Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Τροχαίο στον κόμβο της Φοινικιάς

Από τη σύγκρουση ενός ΙΧ τύπου Smart με ένα δίκυκλο Τροχαίο με τουλάχιστον δύο τραυματίες σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην εθνική οδό στο ύψος του κόμβου της Φοινικιάς από τη συγκρουση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενός ΙΧ τλυπου Smart με διερχόμενο δίκυκλο.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο άτομα κείτονταν στο έδαφος ενώ στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αδιευκρίνιστα τα αίτια πρόκληση του τροχαίου.
cretalive.gr

Ενέδρα θανάτου σε 34χρονο στο Ηράκλειο - Ένας νεκρός & τρεις τραυματίες!

Νεκρός, μετά από καβγά για προσωπικές διαφορές είναι ένας 34χρονος άνδρας, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία!



Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για δημοτικό υπάλληλο, πατέρα τριών παιδιών.
Το συμβάν έγινε όταν το θύμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πήγε στο κατάστημα κατοίκου της περιοχής και του ζήτησε να επιλύσουν τις διαφορές τους ενώ στο χωριό ήταν σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις του Κλείδωνα και τα καφενεία ήταν γεμάτα κόσμο!

Ακολούθησε καβγάς ενώ σε κλάσματα δευτερολέπτου "μίλησαν" τα όπλα. Νεκρός έπεσε ο 34χρονος ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν.

Μία από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε και "βρήκε" έναν 69χρονο 'άνδρα που ήταν παρών στο συμβάν, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται....ενώ τραυματίστηκε και ο 17χρονος γιος του.
Και οι δύο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ενώ η κατάσταση του ενός χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή. Παράλληλα υπάρχει ένας ακόμη τραυματίας.

Τεταμένη είναι, ήδη, η κατάσταση, καθώς θύτης και θύμα ήταν μέλη των δύο μεγαλύτερων οικογενειών της περιοχής!
 
Έχουν ειδοποιηθεί οι αστυνομικές αρχές που βρίσκονται επί ποδός ενώ σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν ο νεκρός και οι τραυματίες...
 cretalive.gr

Σφεντύλι Χερσονήσου: Κάτοικοι κατά...παπά για ένα φράγμα

Ένα τυπικό κυριακάτικο πρωινό ήταν αυτό της 24ης Ιουνίου στο Σφεντύλι Χερσονήσου, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η δοξολογία. Στη συνέχεια το κλίμα άλλαξε, με τον παπά να μπαίνει στο στόχαστρο των κατοίκων λόγω της πρότασης που έκανε σχετικά με το φράγμα Αποσελέμη.

Ο παπάς πρότεινε την κατάργηση της επιτροπής αγώνα, που έχουν φτιάξει οι κάτοικοι, τονίζοντας ότι το καλύτερο θα ήταν τις όποιες συζητήσεις και διαβουλεύσεις για το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού, να τις αναλάβει ο ίδιος.

Οι κάτοικοι δεν είδαν με καλό μάτι την πρόταση αυτή, με επακόλουθο να υπάρξουν διαπληκτισμοί και ένταση.
Πηγή: cretalive.gr

Η Ζιζέλ ζεστάθηκε και κυκλοφορεί μόνο με τα εσώρουχα [εικόνες &βίντεο]

Το πιο ακριβοπληρωμένο κορίτσι της πασαρέλας περνάει το καλοκαίρι του με... τα απολύτως απαραίτητα και ποζάρει με νάζι στον φακό για να δώσει το καλό παράδειγμα σε όλες τις γυναίκες!

Η 31χρονη Ζιζέλ, βέβαια, σπανίως ποζάρει χωρίς λόγο. Αυτή τη φορά, φόρεσε τα πολυτελή της σατέν για τη καμπάνια της νέας κολεξιόν της γνωστής φίρμας εσωρούχων Fidelia.

