Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τις "γουρούνες" βάζει στο στόχαστρο ο δήμαρχος Χερσονήσου


Πριν "φουντώσει" η κίνηση στη Χερσόνησο και τα γνωστά προβλήματα γίνουν  καθημερινότητα, ο δήμαρχος Ζαχαρίας Δοξαστάκης επισκέφθηκε την Εισαγγελέα, Σταυρούλα Στεφανάτου, προκειμένου να την ενημερώσει και να ζητήσει τη συνδρομή της.

Ενόψει της τουριστικής σεζόν ο δήμαρχος Χερσονήσου έθεσε μια σειρά από ζητήματα με στόχο να αποφευχθούν τα προβλήματα που καταγράφονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Σε μείζον θέμα για τη δημοτική αρχή αναδεικνύονται οι "γουρούνες" που αποτελούν ... αγαπημένο μεταφορικό μέσο για τους τουρίστες. Ωστόσο πολύ συχνά είναι τα ατυχήματα με τα οχήματα αυτά, στα οποία υπάρχουν συχνά και προβλήματα νομιμότητας.

Το περασμένο καλοκαίρι η δημοτική αρχή σφράγισε 23 καταστήματα εκμίσθωσης των τετράτροχων αυτών οχημάτων, ωστόσο, ήδη τα καταστήματα αυτά αγνοώντας τη "σφράγιση", άνοιξαν και λειτουργούν κανονικά. Το δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου θα συζητήσει αύριο μια κανονιστική διάταξη προκειμένου να μπει ένα φρένο στις νέες αδειοδοτήσεις γραφείων ενοικίασης για "γουρούνες", καθώς η περιοχή είναι ήδη κορεσμένη.

Σε ότι αφορά τις παραβάσεις με τις "γουρούνες", ο κ.Δοξαστάκης ζήτησε το Πταισματοδικείο Ηρακλείου να συνεδριάζει το απόγευμα της ίδιας μέρας της διαπίστωσης της παράβασης, καθώς με δεδομένο ότι τα πρόστιμα επιβάλλονται στους πελάτες και όχι στα γραφεία, οι πελάτες φεύγουν από την περιοχή και έτσι δεν υπάρχει ποτέ η τιμωρία των παραβατών.

Η κ.Στεφανάτου δεσμεύτηκε να συζητήσει το αίτημα αυτό με τους δικαστές, προκειμένου στις περιπτώσεις αυτές να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να ζητήσει από την αστυνομία την εντατικοποίηση των αστυνομικών μέτρων.

Ο κ.Δοξαστάκης έθεσε, ακόμη, θέμα διασφάλισης του ελάχιστου νομικού πλαισίου για την προστασία των ξένων επισκεπτών, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών εκδίκασης των υποθέσεων που αφορούν τα σφραγισμένα μαγαζιά, έθεσε το ζήτημα του παρεμπορίου και της άγρας πελατών και ζήτησε κάποια ιδιαίτερη δικαστική αντιμετώπιση για τις ακραίες περιπτώσεις άγρας πελατών, που ως σήμερα εκδικάζονται ως πλημμελήματα.
cretalive.gr

«Κρητικά Μπακάλικα» στην Ιταλία με την στήριξη της Περιφέρειας

Η ίδρυση και λειτουργία ‘Κρητικών Μπακάλικων’ στα Ελληνικά εστιατόρια της Ιταλίας, αποτέλεσε θέμα συνάντησης που είχαν  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, με τον Πρόεδρο των Ελληνικών εστιατορίων και αντιπρόεδρο των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ιταλίας Αντώνη Μηλίτση.

