Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Συνελήφθη ο Αλβανός που πυροβολούσε την σημαία στα Καλάβρυτα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του achaiapost.gr, συνελήφθη από την αστυνομία Καλαβρύτων ο ένας Αλβανός της ομάδας, που ανέβασε στο youtube (21/8) βίντεο γυρισμένο σε πλαγιά του Χελμού, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Πυροβολούν με καλάζνικωφ την Ελληνική σημαία, βρίζουν χυδαία και απειλούν. Το προκλητικό βίντεο υπογράφει η ομάδα Motorristat Fierak Albanian Stunt (σελίδα http://www.facebook.com/pages/-Motorristat-Fierak-Albanian-Stunt-/302755649780139?ref=hl)
Να σημειώσουμε οτι φωτογραφίες (που φαίνονται και πρόσωπα) και είναι σχεδόν όλες από Καλάβρυτα υπάρχουν στην ομάδα του facebook που υπογράφει.

Ο συγκεκριμένος Αλβανός ζει και εργάζεται στα Καλάβρυτα και αναγνωρίστηκε από τους κατοίκους. Αυτή τη στιγμή οδηγείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαιας στην Πάτρα. Ανάμεσα στη ευρήματα της Αστυνομίας εξετάζεται και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

achaiapost.gr

ΛΑΣΙΘΙ: Σε σοβαρή κατάσταση 7χρονη μετά από πτώση

Σοβαρή- αλλά εκτός κινδύνου- είναι η κατάσταση ενός ανήλικου κοριτσιού 7 ετών που μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, μετά από ατύχημα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, που σημειώθηκε στο Τζερμιάδο Λασιθίου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσε από μεγάλο ύψος.

Ερευνώνται οι συνθήκες τραυματισμού της ανήλικης από τη Ρουμανία η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείου.

Παιδικοί σταθμοί: προς ικανοποίηση 18.000 νέα αιτήματα

Επιπλέον 18.000 αιτήματα μητέρων για θέσεις σε παιδικούς σταθμούς υπολογίζεται ότι μπορούν να καλυφθούν σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή από τη ΚΕΔΕ, για το τρέχον έτος ανεβαίνει ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών που θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς από τις 43.000 στις 60.000, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων ανέρχεται στις 96.000.

Το κόστος για την εξασφάλιση των επιπλέον θέσεων, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού Εργασίας θα προέλθει από την ποσοστιαία μείωση του κόστους ανά παιδί και με την αύξηση της συμμετοχής του υπουργείου Εργασίας στο πρόγραμμα κατά 20 εκατ. ευρώ.

Οι σχετικές προτάσεις του υπουργείου Εργασίας θα εκτιμηθούν και θα αξιολογηθούν σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, εντός των επόμενων ημερών.

Αγιοφάραγγου: Επιχείρηση μεταφοράς τουρίστριας στο Νοσοκομείο

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι προσπάθειες των αρχών για την μεταφορά στο Νοσοκομείο μίας γυναίκας που τραυματίστηκε στην περιοχή του Αγιοφάραγγου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άτυχη τουρίστρια , ενώ έκανε περιήγηση στην περιοχή , κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από μεγάλο ύψος , με αποτέλεσμα να τραυματιστεί .

Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής, ωστόσο δεν χρειάστηκε τελικά να παρέμβει , καθώς την γυναίκα έβγαλαν άτομα που έσπευσαν στο σημείο, ανάμεσα τους και ένας άνδρας του Λιμενικού.

Η τουρίστρια με βάρκα μεταφέρεται αυτή την ώρα στους Καλούς Λιμένες, προκειμένου από εκεί να την παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να την μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η σοβαρότητα του τραυματισμού της

cretalive.gr

Ο Πεπόνης ζητά την άρση ασυλίας του Παπανδρέου

Της Χριστίνας Κοραή

 Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr, ο κ.Πεπόνης αναμένεται να μεταβεί το πρωί της Παρασκευής στη βουλή για να παραδώσει το αίτημα.

 'Εως αυτή την ώρα παραμένει αναπάντητο ερώτημα εάν το αίτημα της δικαιοσύνης αφορά στην υπόθεση των CDS ή την κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, σύμφωνα με την οποία το Ταμείο γνώριζε την αποτυχία του 1ου μνημονίου.

 Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να θέσει σε δοκιμασία τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, κυρίως της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Οπαδοί του Παναθηναϊκού προπηλάκισαν τον Αντώνη Νικοπολίδη στα Χανιά

Επεισοδιακή ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Νικοπολίδη στα Χανιά, όταν ορισμένοι οπαδοί της πρώην ομάδας του, του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στο σημείο και τον προπηλάκισαν.

Μάλιστα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τιμήθηκε από τον σύνδεσμο του Ολυμπιακού αλλά και τον «Γαλανόλευκο Φάρο» κατά την παρουσίαση.

Έξω από τον χώρο της εκδήλωσης βρέθηκαν και 20 περίπου οπαδοί του Παναθηναϊκού οι οποίοι τον αποδοκίμασαν φραστικά. Τελικά ο Αντώνης Νικοπολίδης προκειμένου να αποχωρήσει από το σημείο χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

ΕΟΠΥΥ:Οδηγίες προς ασφαλισμένους

Προσπάθεια να αποτραπούν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών καταβάλλει η Διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δηλώνοντας ότι ξεκίνησε η διαδικασία εξόφλησης των χρεών, η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί δεν πείθονται και ήδη σε 17 νομούς έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση, ενώ σήμερα κατέβασαν «ρολά» και οι φαρμακοποιοί τού Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για την μη χρηματοδότηση τού ΕΟΠΥΥ.

Το Σάββατο, εξάλλου, συνεδριάζει η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), όπου και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο της πανελλαδικής αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου.
Στο μεταξύ, ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών ασφαλισμένων του, για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων στις περιοχές όπου υπάρχει αναστολή πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι:

1. Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας τού ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΕΟΠΥΥ).
2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).

Σημειώνεται ότι θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου, μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής τού ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από τον θεράποντα ιατρό επί της συνταγής. 

