Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

«Τουλάχιστον σε μηνιαία βάση οι συγκεντρωτικές καταστάσεις φορολογικών στοιχείων»


Απάντηση Μαυραγάνη σε Αυγενάκη και Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. 

Για τη μηνιαία υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση, απαντά ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνης προς τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη μετά από αναφορά σε...
επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου με την οποία ζητούσε την υποβολή ανά τρίμηνο ή τετράμηνο των συγκεντρωτικών καταστάσεων φορολογικών στοιχείων.


«Για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΑΣ, παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών, για την έκδοση αποφάσεων για την περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα.»

Όπως αναφέρει ο κ. Γ. Μαυραγάνης «στα πλαίσια του ΚΦΑΣ καταρτίστηκε σχέδιο Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών» το οποίο τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση έως 10-7-2013 και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της υπόψη απόφασης.»

«Με τις υπό τελική διαμόρφωση διατάξεις, εξετάζεται η υποχρέωση για τους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών, τα πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 3 του ΚΦΑΣ, καθώς και τους αγρότες του άρθρου 41 του Φ.Π.Α., να υποβάλλουν στοιχεία που αφορούν τη συναλλακτική τους δραστηριότητα, για μηχανογραφική επεξεργασία και διασταύρωση πληροφοριών, τουλάχιστον σε μηνιαία βάση στο διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων» υπογραμμίζει ο Υφυπουργός κ. Μαυραγάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...