Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο δάσκαλος που ασελγούσε σε ανηλίκους

Αυτό είναι το πρόσωπο του παιδεραστή δασκάλου Νικόλαου Σειραγάκη, του Ματθαίου. Ετών 47.

Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του εφιάλτη.

"Βράζει" ολόκληρη η Κρήτη από τη δράση του 47χρονου παιδεραστή, ο οποίος κατηγορείται από την αστυνομία για ασέλγεια σε βάρος τουλάχιστον 30 ανηλίκων.

Ο πατέρας δύο ανήλικων αγοριών, συνελήφθη επ αυτοφώρω στο σπίτι του την στιγμή που ασελγούσε σε βάρος δύο 13χρονων αγοριών.

Από την έρευνα μάλιστα της αστυνομίας προκύπτει, ότι έχει ασελγήσει σε περίπου 30 αγόρια ηλικίας 13 με 14 ετών, τα οποία προσέγγιζε από την θέση του προπονητή μπάσκετ που είχε σε αθλητικό όμιλο της Κρήτης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Kαλπάζει" το AIDS στην Κρήτη

English: The Red ribbon is a symbol for solida...
Image via Wikipedia
Kατά 25% έχουν αυξηθεί φέτος τα κρούσματα του AIDS στην Κρήτη..

Η αύξηση σύμφωνα με το flashnews οφείλεται κυρίως στην ανεξέλεγκτη σεξουαλική συμπεριφορά ανθρώπων που έχουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους, χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας αναφέρει ότι τα κρούσματα από το χώρο των τοξικομανών είναι λιγότερα ενώ σημείωσε ότι η πλειονότητα των ασθενών στην Κρήτη είναι κάτοικοι του νησιού και πολύ λιγότεροι αλλοδαποί, σε αναλογία 8 προς 10. Από το σύνολο των φορέων στην Κρήτη το 80% είναι άνδρες και 20% γυναίκες.
Enhanced by Zemanta

VIDEO: Ατρόμητος- Εργοτέλης 1-0

Η κακή εμφάνιση στη Ξάνθη φαίνεται πως «ξύπνησε» τον Ατρόμητο, που με το γκολ του Κώστα Μήτρογλου, επιβλήθηκε 1-0 του Εργοτέλη και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές.

Το ματς στο Περιστέρι είχε αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες, ένα πέναλτι που δεν δόθηκε από το διαιτητή Σελίμο στους φιλοξενούμενους (ανατροπή του Σασιασβίλι από τον Επστάιν) και γενικά πολύ καλό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκειά του.


Για πέναλτι στο 87' διαμαρτύτονται οι Κρητικοί, όταν ο Ζουέλα φάνηκε να ανατρέπει τον Φραγκουλάκη, αλλά ο διαιτητής Σέλιμος δεν έδωσε την παράβαση
ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

VIDEO: ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 3-0

Μετά από δύο διαδοχικές ήττες (Αρη, Παναθηναϊκό), ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 3-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Ένα ξέσπασμα στις αρχές του δεύτερου μέρους, αλλά και η εξαιρετική εμφάνιση του γκολκίπερ, Κάρολ, που σε τρεις περιπτώσεις είπε «όχι» στους φιλοξενούμενους, ήταν τα στοιχεία που έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης υπέρ της κρητικής ομάδας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Αυγενάκης για ΑΜΕΑ: "Ας είμαστε εμείς εκεί, όπου το κράτος ακόμα δεν έχει φτάσει…"

Ο βουλευτής της ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Λευτέρης Αυγενάκης σε δήλωση του για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας αναφέρει τα εξής:

«H 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1992 ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Η σημερινή ημέρα μπορεί να αποτελέσει αφορμή να αναλογιστεί η Οργανωμένη Πολιτεία, αλλά και ο κάθε πολίτης την ευθύνη που του αναλογεί. Στόχος της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και αναφαίρετο δικαίωμα των ίδιων των ατόμων με ειδική αναπηρία είναι να αποτελούν ισότιμο μέρος της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.
Δεδομένο είναι όμως ότι είναι και στο χέρι όλων μας, και όχι μόνο της Πολιτείας, να αλλάξουμε την καθημερινότητα μερικών δεκάδων συμπολιτών μας. Δεν μπορεί πάντα ένα κράτος «πανταχού παρόν», ένα κράτος «αστυνόμος», να λύνει κάθε είδους προβλήματα που ο καθένας από εμάς μπορεί εύκολα να ρυθμίσει. Ας ξανασκεφτούμε λοιπόν τους συνανθρώπους μας την επόμενη φορά που θα παρκάρουμε σε ράμπα για ΑμΕΑ, ας το ξανασκεφτούμε πριν τοποθετήσουμε επιπρόσθετα εμπόδια στις υπάρχουσες υποδομές. Ας μεριμνήσουμε όλοι μας, και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, να διευκολύνουμε την πρόσβαση των συνανθρώπων μας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και δημόσιους χώρους. Ας είμαστε εμείς εκεί, όπου το κράτος ακόμα δεν έχει φτάσει…»