Η δημιουργία ‘Κρητικού Μπακάλικου’ και ‘Κρητικής Γωνιάς’ στα Ελληνικά εστιατόρια στη γείτονα χώρα, προβλέπεται στα πλαίσια ανάπτυξης του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον πρωτογενή τομέα που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ. Μηλίτσης εκπροσωπώντας 64 Ελληνικά εστιατόρια στην Ιταλία δέχθηκε την πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης και υποσχέθηκε ότι με την επιστροφή του στην χώρα, θα καλέσει σε συνάντηση τους Έλληνες εστιάτορες προκειμένου να τους αναλύσει το πλάνο της Περιφέρειας Κρήτης για το ‘Κρητικό Μπακάλικο’ και την ‘Κρητικά Γωνιά’ στα Ελληνικά εστιατόρια.

Μάλιστα αποφασίστηκε ότι σε άμεσο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η λειτουργία της πρώτης ‘Κρητικής Γωνιάς’ σε Ελληνικό Εστιατόριο στη Ρώμη, και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση τρία ακόμα Ελληνικά εστιατόρια στην Ιταλία. Ο απώτερος στόχος όπως σημειώθηκε είναι να επεκταθεί ο θεσμός της ‘Κρητικής Γωνιάς’ στο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό Ελληνικών εστιατορίων στην Ιταλία.

Ο κ. Μηλίτσης με ικανοποίηση ανέφερε ότι «από χρόνια περίμενα τόσο εγώ, όσο και η Ελληνική κοινότητα μια τέτοια πρωτοβουλία, για την προώθηση των ποιοτικών και πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό. Με χαρά διαπιστώνω σήμερα ότι ο σχεδιασμός αυτός μπορεί να υλοποιηθεί».

Για ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη τονίζοντας: «Είμαστε ακόμα στην αρχή, και στόχος μας είναι με σταθερά και προσεκτικά βήματα να στήσουμε και στις πέντε ηπείρους το ‘Κρητικό Μπακάλικο’. Μέσα από αυτό θα προβάλλουμε άμεσα τα ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα μας με το ενιαίο brand name «ΚΡΗΤΗ» προς ενίσχυση της ντόπιας οικονομίας».

Χειροπέδες σε δύο Κρητικούς επιχειρηματίες για οφειλές στο Δημόσιο

Για οφειλές προς το Δημόσιο ύψος 179.326,63 ευρώ συνελήφθη το πρωί στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας , 54χρονος ιδιοκτήτης καταστημάτων εμπορίας αθλητικών ειδών

Λίγες ώρες αργότερα, και πάλι στο Ρέθυμνο, την ίδια "τύχη" είχε και ένας 57χρονος ιδιοκτήτης καταστημάτων εμπορίας ρούχων και ειδών ρουχισμού, του οποίου οι οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 241.000

Και οι δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Ιεράπετρα: Και πολιτική συγκάλυψη στην υπόθεση παιδεραστίας;

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Λασιθίου θα περάσουν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Πολίτες εν Δράσει" ζητώντας να ριχτεί φως στις καταγγελίες περί πολιτικής παρέμβασης για την συγκάλυψη της υπόθεσης παιδεραστίας που κατήγγειλε την περασμένη Παρασκευή 25χρονη απο την Ιεράπετρα.

Η δημοτική παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τον προβληματισμό της σε σχέση με τις σοβαρότατες καταγγελίες της κοπέλας σημειώνοντας ότι θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά τις συγκλονιστικές δημόσιες μαρτυρίες και καταγγελίες για παιδεραστία από εκπαιδευτικό που υπηρετεί σε σχολείο της Ιεράπετρας, σαν δημοτική παράταξη Ιεράπετρας θεωρούμε ότι οφείλουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η καταγγελία για συγκάλυψη της υπόθεσης από δαιδαλώδες δίχτυ προστασίας που είχε απλωθεί τα προηγούμενα χρόνια και στο οποίο σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν, όπως καταγγέλλεται, πολιτικοί παράγοντες του τόπου. Η καταγγελία για συγκάλυψη της υπόθεσης επιβάλλει και την ανάγκη δημόσιας παρέμβασής μας για το θέμα, σεβόμενοι πάντα το τεκμήριο της αθωότητας που αποτελεί σημαντική δημοκρατική κατάκτηση. Η πρόσφατη διαγραφή του εν λόγω εκπαιδευτικού από την Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λασιθίου με την κατηγορία της ναζιστικής προπαγάνδας και στρατολόγησης μαθητών, καθώς και οι αναφορές συμπολιτών μας για απειλές που δέχτηκαν, επιτείνουν το κλίμα αναστάτωσης που επικρατεί στην περιοχή μας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να πρωτοστατήσει, υπερασπιζόμενη τα παιδιά μας, ότι πολυτιμότερο έχουμε σαν κοινωνία. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει σαφή θέση και να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια.

