Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Φωνάζει ο κλέφτης ... Στο Ρέθυμνο

Στο Θέατρο «Ερωφίλη» στην Φορτέτσα Ρεθύμνου, θα δοθεί την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 η τελευταία παράσταση της φετινής παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής του θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Μυλοποτάμου με το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο Κλέφτης».

Ο Δήμος Μυλοποτάμου και το Φεστιβάλ «Ταλλαία» είναι οι παραγωγοί της ωραίας παράστασης που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και προσαρμογή της καταξιωμένης Κατερίνας Δαμβόγλου, η οποία και υποδύεται το ρόλο της Λίας.

Τα εύσημα ανήκουν στο σύνολο των συντελεστών, οι οποίοι πραγματικά δίδουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Παίζουν ακόμα: Κωστής Παρασύρης, Γιώργος Πεδιαβιτάκης, Αντώνης Μανωλούδης, Αναστασία Κουβάκη, Εύη Αντωνάκη, Στέλιος Φασούλης, Nίκος Ρουσάκης και Λένα Μοσχανδρέα

Χορεύουν η Χρύσα Καλλέργη, Σοφία Λαμπράκη, Έυα Καλλέργη, Μαρία Πίτερη, Λαμπρινή Πίτερη.

Η πλειάδα των καλλιτεχνών του Μυλοποτάμου, έρχεται στο Ρέθυμνο με πολύ κέφι και μπρίο, υπόσχεται γέλιο και ξεγνοιασιά και καλεί το κοινό να στηρίξει με την παρουσία του την τελευταία παράσταση τους για φέτος το καλοκαίρι.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κέρδισε τις εντυπώσεις η δημιουργική Κρήτη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Με τη συνεργασία του ΙΤΕ και της Περιφέρειας Κρήτης υλοποιήθηκαν διαδραστικά συστήματα και καινοτόμες εφαρμογές μοναδικές στον κόσμο για την προβολή της Κρήτης λειτουργούν στην αίθουσα αφίξεωνΜε τη συνεργασία του ΙΤΕ και της Περιφέρειας Κρήτης υλοποιήθηκαν διαδραστικά συστήματα και καινοτόμες εφαρμογές μοναδικές στον κόσμο για την προβολή της Κρήτης λειτουργούν στην αίθουσα αφίξεων

Επόμενη στάση τα Χανιά. Μετά το επιτυχημένο project που υλοποιήθηκε στο αεροδρομιο Ηρακλείου όπου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών της πόλης αντίστοιχη ιδέα αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά σε όλες τις μεγάλες πύλες εισόδου του νησιού, όπως το αεροδρόμιο Χανίων, και τα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας Χανίων, ενώ θα ακολουθήσει και άλλη εφαρμοσμένη ανάλογη εργασία, σε άλλα σημεία της Κρήτης

Με τη συνεργασία του ΙΤΕ και της Περιφέρειας Κρήτης υλοποιήθηκαν διαδραστικά συστήματα και καινοτόμες εφαρμογές μοναδικές στον κόσμο για την προβολή της Κρήτης λειτουργούν στην αίθουσα αφίξεων.  Οι νέες αυτές τεχνολογικές εφαρμογές προσφέρουν στους Έλληνες και ξένους τουρίστες τη δυνατότητα να πάρουν πληροφορίες, να φωτογραφηθούν και να κάνουν ένα σύντομο εικονικό ταξίδι στο νησί. Συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνολογίες παρέχονται στον επισκέπτη σημαντικές πτυχές από την Κρήτη που παραπέμπουν στα αξιοθέατα του νησιού, στην ιστορία, τον πολιτισμό, στην παράδοση, στα προϊόντα και στην Κρητική διατροφή.


Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι άνθρωποι του ΙΤΕ οι διαδραστικοί πίνακες που έχουν τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο επιτρέπουν στον τουρίστα να φωτογραφηθεί εικονικά σε αξιοθέατα του νησιού, και να στείλει φωτογραφίες στους φίλους του εκείνη την στιγμή με mail, ή να τις ανεβάσει στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά παράλληλα και να ψυχαγωγηθεί», ενώ το υλικό θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Τα μαθήματα της Δραματικής Σχολής του θεάτρου 'Κυδωνία'

Τα μαθήματα της Δραματικής Σχολής του θεάτρου 'Κυδωνία', Υψηλαντών 12, Χανιά, καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου είναι ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, θα αρχίσουν φέτος τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν έγκαιρα με τη σχολή στα τηλέφωνα του θεάτρου 2821092395 και 6973005570 προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία εισαγωγής τους και το πρόγραμμα μαθημάτων.

