Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Εκπληκτική διαφήμιση των Ματάλων και της Ελλάδας!


Είναι μια πραγματικά μεγάλη διαφήμιση για τα Μάταλα και την Κρήτη! Ο Δήμος Φαιστού σε όλη την Ευρώπη μέσω του Matala Beach Festival!

Η μουσική είναι του Harry Keyworth, το φιλμάκι του Scott Chalmers. Καλεί μάλιστα τον κόσμο να πάει στα Μάταλα το 2014! Εκεί που πλέον οι γενιές των χίπις, των παιδιών των λουλουδιών συναντούν τους νέους από κάθε γωνιά του κόσμου. Το ‘ταξίδι’ για τα Μάταλα είχε ξεκινήσει με το Road to Matala European Tour (5-21 Ιουνίου: London, Brussels, Amsterdam, Frankfurt & Berlin, Prague, Vienna, Athens, Matala). Πρόκειται για την αναβίωση του θρυλικού Road Trip των 60’s παρέα με τον ταλαντούχο Harry Keyworth και φίλους των Ματάλων όπου διέσχισαν οδικώς από το Λονδίνο, όλη την Ευρώπη μέχρι τα Μάταλα! Στις 16 Ιουνίου βρέθηκαν ήδη στα Μάταλα και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν street painting!


cretalive.gr

Απάτη στο Ρέθυμνο από επιτήδειους

Μόνο σε πιστοποιημένους φορείς οι καταναλωτές για ρυθμίσεις χρεών

Γράφει Ο ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

«Προσοχή στους απατεώνες!» συμβουλεύει μέσω του «Ρ» η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, παροτρύνοντας τους πολίτες που θέλουν να ρυθμίσουν χρέη να απευθύνονται μόνο σε πιστοποιημένους φορείς. Ανέφερε μάλιστα, ότι στο Ρέθυμνο γίνεται μια απάτη από επιτήδειους σχετικά με τις υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών, κάτι για το οποίο όπως μας είπε, είναι ενημερωμένες οι αρχές. Τόνισε δε, μεταξύ άλλων, ότι οι δανειολήπτες δε θα πρέπει να συνάπτουν νέες συμβάσεις με τράπεζες για ρυθμίσεις δανείων, γιατί το μόνο που θα καταφέρνουν είναι τα χρέη τους να διαιωνίζονται και να κληροδοτούνται…

Πολλές φορές βλέπουμε δελτία τύπου από την Ένωση Προστασία Καταναλωτών Κρήτης, που είτε απλώς προσφέρουν ενημέρωση στους καταναλωτές, είτε γνωστοποιούν τις θετικές εκβάσεις υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών που δικαιώθηκαν. Επίσης γνωρίζουμε συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν καταφύγει για βοήθεια στην Ένωση, ενώ όπως μας είπε η κα Μελάκη σε παγκρήτιο επίπεδο, μόνο 3-4 περιπτώσεις έχουν χαθεί κατά τη διεκδίκηση ρυθμίσεων ή και διαγραφής χρεών, με την εφαρμογή του νόμου 3869/2010, ο γνωστός νόμος Κατσέλη. Η Ένωση είναι παγκρήτια, αλλά βοηθάει πολίτες και από άλλα τα μέρη της Ελλάδας, ωστόσο, βασικός στόχος της είναι η «ανακούφιση» των καταναλωτών της Κρήτης.
Το Ρέθυμνο…

