Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η Τράπεζα Χρόνου στο Δήμο Ηρακλείου είναι ένα δίκτυο αχρήματης και αλληλέγγυας οικονομίας όπου οι ωφελούμενοι ανταλλάσουν προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς χρήματα και λειτουργεί στα πλαίσια της Πράξης «Ζωοδόχος Πηγή_Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ηρακλείου».

     Από τη Δευτέρα 27 Μαΐου έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου συγκεντρώθηκαν, από το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ Ν. Ηρακλείου, τρόφιμα προκειμένου να διατεθούν σε ωφελούμενούς μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

     Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύτιμη συνεισφορά, όλους τους εργαζόμενους που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή καθώς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ Ν. Ηρακλείου που είχαν την πρωτοβουλία.

     Για περαιτέρω διευκρινήσεις για την Τράπεζα Χρόνου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται Δευτέρα έως Παρασκευή 9π.μ. με 5 μ.μ. στα γραφεία της Ζωοδόχου Πηγής (οδός Μ. Ασίας, Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-344094), στο Γραφείο Διαμεσολάβησης (οδός Μεραμβέλου 56, τηλ. 2810-242190)  και στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Χρόνου http://www.koinonikesdomes.gr/trapezachronou.

 Τράπεζα Χρόνου
Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας
στο Δήμο Ηρακλείου.
Τηλ Επικοινωνίας: 2810344094

Επιστρέφει με εντατικούς ελέγχους η αστυνομία στο Ηράκλειο

Επειδή το τελευταίο διάστημα λόγω των απεργιών και του κλεισίματος των Δήμων, παρατηρήθηκε το φαινόμενο καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων, διαβάσεων τυφλών, ραμπών αναπήρων, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, που παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των πεζών, ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι, από τη Δευτέρα 22-7-13 θα ξεκινήσουν έλεγχοι από μικτά συνεργεία της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας για τυχόν καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Ενημερώνεται ότι, όποιος δεν τηρεί και δεν συμμορφώνεται με την νομιμότητα θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες, δηλαδή κατάσχεση αντικειμένων, καθώς και αφαίρεση αδειών των παρανομούντων. 

Ηράκλειο: Καφές και φαγητό εν πλω - Το ''παλάτι'' που αλλάζει τα δεδομένα της διασκέδασης

Ένα πλωτό "παλάτι" πρόκειται να δέσει την επόμενη εβδομάδα στο λιμάνι του Ηρακλείου, φέρνοντας τα πάνω κάτω στον τομέα της διασκέδασης στην πόλη …

Κι αυτό γιατί η πρωτοτυπία του εν λόγω πλοίου έγκειται στο ότι εν πλω θα μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό του, σε κάποιο από τα εστιατόρια ή τις καφετέριες που έχει.

Το εν λόγω πλοίο συστήνεται ως "Fun" και υπόσχεται …τί άλλο; Διασκέδαση! Σε αντίθεση με άλλες πόλεις, όπως ο Βόλος και το Ρέθυμνο που αντέδρασαν στη φιλοξενία του πλοίου, το Ηράκλειο υποδέχεται το "Fun", έχοντας ήδη εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες από τον ΟΛΗ, την Αρχαιολογία και το Λιμεναρχείο, ενώ εκκρεμούν ακόμη προς επίλυση κάποια τεχνικά ζητήματα (π.χ. ηλεκτροδότηση).

Το μήκους 32 μέτρων πλοίου μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 500 άτομα, γεγονός που αναμένεται να φέρει αλλαγές στον τομέα της διασκέδασης του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι τρεις συνιδιοκτήτες δε σταματούν εδώ, καθώς σχεδιάζουν ήδη το επόμενο βήμα τους …πάλι πλωτό, αυτή τη φορά στον τομέα της άθλησης, και σε άλλη περιοχή του νομού Ηρακλείου.

Ζωνιανά: Γιορτή Βοσκού και τυριού 1100 κιλών!!

Ένα τυρί για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη βάρους ενός τόνου και  εκατόν κιλών είναι, φέτος, το τυρί που έφτιαξαν στα Ζωνιανά και θα παρουσιαστεί στην καθιερωμένη πλέον Γιορτή Βοσκού και Τυριού που διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών.