Η σχολή αποτελεί τον πρωταρχικό πυρήνα δημιουργικής θεατρικής δουλειάς και έρευνας της Ε.Θ. ΜΝΗΜΗ στα Χανιά.

Λειτουργεί από το 1996 μέχρι σήμερα, είναι τριετούς φοιτήσεως, παρέχει συστηματική και ολοκληρωμένη γνώση πάνω στην Τέχνη του ηθοποιού και τυγχάνει ευρείας καλλιτεχνικής αναγνώρισης στον χώρο του θεάτρου.

Τον Φεβρουάριο 2003 η Εταιρεία Θεάτρου 'ΜΝΗΜΗ' τιμήθηκε στην Αθήνα με το Βραβείο της Ενώσεως Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για την προσφορά της στην περιφέρεια, διάκριση που κατά κύριο λόγο απηχεί την σοβαρότητα της δουλειάς μέσα στις τάξεις της Δραματικής Σχολής, εφόσον όλοι οι ηθοποιοί που συνεργάστηκαν μέχρι σήμερα με το Θέατρο 'Κυδωνία' προέρχονται απ? αυτήν. Το 2004 η Γνωμοδοτική Επιτροπή Θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού απηύθυνε έπαινο στην 'Ε.Θ. ΜΝΗΜΗ' για την παράλληλη λειτουργία θεατρικής σκηνής και δραματικής σχολής.

Περισσότερες πληροφορίες για την Δραματική Σχολή μπορεί να βρει κανείς στο site της Ε.Θ.ΜΝΗΜΗ: www. theatrokydonia.gr

Χανιά: Συνεχίζονται οι εγγραφές για τη Σχολή Γονέων

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα λειτουργίας ομάδων επιμόρφωσης και ψυχολογικής υποστήριξης γονέων σε όλους τους δήμους του Νομού Χανίων. Εκτός από τη σύσταση ομάδων εντός της πόλης των Χανίων, στόχος είναι να υποστηριχτούν απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Αποκόρωνα, Πλατανιά, Σφακίων, Κισσάμου και Καντάνου-Σελίνου.

Οι ομάδες που θα συσταθούν απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, άτομα τρίτης ηλικίας, κρατούμενους, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κ.α. Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους.

Οι θεματικές ενότητες που παρέχονται είναι οι εξής:

Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή  (50 ώρες)
Διαπροσωπικές σχέσεις  (25 ώρες)
Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία  (25 ώρες)
Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας  (25 ώρες)
Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων  (25 ώρες)
Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες  (25 ώρες)
Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια  (25 ώρες)
Όσοι ενδιαφερόμενοι εντός της πόλης των Χανίων επιθυμούν να εγγραφούν σε κάποια από τις ομάδες που θα λειτουργήσουν μπορούν να παραλάβουν τη σχετική αίτηση από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων που βρίσκεται στο Μέγαρο Πάνθεον, στην Κριάρη 40, 1ος όροφος, όπου μπορούν να τη συμπληρώσουν και να την καταθέσουν, κατά τις πρωινές ώρες 10:00-14:00.

Οι ενδιαφερόμενοι από το Δήμο Κισσάμου μπορούν να συμπληρώσουν και να καταθέσουν τη σχετική αίτηση, στη Γραμματεία του Δήμου (Υπεύθυνη Σταματάκη Βασιλική 28223-40200)

Οι ενδιαφερόμενοι από το Δήμο Πλατανιά μπορούν να απευθυνθούν στα Δημοτικό Κατάστημα Βουκολιών (Υπεύθυνος Λουφαρδάκης Τάσος) και Κολυμβαρίου (Υπεύθυνη Παπαδοκωνσταντάκη Ανθή 28243-40104)και στα ΚΕΠ στον Αλικιανό (Παππάς Ηλίας) και το Γεράνι (Βασιλειάδη Αντωνία).