Το καλό για τους θαυμαστές της είναι πως εκτός από τον φωτογράφο στον χώρο υπήρχε και ο σκηνοθέτης προκειμένου να γυριστεί το βίντεο για το λανσάρισμα του προϊόντος. Και μόλις 1'33'' δείχνουν αρκετά για την απόλυτη αποθέωση των γυναικείων καμπύλων...

VIDEO KAI 9 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Φόρτωσαν το ...τρακτέρ και έφυγαν σαν κύριοι

Μέσα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, κατάφεραν οι επιτήδιοι δράστες να κλέψουν ένα ...τρακτέρ από μετόχι.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη του γεωργικού μηχανήματος στο Cretalive, η κλοπή έγινε το χρονικό διάστημα από τις 8.30 ως τις 10 χθες το βράδυ, στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο 15ο χλμ του δρόμου Ηράκλειο- Μοίρες.

Οι άγνωστοι φαίνεται ότι γνώριζαν πως το συγκεκριμένο διάστημα, οι αλλοδαποί εργάτες που απασχολεί ο συγκεκριμένος άνδρας θα έλειπαν από το μετόχι και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, πήγαν εκεί με φορτηγό αυτοκίνητο, φόρτωσαν το τρακτέρ με την τσάπα του και έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος μόλις αντιλήφθηκε την κλοπή έκανε καταγγελία στην αστυνομία, που αναζητεί τους δράστες.

Παχειά Άμμος Ιεράπετρας: Είχε χασισοφυτεία

Μεγάλη φυτεία με 68 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 20 εκ. ως ένα μέτρο, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου σε ένα περιφραγμένο χωράφι στην Παχειά Άμμο Ιεράπετρας. 

 

Ο 54χρονος ιδιοκτήτης του συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου

Αρκαλοχώρι: Οι ανήλικοι τον έστειλαν στα κρατητήρια

Ένας 33χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας συνελήφθη χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, γιατί σε έλεγχο από Αστυνομικούς του τοπικού  Τμήματος και του ΤΑΕ Μεσσαράς, εντοπίστηκε να έχει επιτρέψει την είσοδο στο κατάστημα του σε ανήλικους, σερβίροντάς τους οινοπνευματώδη ποτά.


 cretalive.gr

Κρητικιά η νέα μούσα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Είναι από την Κρήτη και είναι μια μελαχρινή καλλονή! Ο λόγος για την Αγγελίνα Ματαλιωτάκη, πρώην κορίτσι του Θέμου,αλλά και μοντέλο με προτίμηση στους ποδοσφαιριστές. Η σέξι φωτογράφησή της σε γνωστό ανδρικό περιοδικό σίγουρα δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Η 24χρονη από τον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου έχει πτυχίο διαιτολογίας ενώ το καλοσχηματισμένο της κορμί οφείλεται στις σπουδές της στο μπαλέτο. Η ίδια δηλώνει παραδοσιακό θηλυκό ενώ όσον αφορά το σέξ τονίζει ότι είναι μια μάχη στην οποία κερδίζει ο πιο δυνατός.

Το νέο της βήμα, μετά από το μόντελινγκ και την παρουσία της στο πλευρό του Θέμου, αποτελεί η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη όπου η όμορφη Κρητικιά υποδύεται την ερωμένη του ηθοποιού και σεναριογράφου.

Η Αγγελίνα εδώ και καιρό ήθελε να δοκιμάσει τις ικανότητές της και στην υποκριτική και μέσα από τη νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, της παρουσιάστηκε η ιδανική ευκαιρία για να το τολμήσει.
Πηγή: www.real.gr

Ηράκλειο: Οι κλέφτες μπήκαν από το παράθυρο...

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έβαλαν στόχο δύο άγνωστοι στο Ηράκλειο..


Οι δράστες αφού παραβίασαν το παράθυρο της μονοκατοικίας, απείλησαν τους υπερήλικες με μαχαίρι και κατσαβίδι και άρπαξαν χρηματικό πόσο.

Στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται.

Λασίθι: Τα έδωσε και μετά είπε ότι του τα έκλεψαν!

Για ψευδορκία κατηγορείται ένας 67χρονος που είχε καταγγείλει κλοπή μοτοποδηλάτων ιδιοκτησίας του, η οποία- σύμφωνα με την καταγγελία του- είχε γίνει πριν από δύο χρόνια στον Άγιο Νικόλαο. 


Όπως είχε ισχυριστεί ο συγκεκριμένος άνδρας, άγνωστοι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 έως 23/8/2010, αφαίρεσαν από μη περιφραγμένο χώρο της εταιρίας του, τριάντα τέσσερα δίκυκλα μοτοποδήλατα, τα οποία ήταν σταθμευμένα και σε ακινησία λόγω μηχανικών βλαβών, συνολικής χρηματικής αξίας 200 ευρώ, σύμφωνα με δήλωσή του.

Όπως γράφει το cretalive.gr το κουβέρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι Αστυνομικοί του τμήματος Αρκαλοχωρίου εντόπισαν έναν 27χρονο Βούλγαρο να οδηγεί ένα από τα συγκεκριμένα δίκυκλα. Όταν κλήθηκε να παραδώσει τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης κυκλοφορίας του δικύκλου, ο 27χρονος έδειξε φωτοαντίγραφο υπεύθυνης δήλωσης με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του 67χρονου, σύμφωνα με την οποία είχε παραχωρήσει είκοσι μοτοποδήλατα, σε εταιρία ενοικιάσεων μοτοποδηλάτων ιδιοκτησίας 62χρονου .

Στο πλαίσιο της έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, προέκυψε ότι το δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος Αλβανός μαζί με άλλα επτά ακόμα, αναφέρονταν στη υπεύθυνη δήλωση με ημερομηνία προγενέστερη της ημερομηνίας της καταγγελίας της κλοπής, που υπέβαλε ο 67χρονος στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, καταθέτοντας κατά αυτόν τον τρόπο ψευδώς, στην αρμόδια αρχή.

Ο 67χρονος δεν συνελήφθη για το αδίκημα της ψευδορκίας, λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου. Το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, που διενεργεί και την σχετική προανάκριση.

ΚΙΣΣΑΜΟΣ: Βυθίστηκε εν πλω ο "Άρης"

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν χθες, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους «ΑΡΗΣ», το οποίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ταξιδιού από λιμάνι της Κισσάμου, και περίπου δύο ναυτικά μίλια πριν το λιμάνι των Φαλασάρνων.

Το σκάφος άρχισε να βάζει νερά κατά τη διάρκεια της διαδρομής και άμεσα οι δύο επιβάτες ζήτησαν βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσε το σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» που περισυνέλεξε τους δύο επιβαίνοντες και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Φαλασάρνων, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η γραφειοκρατία "σκοτώνει" 23χρονο από το Μακρύ Γιαλό

Στα όρια της απελπισίας έχει φτάσει η οικογένεια ενός 23χρονου ασθενή απο τον Μακρύ Γιαλό με την γραφειοκρατεία των υπηρεσιών να δίνει... "ρεσιτάλ" καθυστέρησης που στην περίπτωση αυτή αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Ο νεαρός όπως αναφέρει το prismanews.gr πάσχει απο μια σοβαρή ασθένεια στον εγκέφαλο και έχει χειρουργηθεί τέσσερις φορές. Για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασής του η οικογένεια του έκρινε σκόπιμο να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο της Γερμανίας ωστόσο η επιτροπή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ δεν δικαιολογεί τη μετάβαση του νεαρού στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Ράδιο Λασίθι η υγεία του παιδιού κρέμεται κυριολεκτικά από μια απόφαση που θα έπρεπε να έχει ήδη παρθεί. Οι τραγικές συνέπειες είναι ότι στην διάρκεια αυτής της καθυστέρησης ο 23χρονος έχει αρχίσει ήδη να χάνει το φώς του και τη μνήμη του!