Μείωση τροχαίων στην Κρήτη

Παρά τις εφιαλτικές εκτιμήσεις για νέο αιματοκύλισμα στους δρόμους της Κρήτης τον Αύγουστο, τον μήνα "αιχμής" δηλαδή που παραδοσιακά ο αριθμός των τροχαίων δυστυχημάτων εκτοξεύεται στα ύψη, το εφετινό φινάλε του καλοκαιριού επιφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη. 

Ο φετινός Αύγουστος είναι ο "καλύτερος" Αύγουστος των τελευταίων δύο δεκαετιών στον απολογισμό των τροχαίων δυστυχημάτων ενώ η σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα είναι εντυπωσιακός.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής στους δρόμους της Κρήτης, από την αρχή του Αυγούστου, έχουν χαθεί τέσσερις ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο, ενώ πέρυσι ο αριθμός ήταν διπλάσιος και έφτασε τους οχτώ. Μάλιστα, εφέτος σημειώνεται ρεκόρ μείωσης τη συγκεκριμένη περίοδο, που λόγω και τουρισμού οι σχετικοί δείκτες ανεβαίνουν, από το 1990. Τα αίτια είναι πολλά και έχουν να κάνουν και με τη μειωμένη έξοδο εφέτος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου αλλά και της γενικότερης μειωμένης κίνησης στους δρόμους.

Εξάλλου, τα θετικά στοιχεία σταματούν εδώ. Οι αριθμοί είναι εφιαλτικοί αν αθροιστούν τα θανατηφόρα τροχαίο όλης της χρονιάς, ενώ παράλληλα, παρουσιάζουν αύξηση κατά 19%, σε σύγκριση με πέρυσι, τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα, τα ατυχήματα δηλαδή που οι τραυματίες χρειάστηκαν για να αναρρώσουν πάνω από δύο μήνες νοσηλεία. Μακάρι το φαινόμενο της εντυπωσιακής μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων το μήνα Αύγουστο στην Κρήτη να μην είναι συγκυριακό και να συνεχιστεί και το υπόλοιπο της χρονιάς.


Πηγή: prismanews.gr

Το Ειρηνοδικείο Αγρινίου, του έσβησε χρέη 183.523 ευρώ!

Μια σημαντική απόφαση που δίνει ελπίδες και προοπτικές σε εκατοντάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά της περιοχής εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αγρινίου μετά από προσφυγή ενός Αγρινιώτη δανειολήπτη που αδυνατούσε να ξεπληρώσει τα δάνεια που είχε λάβει

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας του Αγρινίου «Εβδομάδα» (φωτο), που παρουσιάζει το agriniopress, είναι η πρώτη απόφαση αυτού του είδους που έχει εκδοθεί στην Αιτωλ/νία και δημιουργεί δεδικασμένο που ανοίγει δρόμους για πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις, που σφίγγουν θηλιά απόγνωσης στο λαιμό εκατοντάδων συμπατριωτών μας.

Η απόφαση βασίζεται στο νόμο των ευνοϊκών διατάξεων για τα υπερχρεωμένα που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010 (ν. 3869/2010) και βάσει αυτής, το κέρδος του δανειολήπτη είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό καθώς από τις 190.723 ευρώ που του ζητούσε η Αγροτική Τράπεζα Αγρινίου αυτός τελικά θα πληρώσει μόλις 7.200 ευρώ και αυτά σε 48 μηνιαίες δόσεις των 150 ευρώ.

Η «Ε» απευθύνθηκε στον δικηγόρο Αγρινίου κ. Σωτήρη Περεπή που υποστήριξε νομικά τον δικαιωμένο πια δανειολήπτη για την περίπτωση αυτή και την απόφαση και αυτός μας είπε: «είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται στο Αγρίνιο για ένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό και ιδιαίτερα ξεχωριστή τόσο για το ύψος του ποσού που ζητούσε η τράπεζα αλλά και του ποσού που τελικά καταλογίστηκε στον πελάτη μου. Αυτές οι αποφάσεις ανοίγουν δρόμους ελπίδας και για πολλούς άλλους που όμως για να στεφθούν με επιτυχία, θα πρέπει να έχουν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νομοθέτης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτές οι προϋποθέσεις υπήρχαν και ευτυχώς, αναγνωρίστηκαν από το δικαστήριο».

Όπως μάθαμε ο συμπολίτης μας είχε επιχειρήσει εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Τράπεζα που όμως αυτή τον απέρριψε (η πρόταση του δανειολήπτη ήταν αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που τελικά αποφάσισε το δικαστήριο). Στην συνέχεια ο συμπολίτης μας το Δεκέμβριο του 2011 κατέφυγε στο δικαστήριο που μετά από οκτώ μήνες τον δικαίωσε πλήρως, παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλλαν οι νομικοί εκπρόσωποι της Αγροτικής Τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι από τις 190.000 ευρώ που ζητούσε η Τράπεζα, το κεφάλαιο ήταν 120.000 και οι υπόλοιπες 70.000 ήταν τόκοι. Η απαίτηση της Τράπεζας προέρχονταν από δύο δάνεια που είχαν συναφθεί το 1990, ένα μεγάλο ύψους 105.000 ευρώ το 2005 και περίπου 4.500 ευρώ από πιστωτική κάρτα.

Κόμβος Αμαρίου: Τραυματισμός μοτοσικλετιστή

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ένας νεαρός έπειτα από σφοδρό τροχαίο τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο.

Ο μοτοσικλετιστής, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το τροχαίο σημειώθηκε στον κόμβο Αμαρίου και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στο περιστατικό δεν εμπλέκεται άλλο όχημα.

Πηγή: prismanews.gr

Παρέμβαση Σαμαρά για τους προκλητικούς διορισμούς συγγενών από Τραγάκη και Πολύδωρα στην Βουλή!

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τους διορισμούς παιδιών, γαμπρών, αδερφών αλλά και φίλων και κολλητών από τους κυρίους Πολύδωρα, Τραγάκη, Μιχαλολιάκο και Πετσάλνικο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να παρέμβει.

Εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία όπως αναφέρεται θα ζητήσει να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών, που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους. Ωστόσο όπως λένε πληροφορίες η απόφαση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


"Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους. "

ΜΙΑ ΜΙΑ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ


Γιάννης Τραγάκης. Πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής. Μετά τον γαμπρό του, την κόρη του και το γιό του διόρισε στις 31-07-2012, δηλαδή στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μόλις εξελέγη αντιπρόεδρος, και την αδελφή του γαμπρού του στο Kοινοβούλιο. Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στο γραφείο του κ. Τραγάκη διορίστηκε η Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του Αναστασίου Λεοντή, ο οποίος είναι ήδη διορισμένος στη Βουλή.

Το ίδιο είχε κάνειι λίγο νωρίτερα ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος διόρισε την κόρη του.
Ο διορισμός έγινε όταν ο Βύρων Πολύδωρας ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).

Φίλιππος Πετσάλνικος: Κάνει διορισμούς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάση νόμου παρότι δεν είναι πλέον βουλευτής αφού δεν ήταν καν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές.

Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της κυρίας Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο λυκείου, η οποία τοποθετείται ως «μετακλητή» στο γραφείο του κ. Πετσάλνικου. Η εν λόγω υπάλληλος όμως είναι μνηστή του ανιψιού του κ. Πετσάλνικου, και γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Μακεδνών.

Χρυσή Αυγή: Σύμφωνα με το iefimerida.gr, 4 αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές της στις προηγούμενες εκλογές δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι:

Απόστολος Γκλέτσος του Κων/νου (ΑΔΤ Χ482350), ΔΕ κατηγορίας
Ανδρόνικος Σίμος του Νικολάου (ΑΔΤ ΑΗ634166), ΔΕ κατηγορίας.
Επίσης, όπως φαίνεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 390/14-08-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι:

Νικήτας Σιώης του Γεωργίου (ΑΔΤ ΑΕ868048), ΔΕ κατηγορίας.
Γεώργιος Μισιάκας του Χρήστου (ΑΔΤ ΑΙ294905), ΔΕ κατηγορίας.
Ο κ. Μισιάκας ήταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα.

Υπενθυμίζεται ότι: Ο κ.Σιώης είχε εκλεγεί βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, αλλά παραιτήθηκε, παρότι άνεργος, λόγω φόρτου εργασίας... Τότε είχε ακουστεί ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για να πάρει την θέση του ο φίλος της κόρης του κ. Μιχαλολιάκου, κ.Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Αναζητούν δύο άντρες στον Ψηλορείτη

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση εντοπισμού δύο αγνοούμενων στην περιοχή των Ανωγείων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει μεταξύ άλλων και ανδρες της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο

Έσπασε το φράγμα των δύο ευρώ η αμόλυβδη στην Κρήτη

Τα δύο ευρώ ξεπέρασε η τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης στην Κρήτη, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου τιμών Υγρών Καυσίμων.Σε πρατήριο της Βιάννου, στο Ηράκλειο, οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν 2,03 ευρώ το λίτρο για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, την κούρσα της ανόδου έχουν λάβει οι τιμές των καυσίμων και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες καθώς στο Λασίθι η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης έχει διαμορφωθεί στα 1,999 ευρώ ανά λίτρο και ακολουθούν τα Χανιά και το Ρέθυμνο με 1,980 ευρώ/λίτρο.

Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ στην Κρήτη

Οι βάσεις για το μέλλον του εισερχόμενου ρωσικού τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα, μετά και τη μεγάλη αύξηση που σημειώνουν εφέτος οι αφίξεις από τη Ρωσία, αναμέναεται να εδραιωθούν στη μεγαλύτερη τουριστική συνάντηση που θα λάβει χώρα στην Κρήτη.

Το Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ με τίτλο «Χαρτογραφώντας το Μέλλον», που διοργανώνει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Χερσόνησο της Κρήτης, 3-4/09/12, αφορά στο σύνολο της τουριστικής Ελλάδας, που έχει ή θέλει να αποκτήσει σχέσεις με τη Ρωσία και λαμβάνει χώρα σε περίοδο ιδανική για σύναψη ή επιβεβαίωση συνεργασιών καθώς προηγείται της περιόδου υπογραφής συμβολαίων. Τελείται υπό την αιγίδα των ΕΟΤ, Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΠΟΞ.

Βίσση-Σεργουλόπουλος: Ήπιαν τσικουδιά on stage στο Ρέθυμνο !

Η Άννα Βίσση, όπως είναι γνωστό, χθες έδωσε μια μοναδική συναυλία στα Μισίρια Ρεθύμνου.

Εκεί βρέθηκε και ο καλός της φίλος Φώτης Σεργουλόπουλος.

Η τραγουδίστρια τον ανέβασε on stage, ήπιαν τσικουδιά κι εκείνος μοιράστηκε το στιγμιότυπο με τους φίλους του στο Twitter γράφοντας: "Τσουγκρίζοντας με την Άννα στο Ρέθυμνο".

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με μοτοσικλετιστή στο Ρέθυμνο

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας 21χρονος μοτοσικλετιστής ύστερα από τροχαίο που σημειώθηκε στον... ΒΟΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 21χρονος ενώ κινούνταν στην Εθνική Οδό, στον Κόμβο του Αμαρίου έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και βρέθηκε στο οδόστρωμα τραυματισμένος στο κεφάλι.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο καθώς και αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 21χρονος, που μαρτυρίες ανέφεραν ότι δεν φορούσε κράνος, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η τροχαία του ΒΟΑΚ.