Οι ενδιαφερόμενοι από το Δήμο Αποκόρωνα μπορούν να παραλάβουν και να συμπληρώσουν σχετική αίτηση από τα κεντρικά γραφεία του Δήμου Αποκόρωνα (Υπεύθυνη Αικατερίνη Κοτσιφάκη τηλ 28253-40308) και από τα ΚΕΠ Ασή Γωνιάς. Αρμένων, Βάμου, Γεωργιούπολης και Φρε.

Οι ενδιαφερόμενοι από το Δήμο Σφακίων μπορούν να παραλάβουν, να συμπληρώσουν και να καταθέσουν τη σχετική αίτηση από τα κεντρικά γραφεία του Δήμου Σφακίων (Υπεύθυνη Ελένη Καστανιώτου τηλ. 28250 91540-1)

Αιτήσεις διανέμονται και κατατίθενται και στους διευθυντές των σχολείων όλων των περιοχών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Όσοι εκπαιδευόμενοι από το Δήμο Χανίων και το Δήμο Καντάνου Σελίνου παρακολούθησαν επιτυχώς τα προγράμματα της Σχολής Γονέων Χανίων που υλοποιήθηκαν κατά το διάστημα Μάιος-Ιούνιος 2013 θα παραλάβουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης μετά το τέλος του Οκτώβρη, κατόπιν ειδοποίησης από την Υπεύθυνη του Προγράμματος Κτιστάκη Μαρία (τηλ. 6932211303)

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων στα Χανιά, Ψυχολόγο Κτιστάκη Μαρία, Τηλ.6932211303, Εmail: ktistaki@hotmail.com και την ιστοσελίδα www.facebook.com/sholesgoneonchanion

Χανιά: Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών σε μαθητές

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και φέτος μαθητές στα Χανιά, στο πλαίσιο της λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου ξένων γλωσσών που υλοποιούν από κοινού ο δήμος της πόλης και ο σύλλογος ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

Η πρωτοβουλία αφορά παιδιά οικογενειών που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, ενώ τα κριτήρια επιλογής θα είναι κοινωνικά και οικονομικά. Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει αύριο Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ η επιλογή των παιδιών θα γίνει από ειδική επιτροπή.

«Με τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στηρίζουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης υπογράφοντας σήμερα με την πρόεδρο του συλλόγου ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών Ελένη Βλαζάκη, το πρωτόκολλο συνεργασίας δήμου και συλλόγου.

Όπως δήλωσε η κ. Βλαζάκη, «τα παιδιά που θα επιλεγούν θα ενταχθούν σε κανονικά τμήματα ώστε να αποφευχθεί ο στιγματισμός, ενώ ο τελικός αριθμός των παιδιών που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων που θα κατατεθούν».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, πέρυσι δωρεάν μαθήματα είχαν παρακολουθήσει 81 παιδιά.

Ηράκλειο: Κατέθεσαν αγωγή οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Σήμερα η "μητέρα" των μαχών για τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ηρακλείου και του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτης, καθώς  κατατέθηκε  η αγωγή των εργαζομένων που στη συντριπτική τους πλειονότητα έμειναν στο δρόμο μετά το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία ενός ενδιάμεσου φορέα, ο οποίος προβλέπει, ως γνωστόν, για το Ηράκλειο ελάχιστο μόνο  προσωπικό...

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ  πέραν από το ανοιχτό κάλεσμα συμπαράστασης, αναφέρουν  χαρακτηριστικά:

« Προστατεύουμε το Σύνταγμα και την ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση!

Μουσική διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας

"Την Τετάρτη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 3 μηνών από το λουκέτο στην ΕΡΤ, προβάλλεται και αναμεταδίδεται στην πλ. Ελευθερίας η συναυλία που διοργανώνεται στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Την Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην πλ. Ελευθερίας οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, στο Ηράκλειο, διοργανώνουν συναυλία με τους Πέτρο Μαυροματίδη, Γιάννη Κασωτάκη, "Νόστιμον Ήμαρ", Γιάγκο Χαιρέτη, "Κάλεσμα της Φύσης", Νίκο Χρονάκη, Ισίδωρο Παπαδάκη και Μιχάλη Κανακάκη", αναφέρουν ακόμα στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και καταλήγουν: "Την Κυριακή, στις 8:30 μ.μ., στο μικρό κηποθέατρο, με ελεύθερη την είσοδο για το κοινό, συνδιοργανώνεται με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα στην εκπαίδευση, την υγεία, τη ραδιοτηλεόραση και τις κοινωνικές δομές".

neakriti.gr

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Αγίου Νικολάου για τη νέα πτέρυγα

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, αλλά και τους βουλευτές του νομού, για τη καθυστέρηση παράδοσης της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, απέστειλε ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

όλη η επιστολή:

κύριε περιφερειάρχα

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την πολύ μεγάλη καθυστέρηση για την   παράδοση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, όπου θα μεταστεγαστούν τα χειρουργεία, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η Μαιευτική Κλινική.

