Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΡΕΘΥΜΝΟ: Έκθεση ζωγραφικής στο στρατιωτικό μουσείο με την υπογραφή του Νίκου Γλυνιά

 Μια διαφορετική έκθεση ζωγραφικής σ' ένα ιδιαίτερα ιστορικό χώρο, όπως είναι αυτός που στεγάζει το στρατιωτικό μουσείο Χρωμοναστηρίου, άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες τις πύλες της για το κοινό στο Ρέθυμνο.

Ο γνωστός Ρεθυμνιώτης εικαστικός, Νίκος Γλυνιάς μαζί με το σύλλογο ενεργών πολιτών "ΣΥΝΠΟΛΙΣ" διοργανώνουν την εν λόγω έκθεση που φέρει το όνομα "πολλαπλών αναγνώσεων".

Ένα αλλιώτικο ταξίδι στο χρόνο με ζωηρά χρώματα θυμίζοντας το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το αύριο και ξυπνώντας μέσα μας κάποιες φορές έντονα το συναίσθημα της νοσταλγίας, προσφέρει στον κάθε επισκέπτη η νέα έκθεση ζωγραφικής του γνωστού ρεθυμνιώτη εικαστικού, Νίκου Γλυνιά που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στο στρατιωτικό μουσείο Χρωμοναστηρίου, σ' ένα ιδιαίτερα ιστορικό χώρο τον οποίο ο καλλιτέχνης "παντρεύει" με την τέχνη.

Ο καλλιτέχνης εμπνευσμένος από την ίδια τη ζωή και την καθημερινότητα αποτυπώνει στα έργα του έντονα συναισθήματα θέλοντας έτσι να στείλει στον κάθε επισκέπτη πολλαπλά μηνύματα.
Γενικά ο Νίκος Γλυνιάς προσπαθεί ν' αναπτύξει μια γλώσσα επικοινωνίας που να μπορεί να κατανοηθεί από όλους, "ειδικευμένους" και μη με την τέχνη. Μάλιστα ο καλλιτέχνης προσπαθεί με τη δύναμη της ψυχής του, με σεμνότητα, με τα σχήματα και τα χρώματα να προστατέψει τις πραγματικές καλλιτεχνικές αξίες και παράλληλα να διαμαρτυρηθεί σιωπηλά απέναντι στα δρώμενα της εποχής.

Η έκθεση "πολλαπλών αναγνώσεων", όπως ονομάζεται αποτελείται από 30 συνολικά έργα τα οποία δημιούργησε ο καλλιτέχνης πολλές φορές κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Η έκθεση με τα έργα του Νίκου Γλυνιά -μερικά από τα οποία μάλιστα παρουσιάζονται για πρώτη φορά- θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 20 Αυγούστου. Η έκθεση είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 2 μεσημέρι. Επίσης από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη η έκθεση λειτουργεί και το απόγευμα από τις 7 έως και τις 9 το βράδυ.

Στέλλα Μαθιουδάκη / rethymnoguide.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...