Και φέτος η γιορτή για το κεφαλοτύρι τον 1100 κιλών πλαισιώνεται  με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, για τον κόσμο που αναμένεται και φέτος να να δόση το  παρών στα Ζωνιανά.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

1. Παρουσίαση και κοπή ενός κεφαλοτυριού 1100 κιλών!!  
2. Γνωριμία με τις τοπικές γεύσεις και μαγειρική απο τις γυναίκες του χωριού.
3. Χορευτικά συγκροτήματα: Της σχολής Μαυρόκωστα και του συλλόγου Τα όρη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, Κυριακή 28 Ιουλίου, στην πλατεία του χωριού στις 6 το απόγευμα

Είσοδος Δωρεάν.

rethymnoguide.gr

Ηράκλειο: Ταξιτζής έσωσε τη ζωή τουρίστριας με αλλεργικό σοκ!

Ο οδηγός έγινε το πρόσωπο της ημέρας στο Ηράκλειο - Το ξενοδοχείο που έμενε η γυναίκα ανακοίνωσε ότι θα τον τιμήσει τις επόμενες μέρες για τα όσα έκανε... 

Τη ζωή μιας 45χρονης τουρίστριας έσωσε το μεσημέρι ένας οδηγός ταξί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η γυναίκα που έκανε διακοπές στην πόλη και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο λίγο έξω από την πόλη του Ηρακλείου, αισθάνθηκε μια ξαφνική αδιαθεσία.

Η γυναίκα άρχισε να καταρρέει από το αλεργικό σοκ Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου κάλεσαν τον οδηγό ταξί ζητώντας του να την μεταφέρει σε ιδιωτική κλινική. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, η υγεία της 45χρονης γυναίκας χειροτέρεψε και με δυσκολία είπε στον οδηγό ταξί πως περνούσε αλλεργικό σοκ.

Ο οδηγός κάνοντας αγώνα δρόμου μετέφερε την τουρίστρια στην ιδιωτική κλινική, έχοντας προηγουμένως ειδοποιήσει για τη σοβαρότητα του περιστατικού. Μόλις το ταξί έφτασε στην κλινική οι νοσηλευτές παρέλαβαν την τουρίστρια και δίνοντας της άμεσα τις πρώτες βοήθειες απέτρεψαν τα χειρότερα.

Έφτασε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr η κατάσταση της τουρίστριας ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς το αλλεργικό σοκ που είχε υποστεί, απειλούσε άμεσα τη ζωή της.

Τελικά η άμεση αντίδραση του οδηγού αποδείχθηκε καθοριστική, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η διεύθυνση του ξενοδοχείου ζήτησε από τον οδηγό να επιστρέψει σε αυτό, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν αλλά και να τον τιμήσουν. Η 45χρονη τουρίστρια παρακολουθείται από τους γιατρούς και σύντομα αναμένεται να πάρει εξιτήριο...

XANIA: 20 στρέμματα παραλίας χάνονται κάθε χρόνο

Ανησυχητικά στοιχεία για την διάβρωση των ακτών στον νομό Χανίων
Είκοσι στρέμματα παραλίας χάνονται κάθε χρόνο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Είκοσι στρέμματα παραλίας χάνονται κάθε χρόνο στα Χανιά, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Κώστα Συνολάκη, ο οποίος παρουσίασε σήμερα την μέχρι τώρα πορεία της μελέτης για τα αίτια της διάβρωσης των ακτών στο βόρειο τμήμα του κόλπου των Χανίων, από το Κολυμπάρι μέχρι και την Νέα Κυδωνία.
Στο πλαίσιο της μελέτης που εκπονούν από κοινού το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) με το Πολυτεχνείο Κρήτης έχουν ποντιστεί δύο μετρητές στη θαλάσσια περιοχή του Γερανίου και έξω από το ενετικό λιμάνι των Χανίων, οι οποίοι καθημερινά καταγράφουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν με ακρίβεια τις φυσικές αιτίες διάβρωσης των ακτών στο βόρειο παραλιακό μέτωπο των Χανίων. Οι δυο μετρητές βρίσκονται σε βάθος 25 μέτρων, «κάθονται» στο βυθό της θάλασσας και συντηρούνται κάθε τρεις μήνες. Στέλνουν ηχητικά σήματα από τον βυθό στην επιφάνεια, με τα οποία οι μελετητές καταγράφουν το κύμα την κατεύθυνση του και τα ρεύματα σε όλη την υδάτινη στήλη.

