Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

19:52: Σεισμός νότια της Κρήτης

Σεισμική δόνηση εντάσεως 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:52 στη νότια θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.


Σύμφωνα με προκαταρκτική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,  ο σεισμός είχε ένταση 4 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 45 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά από το Τυμπάκι.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5-10 χιλιόμετρα.

Το ελαιόλαδο στην εστίαση - Εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο

Σημαντικές εκδηλώσεις για τη χρήση του ελαιολάδου στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης πρόκειται να οργανωθούν στο Ρέθυμνο από τον ΣΕΔΗΚ, τον Δήμο Ρέθυμνου και το Δίκτυο Ελαιογραφίες.

Οι εκδηλώσεις αυτές που θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες διαλέξεων και εκθέσεων στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο στις 24 Οκτώβριου, σύμφωνα με το goodnet, θα περιλαμβάνουν:

• Ημερίδα με θέμα: Γευστική και Υγιεινή υπέροχη του Ελαιολάδου

• Έκθεση και Γευσιγνωσία φαγητών και προϊόντων Ελαιολάδου των Μελών των Δικτύων «ΕλαιοΓευσίες» Κρήτης και Κύπρου

• Γενική Συνέλευση και εκλογές του Δικτύου « ΕλαιοΓευσίες» Κρήτης

Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εισηγήσεων από ειδικούς Διαιτολόγους- Διατροφολόγους καθώς και ερευνών σε τουρίστες της Κρήτης, με τις οποίες θα τεκμηριώνεται η υπεροχή της χρήσης του Ελαιολάδου στα φαγητά και ιδίως τα τηγανητά, θα παρουσιάζονται οι προτιμήσεις των τουριστών και θα επισημαίνονται οι κίνδυνοι και οι επιβλαβείς επιδράσεις που μπορούν να προκύψουν με τη χρήση και μάλιστα την οπλοχρησία των σπορελαίων.

Η Έκθεση θα περιλαμβάνει παρουσίαση πιάτων με φαγητά, τηγανητά, εδέσματα ελαιολάδου καθώς και συσκευασιών επώνυμων ελαιόλαδων κατάλληλων για νωπά, μαγειρευτά η τηγανητά φαγητά στην εστίαση, την οποία θα ακολουθήσει γευσιγνωσία απο τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μέρος του έργου «Αναβάθμιση ποιότητας και προώθηση εμπορίας ελαιολάδου» το οποίο υλοποιεί ο ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας Κύπρου στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου» γι’ αυτό και σ’ αυτές θα μετάσχουν ενεργά τα Δίκτυα «Επιχειρήσεων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιόλαδου» που ιδρυθήκαν στα πλαίσια του έργου αυτού από τον ΣΕΔΗΚ στην Κρήτη και Κύπρο.

Βασικοί στόχοι των Δικτύων «ΕλαιοΓευσίες» είναι: -Η ανάδειξη, προβολή και προώθηση του ελαιολάδου και των φαγητών και εδεσμάτων που παρασκευάζονται με αποκλειστική χρήση του.

-Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

-Η βελτίωση του επιπέδου υγιεινής διατροφής των κατοίκων και τουριστών της Κρήτης και Κύπρου.Μέλη του Δικτύου είναι: Ταβέρνες, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ελαιοεδεσμάτων που προφέρουν φαγητά ή εδέσματα που παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο η Έμποροι και Συν/σμοί που διαθέτουν αποκλειστικά ελαιόλαδο Βασικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων του Δικτύου είναι: Αποκλειστική χρήση ελαιολάδου, αποδοχή ελέγχων και καταβολή εγγραφής 50 ευρώ και συνδρομής 100 ευρώ ετησίως.

Οφέλη των Επιχειρήσεων του Δικτύου είναι: -Η χορήγηση του λογότυπου (σήματος) του Δικτύου στα έγγραφα και τις συναλλαγές τους, η παροχή ειδικής Πιστοποίησης, η χρήση διαφημιστικών αντικειμένων στα τραπέζια, και προβολή του Δικτύου μέσα από ΜΜΕ και ειδική ιστοσελίδα. Επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα να προμηθεύονται ελαιόλαδο ή ελαιοεδέσματα σε ειδικές τιμές, οι Επιχειρήσεις Εστίασης και Διάθεσης Ελαιοεδεσμάτων απο τις Επιχειρήσεις Εμπορίας Ελαιολάδου Μέλη του Δικτύου καθώς και η δυνατότητα προβολής της ιδιότητάς τους ως Μελών του δικτύου και η συμμετοχή τους σε κοινές εκδηλώσεις προβολής που θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη και Κύπρο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:ΗΜΕΡΙΔΑΓευστική και υγιεινή υπεροχή του ελαιολάδουΑίθουσα διαλέξεων «Σπίτι του Πολιτισμού»