Έτσι το κόστος της μεταφοράς και του επόμενου χειρουργείου είναι πολύ μεγάλο για την οικογένεια που ήδη έχει δαπανήσει πολλά χρήματα.

Για το πρόβλημα έχει ήδη ενημερωθεί ο σύλλογος καρκινοπαθών «Στηρίζω» που έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στήριξης.

Επίσης για το σκοπό αυτό έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ο οποίος είναι: 777888

Εξι αιώνες τυπογραφίας ζωντανεύουν στα Χανιά

Το άρωμα του νωπού μελανιού, του χαρτιού και η εικόνα του ρομαντικού λιθογράφου-λινοτύπη που με τα χέρια του έφτιαχνε ολόκληρες εφημερίδες-έργα Τέχνης κατακλύζουν τον αέρα ενός μοναδικού για την Ελλάδα Μουσείου Τυπογραφίας, το οποίο στεγάζεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων στη Σούδα.

Το μουσείο υπήρξε όνειρο ζωής του εκδότη των «Χανιώτικων Νέων» Γιάννη Γαρεδάκη, ο οποίος στο εισαγωγικό σημείωμά του στην ιστοσελίδα του μουσείου, αναφέρει: «Ηταν όνειρο και στόχος από παλιά, από τότε που σε ένα υπόγειο τυπογραφείο της εφημερίδας “Παρατηρητής” στην οδό Πλαστήρα στα Χανιά, έκανα τα πρώτα βήματα της δημοσιογραφικής μου διαδρομής.

Χρειάστηκαν τριάντα και πλέον χρόνια για να αρχίσει η υλοποίηση. Προσπάθεια επίπονη, δαπανηρή, αλλά τόσο συναρπαστική, ελκυστική. Μια πλειάδα συνεργατών και ιδιαίτερα ο Μιχάλης Γρηγοράκης εβοήθησαν και το όνειρο έγινε πραγματικότητα». 

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
Σήμερα οι επισκέπτες του μουσείου έχουν τη δυνατότητα, υπό την καθοδήγηση του παλιού τυπογράφου και δημοσιογράφου Γιώργου Μαρουλοσηφάκη, να θέσουν σε λειτουργία ένα πιεστήριο του 1835.

Από τα χέρια του μηχανουργού Μανώλη Μπενιουδάκη, μάλιστα, έχει κατασκευαστεί ένα ξύλινο ακριβές αντίγραφο του πιεστηρίου του Γουτεμβέργιου, με το πραγματικό να στεγάζεται στο μουσείο του εφευρέτη της τυπογραφίας στο Μάιντς της Γερμανίας.

Κάποτε, βλέπετε, οι τυπογράφοι «μιλούσαν» με τις τυπογραφικές πλάκες και τα τυπογραφικά μηχανήματα. Η στοιχειοθεσία για «κοφτερές» ματιές ήταν ζωντανό κομμάτι της ζωής τους. Τότε παρουσίαζαν εκδόσεις κομψοτεχνήματα.

Από τότε που τα χυτά τυπογραφικά στοιχεία έγιναν χιλιάδες γραμματοσειρές των υπολογιστών, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Η τέχνη της τυπογραφίας αναπτύχθηκε, τη θέση της πήρε η υψηλή τεχνολογία και τα παλιά κομψά τυπογραφικά μηχανήματα από μαντέμι ή ξύλο, βγαλμένα σαν από χέρι κάποιου ταλαντούχου γλύπτη, έγιναν εργοστασιακού τύπου τεράστιες και άχαρες μηχανές.