Ενώ τα χρήματα υπάρχουν και είναι έτοιμα προς εκταμίευση, υπάρχει πρόβλημα με την εκτίμηση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης (της Π.Ε. Λασιθίου)  σχετικά με την πληρότητα του φακέλλου με τα σχετικά πιστοποιητικά που έχει προσκομίσει ο εργολάβος του έργου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο εκκρεμεί πολλά χρόνια (ένα ακόμα σύγχρονο "γεφύρι της Άρτας" για το νομό μας) , ενώ η κτιριακή κατάσταση όπου  στεγάζονται μέχρι σήμερα τα τμήματα που σχεδιάζεται να μεταφερθούν είναι απαράδεκτη, γι΄αυτό και επιβάλλεται η άμεση μεταφορά στις νέες εγκαταστάσεις..

Σας ζητούμε  συνεπώς να υπάρξουν  πρωτοβουλίες από την πλευρά σας  ώστε να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικό προσκόμματα και να παραδοθεί για χρήση αυτό το τόσο σημαντικό έργο.

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος     η Γραμματέας



Γ. Μανουσάκης      Π. Κιτοπούλου

«Τουλάχιστον σε μηνιαία βάση οι συγκεντρωτικές καταστάσεις φορολογικών στοιχείων»


Απάντηση Μαυραγάνη σε Αυγενάκη και Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. 

Για τη μηνιαία υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση, απαντά ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνης προς τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη μετά από αναφορά σε...
επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου με την οποία ζητούσε την υποβολή ανά τρίμηνο ή τετράμηνο των συγκεντρωτικών καταστάσεων φορολογικών στοιχείων.


«Για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΑΣ, παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών, για την έκδοση αποφάσεων για την περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα.»

Όπως αναφέρει ο κ. Γ. Μαυραγάνης «στα πλαίσια του ΚΦΑΣ καταρτίστηκε σχέδιο Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών» το οποίο τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση έως 10-7-2013 και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της υπόψη απόφασης.»

«Με τις υπό τελική διαμόρφωση διατάξεις, εξετάζεται η υποχρέωση για τους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών, τα πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 3 του ΚΦΑΣ, καθώς και τους αγρότες του άρθρου 41 του Φ.Π.Α., να υποβάλλουν στοιχεία που αφορούν τη συναλλακτική τους δραστηριότητα, για μηχανογραφική επεξεργασία και διασταύρωση πληροφοριών, τουλάχιστον σε μηνιαία βάση στο διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων» υπογραμμίζει ο Υφυπουργός κ. Μαυραγάνης.

Εικαστικό αφιέρωμα στον Αντόνιο Ταμπούκι


Oμαδική εικαστική έκθεση 70 καλλιτεχνών με θέμα «Αντόνιο Ταμπούκι: Πίζα-Χανιά», θα φιλοξενηθεί στον 'Χώρο Τέχνης Χανίων', Παπαναστασίου 59. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη στις 8:30 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο 7 μ.μ. - 10 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.

«Αντόνιο Ταμπούκι,  1943 - 2012. Σημαντικός συγγραφέας. Επισκέφτηκε εκατοντάδες τόπους του κόσμου και ιδιαίτερα την Κρήτη που για 11 συνεχόμενα καλοκαίρια, το 'μικρό κομψό' ξενοδοχείο 'Δώμα', Ιωάννας και Ρένας Κουτσουδάκη τον φιλοξενούσε, πηγή έμπνευσης για τις εξορμήσεις του στην 'ενδοχώρα' του νησιού. Εκανε συχνές αναφορές στα βιβλία του στην κουλτούρα μας. Τιμώντας τα 70 χρόνια από τη γέννησή του επέλεξα 70 καλλιτέχνες με έργα κυρίως μιας συλλογής, κάνοντας 'το παιχνίδι της αντιστροφής' με προσχηματική αναφορά στους τίτλους των αντίστοιχων έργων, ανέσυρα από τα 20 βιβλία του, 130 συγγραφείς από τους πολλαπλάσιους που αναφέρεται» επισημαίνει ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Π. Μαρκαντωνάκης.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 'ΧΑΝΙaRT 2013'.

