Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πνίγηκε 67χρονος Άγγλος

Νέο περιστατικό πνιγμού στη Κρήτη, αυτή τη φορά στο Καλό Χωριό στον Αγ. Νικόλαο, έλαβε χώρα λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι...

Πρόκειται για έναν 67χρονο Άγγλο ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ενώ κολυμπούσε υπέστη καρδιακή προσβολή.

Να σημειωθεί ότι μόλις χθες, στη περιοχή της Χρυσής Ακτής στα Χανιά, άλλος ένας άντρας, 74χρόνων πνίγηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες

Φίδι κυκλοφορούσε ελεύθερο στά Χανιά

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από ένα φίδι που κυκλοφορούσε ελεύθερο στο κέντρο της πόλης.
Το φίδι που είχε μήκος ένα μέτρο, εντοπίστηκε στην οροφή ενός αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο κοντά στο Δημαρχείο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ μέχρι να φτάσει στο σημείο, το ερπετό μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο.
Οι πυροσβέστες ενημέρωσαν το Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων για να "βγάλει το φίδι από την ...τρύπα" .
Όπως διαπιστώθηκε αργότερα πρόκειται για ένα είδος φιδιού που δεν έχει δηλητήριο, είναι σφιγκτήρας και τρέφεται με ποντίκια.
Μέλη του φιλοζωικού συλλόγου ενημέρωσαν στη συνέχεια ότι το φίδι θα αφεθεί ελεύθερο σε περιοχή που δεν υπάρχουν σπίτια και κατοικίες.
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=20337&cid=3

Φωτιά σε σπίτι στα Χανιά

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα σε αποθήκη σπιτιού της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη στο κέντρο των Χανίων.

Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάσβεσαν άμεσα την φωτιά περιορίζοντάς τη μόνο στο χώρο της αποθήκης και χωρίς περαιτέρω υλικές ζημιές.

Στο χείλος οικονομικής καταστροφής οι παραγωγοί κηπευτικών της Κρήτης

Να ληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες από το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ενημερωθούν και να προστατευτούν οι καταναλωτές, αλλά και να στηριχθούν οι παραγωγοί κηπευτικών της Κρήτης και της χώρας γενικότερα, καθώς παραμένουν αδιάθετοι τόνοι προϊόντων ως συνέπεια του βακτηρίου E.Coli, ζητά με προσωπική του επιστολή ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Ειδικότερα, στην επιστολή του αναφέρει ότι «το επικίνδυνο θανατηφόρο βακτήριο E.Coli έχει δημιουργήσει στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά κηπευτικών μεγάλη αναστάτωση, ενώ έχει κλονίσει δραματικά την κατανάλωση και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα κηπευτικά προϊόντα, καθώς η επιδημία στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους στην Ευρώπη, 21 από τους οποίους στη Γερμανία».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει πως «παραμένουν τόνοι αδιάθετων κηπευτικών προϊόντων από την Κρήτη, όπως και από άλλες περιοχές της χώρας στις ευρωπαϊκές αγορές και κυρίως τη Γερμανία» και ότι «σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, χιλιάδες τόνοι εξαγόμενων κρητικών προϊόντων έχουν μπλοκαριστεί στη Γερμανία, ενώ ακυρώθηκαν μεγάλες παραγγελίες λόγω της αναταραχής που επικρατεί στο εξωτερικό και της απροθυμίας του καταναλωτικού κοινού να αγοράσει κηπευτικά, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημία στους παραγωγούς». Ξεκαθαρίζει δε ότι «το ζήτημα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, ώστε σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η προεδρία της Κομισιόν, την Τρίτη 7 Ιουνίου, οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνάντηση στο Λουξεμβούργο, με θέμα την επιδημία του φονικού βακτηρίου E.Coli, και τις επιπτώσεις της σε λαχανικά και παραγωγούς».

Ως εκ τούτου, τονίζει ότι «πολλοί παραγωγοί κηπευτικών της Κρήτης ζητούν να σταματήσουν άμεσα οι εισαγωγές κηπευτικών, εξαιτίας των επιπτώσεων και του φόβου από το σκάνδαλο με το βακτήριο E.Coli, ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να αισθάνονται σίγουροι ότι αγοράζουν ασφαλή, ελληνικά προϊόντα και δη Κρητικά». Επιπλέον, επισημαίνει ότι «σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης προτάθηκε να υπάρχει ειδική σήμανση των προϊόντων που να αποδεικνύει ότι τα κηπευτικά της είναι απολύτως ασφαλή» και πως «οι ίδιοι οι παραγωγοί αναφέρουν ότι οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή, καθώς πέρα από το εξωτερικό οι πωλήσεις κηπευτικών έχουν πέσει σημαντικά στην Κρήτη και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα, λόγω του πανικού που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία», προσθέτοντας ότι «τα προϊόντα μένουν αδιάθετα στα χωράφια ή κάποια από αυτά πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, μόλις πέντε λεπτά το κιλό, όταν το κόστος παραγωγής είναι 80 λεπτά».

Κατόπιν, θεωρεί ιδιαιτέρως κρίσιμο το υπουργείο «να στηρίξει τα ελληνικά κηπευτικά προϊόντα και τους έλληνες παραγωγούς, δεδομένου ότι τα κηπευτικά της χώρας παραμένουν εξαιρετικά ασφαλή», ενώ ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν εξετάζει «την πρόταση να σταματήσουν άμεσα οι εισαγωγές κηπευτικών, προκειμένου να διατεθούν τα Ελληνικά προϊόντα στην εγχώρια αγορά και καθησυχαστούν οι καταναλωτές». Επιπλέον, του ζητά να προχωρήσει «σε ειδική σήμανση των κηπευτικών προϊόντων της χώρας και της Κρήτης που να αποδεικνύει ότι είναι απολύτως ασφαλή», όπως και να ενημερώσει τους Έλληνες καταναλωτές «για την ασφάλεια και ποιότητα των Ελληνικών προϊόντων, ώστε να τονωθεί η ζήτηση, να καθησυχαστεί η κοινή γνώμη και να αποτραπεί η οικονομική καταστροφή των παραγωγών».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...