Η ΕΛΑΣ στα ίχνη κομπίνας με νοικιασμένα Ι.Χ. στην Κρήτη

Στα ίχνη κυκλώματος στην Κρήτη που υφαρπάζει εκατοντάδες ενοικιασμένα αυτοκίνητα, μέρος των οποίων χρησιμοποιεί για ύποπτες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βρίσκονται οι δικαστικές κι αστυνομικές αρχές. Τα ΙΧ αυτοκίνητα φέρεται να έχουν πουληθεί από αντιπροσωπείες αυτοκινήτων της Αθήνας σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο οι οποίες «εξαϋλώνουν» τα ίχνη τους και φαίνεται ότι τα προωθούν σε παράνομα κυκλώματα. Μάλιστα η υπόθεση αυτή έχει συνδυασθεί με άγριους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων εταιρειών πώλησης ΙΧ αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως σχετίζεται με νέο παραδικαστικό κύκλωμα η δράση του οποίου διερευνάται από τις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά έγγραφα που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου η αρχή αυτή της υπόθεσης τοποθετείται το 2008 όταν τρεις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων από την Αθήνα πούλησαν -με δόσεις- σε τουλάχιστον 4-5 εταιρείες ενοικίασης οχημάτων στην Κρήτη, περίπου 1.000 οχήματα. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα οι εταιρείες ενοικίασης των οχημάτων πλήρωσαν μόνο ένα μικρό μέρος των οφειλών τους για την αγορά των ΙΧ και αρνούντο να καταβάλλουν το υπόλοιπο ποσό.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

55εκ ευρώ για έργα στην Κρήτη

Πενήντα πέντε εκ. ευρώ για αποπληρωμή έργων θα διατεθούν σε ολόκληρη την Κρήτη, ανακουφίζοντας δεκάδες εργοληπτικές εταιρείες που... έβλεπαν τα ταμεία τους να αδειάζουν.

Η χρηματοδότηση αυτή προέρχεται από τις εξής πηγές:

25 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, 20 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, 5 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «πράσινη ανάπτυξη», και 5 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο, και εν αναμονή της 6ης δόσης προς τη χώρα μας, οι πληρωμές του δημοσίου για εκτελεσθέντα έργα είχαν «παγώσει» προσωρινά.

Η χρηματοδότηση αυτή αναμένεται να ανακουφίσει τις εργοληπτικές εταιρείες που αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω των καθυστερήσεων στις αποπληρωμές του Δημοσίου αλλά και της μειωμένης δραστηριότητας τους.

Βραβείο για 4 αριστούχους μαθητές της Κρήτης από Αυστραλούς βετεράνους

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Αυστραλίας για την 70η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης (1941-2011), η Ένωση... Παλαιών Πολεμιστών και Αποστράτων της Αυστραλίας βράβευσε τέσσερις αριστούχους μαθητές της Κρήτης ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη γενναιοδωρία και μεγαλοψυχία των Κρητικών κατά τη Μάχη.

Η βράβευση περιλάμβανε έπαινο και χρηματικό ποσό ύψους 3.250 δολαρίων Αυστραλίας για καθέναν από τους μαθητές. Το βραβείο αποσκοπεί στην ενίσχυση των σπουδών των νέων φοιτητών και διαβιβάζει το μήνυμα της ειρήνης και της αλληλεγγύης στη νέα γενιά της Κρήτης.

Από το Ν. Χανίων, βραβεύτηκε η Λιλικάκη Γεωργία, από το ΓΕΛ Ακρωτηρίου, η οποία συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης (19,58) στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011 στο νομό μας και πέρασε στην Ιατρική Ηρακλείου Κρήτης, η οποία παρευρέθηκε στην εν λόγω εκδήλωση μαζί με τη μητέρα της.

Η τελετή έλαβε χώρα την 1 Δεκεμβρίου 2011 στο Σαρόγλειο Μέγαρο-Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, Πρεσβευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας, καθώς και αντιπροσώπων Κρητικών ενώσεων κ.α. .

“Η παλικαριά, η ανδρεία και η μεγαλοψυχία των Κρητών τις σκοτεινές εκείνες μέρες έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στην μνήμη των Αυστραλών πολεμιστών”, δήλωσε η Πρέσβης της Αυστραλίας κ. Μπλούμφιλντ.

“Η Μάχη της Κρήτης μπορεί να έλαβε χώρα πριν από 70 χρόνια, αλλά το μήνυμα της ειρήνης και της αλληλεγγύης παραμένει ζωντανό παράδειγμα και για τους δύο λαούς. Σ’αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Αυστραλία είναι έτοιμη να συνδράμει την προσπάθεια της Ελλάδας με το ίδιο πνεύμα αλληλεγγύης που ένωσε τους δύο λαούς μας το 1941. Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει μέσα στο χρόνο την ικανότητά του να ξεπερνά αντίξοες καταστάσεις. Γι αυτό είμαστε πεπεισμένοι ότι και η τωρινή προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία”.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη Μάχη από το αρχείο του Αυστραλιανού Πολεμικού Μουσείου και την ιδιωτική συλλογή του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, καθώς και να απολαύσουν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από το Πνευματικό Ίδρυμα Κρητικής Εστίας. 
flashnews.gr

17 υπερχρεωμένα νοικοκυριά βρέθηκαν ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χανίων

17 υπερχρεωμένα νοικοκυριά βρέθηκαν σήμερα Παρασκευή ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χανίων, προκειμένου να... ζητήσουν δικαστικά, ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους, αλλά και με την προσδοκία ολικής διαγραφής ,αλλά και "κούρεμα" των οφειλών τους.

Σε αυτήν την προσπάθειά τους, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έχει σταθεί στο πλευρό τους, παρέχοντάς τους ηθική αλλά και τεχνική υποστήριξη ενώ τα σεμινάρια συμβουλευτικής που διοργανώνει καθημερινά προσελκύουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των πολιτών.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...