Ηράκλειο: Στις φλόγες δύο αυτοκίνητα

Στις φλόγες τυλίχτηκαν, τα ξημερώματα, δύο αυτοκίνητα από φωτιά που ξέσπασε, υπό άγνωστες συνθήκες, σε πιλοτή πολυκατοικίας επί της οδού  Εράσμου, στο Ηράκλειο.
Η φωτιά ξέσπασε στις 02.25 και σβήστηκε μία ώρα αργότερα από δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άνδρες, που έσπευσαν. Από την πυρκαγιά υπέστησαν υλικές ζημιές δύο αυτοκίνητα, ενώ τα αίτια ερευνά το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Κίσαμος: Καλλιεργούσε σε γλάστρες και χωράφι δενδρύλλια κάνναβης

Για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης χρησιμοποιούσε το χωράφι του ένας 36χρονος από την Κίσαμο που συνελήφθη το μεσημέρι στο Καστέλι , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Ειδικότερα, και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, σήμερα το μεσημέρι διενεργήθηκε έρευνα, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας, στην οικία και σε αγροτεμάχιο που χρησιμοποιεί ο 36χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Εννέα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,7 μ. από τα οποία τα οκτώ καλλιεργούσε σε γλάστρες και ένα στο έδαφος,

•Τριάντα πέντε (35) γρ. ακατέργαστης κάνναβης και

•Σπόροι δενδρυλλίων κάνναβης βάρους μισού 0,5 γρ.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Ο 36χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Enhanced by Zemanta

Ο λαϊκιστής ρεπόρτερ της Bild που έκανε καριέρα δυσφημίζοντας την Ελλάδα

Ο Πάουλ Ροντσχάιμερ δεν είναι μια τυπική περίπτωση Γερμανού δημοσιογράφου. Αντίθετα με την πλειονότητα των συναδέλφων του, που δίνουν έμφαση στα δεδομένα και αναλύουν ότι γράφουν, ο δημοσιογράφος αυτός βγάζει το ψωμί του με άρθρα- λίβελους κατά της Ελλάδας. Και πήρε συνέντευξη από τον Πρωθυπουργό, που διάβασαν χτες εκατομμύρια Γερμανοί.

Εδώ και δύο χρόνια ο κ. Ροντσχάιμερ έχει χαρίσει στην Bild, την εφημερίδα με κυκλοφορία πάνω από 3.000.000 φύλλα ημερησίως, μερικά από τα πιο λαϊκίστικα άρθρα της. Όπως γράφει σε άρθρο της σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα, η αρχή έγινε τον Απρίλιο του 2010, όταν ο 24χρονος τότε Πάουλ εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας μοιράζοντας χαρτονομίσματα σε δραχμές. Σαν επιστήμονας που αναλύει τα πειραματόζωά του, ο δημοσιογράφος έγραφε τότε στην Bild ότι οι Έλληνες δεν έλεγαν όχι στα χαρτονομίσματα φτάνοντας στο σημείο να μιλά για σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδας για επιστροφή στη δραχμή. «Αυτό θα ήταν ότι καλύτερο για το ευρώ μας», κατέληγε.

Συνέχισε με δεκάδες «ανταποκρίσεις» από την Ελλάδα της κρίσης, κάθε φορά με πιο λαϊκίστικο θέμα. Τη μια παρουσίαζε μια συνταξιούχο στη Θεσσαλονίκη με σύνταξη 3.500 ευρώ, την άλλη προσπαθούσε να πάρει αποδείξεις από ταξί και έφτασε να πάει στο Μοναστηράκι για να περιγράψει την κραιπάλη των χρεοκοπημένων Ελλήνων για να δείξει ότι δεν βάζουν μυαλό. Η χώρα «ζητά οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη και το ΔΝΤ», έγραφε αλλά οι Έλληνες «συνεχίζουν να γλεντάνε». Το ατόπημα ήταν ότι τα τραπέζια ήταν γεμάτα και οι θαμώνες έτρωγαν κρέας και έπιναν ούζο.

Έγραψε και χειρότερα όμως. Όπως την «αποκάλυψη» στο γερμανικό κοινό ότι οι άνεργοι Έλληνες στέλνουν λεφτά στην Ελβετία. Για το λαϊκιστικο άρθρο του βασίστηκε στην πληροφορία ότι ανάμεσα στους Έλληνες που είχαν μεταφέρει ποσά σε ελβετικές τράπεζες ήταν και κάποιοι που είχαν δηλώσει άνεργοι.

Όμως το αποκορύφωμα της ανοησίας ήταν στις αρχές του 2012. Τότε έγραφε ότι αισθάνεται... δικαίωση, γιατί η Bild είχε προτείνει από το 2010 να πουλήσει η Ελλάδα την Ακρόπολη και μερικά νησιά για να ξεχρεώσει. Και γιατί ένιωθε δικαιωμένος; Γιατί ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, είχε δηλώσει υπέρ του να παραχωρηθεί η ενοίκιαση κάποιων αρχαιολογικών χώρων σε ιδιώτες.

Κατά καιρούς έχει γράψει και εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης με ιδιαίτερη αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημιεγκληματίες:θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι;» ήταν ο τίτλος ενός άρθρου του Ροντσχάιμερ τον Φεβρουάριο του 2012. Ένας τέτοιος λίβελος του στοίχισε μια αγωγή από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απαιτεί από την Bild αποζημίωση, καθώς ο Γερμανός δημοσιογράφος υιοθετούσε την ρητορική της Χρυσής Αυγής κατά του ΣΥΡΙΖΑ και έγραφε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς», ενώ έφτανε στο σημείο να λέει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι κι αυτός μέλος των αναρχικών και τους χρηματοδοτεί!

Οι λίβελοι του Ροντσχάιμερ στην Bild δεν έχουν όμως μόνο υποστηρικτές. Συχνά, Γερμανοί αναγνώστες σχολιάζουν περιπαικτικά τα άρθρα του, ενώ κάποιοι παραδέχονται ότι δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Για να αλλάξει το εις βάρος του κλίμα, και να δείξει ότι δεν είναι προκατειλημμένος, εμφανίστηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας-Γερμανίας στο Euro 2012 κρατώντας στα χέρια του την ελληνική σημαία. Και χτες «ξεπλύθηκε» για τα καλά με τη συνέντευξη που πήρε από τον Αντώνη Σαμαρά...
Enhanced by Zemanta

ΣΟΚ: Έθαψαν ζωντανό σκυλάκι στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου!

Δε χωράει ανθρώπου νους τη διαστροφή κάποιων που δε δίστασαν να "ξεφορτωθούν" ... μια και καλή το σκυλάκι τους, θάβοντάς το ζωντανό, και μάλιστα σε νεκροταφείο!
Όπως αποκαλύπτει το Cretalive, χθες το πρωί, στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Ηράκλειο, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη κηδεία, άνθρωποι που αποχαιρετούσαν τον εκλιπόντα, άκουσαν ένα σπαρακτικό γαύγισμα. Γύρω τους όμως δεν έβλεπαν τίποτα! Έτσι άρχισαν να αναζητούν την πηγή του γαυγίσματος, ενώ προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν ότι το γαύγισμα προερχόταν ... μέσα από ένα τάφο, στο τμήμα του κοιμητηρίου που δε λειτουργεί.