Τελευταίες προθεσμίες για θέσεις εργασίας στην Κρήτη

Λήγουν οι προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων σε θέσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί σε Χανιά και Ρέθυμνο.


Αντίθετα σε αναμονή βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι για την προκήρυξη τω θέσεων μέσω του προγράμματος κοινοφελούς εργασίας.

Δείτε παρακάτω τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί

13 προσλήψεις στο Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία Δήμου Ρεθύμνης»

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία Δήμου Ρεθύμνης» ανακοινώνει την πρόσληψη 13 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών του, ως εξής:

4 ΠΕ Νηπιαγωγών
4 ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων – Παιδοκόμων
5 ΥΕ Καθαριότητας

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου. Αιτήσεις εντός 5 ημερών. Τηλ: 28313 20468.

Προκήρυξη της ΔΕΗ στα Χανιά – Δυο ημέρες πριν τη λήξη προθεσμίας

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έντεκα (11) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Κλάδου ΑΗΣ Χανίων που εδρεύει στην Ξυλοκαμάρα Νεροκούρου του Νομού Χανίων, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.ΔΕΗ-ΛΙΓ/ΧΕΙΑ.ΑΗΣ/ΥΗΣ.ΑΣΠ/ΤΣΠ και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΕΗ Α.Ε./Κλάδος ΑΗΣ Χανίων – Τ.Θ. 234, Τ.Κ. 73100 -ΧΑΝΙΑ – ΚΡΗΤΗΣ απευθύνοντάς την στην Γραμματεία υπόψιν κ.κ. ΑΒΕΡΚΑΚΗ Ε., ΜΟΦΟΡΗ Ε. (τηλ. επικοινωνίας: 28210 24208, 28210-24248).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΔΕ ή ΥΕ).

Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Κατ” εξαίρεση, σώρευση θέσεων δύο κατηγοριών και συγκεκριμένα κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ επιτρέπεται μόνο όταν στην ανακοίνωση προβλέπονται τόσο θέσεις κατηγορίας ΔΕ που μπορεί να καλυφθούν επικουρικώς με εμπειρία και τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης όσο και θέσεις κατηγορίας ΥΕ.

Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος της ΥΕ κατηγορίας θα χρησιμοποιήσει μία μόνο αίτηση στην οποία θα αναγράψει κατά σειρά προτίμησης το σύνολο των θέσεων (κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ) που επιδιώκει.

Υποβολή αιτήσεων από 02.09.13 έως 11.09.2013

Οι θέσεις:

Κωδικός θέσης Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων 201 ΑΗΣ/ΧΑΝΙΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Σταθμών Υποσταθμών 8 μήνες 2 202 ΑΗΣ/ΧΑΝΙΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ ΔΕ Μηχανοτεχνιτών 8 μήνες 6 203 ΑΗΣ/ΧΑΝΙΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ ΔΕ Συγκολλητών 8 μήνες 1 204 ΑΗΣ/ΧΑΝΙΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ ΥΕ Εργατών/τριών 8 μήνες 2

www.dikaiologitika.gr
2 ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Σταθμών Υποσταθμών
6 ΔΕ Μηχανοτεχνιτών
1 ΔΕ Συγκολλητών
2 ΥΕ Εργατών/τριών

Κοινωφελής εργασία

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μέσω του οποίου θα βρούν δουλειά 50.000 άνεργοι. Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει σταδιακά με 4 προκηρύξεις που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ για θεσεις σε Δήμους, Περιφέρειες, σχολεία, δικαστήρια, ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία και νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του Προγράμματος το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν οι εξής προσκλήσεις:

α. Προς ωφελουμένους ανέργους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Γενικών Καθηκόντων, 10.000 θέσεις. β. Προς ωφελούμενους ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων, 28.000 θέσεις.
γ. Προς ωφελούμενους ανέργους ειδικοτήτων αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, 8.200 θέσεις

Κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα δημοσιευθεί η τέταρτη και τελευταία προκήρυξη του Οργανισμού για ωφελούμενους ανέργους Πληροφορικής των κατηγοριών ΠΕ, TE, ΔΕ και ΙΕΚ.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει από τον ΟΑΕΔ η κατάρτιση του Προσωρινού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, η οποία τοποθετείται χρονικά στις 8 Οκτωβρίου, ενώ στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η υποβολή και εξέταση των ενστάσεων και η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα από τον ΟΑΕΔ. Ας σημειωθεί ότι από τις 22 Οκτωβρίου και εντός προθεσμίας 15 ημερών θα ξεκινήσει n πρόσληψη των ανέργων που θα επιλεγούν από τους επιβλέποντες φορείς.

Για να δείτε τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις πατήστε εδώ

Για να δείτε την κατανομή ανά δήμο πατήστε εδώ.

http://rethemnosnews.gr/

Κρήτη: Σκληρά παζάρια ξενοδόχων - tour operators για τα πακέτα του Νοεμβρίου

Σε σκληρό πόκερ μεταξύ tour operators και ξενοδόχων εξελίσσεται η συζήτηση για την προσέλκυση στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (Ρόδος) των τουριστών που είχαν κλείσει φθινοπωρινές διακοπές στα θέρετρα της Αιγύπτου και της Νότιας Τουρκίας.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν οδηγήσει πολλά γραφεία του εξωτερικού, ειδικά από τη Σκανδιναβική αγορά, όπως το Apollo, να αναζητήσουν εναλλακτικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Ωστόσο ζητούν από τους ξενοδόχους τιμολόγια, με χτυπημένες τιμές, που σε πολλές περιπτώσεις κρίνονται ασύμφορα από τους επιχειρηματίες του κλάδου.

"Το να παραμείνεις ανοικτός το Νοέμβριο, μόνο και μόνο για να δεχτείς ευκαιριακά κάποιους δεν έχει νόημα. Σχεδόν ούτε τα έξοδα δε βγαίνουν, καθώς οι tour operators πιέζουν, σχεδόν εκβιάζουν για χαμηλές τιμές. Εφόσον υπήρχε μια συνολική στρατηγική για διεύρυνση της σεζόν τότε θα το συζητούσαμε" τονίζει στο "R" επιχειρηματίας των Χανίων.

Συντονισμός των φορέων

Σημειώνεται ότι σε όλη την Κρήτη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για ένα συντονισμό των τοπικών φορέων ώστε το άνοιγμα ξενοδοχείων με διευρυμένο χρονικό ορίζοντα να συνοδευτεί κι από παράλληλες δραστηριότητες που θα ζωντανεύουν τους προορισμούς. Το αίτημα έχει κατατεθεί σε πολλές δημοτικές αρχές της Μεγαλονήσου, ώστε οι αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές να πάψουν να αποτελούν "έρημες χώρες" με το πέρας του Οκτωβρίου.

Τουρίστες τον Νοέμβριο σε Ελούντα και Ρέθυμνο

Πάντως παρόμοιο εγχείρημα είχε γίνει και πριν από μερικά χρόνια και είχε αποτύχει. Φέτος αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον λόγω της καλής σεζόν, αλλά και του γεγονότος ότι εξαιτίας των γεγονότων στην Αίγυπτο, πολλές πτήσεις προς τη χώρα αυτή διοχετεύθηκαν, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προς χώρες της Νότιας Ευρώπης και προς την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό φορείς του τουρισμού προσπάθησαν, προκειμένου να επεκταθεί η σεζόν, ειδικά για την Κρήτη για ένα μήνα, φιλοξενώντας τουρίστες που αρχικά είχαν προγραμματίσει να βρεθούν στη χώρα της Βορείου Αφρικής και τελικά δεν θα την επισκεφθούν εξαιτίας των ενόπλων συγκρούσεων που πραγματοποιούνται εκεί. Στην Ελούντα τα πράγματα ίσως να έχουν ευτυχή κατάληξη καθώς πολλά ξενοδοχεία έχουν κρατήσεις μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, γεγονός που έχει οδήγησε τις διοικήσεις τους στον να αναστείλουν το χειμωνιάτικο κλείσιμο.

