Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η 24χρονη δεν άντεχε. Πήδηξε στη θάλασσα

Σήμερα τα ξημερώματα ο καπετάνιος του πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο σήμανε συναγερμό καθώς επιβάτης ενημέρωσε το πλήρωμα του πλοίου ότι γυναίκα είχε πηδήξει από το κατάστρωμα στη θάλασσα.

Το πλοίο έπλεε περίπου 7 μίλια από τη Μήλο.

Αμέσως το Λιμεναρχείο της Μήλου εφάρμοσε σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενώ στο σημείο έσπευσε ναυαγοσωστικό σκάφος.

Λίγο αργότερα η επιβάτης εντοπίστηκε από το πλήρωμα στη δεξιά πλευρά του πλοίου.

Την περισυνέλεξε το ναυαγοσωστικό και στην συνέχεια μετεπιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής, όπου γιατρός της παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Η 24χρονη διασωθείσα είναι καλά στην υγεία της και δήλωσε στο πλήρωμα του πλοίου ότι έπεσε στη θάλασσα από μόνη της.

Πίσω από το περιστατικό, συγκλονίζει η ιστορία αγάπης:

Μια τραγική ιστορία αγάπης κρύβει η απόφαση της 24χρονης να πέσει από το πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο.

Η νεαρή κοπέλα ήταν ο έρωτας του άτυχου Νίκου Παπουτσιδάκη από την Αυλή Πεδιάδος που εκτελέστηκε από αλλοδαπούς στην Αθήνα.

Η νεαρή κοπέλα ερχόταν στην Κρήτη για να επισκεφτεί τον τάφο του Νίκου, του δικού της Νίκου που χάθηκε τόσο άδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα, καθόταν πότε στο σαλόνι και πότε στο κατάστρωμα. Κάποια στιγμή, παίρνοντας μια απόφαση τρέλας, "βούτηξε" στη θάλασσα, ενώ το πλοίο ήταν μεσοπέλαγα.

Ευτυχώς για την ίδια, η κινητοποίηση ήταν άμεση και την περισυνέλεξαν σώα και αβλαβή.



ΠΗΓΗ: creteplus.gr

Ξεκινάει σήμερα το Jazz Festival στα Χανιά

Το Chania Sampajana Jazz Festival ξεκινάει σήμερα στα Χανιά. Ο Φιρκάς του Ενετικού Λιμανιού της Παλιάς Πόλης θα πλημμυρίσει με κόσμο και το σίγουρο είναι ότι σ' αυτή τη γιορτή κανείς θα καθίσει κάτω... στιγμή!

Το πρόγραμμα του Chania Sampajana Jazz Festival είναι:

26 Ιουνίου:


Alternative Jazz Day

Τραγουδούν οι:

Χάρης Λαμπράκης Quartet

ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ με την Εύα Γιαννοπούλου trio

Ζαχαρίας Πινακουλάκης

Γιώργος Λιμάκης

Human Touch

27 Ιουνίου

Funkytastic Day

Τραγουδούν οι:

Γιώργος Κρομμύδας

Crazy People Music

Amores Perros

Γιώργος Κοντραφούρης & Baby Trio

Silent comedy performer Alex de Paris & acrobat Fred Normal

28 Ιουνίου


Ethnic Day

Tραγουδούν οι:

Ψαραντώνης

Mode Plagal + «χαίνης» Δημήτρης Αποστολάκης

Haig Yazdjian, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Κάρπης

EleKtroBalkana

Νεκτάριος Μιτριτσάκης

29 Ιουνίου

Swing Day

Γιάννης Λουκάτος

Diminuita

Swing Shoes & Sugahspank

The Stephane Grappelli project

Οι παράπλευρες εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν διαλέξεις, θεατρικές Παραστάσεις, Yoga master classes, σεμινάρια Capoeira κ.α.

Πιο συγκεκριμένα...

Ομιλία με θέμα Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, Βελονισμός και Αποτοξίνωση
Σεμινάριο Capoeira
Ομάδα θεάτρου Τσιριτσάντσουλες
Κουκλοθεατρική ομάδα "Τα Ζλουχτήρια"
Oμάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS
Μηλαλιά - ένα κινητικό ντουέτο σε εξέλιξη
Yoga master classes
Διαλέξεις με θέμα «Ζωντανή Τροφή» (Γενικά περί Ωμοφαγίας και αποτοξίνωσης - Επιρροής της ομογενοποίησης της τροφής στο ανθρώπινο σώμα)
Τα όποια έσοδα προκύψουν από το φεστιβάλ, θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων.
Enhanced by Zemanta

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Απαντούν με....λουλούδια στα ναρκωτικά!

