγμα όλως των τραπεζικών λογαριασμών της 80χρονης γυναίκας.

Tips για να διατηρήσετε το χρώμα του πεντικιούρ

Για να είστε πάντα περιποιημένες χωρίς ατυχήματα στο πεντικιούρ και μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα, δείτε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Ακόμα και αν η επιφάνεια του χρώματος φαίνεται να έχει στεγνώσει, στην πραγματικότητα τα στρώματα του βερνικιού στα νύχια είναι ακόμα νωπά. Χρειάζονται μερικές ώρες για να στεγνώσει εντελώς το χρώμα ώστε να παραμείνει αναλλοίωτο και να διαρκέσει περισσότερο.

2. Μετά το πεντικιούρ πάντα να φοράτε σαγιονάρες, flip flop ώστε να μην χαλάσει το βερνίκι στα νύχια. Σε περίπτωση που φοράτε κλειστά παπούτσια, απλώστε αρκετό λάδι σώματος ή νυχιών πάνω από το βερνίκι, έτσι θα προστατέψετε το χρώμα στα νύχια.

3. Καλύψτε με το βερνίκι και τις άκρες των νυχιών, έτσι το χρώμα δεν θα ξεφλουδίσει εύκολα και θα διατηρηθεί περισσότερο. Όταν το νύχια είναι πολύ φαρδιά λογικό είναι να αφήνουμε μικρά κενά στα πλάγια, στην περίπτωση αυτή καλό είναι να απλώσετε αρκετή βάση base coat και στο τελείωμα αρκετό στεγνωτικό βερνίκι και στις άκρες των νυχιών.

4. Αποφύγετε την γυμναστική, τα κλειστά παπούτσια ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος για μια ημέρα. Έτσι θα προστατέψετε το υπέροχο πεντικιούρ σας και διατηρηθεί περισσότερο. Όπως είπαμε το βερνίκι θέλει αρκετές ώρες για να στεγνώσει εντελώς!

5. Μετά το πεντικιούρ τα πετσάκια είναι απλά υπέροχα, απαλά, ενυδατωμένα και το βερνίκι φαίνεται πιο φωτεινό και ξεχωρίζει. Μετά από 2-3 μέρες όμως το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο – υπάρχει λύση. Απλώστε καθημερινά και αν είναι απαραίτητο 2-3 φορές την ημέρα, ένα ενυδατικό λάδι νυχιών σε πετσάκια και νύχια.

6. Απλώστε top coat μια φορά την εβδομάδα πάνω από το βερνίκι, καλύπτοντας ολόκληρο το νύχι και ειδικά τις άκρες.

7. Αν είχατε ατύχημα με το χρώμα στα νύχια και έμεινε στάμπα, τότε βουτήξτε τον δείκτη σε ασετόν, περάστε απαλά την επιφάνεια του χρώματος για να γίνει λεία και στην συνέχεια απλώστε πάλι ένα στρώμα από το ίδιο βερνίκι.
jenny.gr

Κάποιοι συνεχίζουν τις... περιφράξεις στον Προφήτη Ηλία!

Ιδιοκτήτης οικοπέδου ειδοποιήθηκε σήμερα ότι άγνωστοι προχώρησαν σε  περίφραξη του χωραφιού του, προφανώς για να το μετατρέψουν σε ελεγχόμενο βοσκότοπο!
Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά αυθαιρεσίας και καταπατήσεων ιδιοκτησίας στον Προφήτη Ηλία που στο παρελθόν αποτέλεσαν την αφορμή για καβγάδες, αντιπαραθέσεις και ένταση με αποκορύφωμα την διπλή τραγωδία της 24ης Ιουνίου με τη δολοφονία του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανώλη Σταυρουλάκη.


Σήμερα το πρωί, κάτοικος της περιοχής ειδοποιήθηκε- ενώ βρισκόταν στο Ηράκλειο- οτι άγνωστοι δράστες προχώρησαν στην περίφραξη της ιδιοκτησίας του ενω στο χώρο εθεάθη ένα μαύρο 4x4 με δυο επιβάτες...

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ίδιο άτομο έπεσε θύμα καταπατητών για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα!

ΈΚπληκτος μετέβη στο χωριό και αντίκρυσε το χωράφι του περιφραγμένο- προφανώς για να μετατραπεί στη συνεχεια σε ελεγχόμενο...βοσκότοπο!

Όπως αποδεικνύεται, λοιπόν, κάποιοι εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται την κατάσταση και παρά την πρόσφατη τραγωδία, εσυνεχίζουν να "δηλητηριάζουν" την τοπική κοινωνία.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Σακορράφειου Βιβλιοθήκης Καστελλίου

Οι «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» τελειώνουν το ταξίδι τους την εβδομάδα από 27 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου 2012, στη Σακορράφειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστελλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

27 Αυγούστου 2012, 11:00-1:00 το πρωί στη Σακορράφειο Βιβλιοθήκη

Τα ζάρια των ιστοριών

Με τη βοήθεια των ζαριών, τα παιδιά θα γράψουν και θα ζωγραφίσουν τις δικές τους ιστορίες για ταξίδια…

Εμψυχώτρια: Κανακουσάκη Ερωφίλη-Βιβλιοθηκονόμος

Είσοδος ελεύθερη για παιδιά από 6 ετών και πάνω.

29 Αυγούστου 2012, 7:00-8:30 στο Κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου

Οι διαδρομές των ηρώων : Η αγάπη, ο έρωτας και η φιλία του Oscar Brenifier

Δώδεκα ιδέες γύρω από το τι είναι η αγάπη, ο έρωτας και η φιλία.

Τα παιδιά θα ψάξουν, θα ανακαλύψουν και θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σ’ αυτά τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής.

Εμψυχώτρια: Μπεχλιβάνου Ειρήνη-Νηπιαγωγός

Είσοδος ελεύθερη για παιδιά από 5 ετών και πάνω.

31 Αυγούστου 2012, 11:00-1:00 στο ΚΑΠΗ Καστελλίου

Η μαντινάδα στο πέρασμα των αιώνων

Ο στιχουργός κ. Καραγιώργης Κυριάκος, παρέα με την Τρίτη Ηλικία θα κάνουν μια αναδρομή στο παρελθόν και θα θυμηθούν παλαιές μαντινάδες.

Είσοδος ελεύθερη για όλες τις ηλικίες.

31 Αυγούστου 2012, 7:00-9:00 το απόγευμα στη Σακορράφειο Βιβλιοθήκη

Η μαντινάδα στο πέρασμα των αιώνων

Περιγραφή εκδήλωσης: α) Ορισμός τι είναι μαντινάδα. Γραπτά λογοτεχνικά και ποιητικά κείμενα από τον Ερωτόκριτο έως τις ημέρες μας. Κρητική γλώσσα και μαντινάδα.

β) Βιωματική στιχουργική και σύγχρονη έκφραση. Νέες τεχνολογίες και μαντινάδα. Η σχέση των νέων με τη μαντινάδα (γνωρίστε ένα στιχουργό).

γ) Φωτογραφικό κουίζ με σχετικό αντικείμενο. Παιχνίδι: ολοκληρώστε μια μαντινάδα. Έκφραση: γράψτε μόνοι /ες μια μαντινάδα

Εμψυχωτής: Καραγιώργης Κυριάκος - συγγραφέας-στιχουργός

Για παιδιά από 8 ετών και πάνω.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...