«Ένα μεγάλο μέρος Ρεθεμνιωτών έχουν έρθει στην Ένωση, έχουμε πολλά μέλη από εκεί. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουνε βοήθεια πραγματική», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης σχετικά με την αίτηση βοήθειας συμπολιτών μας από εκεί. Ξεκινώντας, λοιπόν, από τις περιπτώσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών για την πόλη μας και την προσοχή που πρέπει να δείχνουν οι συμπολίτες μας, η κα Μελάκη επεσήμανε: «Οι πολίτες να μην εμπιστεύονται τον καθένα. Έχουμε χιλιάδες καταγγελίες. Ειδικά στο Ρέθυμνο γίνεται μια απάτη. Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν την πιστοποίηση για το νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως εμείς που αντικαθιστούμε το κράτος σε αυτό το νόμο. Για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι συγκεκριμένοι φορείς εξουσιοδοτημένοι. Για αυτό πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, γιατί τους παίρνουν χρήματα -χιλιάδες ευρώ- και μετά τους παρατάνε! Προσοχή στους απατεώνες! Κάποια στιγμή είχαν έρθει κάποιοι, σαν εθελοντές τάχα στην Ένωση, και μετά έπαιρναν από το ‘‘παράθυρο’’ χρήματα των πολιτών και τους πετάξαμε έξω. Και τώρα δρουν στο Ρέθυμνο. Είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι κι έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές. Για αυτό λέμε στους πολίτες ‘‘προσέξτε, απευθυνθείτε στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για να δείτε ποιοι είναι οι πιστοποιημένοι φορείς’’. Επίσης, έχουμε δει και σε παγκρήτιο επίπεδο την περίπτωση πολίτες να στέλνουν τις υποθέσεις τους σε άγνωστα γραφεία στην Αθήνα. Τους λένε από εκεί ‘‘θέλουμε το ένα, θέλουμε το άλλο, στείλε μου και το άλλο χαρτί’’, τους έχουν απελπίσει και τους έχουνε φάει τα χρήματα».
Επίσης, όπως ανέφερε, δεν είναι όλοι οι δικηγόροι ειδικοί ,για αναλαμβάνουν τις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, βεβαίως πρωταρχικά πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε δικηγορικό σύλλογό , επισημαίνεται ακόμα ότι οι οικονομολόγοι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι από το νόμο 3869/2010 για .συμβουλευτική διαχείρηση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών
Στη συνέχεια, η κα Μελάκη θέλησε να τονίσει τα εξής: «Μέσω του δικού σας μέσου θέλουμε να το πούμε και να το πείτε κι εσείς: Να μην καταφεύγει ο κόσμος σε ανθρώπους οι οποίοι τους τάζουν ρύθμιση, ούτε και στην τράπεζα. Να έρχονται στην Ένωση να ενημερώνονται. Η ενημέρωση είναι δωρεάν. Ακόμη η ενημέρωση είναι δωρεάν στους ανέργους, γιατί κάποιοι άνθρωποι θέλουμε να είναι μέλη για να αυξάνεται και το δυναμικό της Ένωσης. Υπάρχει και η κοινωνική διαχείριση της Ένωσης, δηλαδή όλες οι καταγγελίες, τα πάντα διαβιβάζονται στις αρμόδιες αρχές και διεκδικούνται από τις υπηρεσίες. Όλα αυτά δωρεάν. Στον άνεργο, στον μη έχοντα περιουσιακά στοιχεία και εισόδημα η Ένωση δίνει το χέρι της, προσφέροντας ακόμη και ψυχολογική και κοινωνική στήριξη».
Στο σημείο αυτό επανήλθε σχετικά με το Ρέθυμνο: «Αυτό το κομμάτι -την ψυχολογική στήριξη- το χρειάζεται το Ρέθυμνο, γιατί έρχονται άνθρωποι, στην αρχή με δάκρυα στεναχώριας και μετά με δάκρυα χαράς, να μας ευχαριστήσουν. Έχουμε πολλές περιπτώσεις που οι άνθρωποι δικαιώθηκαν. Πρέπει να πούμε ότι ελάχιστες περιπτώσεις χάνονται, κι αυτές χάνονται από την ‘‘αθωότητα’’ πολιτών, οι οποίοι δε μας προσκομίζουν αληθινά στοιχεία. Δηλαδή, θέλουμε να τους πούμε ότι όταν χρωστάνε σε 10 τράπεζες πρέπει να το πουν, όταν έχουν περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να τα κρύβουν, γιατί μεταξύ των δικαιολογητικών που προσκομίζουμε στο ειρηνοδικείο, ας πούμε, στο δικαστικό στάδιο, φαίνονται τα περιουσιακά στοιχεία. Επομένως αν τα κρύψουμε ‘‘κουτοπόνηρα’’, θα τα βρούμε μπροστά μας».
Τέλος, σχετικά με το νόμο Κατσέλη η κα Μελάκη υπογράμμισε ότι σε αυτό το νόμο πρέπει να παρουσιαζόμαστε με «καθαρό προφίλ», δηλαδή η καταγραφή των πιστωτών, των χρεών και των περιουσιακών στοιχείων καθίσταται απαραίτητη από τους «διεκδικούντες» ρυθμίσεις.
«Όχι» σε νέες ρυθμίσεις από τις τράπεζες