To δικό του μήνυμα ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών στέλνει ο Δήμος Ηρακλείου με κεντρικό σύνθημα ότι ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για τη ζωή.

Στα πλαίσια λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαθέσει συμβολικά δωρεάν 1200 αρωματικά φυτά σε όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας.

Με τον τρόπο αυτό εκφράζεται και έμπρακτα η συμπαράστασή σε όσους αγωνίζονται καθημερινά προκειμένου να ενταχθούν ομαλότερα στο κοινωνικό σύνολο .

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, στέλνει το δικό του μήνυμα ελπίδας και δύναμης καλώντας τη κοινωνία να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας.

Όλη η δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

“Δεν το ‘ λπιζα να ναι η ζωή μέγα καλό και πρώτο"

Λέει ένα νέος λίγο πριν ξεψυχήσει, σε ένα ποίημα του Διονύσιου Σολωμού.

Και πράγματι είναι η ζωή ¨μέγα καλό και πρώτο¨, που αξίζει να αγαπούμε να σεβόμαστε και να χαιρόμαστε.

Είναι θείο δώρο που για κανέναν λόγο δεν πρέπει να απαξιώνουμε ούτε να υποθηκεύουμε, αλλά να τα αξιοποιούμε και καθένας με τον τρόπο του να της δίδει το δικό του περιεχόμενο.

Είναι ένας αγώνας που αξίζει να δίδουμε, ένα ελκυστικό ταξίδι για να γνωρίσουμε την φύση, τον κόσμο, την κοινωνία και αποκτά αξία όταν μέσα απ’ αυτόν κατακτούμε την αυτογνωσία και την προσωπική μας ελευθερία.

Για κανένα λόγο δεν πρέπει να αναζητούμε τεχνητούς, φανταστικούς παραδείσους, αλλά να ανακαλύπτουμε την ομορφιά στη καθημερινή δυσκολία.

Η υπέρβαση της δυσκολίας δίδει ακριβώς την χαρά και το νόημα στη ζωή.

Και πρέπει όλοι μας να δώσουμε τον αγώνα, ώστε οι συνάνθρωποί μας που φάνηκαν αδύναμοι σε μια άσχημη στιγμή ,να βρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Γιατί πράγματι αυτός ο δρόμος υπάρχει .

Οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι ώστε να επιστρέψει το χαμόγελο και η ελπίδα σ’ εκείνους που με διάφορες ουσίες πίστεψαν ότι είναι η δυνατή η φυγή από την πραγματικότητα , για να διαπιστώσουν τελικά ότι κλείστηκαν στην πιο σκληρή και απάνθρωπη φυλακή.

Ο Δήμος Ηρακλείου αντιμετωπίζει τη μάστιγα των ναρκωτικών με ιδιαίτερη ευαισθησία και συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία κοινωνικών δομών και προγραμμάτων που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία και των νέων και στη θωράκιση της κοινωνίας.

 cretalive.gr

Πειθαρχική δίωξη στον Πλατανιά

Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Πλατανιά Χανίων άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Παναγιώτης Καρράς, με αφορμή απρεπείς συμπεριφορές στον αγώνα των πλέι οφ με την Καλλιθέα (21/06).

Πιο συγκεκριμένα η κρητική ΠΑΕ διώκεται "για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο" και ουσιαστικά αφορούν αφενός την ασφάλεια όσων μετέχουν στον αγώνα (αξιωματούχων, ποδοσφαιριστών) αφετέρου τη δυσφήμηση του αθλήματος.

VIDEO: Όλα...τα είχε ο παραδοσιακός Κρητικός γάμος Αποστολάκη- Αναστασάκη!

Μπαλωθιές, ρακές, κρητικές λιχουδιές και φιλοξενία ...κυριάρχησαν στο παραδοσιακό γαμήλιο γλέντι μετά τον γάμο του γνωστού Ηρακλειώτη ηθοποιού Κώστα Αποστολάκη και της Χανιώτισσας δημοσιογράφου Αμέλια Αναστασάκη ενώ ”Η νύφη θύμιζε κρητικιά αρχόντισσα παλιών δεκαετιών”, όπως αναφέρει το Queen.gr .

