Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτά είναι τα Ειρηνοδικεία που κλείνουν

Τη συγχώνευση 150 Ειρηνοδικείων από τα συνολικά 301 ανά την Ελλάδα, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μέσω του προεδρικού διατάγματος που κατέθεσε προς επεξεργασία στο ΣτΕ, με σκοπό να εξοικονομείται ετησίως ένα δισ. Ευρώ, περίπου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια».

Κριτήριο για τη συγχώνευση των «άγονων» ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη από του υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς, κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν, καθώς εκδίδουν ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο, επιβαρύνοντας όμως έτσι το ελληνικό Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία υπάρχουν Ειρηνοδικεία τα οποία το 2010 εξέδωσαν από καμία έως εννέα αποφάσεις.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, εκτιμά ότι από τη συγχώνευση αυτή θα προκύψουν σημαντικότατα οικονομικά οφέλη, καθώς υπολογίζεται, ότι η εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης σε ετήσια βάση θα ξεπεράσει συνολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος οι συγχωνεύσεις των Ειρηνοδικείων έχουν ως εξής:
 
Περιφέρεια Εφετείου Κρήτης:
  • Τα Ειρηνοδικεία Καντάνου, Κολυμβαρίου και Καστελλίου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Χανίων
  • Το Ειρηνοδικείο Χώρας Σφακίων στο Ειρηνοδικείο Βάμου
  • Τα Ειρηνοδικεία Μυλοποτάμου, Σπηλίου και Αμαρίου στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης.
  • Περιφέρεια Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας:
  • Τα Ειρηνοδικεία Σερβίων, Ανασελίτσης και Σιάτιστας ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Κοζάνης
  • Τα Ειρηνοδικεία Πενταλόφου και Δεσκάτης στο Ειρηνοδικείο Γρεβενών
  • Το Ειρηνοδικείο Νεστορίου στο Ειρηνοδικείο Καστοριάς
  • Το Ειρηνοδικείο Πρεσπών στο Ειρηνοδικείο Φλώρινας

Περιφέρεια Εφετείου Ανατολικής Κρήτης:
  • Το Ειρηνοδικείο Χερσονήσου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου
  • Τα Ειρηνοδικεία Βιάννου και Αρκαλοχωρίου στο Ειρηνοδικείο Καστελλίου Πεδιάδος
  • Το Ειρηνοδικείο Πύργου Κρήτης στο Ειρηνοδικείο Μοιρών
  • Τα Ειρηνοδικεία Τζερμιάδων και Αγίου Νικολάου στο Ειρηνοδικείο Λασιθίου με έδρα τη Νεάπολη

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Αντί για μπομπονιέρα...ταμείο αλληλοβοήθειας

Η κρίση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα αλλά έχει επαναφέρει και την ανθρωπιά, που κάπου μέσα στη γενική καλοπέραση των προηγούμενων χρόνων, είχε χαθεί.

Μία από τις κινήσεις που ανά διαστήματα βγαίνουν στην επιφάνεια και είναι άξιες αναφοράς είναι και αυτή ενός εκπαιδευτή οδήγησης και μιας δασκάλας, οι οποίοι θέλησαν να συνδυάσουν το γάμο τους με το κοινό καλό.

Στο μυστήριο λοιπόν, που τελέστηκε πριν λίγες μέρες στο Χουδέτσι Ηρακλείου τηρήθηκαν όλα τα έθιμα, εκτός από ένα, αυτό της μπομπονιέρας. Το ζευγάρι προτίμησε να δώσει τα χρήματα που θα διέθετε για τις μπομπονιέρες στη δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας των κατοίκων του χωριού.

Πηγή: cretalive.gr

Επεισοδιακή σύλληψη 31χρονου στο Πέραμα Μυλοποτάμου

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός 31χρονου στου Πέραμα Μυλοποτάμου, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει αλλά μάταια.
Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα, αστυνομικοί των ΤΑΕ Μυλοποτάμου έκαναν σήμα στον 31χρονο να σταματήσει με το αυτοκίνητό του για έλεγχο, στο πλαίσιο επιχειρήσεων που πραγματοποιούν στην περιοχή.

Όμως ο 31χρονος αντί να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο και προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, αντιστάθηκε σθεναρά, βρίζοντας και απειλώντας τους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
flashnews.gr

Δόνηση 4,2 Ρίχτερ βόρεια του Αγίου Νικολάου

Σεισμική δόνηση 4,2R σημειώθηκε στις 19:22 βόρεια της Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 67 χλμ. βόρεια του Αγίου Νικολάου, ενώ το εστιακό του βάθος ορίζεται στα 10 χλμ., όπως αναφέρουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.