Ζητώντας από την κα Μελάκη να σχολιάσει σχετικά με τα σενάρια που μιλούν ότι οι πλειστηριασμοί θα οργιάσουν από το Σεπτέμβρη, επεσήμανε: «Μέχρι 31-12-2013 έχουν ‘‘παγώσει’’ οι πλειστηριασμοί, αλλά από εκεί και πέρα ανοίγουν. Και τώρα έχουν ανοίξει υπό κάποιες προϋποθέσεις. Για το Σεπτέμβρη δεν ξέρουμε αν θα οργιάσει το πράγμα. Δεν ξέρουμε αν θα διαφοροποιηθεί κάτι, με κάποια νομοθετική πράξη της κυβέρνησης. Έχουμε κάνει πρόταση στον κ. Χατζηδάκη (Υπουργό Ανάπτυξης) και του έχουμε πει να καλέσουμε και τους δανειολήπτες και τις τράπεζες παράλληλα, να τα βρουν με κάποιο τρόπο. Δηλαδή, όταν έχουμε έναν άνεργο που δεν έχει κανένα εισόδημα, να του κάνουμε διαγραφή 100% του χρέους, ενώ όταν υπάρχει εισόδημα, πρώτα να καλύπτονται οι βασικές βιοτικές ανάγκες του δανειολήπτη και από εκεί και πέρα, αν περισσεύει κάτι να δίνεται και στις τράπεζες».
Η πρόεδρος της Ένωσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε δανειολήπτες, προκειμένου να μην προχωρούν σε νέες συμβάσεις, γιατί το μόνο που θα καταφέρνουν είναι η συσσώρευση περισσότερων χρεών, που μάλιστα μεταβιβάζονται. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχουμε τράπεζες που κάνουν ‘‘τρελά’’. Πχ πάει ο δανειολήπτης να κάνει μία ρύθμιση στην τράπεζα, η οποία του λέει ότι πρέπει να της φέρει εγγυητή, ότι πρέπει να βάλει προσημείωση υποθήκης, ότι πρέπει να βρει ένα άτομο, πχ τη σύζυγο, που έχει στο όνομά της ένα σπίτι και να το βάλει υποθήκη για ελάχιστα χρήματα, κάτω από 10000, προκειμένου η τράπεζα να εξασφαλίσει ένα χαρτοφυλάκιο. Οι δανειολήπτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι. Εμείς τους λέμε ‘‘Προς θεού, μην κάνετε καινούριες ρυθμίσεις και μην υπογράφετε νέες συμβάσεις’’, διότι αυτά είναι ‘‘ανακύκλωση’’ κι ο δανειολήπτης ποτέ δε βρίσκει τέρμα. Θα μεταβιβάσει ακόμα και την ίδια του τη ζωή και στα εγγόνια του. Μια καινούρια σύμβαση, η οποία θα είναι ‘‘τοκοκεφάλαιο’’ κι επομένως κάτι καινούριο δε βοηθά το δανειολήπτη να ξεχρεώσει, αντιθέτως, τον σπρώχνει πιο βαθιά στη χρέωση. Οι τράπεζες περιμένουν από την κυβέρνηση, που τις χρηματοδοτεί από τα χρήματα των πολιτών. Τα δάνεια δεν ανήκουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα που βρίσκεται τώρα στην εξουσία, είναι αυτά που φορτώνονται οι Έλληνες πολίτες και μπορεί να πληρώνουν οι ίδιοι, τα παιδιά τους, τα εγγόνια, ακόμη και τα δισέγγονά τους».
«Φερθείτε έντιμα στο λαό»

Θα κλείσουμε το παρόν δημοσίευμα με ένα σχόλιο της κας Μελάκη, σχετικά με τους, πολιτικούς, σχετικά με το «σινάφι» μας και με το τι ζητάει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης από την κυβέρνηση: «Δεν έχουμε ακούσει έναν έντιμο πολιτικό, έναν έντιμο δημοσιογράφο να μιλάει για το πρόβλημα. Υπάρχουν δημοσιογράφοι με καθαρή φωνή, με καθαρή πένα. Αυτοί θα έπρεπε να το καυτηριάσουν και να ασκήσουν κριτική λέγοντας ‘‘Φερθείτε έντιμα στον ελληνικό λαό, ο οποίος δοκιμάζεται από τη φτώχεια’’. Εμείς σαν Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ζητάμε από την κυβέρνηση να τα βάλει κάτω και να πει, ‘‘Στέρησα από τον πολίτη την εργασία, το εισόδημά του, το μισθό του, τη σύνταξή του, να δώσω και κάτι ως δίκαιος δικαστής και σε αυτόν’’, όχι μόνο στις τράπεζες».

