Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Στα Χανιά η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ

«Στόχος του ΟΚΑΝΑ είναι να καταστεί η Κρήτη πρώτη διοικητική Περιφέρεια στην Ελλάδα, στην οποία δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής για ένταξη σε προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων εξαρτησιογόνων ουσιών».
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, Μένη Μαλλιώρη, κατά την επίσκεψή της, σήμερα το πρωί, στη μονάδα του Οργανισμού στα Χανιά, την οποία χαρακτήρισε ως «την καλύτερη στην Ελλάδα, από άποψη ποιότητας παροχής υπηρεσιών, στελέχωσης και προσήλωσης των εργαζομένων στον έργο τους».
Όπως είπε η κα Μαλλιώρη, «η Κρήτη πρέπει να στείλει το αισιόδοξο μήνυμα, ότι μπορούμε να επαναφέρουμε το δικαίωμα θεραπείας στον ασθενή», σημειώνοντας ότι «με τη λειτουργία της Μονάδας στο Ηράκλειο και την παραχώρηση από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου χώρου για τη δημιουργία μονάδας, ευελπιστούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας».
Η κα Μαλλιώρη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και την αρμόδια αντιδήμαρχο για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη. Ο κ. Σκουλάκης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο του ΟΚΑΝΑ, επισημαίνοντας ότι «ο Δήμος Χανίων θα σταθεί αρωγός σε ό,τι του ζητηθεί, δίνοντας ακόμη και από το υστέρημά του».
Η κα Μαλλιώρη, η οποία συνοδευόταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΚΑΝΑ, Δημήτρη Πλατανιά, επισκέφθηκε, επίσης, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Χανίων, όπου είχε συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου.

Σοβαρό Τροχαίο στην εθνικη οδο Χανιων -Ρεθυμνου

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη στην εθνικη οδο Χανιων-Ρεθυμνου κοντά στο ύψος του Αγιου Ραφαηλ... όταν ένα αυτοκίνητο 4χ4 μαρκας toyota ξεφυγε της πορειας του και καρφωθηκε με μεγαλη ταχυτητα σε δεντρο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της 1 νεαρης κοπελας που επέβαινε στο όχημα και τον ελαφρύ τραυματισμό του νεαρού οδηγού.

Στο σημείο του ατυχήματος έφθασαν αμέσως η αστυνομία, ασθενοφόρο, αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία κατάφερε να απεγκλωβίσει τους τραυματίες, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο των χανιων.














http://anakontas.blogspot.com/

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ούτε ο θάνατος δεν τους εμπόδιζε να εισπράττουν σύνταξη!

Απίστευτο και όμως… ελληνικό. Συνέχιζαν να εισπράττουν τη σύνταξή τους, παρά το γεγονός ότι είχαν πεθάνει!

Πρόκειται για πέντε περιπτώσεις συνταξιούχων του Ι.Κ.Α. στον Νομό Ηρακλείου, οι οποίοι, αν και απεβίωσαν, εξακολουθούν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους!

Συνολικά, περισσότερους από 240 συνταξιούχους, στους οποίους καταβάλλονταν συντάξεις μετά τον θάνατό τους, εντόπισαν οι μέχρι στιγμής έλεγχοι στα υποκαταστήματα και της υπόλοιπης χώρας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε προ ημερών στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο περιφερειακός διευθυντής του Ι.Κ.Α., Νίκος Ροκαδάκης, στο Ράδιο Κρήτη, στο Ηράκλειο ήδη έχουν ταυτοποιηθεί πέντε περιπτώσεις, τα στοιχεία των οποίων θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα, ενώ θέμα ημερών είναι να ταυτοποιηθούν ακόμη δύο.

Όπως έχει διαπιστωθεί, το Ι.Κ.Α. εξακολουθούσε να καταβάλλει τη σύνταξη σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει, ακόμη και εδώ και 10 χρόνια, καθώς οι συγγενείς τους όχι μόνο δεν δήλωναν στον ασφαλιστικό φορέα τον θάνατο, αλλά εισέπρατταν τη σύνταξη του αποθανόντος, ως συνδικαιούχοι στον τραπεζικό λογαριασμό!

Χαρακτηριστικό της απάτης είναι ότι σε μία περίπτωση συνδικαιούχος κατάφερε να εισπράξει ποσό ύψους 150.000 ευρώ, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς. Σε εξέλιξη είναι έρευνα εκ μέρους του Ι.Κ.Α., προκειμένου να βεβαιωθεί ότι οι δικαιούχοι σύνταξης είναι εν ζωή.

Όπως είπε ο κ. Ροκαδάκης, όταν κάποιος δεν παραχωρεί τα στοιχεία που το Ίδρυμα ζητάει, κινούνται υποψίες, συστήνεται ομάδα εργασίας, που επισκέπτεται τα σπίτια των συνταξιούχων και διαπιστώνει τι συμβαίνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σχετικός έλεγχος ξεκινά για δικαιούχους του Ι.Κ.Α. που είχαν γεννηθεί από το 1920 και μετά, ενώ αποκαλύψεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες και για παρόμοιους δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ.!