Το αγαπημένο ζευγάρι μοιράστηκε την σημαντική αυτή στιγμή με πολλούς εκλεκτούς συγγενείς και φίλους, ανάμεσά τους οι : Mανώλης Κονταρός, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Πέτρος Λαγούτης, Θωμαίς Ανδρούτσου, Στράτος Μαρκίδης, Άννα Αδριανού, Βασίλης Παπακωσταντίνου, ενώ στο μυστήριο χοροστάτησε ο Δεσπότης Κισσάμου.

Kουμπάροι ήταν οι: Μανώλης Αλεξάκης, Νίκος Ζωιδάκης και Μιχάλης Τζουγανάκης μαζί με τις Ελένη Τζουγανάκη και Αναστασία Κουρετζή.

Το όπλο που ... διχάζει τον Προφήτη Ηλία

"Ο Πρίαμος δεν είχε μαζί του όπλο" λέει η οικογένεια Ξυδάκη - "Δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση μέσα στο χώρο μας" - λέει η άλλη πλευρά - Στην Εισαγγελία η δικογραφία για το διπλό φονικό - Αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον 52χρονο 


Ένα 9άρι όπλο έχει χωρίσει στα δύο τον Προφήτη Ηλία, με τις δύο οικογένειες, Ξυδάκη και Κοκολογιάννη, να παρουσιάζουν μία διαφορετική εκδοχή για το τραγικό συμβάν της Κυριακής. Την ίδια στιγμή ούτε η αστυνομία δε φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει τις ακριβείς συνθήκες, υπό τις οποίες κατέληξαν στο χώμα δύο άνθρωποι.

Η αντιπαράθεση των δύο οικογενειών εστιάζεται στο όπλο το οποίο οι μεν συγγενείς του Ξυδάκη αρνούνται ότι έφερε ο 34χρονος μπαίνοντας στο κρεοπωλείο, οι δε συγγενείς του 52χρονου ισχυρίζονται ότι κρατούσε και, μάλιστα, πως πυροβόλησε πρώτος, εξαπολύοντας επίθεση σε πατέρα και γιο, μέσα στο ίδιο τους το μαγαζί.

Στη μέση της αντιπαράθεσης βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., η ανακοίνωση της οποία "θέλει" τον Πρίαμο Ξυδάκη να πηγαίνει στο κρεοπωλείο με όπλο. Αυτό ακριβώς το σημείο έχει ενοχλήσει ιδιαιτέρως την οικογένεια που επιμένει ότι ο 34χρονος δεν είχε μαζί του όπλο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν προκύπτει από πουθενά, παρά μόνο εκ μέρους της οικογένειας Κοκολογιάννη.

Μάλιστα, εφιστούν την προσοχή στο ότι το όπλο παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. μια μέρα μετά, και μάλιστα από πρόσωπο που υπέδειξε ο 52χρονος κρεοπώλης στην αστυνομία. Το γεγονός αυτό κάνει ακόμη περισσότερο καχύποπτη την οικογένεια του Πρίαμου Ξυδάκη, που υποστηρίζει ότι προηγήθηκε πάλη του 17χρονου με τον 34χρονου που κατέληξε με όπλο που κρατούσε ο νεαρός να εκπυρσοκροτεί.

Από την άλλη πλευρά η οικογένεια Κοκολογιάννη υποστηρίζει ότι πατέρας και γιος δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση στο χώρο τους, ενώ παράλληλα διαψεύδουν το ότι του συμβάντος προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στο θύμα και το δράστη.

Η ΕΛ.ΑΣ. καλείται τώρα να λύσει το γρίφο, για τον οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις, ενώ φαίνεται πώς μόνο η βαλλιστική εξέταση θα ρίξει φως γύρω από το ποια όπλα "ευθύνονται" για τους θανάτους και τους τραυματισμούς. Τα αποτελέσματα αναμένονται από την Αθήνα, ωστόσο υπό εξέταση τίθεται το αν θα διευκρινιστεί - πέραν του από ποιο όπλο προήλθε κάθε σφαίρα - το ποιος κρατούσε κάθε ένα από τα δύο όπλα.