Το Μουσείο Τυπογραφίας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 και έκτοτε αποκτά ολοένα και περισσότερους φίλους που έλκονται από την ιστορία των στιβαρών μηχανών. Στο μουσείο, η ιστορία της τυπογραφίας από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα βρίσκει το σπίτι της και μεταδίδει στη σημερινή γενιά κάτι από το χθες.

Σπάνια μηχανήματα, εκδόσεις και εργαλεία τυπογραφίας βρίσκονται σε έναν καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο. Ολα τα εκθέματα του μουσείου συνοδεύονται από επεξηγηματικά κείμενα -σε ελληνικά και αγγλικά- αναφορικά με τη χρήση, την προέλευση και τη χρονολογία κατασκευής τους ή την περίοδο λειτουργίας τους.

Το 2012 το Μουσείο Τυπογραφίας επεκτάθηκε σε νέα πτέρυγα, η οποία φιλοξενεί δύο πολύ αξιόλογες εκθέσεις για την εξέλιξη της τυπογραφίας και την ιστορία της γραφής, τις οποίες δημιούργησε ο καλλιτέχνης γραφίστας-τυπογράφος Αντώνης Παπαντωνόπουλος, αλλά επίσης και πιο σύγχρονα μηχανήματα και εκθέματα που αναλύουν την εξέλιξη των γραφικών τεχνών και, τέλος, εργαστήρια παραδοσιακής βιβλιοδεσίας, μεταξοτυπίας, σφραγιδοποιίας κ.ά.

Ποδοκίνητα πιεστήρια τύπου Victoria αγορασμένα από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, καθώς και ένα δωρισμένο από Ελληνα τυπογράφο σηματοδοτούν την πορεία της τυπογραφίας στον χρόνο, ενώ πολυάριθμα μικρότερου μεγέθους χειροκίνητα πιεστήρια τύπου Boston κοσμούν τον χώρο.

Πάγκοι στοιχειοθεσίας όπου ο στοιχειοθέτης γράμμα-γράμμα ετοίμαζε το κείμενο με τη χρήση ανάγλυφων τυπογραφικών στοιχείων από την εποχή του Γουτεμβέργιου τον 15ο αιώνα μέχρι και ένα μεγάλο μέρος του 20ού αιώνα συνυπάρχουν με τα δύο μηχανήματα μηχανικής στοιχειοθεσίας τα οποία κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα, τη λινοτυπία και τη μονοτυπία.

Τεχνικές όπως η λιθογραφία, η offset λιθογραφία, η ξυλογραφία, η χαλκογραφία, η τσιγκογραφία και η μεταξοτυπία παρουσιάζονται αναλυτικά σε ειδικά διαμορφωμένες προθήκες, ενώ ξεχωρίζει και η παρουσίαση της μεθόδου γραφής Μπράιγ, μια δωρεά του Φάρου Τυφλών Ελλάδας.

Δύο μεγάλα επίπεδα τυπογραφικά πιεστήρια του 19ου αιώνα δεσπόζουν στον χώρο της νέας πτέρυγας και του αμφιθεάτρου. Το ένα αγοράστηκε πρόσφατα από το μουσείο, ενώ το άλλο έγινε δωρεά από τυπογραφείο της Τρίπολης. Ακόμη ένα, από τα μέσα του 20ού αιώνα, βρίσκεται στην κυρίως αίθουσα. Σπάνιες ελληνικές και ξένες εκδόσεις (από το 1570), αρχεία εφημερίδων (από το 1860) καθώς και βιβλία που αφορούν την τυπογραφία και την ιστορία της φυλάσσονται στην πολύτιμη βιβλιοθήκη, στον ημιώροφο της κυρίως αίθουσας του μουσείου.

Μοναδικό στην Ελλάδα
Το Μουσείο Τυπογραφίας είναι ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα και ένας από τους κύριους στόχους του είναι να το επισκέπτονται μαθητές, μελετητές, άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι μέσα από επιδείξεις, εφαρμογές και ξεναγήσεις θα έχουν την ευκαιρία να ικανοποιήσουν το ενδιαφέρον τους και να αποκτήσουν γνώσεις και άποψη για την τυπογραφία.