Πηγή: Cretalive.gr

Ο πατέρας της 15χρονης που πέθανε από το αλκοόλ ξεσπά στην Τατιάνα!

 Ο πατέρας της 15χρονης, που ανήμερα το Πάσχα άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείου του Ρεθύμνου, όπου μεταφέρθηκε ξημερώματα Μεγάλου Σαββάτου λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, σε τηλεφωνική σύνδεση που είχε με την εκπομπή ''Αξίζει να το ζεις'', μίλησε στην Τατιάνα για το συμβάν.

Ο κύριος Μανώλης Ακουμιανάκης, αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος Ρεθύμνου, που έχει σώσει πολλές ζωές, είπε σχετικά με τον άδικο χαμό της κορούλας του:

''Θα εστιάσω σε τρία πράγματα κι αυτά θέλω να περάσουν... Το συμβάν είναι πολύ νωπό ακόμα και είμαστε σε μια φάση που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος και την έκταση της απώλειας. Σίγουρα στην καριέρα μου, έχουμε νιώσει την χαρά της προσφοράς και της απάλυνσης του ανθρώπινου πόνου ακόμα και σ' επίπεδο διάσωσης ζωής κι αυτό είναι το καλύτερο που έχει να μας προσφέρει το επάγγελμά μας. Είμαι οικογενειάρχης, ο πατέρας τριών παιδιών η Στέλλα είναι η μεγαλύτερη και η μοναχοκόρη μου, έχω δύο ακόμα γιους. Είναι ένα κορίτσι... Ήταν ένα κορίτσι το οποίο είχε εξαιρετικές επιδόσεις στο σχολείο, ήξερε ξένες γλώσσες, μιλάμε για αριστεία, βραβεύσεις, μουσικές επιδόσεις, συμμετοχή στη φιλαρμονική του δήμου, ένα σωρό διακρίσεις, ένα παιδί που δεν μας πίκρανε ποτέ''.



Πώς συνέβη το περιστατικό

''Έφτασε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, βγήκαμε για την περιφορά του Επιταφίου και γυρίσαμε όλοι μαζί στο σπίτι γύρω στις δώδεκα. Εκ των υστέρων κι από ό,τι διαπιστώσαμε την επόμενη μέρα, μετά τα τραγικά γεγονότα, η κόρη μας είχε βγει χωρίς να το ξέρουμε, από την  μπαλκονόπορτα του σπιτιού μας με μια παρέα που είχε ειδοποιηθεί. Παιδιά γνωστά σ' εμάς. Καταλαβαίνετε ότι στο δωμάτιο της κόρης μας δεν μπαίναμε κάθε βράδυ να κάνουμε ελέγχους, αγνοούσαμε το γεγονός της εξόδου. Μάθαμε, πολύ αργότερα, ότι γύρω στις 4 ένιωσε μια αδιαθεσία και η παρέα της την οδήγησε στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, στο οποίο μπήκε περπατώντας και χωρίς να έχει όλες της, τις αισθήσεις''.

Τι περιμένει τώρα πια η οικογένεια

''...Από κει και μετά πρέπει να ξετυλιχτεί ένα κουβάρι, πώς ακριβώς έλαβαν χώρα τα γεγονότα για να μπορέσουμε κι εμείς ν' απαντήσουμε στα ερωτήματα που υπάρχουν στην ψυχή μας, το μυαλό και την καρδιά μας και να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν, άσχετα με το αλκοόλ, ένας άνθρωπος που θα μπει στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του, να φύγει νεκρός... γιατί αυτό έγινε. Με βάση τον ιατροδικαστή, η κατανάλωση αλκοόλ που είχε κάνει, δεν ήταν μεγάλη, αλλά ήταν πάρα πολύ για τα δεδομένα της ηλικίας της και του γεγονότος ότι δεν είχε καταναλώσει ποτέ αλκοόλ. Διαφορετική ποσότητα νερού κι αλκοόλ έχει κι αντέχει το σώμα ενός ενήλικα κι άλλη ενός κοριτσιού 45 κιλών''.



Ίσως η Στέλλα να είχε σωθεί, αν...

''Κατά τη γνώμη μου έγινε ένα τραγικό λάθος, το οποίο δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν ή δεν ήξεραν να κάνουν οι αρμόδιοι, δεν έγινε πλύση στομάχου άμεσα στην μικρή. Δεν εκτιμήθηκε σωστά το μέγεθος του προβλήματος. Επειδή το παιδί ήταν διασωληνομένο πάνω από 24 ώρες, στην νεκροτομή βρέθηκε κι άλλη ποσότητα αλκοόλ, που σημαίνει ότι πλύση στομάχου δεν έγινε ποτέ. Δεν εκτιμήθηκε σωστά μια σειρά από πράγματα, τ' οξυγόνο στο αίμα, ο ρυθμός της αναπνοής, η αρτηριακή πίεση, δεν λήφθηκα καν αίμα, για να δουν την ποσότητα και γύρω στις 8.30 το πρωί, ειδοποιηθήκαμε από το νοσοκομείο, 4 ώρες δηλαδή μετά, ότι το παιδί μας είναι σε κρίσιμη κατάσταση να πάμε αμέσως. Πήγαμε την ώρα που το διασωληνόνανε και το περνάγανε στην εντατική θεραπεία...''