Επικράτησε αναταραχή, ενώ ειδοποιήθηκε η διεύθυνση και με τη βοήθεια του νεωκόρου και υπαλλήλων του κοιμητηρίου άνοιξαν τις πλάκες του τάφου, από όπου έβγαλαν ένα ζωντανό σκυλάκι, το οποίο κάποια διεστραμμένα μυαλά σκέφτηκαν να θάψουν ζωντανό... Το μικρό μαύρο σκυλάκι κάποιος πέταξε μέσα στον τάφο από μία τρύπα στο μάρμαρο του κλειστού, κενού τάφου, ενώ κατόπιν, για ... να σιγουρευτεί ότι δε θα βρει τρόπο να βγει, κάλυψε την τρύπα με άλλο μάρμαρο...

Η αποστροφή ήταν τέτοια, ώστε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συγκλονίστηκαν περισσότερο με την αδιανόητη ταφή του ζωντανού ζώου και λιγότερο με το πένθος για την κηδεία του ανθρώπου...

Σοκαρισμένος από το συμβάν δήλωσε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τα δημοτικά νεκροταφεία, Δημήτρης Αγαπάκης, ο οποίος πληροφορήθηκε το "άρρωστο" περιστατικό από το Cretalive. Όπως είπε, άμεσα, θα διατάξει έρευνα για να διαπισωθεί το τί ακριβώς έχει συμβεί, ενώ παράλληλα θα ζητήσει από το προσωπικό των κοιμητηρίων - τόσο του παλιού όσο και του νέου - να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ώστε να μην επιτρέπεται στο κάθε διεστραμμένο μυαλό να "αλωνίζει" στους ιερούς χώρους όπου αναπαύονται οι νεκροί.
cretalive.gr

Προσποιούνταν τους πελάτες για να κλέβουν καταστήματα ρούχων στο Ηράκλειο

Προσποιήθηκαν τους πελάτες και έτσι κατάφεραν να κλέψουν ρούχα αξίας 175 ευρώ, τελικά όμως τους "πήγαιναν" οι χειροπέδες.

Ειδικότερα, ένας 30χρονος Αλγερινός μαζί με συνεργό του που αναζητείται, μπήκαν σε κατάστημα με ρούχα και αφού αφαίρεσαν διάφορα είδη ρουχισμού αξίας 175 ευρώ συνολικά, επιχείρησαν να αποχωρήσουν.

Οι κινήσεις τους όμως έγιναν αντιληπτές από την υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία κατάφερε να ακινητοποιήσει στην έξοδο του καταστήματος τον 30χρονο, ενώ ο συνεργός του τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον 30χρονο.

Ο δεύτερος δράστης αναζητείται.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
flashnews.gr

Περιφέρεια Κρήτης: Μνήμες από τη Μικρασιατική καταστροφή στο Καλό Χωρίο Μονοφατσίου

Με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα «90 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2012)» στο Καλό Χωριό Μονοφατσίου στις 24 και 25 Αυγούστου. 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ταξίδια Πολιτισμού- Καλοκαίρι 2012», του Δήμου Μινώα Πεδιάδας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της αίθουσας του Ιστορικού Μουσείου Καλού Χωριού, ομιλίες και μουσική εκδήλωση. Παράλληλα με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Μινώα Πεδιάδα, το διήμερο συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού Μονοφατσίου, το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών και η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης.

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση έργων από το δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη

Τα έργα στην πλατεία Πολύδροσου στο Γάζι και την παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Μαλεβιζίου στη Παντάνασσα, επιθεώρησε ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Δράκο Μαρή.

Στην πλατεία Πολύδροσου, προβλέπεται να δημιουργηθεί χώρος για καθημερινή ξεκούραση, βόλτα, συζήτηση, παιχνίδι παιδιών, διασκέδαση κλπ. Στο νότιο σημείο της πλατείας θα κατασκευαστούν πέργκολες για τον απαραίτητο σκιασμό του χώρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως επίσης πέργκολα θα κατασκευαστεί πάνω από την εξέδρα, η οποία θα δημιουργηθεί στη βορειοδυτική γωνία της πλατείας. Παράλληλα θα γίνουν πλακοστρώσεις, θα τοποθετηθούν παγκάκια, ηλεκτροφωτισμός, περιφράξεις, μικροί κάδοι απορριμμάτων, θα γίνουν φυτεύσεις και θα τοποθετηθεί νέο αρδευτικό δίκτυο, ενώ ο χώρος θα είναι απόλυτα προσβάσιμος σε ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα. Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 350 χιλ. € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Στην Ι.Μ. της Παντάνασας και συγκεκριμένα στο δρόμο που περνάει από τη βόρεια πλευρά του μοναστηριού, ο δήμαρχος είδε την ολοκληρωμένη παρέμβαση που πραγματοποίησε σε χρόνο ρεκόρ η τεχνική υπηρεσία του δήμου. Στο συγκεκριμένο σημείο είχε παρατηρηθεί κατολίσθηση του οδοστρώματος με κίνδυνο την πρόκληση ατυχήματος, μετά όμως από την παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας, η ζημιά αποκαταστάθηκε.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Παρά τα πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα, συνεχίζουμε τις στοχευμένες παρεμβάσεις μας με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας, αλλά και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα κάνουν ελκυστική, κάθε γωνιά του Μαλεβιζίου. Στο δρόμο της Παντάνασσας, η τεχνική μας υπηρεσία αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά, αποκαθιστώντας το πρόβλημα καθίζησης που είχε προκύψει στο οδόστρωμα. Στην πλατεία Πολύδροσου, το έργο που μόλις πριν από λίγες ημέρες υπογράψαμε τη σύμβαση έχει ξεκινήσει και σύντομα οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν έναν νέο χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι οι υπηρεσίες μας – παρά το ότι λειτουργούν με ελάχιστα άτομα σε σχέση με τις ανάγκες του Μαλεβιζίου – εργάζονται μεθοδικά και αποτελεσματικά, ενώ η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κρήτης και η ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Πρώτοι οι Κρήτες στη φοροδιαφυγή σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου

Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται οι Κρητικοί όπως διαπιστωνεται όχι μόνο από τους ελέγχους τους ΣΔΟΕ της τελευταίας... περιόδου , αλλά και από ακαδημαϊκή μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

Όπως αναμεταδίδει το skai.gr σύμφωνα με ευρήματα της έκθεσης, το ποσοστό του εισοδήματος που μπορεί να φοροδιαφύγει σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας ανέρχεται έως και το 68%, ενώ οι περιοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό φοροδιαφυγής είναι η Κρήτη και ακολουθούν, η Αττική, η Πελοπόννησος και η Λάρισα.

Η μελέτη υπολόγισε στα 28 δισ. ευρώ τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα το 2009 νσυγκρίνοντας δηλωθέντα εισοδήματα και δόσεις δανείων. Το ποσό αυτό προέρχεται μόνο από εισοδήματα που δεν δηλώνονται από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους.

Αν είχαν δηλωθεί τα εισοδήματα αυτά, τότε, σύμφωνα με τη μελέτη, τα φορολογικά έσοδα θα μείωναν κατά 31% το έλλειμμα του 2009 ή 48% εκείνο του 2010. Τα φορολογικά αυτά έσοδα αντιστοιχούν σε 11,2 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή περίπου τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου για την επόμενη διετία, το οποίο προβλέπει περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα κ.λπ.

Ποιοί φοροδιαφεύγουν;

Στο σύνολο της χώρας έχουν υπολογίσει ότι κατά μέσον όρο το εισόδημα που διαφεύγει τη φορολόγηση διαμορφώνεται στο 11,9%. Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται γιατροί, μηχανικοί, λογιστές και δικηγόροι. Από τη σύγκριση των δηλωθέντων εισοδημάτων και των αντίστοιχων δανειακών τους υποχρεώσεων προέκυψε ότι τα πραγματικά εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών υπολογίζονταν 1,92 φορές υψηλότερα -κατά μέσο όρο- σε σχέση με αυτά που δηλώνονταν. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο μέσος αυτοαπασχολούμενος στην Ελλάδα εμφανίζεται να δαπανά το 82% των δηλωθέντων εισοδημάτων του στην εξυπηρέτηση χρεών.

Πώς θα δώσετε όγκο στα μαλλιά σας

Αν θέλετε να αποκτήσετε μαλλιά με όγκο και λάμψη, όσο και αν ακούγεται περίεργο, μπορεί να αξιοποιήσετε τα συστατικά της μπύρας.

Αφού λούσετε τα μαλλιά σας και τα ξεβγάλετε, βάλτε τους ένα ποτήρι μπύρας. Για να ενεργήσουν τα συστατικά της θα πρέπει να αφήσετε τη μπύρα στα μαλλιά σας και να τα στεγνώσετε με αυτή.

Τα συστατικά της μπίρας και ιδιαίτερα η μαγιά θα θρέψουν τα μαλλιά σας και θα τους χαρίσουν όγκο και λάμψη.

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για την αύξηση 40% του πετρελαίου θέρμανσης

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, έθεσε στη Βουλή το ζήτημα «της αύξησης του πετρελαίου θέρμανσης κατά 40%».

Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο Βουλευτής τονίζει ότι: «Βάση των εξαγγελιών του Υπουργείου Οικονομικών, η Κυβέρνηση σκοπεύει να προβεί στην εξίσωση του φόρου κατανάλωσης, γεγονός που συνεπάγεται ιδιαίτερα αυξημένη την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά 40% περίπου, όταν θα εξισωθεί στο 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης. Βάση των τιμών που ισχύουν σήμερα, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης είναι 60 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, έναντι 412 ευρώ στο πετρέλαιο κίνησης. Η εξίσωση των δύο φόρων στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, θα αυξήσει τον φόρο στο θέρμανσης στα 329 ευρώ/1.000 λίτρα. Με τα σημερινά δεδομένα η λιανική τιμή θα διαμορφωθεί τον Οκτώβριο στο 1,40-1,45 ευρώ/λίτρο».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη, η παραπάνω εξέλιξη θα «γονατίσει» τα περισσότερα νοικοκυριά, τα οποία μαζί με τα χαράτσια που τους έχουν επιβληθεί θα αδυνατούν να αγοράζουν πλέον πετρέλαιο, το οποίο αποτελεί «όρο» επιβίωσης και όχι είδος πολυτέλειας ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να του απαντήσει εάν υπάρχει κάποιο σχέδιο από πλευράς Κυβέρνησης για τη διαίρεση γεωγραφικών ζωνών ανάλογα με την θερμοκρασία των περιοχών αυτών. Τέλος, αιτήθηκε τη χορήγηση ειδικού επιδόματος με γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια.

Χειροπέδες σε 41χρονο που εξέδιδε τη σύντροφό του

Περισσότερους από οκτώ μήνες κράτησε ο εφιάλτης μιας 26χρονης Βουλγάρας, την οποία εξέδιδε ο 41χρονος φίλος της, στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Η άτυχη κοπέλα πείστηκε να εγκαταλείψει μαζί με τον σύντροφό της την πατρίδα της τον περασμένο Γενάρη και να έρθει στη χώρα μας, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή.

Ωστόσο το όνειρο σχεδόν αυτόματα μετατράπηκε σε εφιάλτη, καθώς ο 41χρονος υπό την απειλή άσκησης σωματικής βίας την εξέδιδε, κυρίως στην περιοχή της Γιαννιτσών, κρατώντας όλα τα χρήματα που εισέπραττε.

Το πρωί της Τετάρτης, η νεαρή γυναίκα, κατόρθωσε να διαφύγει της προσοχής του 41χρονου και να πάει στην Αστυνομία, όπου και περιέγραψε στους άνδρες των αρχών το δράμα που ζούσε τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Λίγο αργότερα οι Αστυνομικοί εντόπισαν τον 41χρονο και τον συνέλαβαν.