Στην Ιερά Μονή της Αγκαράθου σήμερα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης


Την  Ιερά Μονή Αγκαράθου επισκέφτηκε  ο  βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης  η οποία όπως είναι γνωστό σήμερα έχει τη τιμητική της καθώς έχει κτιστεί στη χάρη της Παναγίας και γιορτάζει το Δεκαπενταύγουστο.


Ο κ.Κεφαλογιάννης μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο  Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρία Καλογεράκη και πλήθους πιστών παρακολούθησε την  Θεία Λειτουργία στην οποία πρωτοστάτησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Ο πρώην Υπουργός στην συνέχεια επισκέφτηκε την Μυρτιά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους φορείς και τους κατοίκους  για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Έκθεση ζωγραφικής στο στρατιωτικό μουσείο με την υπογραφή του Νίκου Γλυνιά

 Μια διαφορετική έκθεση ζωγραφικής σ' ένα ιδιαίτερα ιστορικό χώρο, όπως είναι αυτός που στεγάζει το στρατιωτικό μουσείο Χρωμοναστηρίου, άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες τις πύλες της για το κοινό στο Ρέθυμνο.

Ο γνωστός Ρεθυμνιώτης εικαστικός, Νίκος Γλυνιάς μαζί με το σύλλογο ενεργών πολιτών "ΣΥΝΠΟΛΙΣ" διοργανώνουν την εν λόγω έκθεση που φέρει το όνομα "πολλαπλών αναγνώσεων".

Ένα αλλιώτικο ταξίδι στο χρόνο με ζωηρά χρώματα θυμίζοντας το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το αύριο και ξυπνώντας μέσα μας κάποιες φορές έντονα το συναίσθημα της νοσταλγίας, προσφέρει στον κάθε επισκέπτη η νέα έκθεση ζωγραφικής του γνωστού ρεθυμνιώτη εικαστικού, Νίκου Γλυνιά που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στο στρατιωτικό μουσείο Χρωμοναστηρίου, σ' ένα ιδιαίτερα ιστορικό χώρο τον οποίο ο καλλιτέχνης "παντρεύει" με την τέχνη.

Ο καλλιτέχνης εμπνευσμένος από την ίδια τη ζωή και την καθημερινότητα αποτυπώνει στα έργα του έντονα συναισθήματα θέλοντας έτσι να στείλει στον κάθε επισκέπτη πολλαπλά μηνύματα.
Γενικά ο Νίκος Γλυνιάς προσπαθεί ν' αναπτύξει μια γλώσσα επικοινωνίας που να μπορεί να κατανοηθεί από όλους, "ειδικευμένους" και μη με την τέχνη. Μάλιστα ο καλλιτέχνης προσπαθεί με τη δύναμη της ψυχής του, με σεμνότητα, με τα σχήματα και τα χρώματα να προστατέψει τις πραγματικές καλλιτεχνικές αξίες και παράλληλα να διαμαρτυρηθεί σιωπηλά απέναντι στα δρώμενα της εποχής.

Η έκθεση "πολλαπλών αναγνώσεων", όπως ονομάζεται αποτελείται από 30 συνολικά έργα τα οποία δημιούργησε ο καλλιτέχνης πολλές φορές κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Η έκθεση με τα έργα του Νίκου Γλυνιά -μερικά από τα οποία μάλιστα παρουσιάζονται για πρώτη φορά- θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 20 Αυγούστου. Η έκθεση είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 2 μεσημέρι. Επίσης από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη η έκθεση λειτουργεί και το απόγευμα από τις 7 έως και τις 9 το βράδυ.

Στέλλα Μαθιουδάκη / rethymnoguide.gr

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «μπαίνει» στα σχολεία

Προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για την ασφαλή πλοήγηση και την εγκληματική συμπεριφορά κάτι που έχει γίνει με επιτυχία, πιλοτικά, σε 380 σχολεία

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τα παιδιά ακούνε αρκεί να ξέρεις πώς να τα προσεγγίσεις, και σε αυτό ποντάρει ο Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να τα προφυλάξει.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο cretalive.gr τόνισε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα γίνει πρόταση του Υπουργείο Παιδείας για σύνδεση των σχολικών δικτύων προκειμένου να ενημερωθούν για την ασφαλή πλοήγηση, κάτι που έχει γίνει με επιτυχία, πιλοτικά, σε 380 σχολεία.

Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εγκληματικής συμπεριφοράς προέρχεται από παιδιά διαλυμένων οικογενειών, και τόνισε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Στην τελική ευθεία το Βενιζέλειο νοσοκομείο

Στην επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης θα εγκριθεί το αποτέλεσμα της δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου της πρώτης φάσης του έργου κατασκευής νέων πτερύγων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, και δημοπρατήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων/Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (ΔΤΕ/ΠΕΗ), ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου Ά και Β΄ φάσης είναι 19.972.437,91 ευρώ.

Για την δημοπρασία της πρώτης φάσης του έργου που έγινε την Τρίτη, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 800.000 ευρώ και σύμφωνα με την μελέτη, θα εκτελεστούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση του υπό δημοπράτηση υποέργου να μπορεί να ξεκινήσει η ανέγερση των νέων πτερύγων.

Παράλληλα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες αρχαιολογικές έρευνες και θα εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου κατά το στάδιο της κατασκευής του κτιρίου. Στη δημοπρασία συμμετείχαν 15 εργοληπτικές επιχειρήσεις και οι εκπτώσεις κυμάνθηκαν από 27% έως 66%.

Προσωρινός τελευταίος μειοδότης ανεδείχθη η εταιρεία «ΕΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε» με μέση τεκμαρτή έκπτωση 66%. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών συνεχίζεται ενώ η προβλεπόμενη προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου τηςπρώτης φάσης είναι 5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

Ο προϋπολογισμός των αρχαιολογικών ερευνών και ανασκαφών που θα διεξάγεται παράλληλα με την κατασκευή της πρώτης φάσης του έργου ανέρχεται 400.000 ευρώ.

Άμεσα θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση της  δεύτερης φάσης κατασκευής του Βενιζελείου που αφορά τις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, προϋπολογισμού 15.700.000 ευρώ έτσι ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου που δημοπρατήθηκε την Πέμπτη να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής της Β΄ φάσης (κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις).

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 19.972.437,91 ευρώ, και τις διαδικασίες δημοπράτησης έχουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή: cretalive

Ρέθυμνο: Η ζωή μέσα από τον τόπο και την Ιστορία

Η φωτογραφική έκθεση «Ο κύκλος της ζωής» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Ρέθυμνο


Εργα του Φίλιππου Τσιάρα και του Χριστόφορου Δουλγέρη που εξετάζουν την έννοια του τόπου διαμέσου της Ιστορίας και της σύγχρονης τέχνης καθώς επίσης και την υπέρβαση της πραγματικότητας εκτίθενται στην έκθεση «Ο κύκλος της ζωής» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης  (σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης).

Ο Φ. Τσιάρας που ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες συμπυκνώνει μία αναδρομή με έργα από τις σειρές «The Supereal 1971-2009» που είχαν παρουσιασθεί παλαιότερα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Χ. Δουλγέρης, που αντιμετωπίζει τα θέματά του ως θέσεις της καθημερινής ζωής, εκθέτει από το φωτογραφικό αρχείο του την πόλη του Ρεθύμνου από τα χρόνια της δεκαετίας 1990 σε αντιπαράθεση με έργα τωρινής δουλειάς του πάνω στο ίδιο θεματικό πλαίσιο.

Η έκθεση συνοδεύεται από δίγλωσσο κατάλογο και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Concord Consulting Services.Οι δύο καλλιτέχνες εμφανίζονται σε ρόλο φωτογράφων αλλά και επιμελητών με την έκθεση Ithaca returned, που οργανώθηκε και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιστροφή στην Ιθάκη 2013 και τώρα παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Πρόκειται για μία επιλογή με έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών στο ζήτημα του ταξιδιού, της μεταμόρφωσης, της διαδρομής. Συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους οι καλλιτέχνες Λυδία Βενιέρη, Άγγελος Γαβριάς, Γιώργος Γυπαράκης, Πάνος Κοκκινιάς, Γεωργία Κοτρέτσος, Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, Καμίλο Νόλας και Απόστολος Παλαβράκης.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Εγκαίνια: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013, 20:00 - 22:00
Χώρος: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
(Χειμάρας 5, Ρέθυμνο, τηλ.: 2831052530)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά,
Τρ-Πα 09:00-14:00 & 19:00-21:00,
Σα-Κυ10:00-15:00
Επιμέλεια: Μαρία Μαραγκού

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...