- Το Μουσείο Τυπογραφίας των «Χανιώτικων Νέων» βρίσκεται στο κτίριο 13-03 στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι www.typography-museum.gr, το e-mail επικοινωνίας είναι info@typography-museum.gr και το τηλέφωνο 28210-80091.


ΣΟΦΙΑ ΔΙΓΕΝΗ-ΚΟΛΙΟΤΑΣΗ/espresso

Κυκλώματα τοκογλύφων πίσω απο αυτοκτονίες επιχειρηματιών στην Κρήτη

Την ώρα που η Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση αυτοκτονιών , η εισαγγελία Ηρακλείου στην Κρήτη έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελίες ότι...
πίσω από αυτοκτονίες επιχειρηματιών στο νησί κρύβονται κυκλώματα τοκογλυφίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο κόσμος του επενδυτή» η επαγγελματική ενασχόληση των αυτοχείρων, αλλά και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι οικογένειες τους, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το γενεσιουργό αίτιο της τραγικής εικόνας που παρουσίαζε ο επιχειρηματικός κόσμος της Κρήτης, ήταν κυκλώματα τοκογλυφίας, που ενέτειναν τη δραστηριότητα τους από τη στιγμή που άρχισε να κλείνει η στρόφιγγα του τραπεζικού δανεισμού λόγω κρίσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση στράφηκε και το ενδιαφέρον της Εισαγγελίας Ηρακλείου προκειμένου να διαπιστώσει, αν όντως τοκογλύφοι λυμαίνονται την αγορά. Παράλληλα, τις δικές τους έρευνες πραγματοποίησαν οι οικογένειες των επιχειρηματιών κι έτσι ήρθαν στο φως πολλά και σημαντικά στοιχεία για τη δράση κυκλωμάτων τοκογλυφίας.

Με τα στοιχεία αυτά υποβλήθηκαν μάλιστα μηνύσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων, οι οποίες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προδικασίας.
flashnews.gr

Από το Γιβραλτάρ στην Κρήτη – Πεζοπορία πέρα από τα όρια

Εκεί που ο αθλητής δοκιμάζει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η ιστορία κρατάει ... μερικές γραμμές για τον άθλο του. Το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 με αφετηρία το Γιβραλτάρ, διασχίζει την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία τη Βουλγαρία και καταλήγει στο νοτιοανατολικό άκρο της Μεσογείου, την Ελλάδα, τερματίζοντας το ταξίδι του στο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο.

Στη νοτιότερη διαδρομή του στον ελληνικό χώρο το Μονοπάτι Ε4 διασχίζει την Κρήτη, ξεκινώντας από το Ελαφονήσι στη δυτικότερη ακτή της και καταλήγοντας στην Κάτω Ζάκρο στην ανατολικότερη. Στη διαδρομή του αυτή, πολύ συχνά διακλαδίζεται, ώστε ο πεζοπόρος να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε διαδρομές διαφορετικής φυσικής και πολιτισμικής ομορφιάς.

Αυτήν την ορεινή διαδρομή επέλεξαν να διασχίσουν οι δύο αθλητές δρομείς του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, ο υπερμαραθωνοδρόμος και υπερημεροδρόμος Νίκος Θάνος, καθηγητής Σωματικής Αγωγής και ο υπερμαραθωνοδρόμος και σπαρταθλητής Στέργιος Αράπογλου , γενικός χειρουργός, Επιμελητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, από 21έως 29 Ιουνίου 2012.

Σκοπός του αγώνα είναι η ανάδειξη της πανέμορφης κρητικής φύσης με την πλούσια χλωροπανίδα της, των ιστορικών και φυσικών μνημείων της και την προβολή των απομακρυσμένων και ξεχασμένων χωριών της.