Στην Εισαγγελία η δικογραφία


Παραδόθηκε λίγο πριν τις 15.00, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, στην Εισαγγελέα υπηρεσίας, η δικογραφία για το διπλό φονικό το βράδυ της περασμένης Κυριακής στον Προφήτη Ηλία με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη που δέχτηκε σκάγια καραμπίνας στην καρδιά και τον 64χρονο Μανώλη Σταυρουλάκη που δέχτηκε εξοστρακισμένη σφαίρα, ενώ καθόταν σε κοντινό καφενείο, χωρίς ωστόσο να έχει καμία εμπλοκή στο περιστατικό.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων αλλά και η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 52χρονου κρεοπώλη.

 cretalive.gr

Τρεις μεταγραφές ανακοίνωσε ΟΦΗ

Ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει στον ΟΦΗ, που σήμερα ανακοίνωσε τρεις μεταγραφές. Συγκεκριμένα, απέκτησε τους Περογαμβράκη, Τζιράκη και Ταχματζίδη, οι οποίοι την περασμένη χρονιά έπαιξαν με επιτυχία στο Ρούβα.

O πρόεδρος του ΟΦΗ, .Σήφης Κορωνάκης, αναφερόμενος στις προσθήκες αυτές, αλλά και στη φιλοσοφία των «ασπρόμαυρων», τόνισε:  

«Και οι 3 παίκτες ήσαν από τους καλύτερους του Ρούβα και γενικότερα του πρωταθλήματος Γ' εθνικής και πήραμε την απόφαση να ενταχθούν στην ομάδα μας. Φυσικά περιμένουμε την αυριανή απόφαση της έκτακτης συνέλευσης της Super League σχετικά με το αίτημα που έχει τεθεί από τις ομάδες που δεν εγκρίθηκε ο φάκελος αδειόδοτησης.

Όπως έχω πει και στο πρόσφατο παρελθόν, στόχος της διοίκησης είναι να αξιοποιήσει τους παίκτες που είναι στη δύναμη του ΟΦΗ. Για το λόγο αυτό και τις επόμενες ημέρες από το προπονητή που θα έχει η ομάδα μας θα δοκιμασθούν παίκτες από την ομάδα νέων που έχουν δείξει ότι έχουν τις προϋποθέσεις να βοηθήσουν τη νέα προσπάθεια.

Κεντρικός μας στόχος παραμένει το κτίσιμο της νέας ομάδας με παίκτες ικανούς που έχουν προοπτική. Το μπάτζετ της ομάδας θα είναι χαμηλό. Ο στόχος που θα κινηθούμε στο οικονομικό προβλέπει την απεμπλοκή της ομάδας μας την προσεχή 5ετία από τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βρίσκεται σήμερα. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η τακτική να δαπανώνται χρήματα που δεν έχει η ΠΑΕ-ΟΦΗ.

Ο φίλαθλος κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί. Ζητάμε σαν διοικούσα επιτροπή πίστωση χρόνου και θα κριθούμε από τα έργα μας». 

neakriti.gr

Δήμος Μαλεβιζίου: Λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρεία του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και με τη συμμετοχή της δ/ντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Κυριακής Τσικαλάκη, πραγματοποιήθηκε στο δήμο Μαλεβιζίου, με θέμα την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της σχολικής στέγης για τα νήπια και τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι για τη σχολική χρονιά 2012 - 2013, θα εγγραφούν στην Α' δημοτικού 25% περισσότερα παιδιά από αυτά που θα αποφοιτήσουν από τη ΣΤ' τάξη, ενώ η αντίστοιχη αύξηση παιδιών στα νήπια, αγγίζει το 40%.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Καλεσίων από 3θέσιο σε 4θέσιο με ότι αυτό συνεπάγεται (ολοήμερη λειτουργία, προσθήκη εκπαιδευτικών για γυμναστική, ξένες γλώσσες, κλπ) με προοπτική μάλιστα την επόμενη 3ετία να μετατραπεί σε 6θέσιο, καθώς επίσης να διαθέσει ο δήμος 2 ακόμα αίθουσες για τα νηπιαγωγεία.

 Παράλληλα, ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο έτσι ώστε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να λειτουργεί ένα νέο, σύγχρονο δημοτικό σχολείο στις εγκαταστάσεις του πρώην αθλητικού γυμνασίου στην περιοχή του Ξηροποτάμου, λύση που αναμένεται άμεσα να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης στα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία.

Σε δηλώσεις του τόνισε: ''Η δημοτική αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρει άμεσες λύσεις αντιμετώπισης του εκρηκτικού προβλήματος της σχολικής στέγης.

