Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Στα πράσα Πακιστανοί στην Ιεράπετρα που είχαν στήσει κομπίνα με λαθραία τσιγάρα

Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 22 και 25 ετών που είχαν στήσει κομπίνα με λαθραία τσιγάρα.

Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Ιεράπετρα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας, για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, στους συλληφθέντες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 428 πακέτα τσιγάρων, τα οποία στερούνταν ειδικής ταινίας φόρου κατανάλωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ .Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.


flashnews.gr

Πλάτανος Κισάμου: Συμπλοκή Ελλήνων - Γεωργιανών

Στο νοσοκομείο 24χρονος με τραύματα από μαχαίρι 

Συμπλοκή με ευτυχώς ελαφρά τραυματία ένα 24χρονο τα ξημερώματα της Παρασκευής στον Πλάτανο Κισάμου. Το περιστατικό που έγινε σε σουβλατζίδικο και επεκτάθηκε αργότερα και σε άλλο σημείο του χωριού και είχε πρωταγωνιστές νεαρούς υπηκόους Γεωργίας - Ελληνοπόντιους και ντόπιους, διερευνά το Α.Τ. Κισάμου.

Ο 24χρονος μεταφέρθηκε με τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στον θώρακα από μαχαίρι, στο Νοσοκομείο Χανίων και συγκεκριμένα στην Α΄ Χειρουργική ωστόσο ευτυχώς ξέφυγε τον κίνδυνο. Επίσης σοβαρά ξυλοκοπήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και ένας από τους υπήκους Γεωργίας ο οποίος επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Ένας νεαρός, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στα "ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ" πως το περιστατικό έγινε στις 11:30 περίπου το βράδυ της Πέμπτης σημειώνοντας πως «ήμασταν μέσα στο σουβλατζίδικο. Ήλθαν με ένα αμάξι 3 άτομα ηλικίας 20-25 ετών και καθίσαν στο μαγαζί και άρχισαν να λένε πειράγματα στη γυναίκα του ιδιοκτήτη.

Οι τρεις δούλευαν σε φούρνο της περιοχής. Ο άντρας της γυναίκας που ήταν στο μαγαζί, τους ζήτησε τον λόγο για τις εκφράσεις αυτές. Στη συνέχεια κατέβηκε ο μεγάλος γιος και υπήρξαν διαπληκτισμοί. Στη συνέχεια το περιστατικό μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο του χωριού στο σπίτι όπου διέμεναν οι Γεωργιανοί όπου είχαμε συμπλοκή και τον τραυματισμό του 24 χρονου» σημείωσε.

Μια διαφορετική μαρτυρία κατέθεσε άλλος κάτοικος του χωριού στα "ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ".

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, οι Γεωργιανοί είχαν πιει και περνούσαν από το χωριό με αυτοκίνητο που είχε χαλασμένη εξάτμιση κάνοντας πολύ θόρυβο. Αυτό ενόχλησε κάποιους κατοίκους που ήλθαν στα χέρια μαζί τους.

Στη συνέχεια έφυγαν. Ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων, νεαρών στην πλειοψηφία τους, άρχισε να τους αναζητά. Ετσι έφτασε σε σπίτι που έμεναν οι 3 Γεωργιανοί και τους επιτέθηκαν. Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίσθηκε από μαχαίρι ο 24χρονος ενώ επίθεση δέχθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα και άλλοι αλλοδαποί που δεν είχαν κάποια σχέση με τα γεγονότα.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει πως «στον Πλάτανο του Δήμου Κισάμου, άγνωστοι δράστες, εισήλθαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού και αφού διαπληκτίστηκαν αρχικά με τον 54χρονο και 24χρονο ημεδαπό και ενώ ο 24χρονος προέτρεψε αυτούς να αποχωρήσουν από το κατάστημα, ένας από τους δράστες τον τραυμάτισε με μαχαίρι. 

Ο 24χρονος διακομίστηκε στο Γ.Ν. Χανίων όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ερευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου».

Τραγωδία στο κυνήγι - Έπεσε νεκρός από το όπλο του φίλου του

Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη από την τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε περιοχή του οικισμού Σίβα του Δήμου Φαιστού, με δύο φίλους που είχαν πάει για κυνήγι. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι δύο φίλοι τριγυρνούσαν στην περιοχή, όταν ο μεγαλύτερος – όπως είπε στη συνέχεια- σκόνταψε και πέφτοντας, εκπυρσοκρότησε το όπλο του, χτύπησε τον άλλο. 