Η προσπάθεια αυτή εκτός του αγωνιστικού, έχει και ανθρωπιστικό ενδιαφέρον με τη κατάθεση χρηματικών προσφορών σε λογαριασμό του εθελοντικού οργανισμού ¨το χαμόγελο του παιδιού¨. Καλούνται οι φίλαθλοι, οι ορειβάτες. οι πεζοπόροι, οι φυσιολάτρες και γενικά όλοι αυτοί που νοιάζονται τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και για τον συνάνθρωπό μας, να καταθέσουν τον οβολό τους για να ξανανθίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών. Οδηγίες για τις καταθέσεις στο λογαριασμό του ¨χαμόγελου του παιδιού¨ παρέχονται παρά κάτω.

Ο αγώνας υποστηρίζεται από τον ΕΟΣ Αχαρνών και τον Πεζοπορικό όμιλο Ηρακλείου.
http://www.prismanews.gr

Επί 25 συναπτά έτη κάνουν διακοπές στην Κρήτη!

Την αξία και το σύγχρονο νόημα του Φιλελληνισμού ανέδειξαν οι φιλέλληνες Ολλανδοί επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες μας, στην ιδιαίτερα συγκινητική βράβευση που τους επεφύλαξε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος τους τίμησε με αναμνηστικό δίπλωμα για την αγάπη που δείχνουν στον τόπο μας με τη συνεχή παρουσία τους τα τελευταία 23 και 25 χρόνια!

Τα δύο ζευγάρια ο Harry και η Conny Calis και ο Piet και η Irma Voskamp επισκέπτονται τον Άγιο Νικόλαο τα τελευταία 25 χρόνια. Ο Piet και η Irma πρωτοηρθαν το 1987. Ο Harry και η Conny γνωρίστηκαν στις διακοπές τους στον Άγιο Νικόλαο, παντρεύτηκαν και το 1991 πέρασαν το γαμήλιο ταξίδι τους στην περιοχή μας και από τότε δεν έχουν λείψει ούτε ένα καλοκαίρι.

Λατρεύουν στην κυριολεξία τον Άγιο Νικόλαο και την Κρήτη, αγαπούν την Ελλάδα και την Ιστορία της και σήμερα έρχονται προσθέσουν και να τονίσουν, με ανάκατα συναισθήματα χαράς και λύπης , τη σημασία που αποκτά η συμπάθειά τους υπέρ της χώρας μας σε μία περίοδο όπου το κύρος της έχει τραυματιστεί στη διεθνή σκηνή.

Στις διακοπές τους «σκηνοθετούν» κάθε φορά μικρά φιλμάκια με πρωταγωνιστές τους θαυμάσιους φίλους που έχουν αποκτήσει στο πέρασμα των χρόνων στον Άγιο Νικόλαο καθώς και με τα υπέροχα κρητικά τοπία. Όταν επιστρέφουν στην Ολλανδία, διοργανώνουν «Ελληνικές βραδιές» και τα προβάλλουν στους ολλανδούς φίλους και γνωστούς τους με τη συνοδεία ελληνικής μουσικής!

Φέτος ήρθαν στο γάμο της αγαπημένης τους φίλης Ρένας Τζανοπούλου η οποία βρέθηκε μαζί τους και εξιστόρησε με πολύ αγάπη και τρυφερότητα τις μικρές όμορφες ιστορίες των ολλανδών φίλων της.

Η Ρένα είπε επίσης ότι υπήρχε ένα ακόμα ζευγάρι Ολλανδών που αγαπούσε πάρα πολύ τον « Άγιο» αλλά δυστυχώς σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή.
Ωστόσο την ημέρα της κηδείας του Ολλανδού φιλέλληνα, υπήρχε βιντεοπροβολέας που έδειχνε εικόνες από τον Άγιο Νικόλαο και ηχούσε ελληνική μουσική, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία!

Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε δηλώνοντας τα παρακάτω: « Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αγάπη που δείχνεται στον τόπο μας γιατί με αυτό τον τρόπο μας δείχνετε έμπρακτα ότι είμαστε όλοι μέλη της ίδιας Ευρωπαϊκής Οικογένειας, πράγμα που χρειαζόμαστε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές, που όπως ξέρετε, περνάει η χώρα μας.

Η πολύχρονη παρουσία σας αποτελεί μεγάλη δύναμη για εμάς και αυτό που ζητάμε ουσιαστικά είναι να μεταφέρετε ότι οποιαδήποτε προβλήματα και αν έχουμε δεν θα επηρεάσουν την φιλοξενία και την αγάπη για τους επισκέπτες μας.

Ο τουρισμός μας δεν στηρίζεται μόνο στο φυσικό τοπίο , στη θάλασσα, στο κλίμα και στην κρητική διατροφή. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και του τόπου μας θεωρούμε ότι είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά , η ευγένεια, η φιλοξενία , ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια σ τους επισκέπτες μας».

Αναμνηστικά δώρα προσέφερε ο κ. Κουνενάκης, στους Harry και Conny Calis και Piet και Irma Voskamp, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και τους ευχήθηκε να είναι πάντα καλά και να επισκέπτονται κάθε χρόνο τον Άγιο Νικόλαο.
 
 
cretalive.gr

Σκόρπισαν το θάνατο με φόλες στη Νέα Χώρα

Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι τα κρούσματα δηλητηρίασης ζώων με φόλες στους δρόμους της πόλης των Χανίων.

Το τελευταίο περιστατικό κτηνωδίας καταγράφηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή, όταν κάποιοι έριξαν φόλες στην οδό Βαλέστρα στη Νέα Χώρα.

Από τις φόλες βρήκαν φρικτό θάνατο πέντε γάτες, ενώ δύο σκυλιά που δηλητηριάστηκαν σώθηκαν την τελευταία στιγμή από τους ιδιοκτήτες τους.

Οι κάτοικοι της οδού Βαλέστρα δηλώνουν αγανακτισμένοι από τα νέα αυτά κρούσματα βαρβαρότητας στη γειτονιά τους.

Παράλληλα δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μηνύσεις ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες της δηλητηρίασης των ζώων.

neatv.gt

Χερσόνησος: 4 συλλήψεις για καταστήματα χωρίς άδεια..

Διαστάσεις όπως φαίνεται παίρνει η λειτουργία καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου χωρίς την απαραίτητη άδεια.


Τo τελευταίο 24ωρο έγιναν συνολικά 4 συλλήψεις. Πιο συγκεκριμένα, σύλληψη δύο 39χρονων για λειτουργία μπαρ χωρίς άδεια από την αρμόδια Δημοτική Αρχή, μία συλληψη ενός 28χρονου για παράβαση του Ν. περί πνευματικής ιδιοκτησίας στη δημόσια εκτέλεση τραγουδιών, χωρίς άδεια από την Α.Ε.Π.Ι ,καθώς και μία ακόμη σύλληψη ενός 36χρονου για στέρηση άδειας ιδρύσεως και λειτουργίας καταστήματος μπαρ.

Μακρύς Γιαλός Ιεράπετρας: Έγινε στάχτη παιδικός σταθμός

Σε βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις , αποδίδεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε υπόγειο παιδικού σταθμού στον Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας και η οποία προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές, στο χώρο όπου βρίσκεται ο καυστήρας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε περίπου στις 6.00 το απόγευμα και οι δυνάμεις της που έσπευσαν κατάφεραν να την κατασβέσουν περίπου 3 ώρες αργότερα.

Ο παιδικός σταθμός ευτυχώς ήταν κλειστός εκείνη την ώρα και δεν κινδύνευσαν παιδιά και εργαζόμενοι, ενώ τα ακριβή αίτια της φωτιάς διερευνά το ανακριτικό της Πυροσβεστικής

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...