Στην 26χρονη γνωστοποιήθηκαν οι ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας και αρωγής των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και ήδη φιλοξενείται σε μονάδα αρωγής της Θεσσαλονίκης.

Καταναλωτές, διατηρείστε τα ντεπόζιτα του νερού καθαρά!

 Επειδή υπάρχουν καταγγελίες από αρκετούς καταναλωτές, ότι το πόσιμο νερό ,παρουσιάζει χρώμα "σκουριάς" και πριν κάνουμε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές για τον περαιτέρω έλεγχο της ποιότητας του νερού  και επειδή  επικρατεί συνεχώς ζεστός καιρός  και το προϊόν νερό ,είναι άκρως ευαίσθητο,  για την υγεία μας , θα πρέπει να είναι καθαρό μα προ πάντως ασφαλή, ιδιαίτερα όταν διατηρείται σε ντεπόζιτα , που  συνήθως είθισται να βρίσκονται στην ταράτσα της οικοδομής του σπιτιού μας ,   η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επαυτού,  παραθέτει  τις συμβουλές της.

1)Οφείλουμε να διατηρούμε τα ντεπόζιτα  του νερού καθαρά, φροντίζοντας να τα καθαρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατί με τις ψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αναπτυχθούν σ’ αυτά μύκητες, βακτηρίδια και άλλοι βλαβεροί οργανισμοί.

2)Αντικαθιστούμε το ντεπόζιτο νερού με καινούργιο, όταν έχει  σκουριασμένα μέρη, ή πέτρα, ή άλλες ακαθαρσίες που δεν καθαρίζουν με πλύσιμο, αυτά πρέπει να αντικαθίστανται με καινούργια.

3)Προσέχουμε  να κλείνουν καλά τα καπάκια των ντεπόζιτων ενδεχομένως με κάποιο λάστιχο, ούτως ώστε να μην εισχωρούν ανεπιθύμητα αντικείμενα στο νερό, όπως σκόνη, πουλιά, έντομα, τρωκτικά κ.ά.

4)Τα ντεπόζιτα νερού πρέπει να είναι τέτοιου μεγέθους ώστε το ίδιο νερό να μην είναι δυνατό να παραμένει σ’ αυτά για περισσότερες από 24 ώρες. Καλό είναι να μην αποθηκεύουμε μεγάλες ποσότητες νερού, ώστε το νερό να μένει αχρησιμοποίητο για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.


5)Για μεγάλα ντεπόζιτα ύδρευσης περισσοτέρων σπιτιών η διαμερισμάτων που μένουν αχρησιμοποίητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα (ίσως και μήνες), καλό είναι, να γίνεται από καιρού εις καιρό χλωρίωση του νερού και να ανοίγονται όλες οι βρύσες για μερικά λεπτά ώστε αυτό να εισχωρήσει στις διασωληνώσεις.
                                             
                  Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                                          Ιωάννα Μελάκη

Oταν η Ελένη Μενεγάκη κατέβασε το μαγιό της και «τρέλανε» όλη την παραλία [εικόνες]

Μια τόσο άτυχη όσο και αποκαλυπτική στιγμή είχε η παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη στην παραλία και δυστυχώς για αυτή... ο φωτογραφικός φακός «παραμόνευε» και κατέγραψε καρέ-καρέ το σέξι ατύχημά της!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ


"Πνίγουν " τα χρέη ,τους δημ.υπαλλήλους, που βρίσκονται στο στάδιο προσυνταξιοδότησης

Στο έλεος του Θεού και της μοίρας τους, έχουν βρεθεί χιλιάδες, πρώην υπάλληλοι του Δημοσίου, σύμφωνα με καταγγελία.. πρώην δημ. υπαλλήλου,στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπου αιτήθηκε η συνδρομή της, καθώς υπάρχει (θέμα) η πίεση σαυτούς, από απαιτητά χρέη προς στις Τράπεζες και στο Δημόσιο, με τους ανθρώπους αυτούς, να έχουν έρθει σε απόγνωση, από την αδιαφορία κάποιων.....

Συγκεκριμένα: Δημόσιος υπάλληλος κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης στις 8/12/2012 και αν και υπάρχει ο Νόμος 3996/2011 άρθρο 38 (Κουτρουμάνη), που ο ίδιος πρώην Υπουργός υπερηφανευόμενος τον ονόμασε "΄Εργο Ζωής προσφορά προς την κοινωνία), όπου σαυτόν αναφέρεται ότι ο υπάλληλος δικαιούται άμεσα το 80% του δικαιούμενου ποσού της σύνταξης ('εκθεση προσυνταξιοδότησης) και αν και έχουν περάσει οκτώ μήνες από τότε , ο δικαιούχος δεν έλαβε τίποτα (κανένα ποσό), αλλά και καμία ενημέρωση-αιτιολογία, για την αργοπορία εκτέλεσης της απορρέουσας από το Νόμο υποχρέωσης.

Επειδή η καταγγελία αυτή, είναι μεν προσωπική ,αλλά αφορά ένα μεγάλο εύρος δημοσίων υπαλλήλων, με ανθρώπους να βρίσκονται στα άκρα, και οι υπεύθυνοι να δηλώνουν ανεύθυνοι, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι , τις επόμενες μέρες θα ενημερώσει τους υπεύθυνους Υπουργούς, και θα αιτήσει να πάρουν την πρέπουσα θέση.


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη


ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Έλληνας Μπιλ Γκέιτς ετών 17!