Το αντικείμενο της μελέτης, που θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από σήμερα, είναι ο υπολογισμός του όγκου των φερτών, τι υπάρχει στα ποτάμια, τι υπάρχει στη θάλασσα, και η κατάθεση προτάσεων για το πού θα τοποθετηθεί άμμος, ώστε να εμπλουτισθούν οι παραλίες και να δημιουργηθούν φυσικοί κυματοθραύστες οι οποίοι θα προστατεύουν τις ακτές από τα φυσικά φαινόμενα.

«Οι μετρητές μας καταγράφουν το ύψος του κύματος την κατεύθυνση και τα θαλάσσια ρεύματα. Η κατανομή των θαλασσίων ρευμάτων είναι το στοιχείο που μας χρειάζεται για να καταλάβομε την μεταφορά της άμμου», εξήγησε ο κ. Συνολάκης.

Ανέφερε δε πως με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς «χάνουμε στα Χανιά περίπου 20 στρέμματα παραλίες το χρόνο» και σημείωσε: «Και για να σας εξηγήσω τι σημαίνει αυτό, αν υπολογίσει κανείς -με τα στοιχεία που έχουμε- ότι ένα τετραγωνικό μέτρο παραλίας αφήνει την ημέρα 10 ευρώ σε καρέκλες, ποτά, στα Χανιά χάνουμε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο».

Ο κ. Συνολάκης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα τμήματα των παραλιών του βόρειου μετώπου στα Χανιά, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει καταγραφεί στην παραλία Κολυμβαρίου, την παραλία Ταυρωνίτη και την παραλία του Πλατανιά.

«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και ελπίζουμε ότι με τα στοιχεία που συγκεντρώνουμε θα κάνουμε για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη μελέτη για όλο το βόρειο τμήμα από το Κολυμπάρι μέχρι και τον Γαλατά. Να δούμε τι άμμος λείπει, τι αποθέματα άμμου υπάρχουν στα ποτάμια και τη θάλασσα, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αποκατάσταση/εμπλουτισμό των παραλιών με την άμμο που έχει φύγει, ώστε να επανέλθομε περίπου στα επίπεδα που είμαστε στη δεκαετία του 1990», ανέφερε ο κ. Συνολακης και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη λύση οικολογικά σωστή και εφικτή.

Αναφερόμενος στα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν καταγράψει οι μετρητές είπε ότι τα κύματα είναι μεγαλύτερα από ότι περίμεναν οι επιστήμονες και πάρα πολύ πιο μακρά, εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει πως σε κάθε καταιγίδα χάνεται πολύ περισσότερη άμμος από ό,τι υπολόγιζαν.

Όσο αφορά άλλες αιτίες που συμβάλλουν στη διάβρωση των ακτών, ο κ. Συνολάκης έκανε λόγο για λάθη που έγιναν κατά τον σχεδιασμό λιμανιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά το λιμάνι στο Κολυμπάρι το λιμανάκι του Πλατανιά και το αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Μαρίνας.

«Τα λιμάνια αυτά δεν μας βοηθούν είναι σε λάθος σημείο και εμποδίζουν την άμμο να μεταφερθεί προς την στεριά» επισήμανε.

Χανιά - Μένει στον δρόμο μητέρα με τρία ανήλικα παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, 14 χρόνια καθηγήτρια στο εσπερινό ΕΠΑΣ, μισθός 1.000 ευρώ. 

Έτσι περιγράφεται μέσα σε λίγες λέξεις η ζωή μίας εκπαιδευτικού που μένει πλέον στο δρόμο, αφού η ειδικότητά της καταργείται.

Τι θα κάνει, που θα εργαστεί, πως θα προσφέρει τα απαραίτητα στην οικογένειά της, όπως και χιλιάδες άλλοι εκπαιδευτικοί… ουδείς φαίνεται να νοιάζεται.

 Η ίδια εξομολογείται στην κάμερα της Νέας Τηλεόρασης το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται και αναρωτιέται για το μέλλον των μαθητών της, των παιδιών της… μίας ολόκληρης γενιάς.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...