Ο σεισμός πάντως δεν προκάλεσε ανησυχία.

Στάχτη 15 στρέμματα δασικής έκτασης στο Μπαλί - Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στις αρχαιότητες της Φαιστού

Στις φλόγες παραδόθηκαν περίπου 15 στρέμματα δασικής έκτασης στο Μπαλί, από φωτιά που εκδηλώθηκε στις 15:30 περίπου στην περιοχή Εξάντη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο με  5 πυροσβεστικά οχήματα, 10 υπαλλήλους καθώς και 1 εφταμελές πεζοπόρο τμήμα κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά στις 18:30.

Η πυρκαγιά δεν απείλησε σπίτια ή καλλιέργειες.

Υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Φαιστό

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα η φωτιά που αναστάτωσε τη Φαιστό και η οποία ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, κοντά στις αρχαιότητες.

Στις φλόγες παραδόθηκαν 3 στρέμματα χορτολιβαδικής και 1 στρέμμα γεωργικής έκτασης ωστόσο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών η πυρκαγιά περιορίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.
flashnews.gr

Δέσμευσαν τους λογαριασμούς των στελεχών της Ένωσης Ηρακλείου!

Φωτογραφία από παλιότερη συνεδρίαση του συμβουλίου με παρόντα και τον Μ.Γαβαλά
Την προσωπική περιουσία μελών της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου έχουν δεσμεύσει ΙΚΑ και Εφορία για τα χρέη της ΕΑΣΗ! Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του CRETALIVE πριν από περίπου 20 μέρες και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΣΗ στέλεχος του ΣΔΟΕ Κρήτης ζήτησε να μιλήσει με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Ανδρέα Στρατάκη αλλά και με τον ταμία Μανόλη Καλοψυχάκη.

Ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ επέδωσε στα δύο μέλη της διοίκησης τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τη δέσμευση της προσωπικής ακίνητης περιουσίας για τα χρέη της Οργάνωσης προς την Εφορία αλλά και για τη μή καταβολή ΦΠΑ. Μάλιστα ανάλογα έγγραφα υπήρχαν και για τον μακαρίτη Μανόλη Γαβαλά κάτι που δείχνει πως η σχετική διαδικασία είχε ξεκινήσει όχι μόνο πριν αποβιώσει ο πρώην πρόεδρος της Οργάνωσης αλλά και πριν ακόμα παραιτηθεί από τη θέση του για λόγους υγείας. Τόσο ο πρόεδρος της Οργάνωσης όσο και ο ταμίας πλέον δεν μπορούν να προχωρήσουν σε καμία απολύτως μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας τους.

Λίγες μέρες μετά το ΙΚΑ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προχώρησε στην δέσμευση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του προέδρου της ΕΑΣΗ Ανδρέα Στρατάκη αλλά και λογαριασμών μελών της οικογένειας του, όπου είναι και αυτος συνδικαιούχος!

Τα χρέη της Οργάνωσης σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ προς την Εφορία( φόροι αλλά και μη καταβολή ΦΠΑ) ενώ προς το ΙΚΑ είναι περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Απορία πάντως προκαλεί γιατί μέχρι σήμερα η Οργάνωση δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη ρύθμιση των χρεών της προς την Εφορία ενώ είναι σε εξέλιξη η δυνατότητα αυτή και παρά το γεγονός πως γνώριζαν οι διοικούντες πως κινδυνεύουν όχι μόνο με την δέσμευση της προσωπικής τους περιούσιας αλλά και με σύλληψη όπως έγινε με τον πρόεδρο της αντίστοιχης Οργάνωσης στη Λάρισα.

Πριν από λίγο ο κ.Στρατάκης μιλώντας στο CRETALIVE επιβεβαίωσε τις εξελίξεις τονίζοντας πάντως ότι 'γίνεται προσπάθεια και σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε πολλές ενώσεις'. Ο κ.Στρατάκης διευκρινίζει και πάλι ότι αφορά παλιές οφειλές και γίνεται προσπάθεια να γίνουν ρυθμίσεις και να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
  CRETALIVE

Πάγκαλος σε Λοβέρδο: Ανδρέα, φτιάξε κόμμα κι έρχομαι

Ο πρωινός γρίφος του Θεόδωρου Πάγκαλου -ανήμερα της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ- λύθηκε καθώς στενοί του συνεργάτες επισήμαναν στο iefimerida.gr τι ακριβώς κρυβόταν πίσω από το tweet του πρώην αντιπροέδρου και σε ποιόν απευθυνόταν το μήνυμα «Μέσα κ έξω δεν μ΄ αρέσει. Αν και όταν χρειάζεται νέα λύση, θέλω καθαρές προτάσεις και καθαρό παιχνίδι. Είμαι έτοιμος για όλα.»