Στα πλαίσιο αυτά, οι δημοτικοί σύμβουλοι των Πολιτών εν Δράσει θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και στην Εισαγγελία Λασιθίου. Επίσης θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με Συλλόγους και Φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.»
prismanews.gr

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 60χρονης στο Ρέθυμνο

Εξιχνιάστηκε, σήμερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου,  μία  ληστεία  που έγινε την 21-11-2011 στην πόλη του Ρεθύμνου, από δύο Έλληνες ηλικίας 29 και 31 ετών, σε βάρος 60χρονης Ρεθυμνιώτισσας.

Ειδικότερα, ύστερα από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου καθώς και από την αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι δύο άντρες έδρασαν από κοινού και σύμφωνα με οργανωμένο σχέδιο.

Ο 31χρονος ως οδηγός ταξί, εκμεταλλευόμενος προσωπική γνωριμία με την 60χρονη, την μετέφερε με το ταξί του στην οικία της.

Στην συνέχεια, ο 29χρονος με τον οποίο είχε προσυνενοηθεί, την περίμενε έξω από την οικία της και με την χρήση βίας, την ακινητοποίησε, αφαιρώντας της τέσσερις τσάντες με τρόφιμα και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας οχτακοσίων (800) ευρώ κατά δήλωσή της.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης ορίων του αυτοφώρου ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου.
flashnews.gr

Αντί για καλλωπιστικά φυτά, στις γλάστρες είχε... δενδρύλλια κάνναβης!

Ένα διαφορετικό φυτό είχε επιλέξει να φυτέψει και να φροντίζει ένας 49χρονος άνδρας, που συνελήφθη, το πρωί, στην Πρέβελη  του δήμου Αγίου Βασιλείου, από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία γλάστρα στην οποία καλλιεργούσε τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 20 εκατοστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου.
cretalive.gr

Σεισμός Νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας

Σεισμική δόνηση κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, στις 16:34, ώρα Ελλάδας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού 3,8 R, υπολογίζεται στα 60 χλμ, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 117 χλμ Νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Χανιά: Χασισοφυτεία με... αυτόματο πότισμα και όλα τα κομφόρ

Όσο για τα δενδρύλλια; Δε βρήκαν ούτε ένα, ούτε δύο οι Αστυνομικοί αλλά... 620!


Η παράνομη καλλιέργεια τα είχε όλα!

Και δεντράκια για χασίς και αυτόματο πότισμα και χώρο για τον ή τους καλλιεργητές, μέσα στον οποίο υπήρχαν ακόμα και τρόφιμα, για τις ώρες που παρατηρούσαν την ανάπτυξη των... φυτών τους.

Όλα αυτά στην περιοχή Καποκιανά, στο Δήμο Αποκορώνου.
Οι δράστες όμως λογάριαζαν χωρίς την Αστυνομία...

Η καλλιέργεια αποκαλύφθηκε μέσα στη δασώδη έκταση και οι αστυνομικοί ξερίζωσαν τα δενδρύλλια πριν προλάβουν να τα εκμεταλλευτούν οι δράστες.

Τώρα οι αστυνομία τους αναζητά για να τους περάσει χειροπέδες...

Αναβίωσαν την ποδηλατάδα του...1950!