Ο τραυματίας, ο οποίος διέμενε στο Πετροκεφάλι, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στην συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο χειρουργείο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δράστης συνελήφθη.

Επίθεση από το... Διάστημα δέχθηκε χθες και προχθές η Κρήτη!

Επίθεση από το... Διάστημα δέχθηκε χθες και προχθές η Κρήτη! Οι βαλλιστικοί πύραυλοι όμως με τη θανατηφόρα κεφαλή, που τη σημάδευαν από τη στρατόσφαιρα, εξουδετερώθηκαν εγκαίρως και επιτυχώς!

Η διπλή επίθεση - με πραγματική βολή - ήταν μέρος της άσκησης Rapid Arrow 2012 μονάδων της γερμανικής αεράμυνας υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, στο Πεδίο Βολών Κρήτης (ΠΒΚ) και στο πλαίσιο της αντιβαλλιστικής εκπαιδευτικής «υστερίας» της Συμμαχίας. Στην Κρήτη ασκήθηκαν δύο μονάδες με συνολικά 490 άτομα προσωπικό που - από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα - εκτόξευσαν δεκάδες βλήματα Patriot και Stinger κατά ιπτάμενων απειλών.

Η «μεγάλη απειλή» όμως στο πλαίσιο της άσκησης είχε προγραμματιστεί για χθες και προχθές: η εκτόξευση των δύο «εχθρικών» βαλλιστικών πυραύλων (μικρά τζετ προσομοίωσης) έγινε από το νησάκι Μακρά - νοτίως της Ανάφης. Ο πύραυλος ανέβηκε στη στρατόσφαιρα (10-50 χλμ. ύψος) και από εκεί άρχισε να κατεβαίνει «απειλώντας» το νησί! Σύμφωνα με το σενάριο, ο εντοπισμός της επερχόμενης απειλής έγινε από γερμανική φρεγάτα που έπλεε στην περιοχή, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων στο ΠΒΚ και διατάχθηκε η αναχαίτιση με - πραγματικό - βλήμα Patriot. Η καταστροφή έγινε 40 χιλ. μακριά από την Κρήτη! Αν αυτό δεν γινόταν υπήρχαν δικλίδες ασφαλείας: ο μεν εχθρικός πύραυλος-στόχος προσγειώνεται ή προσθαλασσώνεται ελεγχόμενα, το δε βλήμα Patriot αυτοκαταστρέφεται.

Οι γερμανικές μονάδες αξιολογήθηκαν από το ΝΑΤΟ σε όλες τις φάσεις μέσα σε σύγχρονο περιβάλλον επιχειρήσεων, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλούς ιπτάμενους στόχους υψηλών δυνατοτήτων οι οποίοι χρησιμοποιούσαν όλες τις τεχνικές προσβολής ενός σχηματισμού αλλά και βαλλιστικής απειλής.

Αποθήκη με κρασί και λάδι έχει παρανάλωμα του πυρός στο Ηράκλειο


Παρανάλωμα του πυρός έγινε μια αποθήκη σε σπίτι στο Ηράκλειο στο οποίο οι ιδιοκτήτες συγκέντρωναν το κρασί και το λάδι που με κόπο μάζευαν κάθε χρόνο.

Το ατυχές περιστατικό σημειώθηκε σαράντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή του Αγίου Θωμά, όταν οι ιδιοκτήτες της οικίας, αντελήφθησαν ότι από την αποθήκη που έχουν το βιος τους ξεπηδούν φλόγες.

Αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και τέσσερις υπαλλήλους που επιχείρησαν να περιορίσουν τη φωτιά και να σώσουν ότι μπορούν αλλά και να αποτρέψουν την επέκτασή της στο κύριο μέρος του σπιτιού.

Ύστερα από δύο περίπου ώρες, στις 3:30 τα ξημερώματα ο πύρινος εφιάλτης για τους ιδιοκτήτες είχε τελειώσει ωστόσο φάνηκε η καταστροφή που είχε προκαλέσει στην οικογένεια.

Η αποθήκη υπέστη εκτεταμένες ζημιές που υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ ενώ ευτυχώς το σπίτι έμεινε ανέπαφο από τις φλόγες.

Τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της φωτιάς διερευνώνται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δυο ακόμα περιστατικά πυρκαγιάς σε περιουσίες που ωστόσο δεν πήραν διαστάσεις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της υπηρεσίας.

Το πρώτο σημειώθηκε τα μεσάνυχτα σε αποθήκη με ξύλα στον Καρτερό όμως σε λιγότερο από μια ώρα η φωτιά είχε κατασβεστεί πλήρως χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Το δεύτερο σημειώθηκε στις 2:15 τα ξημερώματα όταν κουζίνα σπιτιού στις Εργατικές Κατοικίες τυλίχτηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις φλόγες.

Οι ιδιοκτήτες της οικίας ειδοποίησαν έντρομοι την Πυροσβεστική η οποία έσπευσε στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις και κατάφερε να περιορίσει γρήγορα τη φωτιά προτού επεκταθεί στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μικρές.


flashnews.gr

Νέες φθορές από αγνώστους στο κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι

Νέες ζημιές προξένησαν άγνωστοι βάνδαλοι στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι.
 
Όπως διαπίστωσαν από κοινού ο πρόεδρος του... ΕΑΚ κ. Ιπποκράτης Μανουδάκης και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Χανίων κ. Νίκος Βλαζάκης άγνωστοι είχαν για μια ακόμη φορά εισβάλει στους χώρους του Κολυμβητηρίου είχαν προκαλέσει φθορές, είχαν ξηλώσει καλώδια και επίσης είχαν γεμισει μια γκράφιτι τους τοίχους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΑΚ κ. Μανουδάκης τόνισε στο Flashnews.gr πως θα καλέσει για ακόμη μια φορά τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στης οποίας την κυριότητα ανήκει η εγκατάσταση να αναλάβει τις ευθύνες της και παράλληλα από την πλευρά του και ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διάσωση της.

Δε χρειάζεται αυτοκίνητο και καύσιμα!

Στον τρόπο ζωής των παλαιών Κρητικών, δεν υπάρχουν ούτε τα ακριβά αυτοκίνητα (ούτε καν αυτοκίνητα!), ούτε η θέρμανση με υγρά καύσιμα ή φυσικό αέριο.

Κάποιοι, σήμερα, επιλέγουν να βιώνουν τις μέρες τους με τις παραδοσιακές συνθήκες. Άλλωστε, από τότε που γεννήθηκαν, μέσα στις πολύμορφες δυσκολίες ανατράφηκαν, αντρώθηκαν και δημιούργησαν οικογένειες.

Ο Αντώνης Λουκάκης στο Σπήλι είναι αγρότης και ήταν και ο τελευταίος μυλωνάς των αλευρόμυλων της κωμόπολης, πριν δεκαετίες, όταν λειτουργούσαν.
Νέος στη μαύρη γερμανοκατοχή, έμελε με τη λήξη της, «να μπει στο σωστό δρόμο» παρακολουθώντας για 33 μήνες την προπαγάνδα στο κολαστήριο της Μακρονήσου.

Χωρίς απαιτήσεις από τη ζωή του, συνεχίζει να ζει λιτά έχοντας σκληρές μνήμες από τα νεανικά του χρόνια. Δεν χρειάζεται ούτε αυτοκίνητο αφού είναι ταγμένο στις μετακινήσεις του ... το υποζύγιο!

Δε χρειάζεται ούτε υγρά καύσιμα, γιατί με τα ξύλα που συγκεντρώνει από την εξοχή εξασφαλίζει τη θερμοκρασία στο σπίτι του το χειμώνα. Άλλωστε οι τιμές των καυσίμων στις μέρες μας είναι ασύμφορες…

http://www.madeincreta.gr/

Ηράκλειο: Φωτιά δίπλα σε βενζινάδικο


Μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη με απομεινάρια ξυλείας τυλίχθηκε στις φλόγες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Καρτερού στο Ηράκλειο. Η αποθήκη βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από πρατήριο καυσίμων…
Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και ισχυρή δύναμη επιχείρησε στην φλεγόμενη αποθήκη καθώς σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται πρατήριο υγρών καυσίμων και ο φόβος για τυχόν επέκταση ήταν πολύ μεγάλος.
Ευτυχώς, όμως, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση ενώ προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στην εγκαταλελειμμένη αποθήκη. Άγνωστες οι συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ:cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...