Ο κ. Πάγκαλος απευθύνεται στον Ανδρέα Λοβέρδο, τον οποίο ουσιαστικά καλεί να κάνει το επόμενο βήμα και να εξαγγείλει την ίδρυση νέου κόμματος είτε μαζί με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση είτε και μόνος του.

Αρα, το tweet ερμηνεύεται: Μέσα κι έξω (στο ΠΑΣΟΚ) δεν μ' αρέσει. Αν και όταν χρειάζεται νέα λύση (κόμμα), θέλω καθαρές προτάσεις και καθαρό παιχνίδι (καθαρή προτροπή για επίσπευση). Είμαι έτοιμος για όλα (φεύγω από το ΠΑΣΟΚ).

Πηγή: | iefimerida.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Θερμόαιμο ζευγαράκι αναστάτωσε τον προαστιακό!

Αναστάτωση προκάλεσε στους επιβάτες του τελευταίου βαγονιού του προαστιακού σιδηρόδρομου ένα ζευγάρι ασυγκράτητων νεαρών, το βράδυ της περασμένης Κυριακής. 

Ο λόγος για ένα αγόρι και ένα κορίτσι όχι πάνω από 17 ετών, που είχαν επιβιβαστεί και καθίσει στο τελευταίο κάθισμα, έχοντας όμως πίσω τους τους υπόλοιπους επιβάτες. Αυτό προφανώς τους έκανε να νομίζουν πως δεν γίνονται αντιληπτοί, ό,τι κι αν κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Χανιά: Κλειστά τα πρατήρια υγρών καυσίμων στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου

Από τα Χανιά, ξεκινά τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο χορός των κινητοποιήσεων των πρατηριούχων της Κρήτης, οι οποίοι με βασικό αίτημα τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κλείνουν για 48 ώρες τα πρατήριά τους.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βαγγέλης Κώτσος, η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.

Καλύβια Αρχανων: Έχασε 6.000 ευρώ από το μαντρί

Ζωοκλοπή σε βάρος του από αγνώστους κατήγγειλε ένας 39χρονος.
Ο άνδρας ανέφερε ενώπιον των αστυνομικών αρχών ότι οι δράστες έκλεψαν 110 από τα πρόβατά του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα από περιφραγμένο μαντρί σε αγροτική περιοχή του Δ.Δ. Καλυβίων του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ζημιά που υπέστη ο 39χρονος ανέρχεται, κατά δήλωσή του, στις 6.000 ευρώ.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.
Πηγή: cretalive.gr

Ηράκλειο: Μια εισβολή γεμάτη παρατράγουδα - Δεν ήταν μόνος όπως πίστευε...

Περίμενε και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του, όταν πίστευε πως είχε φτάσει η κατάλληλη στιγμή...

Συνελήφθη, χθες το πρωί (02-09-2012) στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ένας 26χρονος Μαροκινός για κλοπή.

Ειδικότερα, ο 26χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς να έχει μπει στο καφενείο, ιδιοκτησίας 56χρονου παραβιάζοντας παράθυρο και να έχει αφαιρέσει από την ταμειακή μηχανή, μικρό χρηματικό ποσό καθώς και ένα τσαντάκι μέσης.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, o 26χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους αντιστάθηκε σθεναρά ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον 56χρονο, όλα όσα είχε βουτήξει...

Βίντεο από το γάμο της Κουτροκόη

Απουσίαζε από το πάνελ της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1.

Ο λόγος ήταν ευχάριστος. Η Ντόρα Κουτροκόη ντύθηκε νύφη το περασμένο Σάββατο και το έτερο της δημοσιογραφικό ήμισυ Νίκος Ρογκάκος αλλά και οι συνεργάτες της εκπομπής της ευχήθηκαν βίο ανθόσπαρτων.

Η όμορφη παρουσιάστρια παντρεύτηκε στην Παλαιοχώρα Χανίων τον αγαπημένο της Μανώλη Λουπασάκη.

Δείτε πλάνα από την γαμήλια τελετή.

ANT1_09_03_2012_07_17_54_3 από Enikos_gr

Η αισχροκέρδεια καλά κρατεί

Αγανάκτηση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με τους μισθούς στο ναδίρ και κάποιους επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού να βρίσκουν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την ανάγκη όλων για διακοπές...


enikos.gr ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ALPHA από Enikos_gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...