Έλληνας Μπιλ Γκέιτς ετών 17! Πρόκειται για τον Άγγελο Κηπουρίδη από την Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 20η Βαλκανιάδα Πληροφορικής. Πραγματοποιήθηκε από τις 15 εώς τις 19 Αυγούστου στο Βελιγράδι.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 40 μαθητές από δέκα χώρες. «Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Έκανα όμως σκληρή προετοιμασία και περίμενα να διακριθώ» λέει στο «agelioforos.gr» ο Άγγελος Κηπουρίδης. «Μου ζητήθηκε να λύσω τρία προβλήματα σε πέντε ώρες καταφέρνοντας να συγκεντρώσω την τρίτη καλύτερη βαθμολογία» συμπληρώνει ο ίδιος,

Είχε προηγηθεί το Μάιο ο πανελλήνιος διαγωνισμός πληροφορικής μέσω του οποίου «κλείδωσε» τη συμμετοχή του στο Βελιγράδι. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Μέσα από τρεις φάσεις αναδεικνύει τους μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους διεθνής διαγωνισμούς του κλάδου. Αμέσως μετά ακολούθησε προετοιμασία μίας βδομάδας στην Αθήνα την οποία ανέλαβαν εθελοντικά δύο καθηγητές του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, οι Νίκος Φωτάκης και Δημήτρης Παπασπύρου καθώς και επιτυχόντες προηγούμενων διοργανώσεων.

Άριστος μαθητής ο Άγγελος Κηπουρίδης, συγκέντρωσε στις φετινές πανελλήνιες 19.670 μόρια και ετοιμάζεται να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του ΑΠΘ. «Πάντα ξεχώριζε από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Από μικρό παιδί ήταν ιδιαίτερα φιλομαθής δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φυσική, τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία» τονίζει ο πατέρας του μικρού Άγγελου, Γιάννης Κηπουρίδης.

«Είναι νωρίς να κάνω σχέδια για το μέλλον, τονίζει ο ίδιος. «Προς το παρόν χαίρομαι για την επιτυχία μου». Τον επόμενο μήνα θα πάρει μέρος στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία από τις 23 εώς τις 29 Σεπτεμβρίου.

Με επιτυχία το 2ο junior & το 2ο παιδικό πρωτάθλημα ποδόσφαιρου δήμου Μινώα Πεδιάδας

Αυλαία έπεσε στη διοργάνωση του 2ου junior & 2ου παιδικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του  Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Τα πρωταθλήματα διοργανώθηκαν από το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και πραγματοποιήθηκαν από τις 21 Ιουνίου έως και τις 17 Αυγούστου στο δημοτικό γήπεδο 8Χ8 στο Αρκαλοχώρι.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η μεγάλη συμμετοχή παιδιών στα πρωταθλήματα, καθώς ξεπέρασαν τα 120. Ανάμεσά τους υπήρχαν και παιδιά που γνωρίστηκαν πρώτη φορά με το άθλημα του ποδοσφαίρου και μυήθηκαν στα μυστικά της μπάλας. Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας και ο Δ.Ο.Π.Α.Π. ευχαριστούν όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και ανανεώνουν το ραντεβού μαζί τους το επόμενο καλοκαίρι.

Αποτελέσματα:

Στο junior πρωτάθλημα στο μεγάλο τελικό η ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ κέρδισε την ομάδα του ΑΝΘΕΣΤΙΩΝΑ και κατέκτησε το τουρνουά, και στο μικρό τελικό η ομάδα του ΟΦΑ κέρδισε την ομάδα της ΜΠΑΡΤΣΑ. Έτσι η κατάταξη των ομάδων διαμορφώθηκε ως εξής:

1. ΕΝΩΣΗ

2. ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ

3. ΟΦΑ

4. ΜΠΑΡΤΣΑ


Στο παιδικό πρωτάθλημα στο μεγάλο τελικό η ομάδα των ΣΑΛΙΑΡΗΔΩΝ κέρδισε την ομάδα των ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΩΝ και κατέκτησε το τουρνουά και στο μικρό τελικό η ομάδα DEL MONDO κέρδισε την ομάδα των ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΩΝ. Έτσι η κατάταξη των ομάδων διαμορφώθηκε ως εξής:

1. ΣΑΛΙΑΡΗΔΕΣ

2. ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ

3. DEL MONDO

4. ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ

Χρηματική ποινή στον επίορκο δημόσιο λειτουργό… 50 φορές το ποσό από το «φακελάκι»

Οικονομικά υπολογίσιμες θα είναι πλέον οι επιπτώσεις της επιλογής δημόσιου λειτουργού να εκμεταλλευτεί τη θέση του και την ανάγκη του πολίτη σε οποιαδήποτε έκφανση. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα επιβάλλεται, υποχρεωτικά, χρηματική ποινή ύψους 50πλάσιου του ωφελήματος που αποκόμισαν όσοι διέπραξαν αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος. Δηλαδή, πέραν της ποινής φυλάκισης που θα του επιβληθεί από τα δικαστήρια, αν ένας γιατρός πήρε «φακελάκι» 1.000 ευρώ καλείται, πλέον, να πληρώσει 50.000 ευρώ, αν ένας μηχανικός έλαβε «δωράκι» 2.000 ευρώ, θα πληρώσει 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, προβλέπεται στη διάταξη ότι για τις περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή και τραπεζικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΔΕΚΟ, οι οποίοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, να υπάγονται αυτές σε ταχυτάτη διαδικασία στο στάδιο αξιολόγησης, ανάκρισης και εκδίκασης, όπως συμβαίνει σήμερα για υποθέσεις διαφθοράς σε επίπεδο κεντρικής διαχείρισης εξουσίας (π.χ. περίπτωση Τσοχατζόπουλου). Η ρύθμιση θα αφορά σε αδικήματα όπως δωροδοκίας, απιστίας στην υπηρεσία, υπεξαίρεσης και ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, οι δικογραφίες των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων θα αξιολογούνται από εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκεί την ποινική δίωξη. Στη συνέχεια, θα αναλαμβάνει ο Πρόεδρος Πρωτοδικών, ο οποίος θα πρέπει να κλείσει τη δικογραφία μέσα σε 4 ή το πολύ 6 μήνες. Θα έχει, επίσης, δικαίωμα άρσης κάθε απορρήτου, τραπεζικού, φορολογικού, χρηματιστηριακού, όπως επίσης και δέσμευσης λογαριασμών καθώς και κάθε άλλου περιουσιακού στοιχείου. Υπολογίζεται ότι, με αυτό τον τρόπο, το πολύ σε 8 μήνες θα πρέπει να έχει γίνει η παραπομπή σε δίκη.

Σήμερα «λιμνάζουν» 6.000 κακουργηματικές υποθέσεις, που έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την πάροδο ακόμη και πολλών ετών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...