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, μικρών και μεγάλων , αναβίωσε στην περιοχή της Πεδιάδας η περιβόητη ποδηλατάδα της δεκαετίας του ’50 και του 60. Ποδηλάτες 'πλημμμυρισαν' τον Αποστολιανό κάμπο και διέτρεξαν το Σαμπά, τους Αποστόλους, τους Ζωφόρους, το Θραψανό καταλήγοντας στις Λιβάδες...

Έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια οι Μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και…γαμπροί που κινούνταν τότε στις εύφορες πεδιάδες της περιοχής με το ποδήλατο που είχε γίνει…θρύλος για τα χωριά του σημερινού δήμου Μίνωα Πεδιάδος.

Ο ποδηλατικός γύρος της εποχής αναβίωσε για δεύτερη χρονιά φέτος-την Κυριακή 13 Μαίου- στην περιοχή με σημείο εκκίνησης τον πολιτιστικό σύλλογο Αποστόλων!

"Ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμά μας" είπε ο Νίκος Σταυρακαντωνάκης από τον πολιτιστικό συλλογο Ζωφόρων...

Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος της περιοχής Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης κ.Πιτσούλης και άλλοι παράγοντες της περιοχής.

Συνδιοργανωτές ήταν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι με την Περιφέρεια Κρήτης , το δήμο Μίνωα Πεδίαδος , ενώ όλοι οι ποδηλάτες πήραν αναμνηστικό μπλουζάκι , καπέλο, νερό,χυμό,κρουασάν!

Να θυμίσουμε ότι η Αρχή έγινε τον προπερισινό Απρίλιο .Η αρχική ιδέα γεννήθηκε το 2010 επί προεδρίας , στο Σύλλογο Αποστολιανών , του Γιάννη Δαμιανάκη. Τότε είχε τον χαρακτήρα της ποδηλατικής βόλτας.Ξεκίνησε από το κέντρο του χωριού με πορεία προς την Λιμνη του Θραψανού μέσα από τους αγροτικούς δρόμους της Πεδιάδας... μετά εξελίχθηκε σε ποδηλατικό γύρο για όλη την περιοχή, για όλη την Πεδιάδα!



cretalive.gr

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία τουριστικών λεωφορείων

Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για την υποκλοπή του μεταφορικού τους έργου από γραφεία της υπόλοιπης χώρας.

50 λεωφορεία βρίσκονται αυτή την ώρα παρατεταγμένα στη Λ. Σενετάκη στο αεροδρόμιο, και θα
παραμείνουν στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι το απόγευμα οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, με αντικείμενο την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους.


Θα προηγηθεί η συνάντηση τους με το προεδρείο των τουριστικών πρακτόρων, από το οποίο ζητείται εκ νέου η παρέμβαση του προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο.

"Ζητούμε μόνο την τήρηση του νόμου. Δεν επιτρέπεται τουριστικά λεωφορεία από άλλες περιοχές να έρχονται στην Κρήτη για δουλειά", είπε στο ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Λιανδράκης.
Προειδοποίησε παράλληλα, ότι αν οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίσουν την τακτική της "αδιαφορίας" στο θέμα που τους έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο, την Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η κυκλοφορία από την οδό Σενετάκη διεξάγεται κανονικά, αν και απαιτείται αυξημένη προσοχή .


neakriti.gr

Τραγωδία δίχως τέλος τα τροχαία στην Κρήτη - 29 νεκροί από την αρχή του έτους

Μια τραγωδία χωρίς τέλος εξελίσσεται στους δρόμους της Κρήτης με το νησί να μετρά 29 νεκρούς στο «μολώχ» της ασφάλτου από την αρχή του Ιανουαρίου μέχρι και... χθες και το ερώτημα που γεννάται είναι πόσους πια νεκρούς θα πρέπει να θρηνήσει για να σταματήσει η «ανθρωποθυσία» στην άσφαλτο, και επιτέλους να σκύψει η πολιτεία στην αντιμετώπιση του «φαινομένου».