 Βασικός μας στόχος όμως παραμένει η οριστική λύση του προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε άριστα με την Περιφέρεια Κρήτης για τη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου δημοτικού σχολείου στο Γάζι, για το οποίο μάλιστα ετοιμάζουμε τις μελέτες με δικούς μας πόρους.
Ο περιφερειάρχης κ. Στ. Αρναουτάκη έχει δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση αυτή και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά δημόσια για την πολύτιμη υποστήριξη των προσπαθειών της δημοτικής αρχής''.

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν επίσης όλα τα θέματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Μαλεβιζίου, ενώ το παρόν έδωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χ. Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Αν. Λιαδάκης, η αντιπρόεδρός του οργανισμού κ. Αργ. Μανιού, η δ/ντρια του οργανισμού Μ. Τρούλη, οι δ/ντριες των  νηπιαγωγείων, καθώς και ο δ/ντης του νέου δημοτικού που θα λειτουργήσει στον Ξηροπόταμο.

 neakriti.gr

Η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στις Λίμνες Λασιθίου

Η αναβίωση του πανάρχαιου εθίμου του Κλήδονα πραγματοποιήθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά στις Λίμνες. Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Λιμνών, ο οποίος... ανάμεσα στις ποικίλες δραστηριότητες που αναπτύσσει προσπαθεί να συμβάλλει στη διατήρηση της πλούσιας παράδοσής μας.

Στη γραφική Πλατεία του χωριού, ανακαινισμένη από τον Μορφωτικό Σύλλογο, στήθηκε το σκηνικό της αναβίωσης του κλήδονα την Κυριακή στις 24 του Ιούνη.
Τα ξύλινα παγκάκια στρωμένα με πολύχρωμα παραδοσιακά κρητικά υφαντά, το παραδοσιακό πηγάδι με το βραχόκηπο και τα ανθισμένα λουλουδάκια, η κατακόκκινη ξομπλιαστή βελέντζα στρωμένη κατάχαμα και γύρω-γύρω οι κάτοικοι του χωριού μαζί με τους πάρα πολλούς επισκέπτες, θύμισαν στους μεγαλύτερους συγχωριανούς εικόνες της παλιάς εποχής που το χωριό ήταν ζωντανό και γεμάτο κόσμο.
Ο κ. Μιχάλης Τουτουδάκης συνταξιούχος δάσκαλος μίλησε για το τελετουργικό του εθίμου και συνεχάρη το σύλλογο για τις δραστηριότητές του, παροτρύνοντας τους χωριανούς να γίνουν αρωγοί στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στο χωριό μας.

Είπε μεταξύ άλλων : «Η σημερινή αναπαράσταση δεν γίνεται μόνο για να ξαναθυμηθούμε εμείς οι παλαιοί όμορφες στιγμές αλλά για να γνωρίσουν οι νεώτεροι τις παραδόσεις μας, που σιγά αλλά σταθερά σβήνουν και χάνονται.

Ο κλήδονας που γίνεται κάθε χρόνο εορτάζεται την ημέρα της γεννήσεως του Προδρόμου, είναι μία λαϊκή μαντική διαδικασία από τις πιο τελετουργικές όλων των παραδόσεων του τόπου μας, σύμφωνα με την οποία οι κοπέλες προσπαθούσαν να μαντέψουν το επάγγελμα ή ακόμα και το μικρό όνομα του μελλοντικού συζύγου. «Κληδών» ονομαζόταν από τον Όμηρο ο προγνωστικός ήχος, το μαντικό σημάδι και κατ΄επέκταση το άκουσμα της προφητείας…»

Την ομιλία του έκλεισε με την επίκαιρη μαντινάδα:

«Ξέγνοιαστοι να γλεντήσετε απόψε του Κληδόνου

Τη Μέρκελ και την Τρόικα, σκεφτείτε τους, του χρόνου»

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο κ. Γιάννης Φαζός συγχαίροντας τον Μορφωτικό Σύλλογο για αυτή την προσπάθεια αλλά και την γενικότερη συμβολή του συλλόγου στην πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού μας.

Η αναβίωση ξεκίνησε με περίτεχνες μαντινάδες που τραγούδησε ο κ. Θέμης Βλάσσης με τη συνοδεία λύρας ενώ τα κορίτσια και τα αγόρια ντυμένα με κρητικές κομψές στολές πήγαν στη βρύση να φέρουν το «αμίλητο νερό».

