Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Καλοί "πρεσβευτές" της Κρήτης 10 Βέλγοι δημοσιογράφοι

Την μοναδική στον κόσμο Κρητική κουζίνα-διατροφή γεύτηκαν 10 Βέλγοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη κάνοντας ρεπορτάζ για  την γαστρονομία του νησιού και την σύνδεση του με το τουριστικό μας προϊόν.

Σκοπός της επίσκεψης-παραμονής των δημοσιογράφων, να βιώσουν γαστρονομικές εμπειρίες, να γνωρίσουν την Κρητική διατροφή με ‘κορωνίδα’ το ελαιόλαδο, τα προϊόντα που παράγονται, που θα προβάλουν στα μεγάλης κυκλοφορίας έντυπα όπου εργάζονται.

Οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τον πλούτο και την διατροφική αξία της Κρητικής κουζίνας, τρώγοντας παραδοσιακά φαγητά, σε Κρητική ταβέρνα συντροφιά με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στους δημοσιογράφους παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την ευεργετική, για τον άνθρωπο, Κρητική διατροφή που αποτελεί ασπίδα προστασίας-πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι οι ιδιότητες της Κρητικής κουζίνας είναι μοναδικές και ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που είναι επιστημονικά αναγνωρισμένο. Μάλιστα –είπε- τα τελευταία χρόνια γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια διασύνδεσης της Κρητικής διατροφής με το τουριστικό προϊόν του νησιού, με θετικά αποτελέσματα, καθώς τα ποσοστά του γαστρονομικού τουρισμού είναι αυξητικά. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους ξένους εκπροσώπους του Τύπου για το σήμα Κρητικής Κουζίνας που έχει θεσπίσει η Περιφέρεια, και την πολιτική πιστοποιήσεων που ακολουθείται σε ξενοδοχεία που προσφέρουν Κρητική διατροφή στα εστιατόρια τους.

Οι Βέλγοι δημοσιογράφοι που είναι εξειδικευμένοι στην γαστρονομία, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την ποιότητα και την διατροφική αξία της Κρητικής κουζίνας, όπως επίσης για την περιήγηση τους στο νησί. Τους Βέλγους δημοσιογράφους, συνοδεύει στο νησί η Διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο Ελένη Σκαρβέλη. Οι ίδιοι υποσχέθηκαν μάλιστα ότι θα γράψουν πολύ θετικά ρεπορτάζ στα μέσα που εργάζονται όπως στις ημερήσιες εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας: La Libre Belgique, Sudpresse, La Dernieve Heure, Vers l’ Avenir, κ.α.

Κρήτη: Τέσσερις στρατιώτες επιστρέφουν στο πεδίο της μάχης

Τέσσερις Νεοζηλανδοί στρατιώτες, από τους τελευταίους επιζώντες της Μάχης της Κρήτης, θα παραστούν στις εκδηλώσεις για την επέτειο καθώς έχουν εκφράσει την επιθυμία λίγο πριν τον θάνατό τους να βρεθούν πάλι στα χώματα που πολέμησαν. Ο κ. Murray Hoare θα είναι και φέτος ο συνοδός των βετεράνων που θα επισκεφθούν την Κρήτη για τις επετειακές εκδηλώσεις της Μάχης απέναντι στους ναζί κατακτητές.

Το γεγονός ότι, παρά την ηλικία τους οι άνθρωποι αυτοί επιθυμούν σφόδρα να κάνουν και πάλι αυτό το ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων, δείχνει το πόσο συνδεδεμένοι είναι με την Κρήτη. Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο των προετοιμασιών για τον ερχομό μας στην Κρήτη. Παρά του ότι είναι μεγάλοι σε ηλικία, τέσσερις βετεράνοι, με σημαντική συμβολή στη Μάχη, εξέφρασαν την επιθυμία και θα είναι στις εκδηλώσεις. Η Μάχη της Κρήτης παραμένει κορυφαίο γεγονός για τους Νεοζηλανδούς, αναφέρει ο κ. Hoare.