10.30: Προσέλευση, εγγραφή, τακτοποίηση εκθεμάτων

11.00: Χαιρετισμοί (Πρόεδροι ΣΕΔΗΚ, ΔΕΑΧΕ, Υπουργείου Κύπρου)

11.15: Δίκτυο «ΕλαιοΓευσίες Κύπρου. Προβλήματα προοπτικέςΔρ. Έφη Δεσποτάκη. Λειτουργός Υπουργείου Γεωργίας Κρήτης

11.30: Επιδράσεις στην υγεία φαγητών και τηγανητών που παρασκευάζονται με ελαιόλαδο. Σύγκριση με άλλα φυτικά και ζωικά έλαιαΔρ. Ειρήνη Β. Θεοδωράκη, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

11.45: Ρόλος του ελαιολάδου στη γευστικότητα των φαγητών και καταλληλότητά του στο τηγάνισμα. Σύγκριση με άλλα φυτικά η ζωικά έλαια. Χάρης Χαρωνίτης - Διατροφολόγος.

12.00: Αποτελέσματα έρευνας για τη διατροφή και το ελαιόλαδο. Λόγοι ίδρυσης και στόχοι ΔΕΑΧΕ . Όροι χρήσης Λογότυπου, Πιστοποίησης και Επιτραπέζιας πλακέτας. Δρ. Νίκος Μιχελακης Επιστ. Σύμβουλος ΣΕΔΗΚ)

ΕΚΘΕΣΗΦαγητών και Προϊόντων ΕλαιολάδουΑίθουσα Εκθέσεων Σπίτι Πολιτισμού

12.30:- Παρουσίαση παρασκευασμένων φαγητών και προϊόντων Ελαιολάδου των Μελών Δικτύων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολαδου Κρήτης και Κύπρου -Ενημέρωση φορέων και ΜΜΕ από εκπροσώπους Δικτύων Κρήτης και Κύπρου -Γευσιγνωσία εκθεμάτων από προσκεκλημένους

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Αίθουσα διαλέξεων «Σπίτι του Πολιτισμού»

13.30: Πεπραγμένα προσωρινού ΔΣ: Πρόεδρος ΔΕΑΧΕ Νικ. Μπομπολάκης

13.45: Ενημερωτικές δράσεις και υποστήριξη ΔΕΑΧΕ μέσω έργου ΑΠΠΕΕΜανώλης Τσαντάκης, Στέλεχος ΕΤΑΜ αναδόχου έργου ΑΠΠΕΕ

14.00: Συζήτηση -Συμπεράσματα

14.15: Εκλογες για ανάδειξη Τακτικού ΔΣ ΔΕΑΧΕ

14.30: Έγκριση 3 νέων αιτήσεων για εγγραφή στο ΔΕΑΧΕ και επιλογή 6 Μελών για εκπροσώπηση ΔΕΑΧΕ στην Κύπρο Κρητικό κέρασμα για τα Μέλη των Δικτύων Κύπρου - Κρήτης.

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη - Νέος σεισμός

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:16 στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 98 χιλιομέτρων νότια του Ηρακλείου ή 63 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας.

Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 20 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Εγκέλαδος - που δεν λέει να ηρεμήσει - τα ξημερώματα «έδωσε» δύο σεισμικές δονήσεις 3,3 και 4,0 Ρίχτερ δυτικά των Χανίων.

Πηγή: flashnews.gr

Οριακή η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και πτώση της Χρυσής Αυγής, η οποία όμως συνεχίζει να παραμένει στην τρίτη θέση, δείχνει η δημοσκόπηση της Metrisis, ενώ την ίδια στιγμή δημοσκόπηση της Pulse RC δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται μία μονάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Μετανάστης χάρισε ζωή με το θάνατό του

Ολονύκτια επιχείρηση ζωής, στήθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο από τη 01.00 τα ξημερώματα ως τις 08.00 το πρωί, για τη μεταφορά οργάνων ενός ασθενούς, οι συγγενείς του οποίου αποφάσισαν να δωρίσουν νεφρά, ήπαρ και κερατοειδή, καθώς η κατάσταση του 41χρονου μετανάστη κρίθηκε μη αναστρέψιμη.

Δείχνοντας μεγαλείο ψυχής, τα αδέρφια του 41χρονου Αλβανού, ο οποίος, σύμφωνα με το cretalive, νοσηλευόταν επί 14 ημέρες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με όγκο στον εγκέφαλο αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του αδερφού τους, κι έτσι, χθες το βράδυ κατέφθασαν στο νοσοκομείο, γιατροί από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Με αερομεταφορά, οι νεφροί μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και ο ένας κερατοειδής στο ΠΑΓΝΗ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...