Αμέσως μετά «η πρωτογόνατη», περιτριγυρισμένη από τις ανύπαντρες θυγατέρες και τους γιούς, όπως θέλει το έθιμο, άνοιξε τον κλήδονα, έβγαλε ένα-ένα ριζικάρι για να το μοιράσει στις κόρες και να μαντέψουν ποιον θα πάρουν για άντρα τους…

Ακολούθησε «το άναμμα τη φουνάρας» και μια-μια οι νοικοκυρές έφερναν το Μάη τους στη φωτιά για να καεί και να περάσουν από πάνω τρεις φορές λέγοντας «Περνώ τον καλό χρόνο και πάω στον καλύτερο…». Μικροί και μεγάλοι πέρασαν πάνω από τη φουνάρα απολαμβάνοντας το έθιμο με την καρδιά τους!

Ο μπουφές με τα άφθονα σπιτικά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού πήρε άριστα! Άφθονο κρασί και ρακί προσφέρονταν σε όλο τον κόσμο που ήταν εκεί! Διατέθηκαν επίσης λαχνοί και ο τυχερός κ. Δημήτρης Κοκολάκης κέρδισε ένα αντρικό ένα ρολόι χειρός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αφορδακός καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης που έδωσε μία διαφορετική νότα στην καθημερινότητα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας των Λιμνών.
flashnew.gr

"Κούρεμα" κατά 78% του χρέους σε δανειολήπτρια

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την υπαρ.128/2012 σημαντικότατη απόφασή του, δικαίωσε δανειολήπτρια , διαγράφοντας το χρέος της κατά 78% .
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η εν λόγο δανειολήπτρια "κούρεψε" το χρέος της κατά 78% και διέσωσε τα περιουσιακά της στοιχεία.Αναλυτικά:H δανειολήπτρια είναι έγγαμος , μητέρα με δύο ενήλικα παιδιά, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως "εποχική" ο σύζυγος της είναι άνεργος, είχε χρέη από πιστωτική, καταναλωτικό δάνειο, αλλά και επαγγελματικό χρέος , από επιχειρηματική πίστωση σύμβαση στον σύζυγο της ,που η δανειολήπτρια υπήρξε εγγυητής .Η συνολική οφειλή της σε δύο Τράπεζες, ανέρχεται στο ποσό των 70.643,22 Η δανειολήπτρια, διέθετε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και αυτοκίνητο, αλλά το δικαστήριο έκρινε, την εξαίρεση τους από την εκποίηση, καθώς έκρινε ότι δεν θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω της μικρής εμπορικής τους αξίας.¨Από το δικαστήριο κλήθηκε να πληρώσει σε μηνιαίες δόσεις επί τετραετία το ποσό των15.359,52 Ευρώ, σε 48 δόσεις δηλ. έχουμε "διαγραφή" του ποσού των 55.359,52 Ευρώ.

Με την τόσο σημαντική απόφαση του το Ειρηνοδικείο Χανίων , όχι μόνο ,δέχτηκε την αίτηση της δανειολήπτριας ως βάσιμη και κατ ουσίαν, αλλά απέρριψε τις ενστάσεις ανειλικρινούς δήλωσης και καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος που προέβαλαν οι αντίδικες Τράπεζες, δίνοντας μια ανάσα και ένα κουράγιο στην οικογένεια αυτή, να συνεχίσουν την ζωή τους.
Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που συνέδραμε την δανειολήπτρια τόσο εξωδικαστικά με το Οικονομικοτεχνικό της Επιτελείο, αλλά και δικαστικά, με τον συνεργαζόμενο με την ΄Ενωση δικηγόρο Χανίων, κ.Βροντάκη Γιώργο,
για άλλη μια φορά νοιώθει δικαιωμένη και συνιστά στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να εντάσσονται στις ευνοϊκές διατάξεις του Ν.3869/2010, χωρίς φόβο , εμπιστευόμενοι τους Εξουσιοδοτημένους από τον Νόμο Φορείς για συνδρομή.-


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Ξιφολόγχες και φυσίγγια τον έστειλαν στο κρατητήριο


Έναν 26χρονο άνδρα συνέλαβαν, χθες το πρωί, στον Πρινιά, άνδρες του Α.Τ. Αγίου Μύρωνα και του ΤΑΕ Ηρακλείου, για κατοχή ξιφολόγχης.


Ειδικότερα, σε έρευνα στο σπίτι του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ξιφολόγχες παλαιού τύπου, ενώ έξω από το σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο κενά φυσίγγια προερχόμενα από άσκοπους πυροβολισμούς και ένα πλήρες φυσίγγιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...