Παρά τα ανησυχητικά στοιχεία που καταγράφονται δυστυχώς το πρόβλημα γίνεται ολοένα και εντονότερο καθώς όπως προκύπτει από τη χαρτογράφηση των στοιχείων σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, η αύξηση των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο φτάνει το 38%, την ώρα που σε όλη την υπόλοιπη χώρα εντοπίζεται πτώση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη κατά 9,4%.

Συγκεκριμένα, η χαρτογράφηση των στοιχείων δείχνει ένα σκηνικό τρόμου σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, από τον ΒΟΑΚ και τους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τους μεγάλους άξονες της ενδοχώρας ακόμα και στα αστικά κέντρα!

Όπως προκύπτει από τα στοιχειά 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον ΒΟΑΚ ,6 στο λοιπό Επαρχιακό δίκτυο, 8 στους επαρχιακούς δρόμους και 6 εντός των πόλεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής από τις αρχές του χρόνου μέχρι και χθες 20 από τα θύματα ήταν οδηγοί οχημάτων, 5 ήταν επιβάτες και 4 πεζοί ενώ τα περισσότερα τροχαία καταγράφονται ειδικά το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο ,Κυριακή καθώς από τους 29 νεκρούς μέχρι στιγμής στο τρέχον έτος, οι 17 σκοτώθηκαν τις συγκεκριμένες ημέρες!

Από αυτούς, 8 ήταν ηλικίας από 18 έως 25, 5 από 26 έως 35, 2 από 36 έως 45, 3 από 46 έως 55 και 11 από 55 και άνω.

Το μουσείο Ν.Καζαντζάκη «παλεύει» με ... μεγαθήρια για την πρωτιά

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 47 ευρωπαϊκά μουσεία που είναι υποψήφια για την ύψιστη ετήσια διάκριση...
την αναγόρευση σε «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2012» (European Museum Year Award).
Η τελετή ανακοίνωσης της απόφασης, η οποία έχει ήδη ληφθεί από τον περασμένο Νοέμβριο από την οργανωτική επιτροπή, το European Museum Forum, θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 19 Μαΐου στο Δημοτικό Μουσείο της Penafiel, Πορτογαλία.
Η διαδικασία προβλέπει τη δεκάλεπτη παρουσίαση εκάστου μουσείου από τον αντιπρόσωπό του, μέσω ερωτήσεων που απευθύνουν τα μέλη της επιτροπής. Η συνέντευξη κλείνει με την παρουσίαση και επεξήγηση στο κοινό ενός αντικειμένου, χαρακτηριστικού της έκθεσης και των συλλογών του μουσείου.
Το «Βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς» (ΕΜΥΑ) ιδρύθηκε το 1977 υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σκοπός του είναι η αναγνώριση της αριστείας και η ενθάρρυνση της εισαγωγής καινοτόμων διαδικασιών στα μουσεία της Ευρώπης, που ειδικά τότε ακολουθούσαν παραδοσιακές μεθόδους στην εκθεσιακή και ερμηνευτική διαδικασία, και εστίαζαν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά στις συλλογές τους παρά στην αξιοποίησή τους για το όφελος της κοινωνίας.
Στην τριανταπενταετή ιστορία του θεσμού έχει βραβευθεί μόνο ένας ελληνικός φορέας, το μουσείο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος στο Ναύπλιο, το 1981. Φέτος μαζί με το ΜΝΚ υποψήφιο είναι και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων. Τα υπόλοιπα υποψήφια μουσεία προέρχονται από Κροατία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία (5 συνολικά), Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία (6 συνολικά), Νορβηγία, Πορτογαλία (3 συνολικά), Ρωσία (4 συνολικά), Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία (3 συνολικά), Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο (10 συνολικά). Ευρωπαϊκό Μουσείο 2011 αναδείχτηκε στην περσινή εκδήλωση το Γαλλο-Ρωμαϊκό Μουσείο στο Tongeren του Βελγίου. Άλλα 7 μουσεία τιμήθηκαν με ειδικά βραβεία και επαίνους.
Το ΜΝΚ θα εκπροσωπήσει ο Υπεύθυνος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Αντώνης Λεβέντης.
prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Η ΑΝΕΚ LINES ηγείται του έργου «SYNTHESIS»

Η ΑΝΕΚ LINES ηγείται κοινοπραξίας Ελλήνων και Ιταλών εταίρων στην οποία απονεμήθηκε το έργο «SYNTHESIS» μετά την πρόσκληση υποβολής προτάσεων MARCO POLO II, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2010.