Αντίστοιχα και στο Ρέθυμνο σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα οι ξενοδόχοι κινητοποιήθηκαν γρήγορα και κατάφεραν να κλείσουν μια συμφωνία με Σκανδιναβικό τουριστικό γραφείο για τον μήνα Νοέμβριο, αλλά σε ξενοδοχεία πόλης κι όχι σε Resort.

Αναζήτηση σχεδίου από τα Χανιά

Και στα Χανιά, την πόλη με τη μεγαλύτερη δυνατότητα εποχικής διεύρυνσης, σκανδιναβικό τουριστικό γραφείο διερεύνησε τη δυνατότητα διοχέτευσης τουριστών σε ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων, αλλά με χαμηλές τιμές. Ωστόσο δε φαίνεται πιθανή η ευτυχής κατάληξη μια και δεν υπήρξε ελκυστική πρόταση, αλλά και συντονισμένη ενέργεια από φορείς ώστε να διαμορφωθεί έστω και την τελευταία στιγμή στρατηγική.

Το μόνο σίγουρο από το παζάρι αυτό είναι ότι για να διευρυνθεί η σεζόν με επωφελή τρόπο απαιτείται σχέδιο, ώστε να κερδηθεί μερίδιο αγοράς από την Ισπανία και δη τα Κανάρια Νησιά, που αποσπούν τη μερίδα του λέοντος σε αντίστοιχες περιπτώσεις..



Πηγή:www.reporter.gr

Ε.Π.Κ.Κρήτης : " Αιφνιδίασε τους δανειολήπτες, το "τσουνάμι" των διαταγών πληρωμής "


Με αφορμή την εικόνα των υπερχρεωμένων πολιτών , που καταφθάνουν καθημερινά από όλο το νησί της Κρήτης ,η οποία καταγράφεται στα γραφεία, της Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπου δανειολήπτες την επισκέπτονται με "τσουνάμι" διαταγών πληρωμής, στα χέρια τους "φοβισμένοι και τρομαγμένοι " που κάποιες Τράπεζες ,ακόμα και για ελάχιστα Ευρώ,( κάτω των 10.000) εκδίδουν και επιδίδουν, η ΄Ενωση, σε σχετική ανακοίνωση της, που εξέδωσε αφενός συμβουλεύει τους δανειολήπτες για τα δικά τους όπλα και για την "άμυνα" τους , όσο αφορά το διωκτικό μέτρο της Τράπεζας (διαταγή πληρωμής) αφετέρου καταγγέλλει με δυσαρέσκεια ,την πολιτική και τακτική των Τραπεζών και απευθυνόμενη σαυτές λέει " Τράπεζες ηρεμήστε και προσπαθήστε να υλοποιήσετε συμβιβαστική διέξοδο, με τα" υπερχεωμένα νοικοκυριά' πελάτες σας.

Επί της ουσίας της Ανακοίνωσης"

¨Με θλίψη, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, υποδέχεται δανειολήπτες, οι οποίοι πλέον,δεν αναφέρονται σε εξώδικες προσκλήσεις των Τραπεζών (τα γνωστά εξώδικα) για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και απειλές καταγγελίας της σύμβασης, αλλά με επίσημα δικαστικά έγγραφα κυρίως διαταγές πληρωμής και το σημαντικότερο επαυτού είναι ότι έχουν εκδοθεί για ελάχιστη χρέωση ( κάτω των 10.000 Ευρώ) ,και ενώ οι δανειολήπτες προσπαθούν να καλύψουν το χρέος με καταβολές δόσεων (ότι μπορούν) χωρίς να έχουν σταματήσει τις πληρωμές.

Επί του θέματος ,¨και για στήριξη των καταναλωτών, που ζουν υπό συνθήκες φτώχειας, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,προσφέρει την ψυχολογική της στήριξη αλλά και με την συμβουλευτική της ,ανοίγει τα "όπλα " της ανακούφισης , της άμυνας ,αλλά και της αντεπίθεσης του δανειολήπτη έναντι των διωκτικών εγγράφων.

Και συνεχίζοντας την ανακοίνωσή της η ΄Ενωση εξηγεί ότι

"Ο δανειολήπτης ως μέσο άμυνας ,εναντίον της διαταγής πληρωμής που του έχει επιδοθεί, ο νόμος προβλέπει την ανακοπή εντός της προθεσμίας των 15 εργασίμων ημερών από την επίδοση αλλά αναγκαία και θα πρέπει να προηγηθεί αίτηση αναστολής προκειμένου να ανασταλεί η νομική δύναμη της διαταγής πληρωμής έως τη συζήτηση της ανακοπής.