Αναφορικά με τη συμβολή των Νεοζηλανδών στη Μάχη ο κ. Hoare σημείωσε πως προσωπικά έχω σχέση με την Κρήτη και τη Μάχη γιατί είχα δύο θείους εδώ στα γεγονότα. Παρότι δεν μιλούσαν πολύ για τη Μάχη θυμάμαι ότι επεσήμαιναν κάθε φορά πως αυτό που έζησαν την πρώτη ημέρα της εισβολής δεν το έχουν ξαναζήσει. Οι Νεοζηλανδοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον αγώνα για την υπεράσπιση του Γαλατά και του αεροδρομίου του Μάλεμε. Τα τάγματα του τακτικού στρατού το 2ο, το 6ο και το 8ο, είχαν παμπάλαιο εξοπλισμό που δεν μπορούσε να δεχτεί τα πυρομαχικά των όπλων των Βρετανών και ελάχιστες σφαίρες. Ομως αντιστάθηκαν και μαζί με τους Νεοζηλανδούς κατάφεραν να κρατήσουν τους ναζί για 5 ημέρες, κάτι πραγματικά καταπληκτικό. Εξίσου καταπληκτική ήταν η δράση των κατοίκων του Γαλατά, του Αλικιανού, των γύρω χωριών. Ο αγώνας τους βοήθησε σημαντικά στην αντιμετώπιση των ναζί. Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που πολίτες στάθηκαν απέναντι σε στρατεύματα.

Όπως διαβάζουμε στα Χανιώτικα Νέα συνολικά στη Μάχη της Κρήτης σκοτώθηκαν 217 Νεοζηλανδοί , 967 τραυματίστηκαν και 2.108 αιχμαλωτίστηκαν. Εκατοντάδες κατάφεραν να ξεφύγουν από τα βουνά προς τα νότια παράλια όπου αποχώρησαν με συμμαχικά πλοία. Πολλοί ακόμα φιλοξενήθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό με κίνδυνο της ζωής τους για σκληρά αντίποινα από τους ναζί κατακτητές, ενώ άλλοι φιλοξενήθηκαν και από τις αντιστασιακές ομάδες που οργανώθηκαν στην ορεινή Κρήτη.
 
 

Ε.Π.Κ.Κρήτης: ¨Τρεις θετικές και αναστάσιμες αποφάσεις , για δανειολήπτες ,από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας

Αναστάσιμη αισιοδοξία ,έφεραν οι Τρεις θετικές και δίκαιες αποφάσεις, του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας  ,σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, μετά από προσφυγή υπερχρεωμένων δανειοληπτών, μελών της και με την συνδρομή και καθοδήγηση της συνεργαζόμενης  με την Ένωση ,δικηγόρου της Ιεραπετρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,οι αποφάσεις που άρχισε να εκδίδει το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας αυτόν τον καιρό, είναι σημαντικές, διότι αφενός "ανοίγουν" τον δρόμο στους υπερχρεωμένους καταναλωτές, να κάνουν χρήση του νόμου 3869/2010 (γνωστού ως 'Νόμος Κατσέλη'), αφετέρου να εμπιστεύονται  πιστοποιημένους και αναγνωρισμένους  από την πολιτεία φορείς, όπως είναι και η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  και να κλείνουν τα αυτιά τους στους "μαϊμού" συμβουλάτορες

  Επί των αποφάσεων Συγκεκριμένα:

Στην πρώτη  περίπτωση, πρόκειται για  ένα αγρότη ηλικίας,  57 ετών ,έγγαμο, τρίτεκνο, με χρέος σε μία Τράπεζα με 3 Τραπεζικά προϊόντα ως οφειλέτης και ένα ως εγγυητής, συν. χρέους 185.799  Ευρώ, με την  απόφαση, το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας «αφού εξέτασε τα τεκμηριωμένα στοιχεία που κατατέθηκαν, σύμφωνα με τον νόμο 3869/2010 (γνωστού ως 'Νόμος Κατσέλη'), στα πλαίσια "των ασφαλιστικών μέτρων ,απαγόρευσε κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης που έχει οριστεί για το τέλος του έτους 2015

Στη δεύτερη περίπτωση, είναι άνεργη  ηλικίας 47 ετών διαζευγμένη ,μητέρα ενός ανήλικου τέκνου με χρέος σε τρεις Τράπεζες ως οφειλέτης -εγγυητής συν. ύψους χρέους 86.722 Ευρώ,
με την  απόφαση, το Ειρηνοδικείο Ιεραπέτρας «αφού εξέτασε τα τεκμηριωμένα στοιχεία που κατατέθηκαν, σύμφωνα με τον νόμο 3869/2010 (γνωστού ως 'ν Νόμος Κατσέλη'), στα πλαίσια "των ασφαλιστικών μέτρων ,απαγόρευσε κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος της ακίνητης περιουσίας , δηλαδή μία διώροφη μονοκατοικία, συνολικής επιφάνειας 180 τ.μ περίπου,μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης που έχει οριστεί για το τέλος του έτους 2015 ,
Στη τρίτη περίπτωση¨η αιτούσα είναι άνεργη, ηλικίας 51 ετών σε διάσταση ,μητέρα δύο παιδιών, το ένα έχει αναπηρία άνω των 67% με χρέος σε μία Τράπεζα αλλά σε πέντε Τραπεζικά προϊόντα συνολικού ύψους οφειλής 184.140 Ευρώ με την  απόφαση, το Ειρηνοδικείο Ιεραπέτρας «αφού εξέτασε τα τεκμηριωμένα στοιχεία που κατατέθηκαν, σύμφωνα με τον νόμο 3869/2010 (γνωστού ως 'ν Νόμος Κατσέλη'), στα πλαίσια "των ασφαλιστικών μέτρων ,απαγόρευσε κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος  της ακίνητης περιουσίας , δηλαδή ένα  διώροφο διαμέρισμα ,συνολικής επιφάνειας 97,12  τ.μ περίπου,μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης που έχει οριστεί για το τέλος του έτους 2015 ,

Συμπερασματικά Το Ειρηνοδικείο  Ιεράπετρας ,«αφού εξέτασε τα τεκμηριωμένα στοιχεία που κατατέθηκαν, σύμφωνα με τον νόμο 3869/2010 (γνωστού ως 'Νόμος Κατσέλη') και  από τους τρεις  δανειολήπτες (μέσω πληρεξούσιας δικηγόρου) συνεργάτιδας της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  ,  εξέδωσε τρεις σημαντικές διέταξε την αναστολή του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας. (λόγω εισαγωγής των οφειλετών  στον νόμο Ν. 3869/2010),μέχρι την εκδίκαση της κυρίως αίτησης που για και τις τρεις περιπτώσεις έχει οριστεί τέλος του 2015.-
  Για ενημέρωση , στήριξη, καθοδήγηση , απευθυνθείτε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και για ραντεβού στα τηλ. 2821092306,2821092666 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα.-
                                                   
 Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                              
                               Ιωάννα Μελάκη

Κραυγή απόγνωσης από τους πολύτεκνους της Κρήτης

Οι πολύτεκνοι της Κρήτης ενώνουν τις φωνές τους σε μία κραυγή απόγνωσης. Οι πολύτεκνοι βγαίνουν στους δρόμους σε μία παγκρήτια κινητοποίηση για να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους απέναντι στην επιδεικτική αδιαφορία της κυβέρνησης στα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

Οι πολύτεκνοι έχουν δώσει σήμερα ραντεβού, στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας και θα ακολουθήσει πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Οι πολύτεκνοι της Κρήτης καταγγέλλουν την κυβέρνηση για πολιτικές εγκατάλειψης και ετοιμάζουν ... εκπλήξεις απ' άκρη σ' άκρη σε όλο το νησί.
prismanews.gr

Μειώθηκαν κατα 80% οι σχολικές εκδρομές προς τα Χανιά!