Το παραπάνω πρόγραμμα παρουσιάστηκε εκτενώς, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10/5, στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ LINES, στα Χανιά.

Παρόντες, ήταν εκπρόσωποι του έργου “SYNTHESIS” του προγράμματος MARCO POLO II, Κρήτες Αυτοκινητιστές, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Λιμενικές Αρχές, εκπρόσωποι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς, οι Δ/ντές και τα στελέχη της ANEK LINES.

Οι ομιλητές μεταξύ άλλων aναφέρθηκαν στο σκοπό και τις δράσεις του προγράμματος, μίλησαν για τους συνεργάτες, εστίασαν στα αναμενόμενα οφέλη του έργου και ανέπτυξαν τον σημαντικό ρόλο της ΑΝΕΚ στις μεταφορές και στην εκτέλεση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όπως το Marco Polo II.

Αναλυτικά:
Σκοπός του προγράμματος Marco Polo II είναι η μείωση της κυκλοφορίας στους δρόμους και η προώθηση «πράσινων» μεθόδων μεταφοράς για τα φορτία που διακινούνται στην Ευρώπη.

Το έργο “SYNTHESIS”, μέσα από τέσσερεις κύριες δράσεις εφαρμογής, θα παρέχει καινοτόμα μαθήματα «εν πλω» σε εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα και θα δημιουργήσει «Δίκτυα Επικοινωνίας και Μάθησης», τα οποία θα προωθήσουν τις πράσινες μεταφορές στην Αδριατική και την Ανατολική Μεσόγειο, μέσα από την δημιουργία και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών μεταφοράς.

Επίσης ενθαρρύνει την ανάπτυξη διαδικασιών και την προσαρμογή των συμμετεχόντων, στις σύγχρονες απαιτήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Εκτός από την ΑΝΕΚ, οι υπόλοιποι συνεργάτες του έργου είναι:

- Ο Oργανισμός Λιμένος της Ανκόνα (Port Authority of Ancona)

- Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, η οποία εξειδικεύεται στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Επαγγελματική Κατάρτιση.

- Η BPM A.E. η οποία είναι ελληνική εταιρεία Συμβούλων Διοίκησης Επιχειρήσεων, που εξειδικεύεται σε θέματα ανάπτυξης, βελτίωσης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού των δομών οργάνωσης, διοίκησης και παραγωγής.

- Η INTERPORTO MARCHE SpA που είναι το διαμετακομιστικό κέντρο της περιφέρειας Μαρκέ (Marche) στο οποίο ανήκει το λιμάνι της Ανκόνα.

Για τη Διάδοση των αποτελεσμάτων έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα www.synthesis-project.gr και θα γίνουν ενημερωτικά δελτία, συνεντεύξεις Τύπου και εκδηλώσεις σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Πειραιά και Ανκόνα. Τέλος θα πραγματοποιηθεί ένα διεθνές συνέδριο στην Ανκόνα.

Τα αναμενόμενα οφέλη από το έργο είναι:

- Η περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών από τους εμπλεκόμενους φορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Αδριατική θάλασσα.

- Η αύξηση της ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και την ασφάλεια στις μεταφορές.

- Δημιουργία προτάσεων για βελτίωση των υποδομών στην Αδριατική.

- Διερεύνηση των αναγκών για περαιτέρω επενδύσεις.

Το Έργο «SYNTHESIS» αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 50%

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...