Επίσης ενημερώνουμε ότι "βελτιωτικό εργαλείο" για τους οικονομικά αδύναμα δανειολήπτες είναι

το προσθετικό σημείο του Νόμου Κατσέλη , με τις διατάξεις του Ν.4161/2013, όπου σταματούν τα διωκτικά μέτρα των Τραπεζών , από την στιγμή κατάθεσης της αίτησης του δανειολήπτη στο Ειρηνοδικείο και αναστέλλονται όλα τα διωκτικά μέτρα έως ότου εκδικαστεί η κυρίως αίτηση.

Σημειωτέον είναι ότι, εάν ο δανειολήπτης δεν την παραλάβει εντός προθεσμίας δύο μηνών , η διαταγή πληρωμής χάνει την ισχύ της και πρέπει να εκδοθεί νέα.

Αναγκαίο θεωρείται από την ΄Ενωση να ενημερώσει κάθε δανειολήπτη ότι η διαταγή πληρωμής αποτελεί εκτελεστό τίτλο και με την επίδοση της επιταγής προς πληρωμή μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης. Επομένως είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ όταν μας κοινοποιείται μια διαταγή πληρωμής να μην θεωρούμε ότι είναι κάτι ασήμαντο αλλά να απευθυνόμαστε στην΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης που διαθέτει Νομική υποστήριξη μέσω του Νομικού της Τμήματος ή σε άλλη Πιστοποιημένη ΄Ενωση Καταναλωτών ή ακόμα σε ένα δικηγόρο για να καθοδηγηθεί .

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επισημαίνει την σοβαρότητα ,της ΔΙΑΤΑΓΉΣ πληρωμής, ως διωκτικού μέσου,βάσει του οποίου ο κάθε δανειολήπτης οφείλει άμεσα να κινηθεί, η αδιαφορία, η αδράνεια είναι αρνητικά μέσα άμυνας, δεν τον βοηθούν, αλλά ούτε και η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , έχει την δυνατότητα να παρέμβει χωρίς να το ζητήσει από αυτήν ο ίδιος ο δανειολήπτης.

Τέλος ως ΄Ενωση, καλούμε τους δανειολήπτες της Κρήτης μέλη της, που νοιώθουν αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους, να έρχονται σε επαφή έγκαιρα με τους Νομικούς μας να εντάσσονται στο Νόμο 3869/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε και όχι στο (παρά πέντε) όταν εκτελείται "πλειστηριασμός ", διότι τότε δεν θα μπορούν να βοηθηθούν. Επισημαίνουμε δε ότι η όλη διαδικασία είναι "δωρεάν" για τα μέλη της Για ενημέρωση, καθοδήγηση και πληροφορίες στα γραφεία της, Πλατ.1866 Αρ.2 Χανιά και στα τηλέφωνα 2821092666 και2821092306, Χανιά και στο α τηλ.2842340386 Ιεράπετρα ".

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Ο Μ. Κεφαλογιάννης για τη μείωση δημοτικών βοσκότοπων στο Μαλεβίζι

Το ζήτημα της μείωσης των επιλέξιμων εκτάσεων του δημοτικού βοσκότοπου του Δήμου Μαλεβιζίου θέτει με ερώτηση του στην Βουλή πρός τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

 Ο Δήμος Μαλεβιζίου με το υπ αριθμ. 25077/2-9-13 έγγραφο του διαμαρτύρεται γιατί ενώ διαθέτει 100.000 στρέμματα βοσκοτόπων και 470 κτηνοτρόφους, μειώνονται οι δημοτικοί βοσκότοποι που είναι  διαθέσιμοι για ενοικίαση στους κτηνοτρόφους σε 81.550 στρέμματα.

Αποτέλεσμα της μείωσης αυτής είναι η απώλεια εσόδων τόσο για τους κτηνοτρόφους όσο και για το Δήμο και η απομάκρυνση των νέων αγροτών απο την κτηνοτροφία στην οποία στρέφονται τα τελευταία χρόνια.

Ερωτάσθε:
1. Για ποιούς λόγους προχωρήσατε στη μείωση αυτή των επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων;
2.Προτίθεσθε να επανεξετάσετε την αποφαση σας αυτη;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...