''Το παιδί μου είχε πεθάνει από το Σάββατο το πρωί. Τα μηχανήματα σταμάτησαν να λειτουργούν την Κυριακή το απόγευμα. Κρατήθηκε τεχνητά στη ζωή, έπαθε μια ανακοπή γύρω στις 12.15 το μεσημέρι ανήμερα το Πάσχα και μας ενημέρωσαν ότι υπήρξε, εκτός από το εγκεφαλικό θάνατο και φυσικός...

Το αίσθημα της απώλειας για εμάς είναι μαγάλο κι ο πόνος βαρύς. Δεν αναπληρώνεται το κενό, ό,τι κι αν κάνουμε, όπως κι αν το σκεφτούμε. Ας ελπίσουμε να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο και να μην βιώσει ανάλογο πόνο και δράμα καμιά άλλη οικογένεια. Θα ήθελα να μην έχει γίνει τίποτα λάθος... Πραγματικά, θέλω να γίνει καταναοητό ότι εμείς ευχόμαστε ακόμα να μην έχει γίνει κανένα λάθος. Θα ήθελα με ήσυχη συνείδηση, όλο το προσωπικό του νοσοκομείου να με κοιτάξει στα μάτια και να μου πει ''Κύριε Ακουμιανάκη εμείς κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, γιατί δεν είμαστε Θεοί, αλλά το παιδί σας δεν σώθηκε...''

Τέλος, ξεσπώντας σε λιγμούς, ο πατέρας είπε: ''Βλέπουμε στο δωμάτιο της κόρης μας, τα προσωπικά της αντικείμενα και βιώνουμε μια κατάσταση πολύ τραγική. Θα σταματήσω εδώ γιατί δεν έχω τη δύναμη να συνεχίσω... Κι ας ευχηθούμε όλοι, η κόρη μου, να είναι το τελευταίο θύμα μιας κατάστασης, η οποία επικρατεί και θα τη χαρακτηρίσω μ' ένα επιεική τρόπο, προχειρότητα.''

Στην Κνωσό το ζεύγος Πάγκαλου

Στην Κρήτη για ολιγοήμερες διακοπές βρίσκεται το ζεύγος Πάγκαλου με τα παιδιά τους και πέρασαν το Πάσχα σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο. 
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κα η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη (έχει καταγωγή από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το νομό Ρεθύμνου) μάλιστα βρέθηκαν το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στην Κνωσό όπου και ζήτησαν να τους γίνει μια ξενάγηση ...
 
Στην πραγματικότητα θέλησαν να μάθουν τα παιδιά τους περισσότερα για το μοναδικό αυτό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς και οι ξεναγοί εκεί ανέλαβαν αμέσως να τους βοηθήσουν...

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του CRETALIVE o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν ακολούθησε την ξενάγηση, προτίμησε να μείνει στην είσοδο συντροφιά με τους άνδρες ασφαλείας και πήγαν μόνο η σύζυγός του και τα παιδιά που ενθουσιάστηκαν με το Παλάτι του Μίνωα και ειδικά με την αίθουσα του θρόνου...Στη συνέχεια η οικογένεια Πάγκαλου επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει


kritinea.gr

Ρέθυμνο: Θανατηφόρο τροχαίο

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 2,30 τα ξημερώματα της Τρίτης (26/4) στην παλαιά Εθνική οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου κοντά στην διασταύρωση του Γαράζου.

Ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος Γεωργιανός με συνεπιβάτη έναν νεαρό φίλο του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 30χρονος οδηγός, ο οποίος διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Περάματος και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου , όπου υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του.

Την προανάκριση για τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το Τ.Τ.Ρεθύμνου.


flashnews.gr

Ρέθυμνο: Στο πένθος από το θάνατο της 16χρονης

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ανήλικη είχε βγει με τους φίλους της το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, με τους οποίους βρέθηκαν σε ένα νυχτερινό μαγαζί.

Τα ξημερώματα η 16χρονη....μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Βρέθηκε νεκρός

Ο 31χρονος αλλοδαπός μετανάστης που χάθηκε χθες στα νερά της Λίμνης Αγίου Νικολάου, βρέθηκε σήμερα νεκρός σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού.

O 31χρονος μαζί με έναν 18χρονο ομοεθνή του βούτηξαν χθες στην «ΑΛΜΥΡΑ ΛΙΜΝΗ» Αγίου Νικολάου, όντας σε κατάσταση μέθης. 
 
Ο 18χρονος βγήκε κολυμπώντας στη στεριά και διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο τοπικό Νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος ενώ η σορός του 31χρονου μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για νεκροψία - νεκροτομή.

ΧΑΝΙΑ: Σε δημοπρασία το Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Τρίτη 10 Μαΐου θα δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων. 

Στις 10 το πρωί, Επταμελής επιτροπή από το Υπουργείο Πολιτισμού θα εξετάσει τις προσφορές, ενώ τεύχη του διαγωνισμού θα μπορούν να παραλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι ως τις 4 Μαΐου.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 17,8 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...