Η κρίση "χτύπησε" και τον σχολικό τουρισμό γεγονός που έγινε αισθητό στα Χανιά που αποτελεί παραδοσιακά μια από τις κλασικές επιλογές των μαθητών για τις εκδρομές.

Λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά σχολεία και πολλοί… λιγότεροι μαθητές βρέθηκαν φέτος στην όμορφη πόλη στο πλαίσιο της επταήμερης εκδρομής τους. Η εκδρομική χρονιά έκλεισε χθες με σημαντικές απώλειες

Σχολικές εδρομές προς Χανιά
Μείωση 80%

Σχολικές εκδρομές από Χανιά
Μείωση 50%

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι η μεγάλη μείωση  του αριθμού των μαθητών που συμμετείχαν σε εκδρομές,  ενώ πολλά σχολεία δεν συγκέντρωσαν το ποσοστό 75% μαθητών ανά τάξη που απαιτείται για να δοθεί άδεια εκδρομής από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Σε πολλές οικογένειες ο ενας από τους δύο γονείς ή ακόμα και οι δύο έχουν χάσει τις δουλειές γεγονός που ενδεχομένως να έπαιξε βασικό ρόλο στη μειώση των εκδρομών.Έτσι κι αλλιώς πολλές οικογένειες δυκολέυονται να τα "βγάλουν πέρα" στα καθημερτινά αγαθά οπότε δεν τέθηκε καν ζήτημα για τις εκδρομές των παιδιών, που θεωρήθηκαν πολυτέλεια.  

Αυξήθηκαν οι μονοήμερες

Στον αντίποδα αυξήθηκαν οι εντός Κρήτης μονοήμερες εκδρομές.

Η μείωση την διετία 2011 εως 2013 σε σχέση με την διετία 2009 -2011 είναι αθροιστικά 130%.

Του Αντώνη Νομικού/ neakriti.gr

ΓΚΑΛΟΠ: Η Ν.Δ. προηγείται 0,6 του ΣΥΡΙΖΑ

Προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ισχνό προβάδισμα της τάξης του 0,6% σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Alco. Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό του newsit δείχνει πως στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,5% έναντι 19,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δημοσκόπηση μετρήθηκε για πρώτη φορά και το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου (ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ), το οποίο συγκεντρώνει 2% αλλά και το ΣΧΕΔΙΟ Β του Αλαβάνου.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
  • ΝΔ 20,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 19,9%
  • ΠΑΣΟΚ 5,5%
  • ΑΝ.ΕΛ. 5%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,3%
  • ΔΗΜΑΡ 3,7%
  • ΚΚΕ 4,9%
  • ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2%
  • ΣΧΕΔΙΟ Β 1,4%
  • ΑΛΛΟ 5,2%
  • ΛΕΥΚΟ 3,9%
  • ΑΠΟΧΗ 8,1%
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 10,6%
Στο ερώτημα πως θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 51%
  • ΚΑΛΥΤΕΡΑ 17%
  • ΔΞ/ΔΑ 32%
Με βάση την απάντηση στο ερώτημα αυτό, το επιτελείο της Κουμουνδούρου ίσως θα έπρεπε να προβληματισθεί, αφού δείχνει να μην έχει καταφέρει να αποκτήσει την δυναμική εξουσίας που θα έπρεπε με βάση την πολιτική κατάσταση αλλά και τις τωρινές οικονομικές συνθήκες.
Στο ερώτημα ποιόν από τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό
  • ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 35%
  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 21%
  • ΚΑΝΕΝΑΣ 44%

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...