Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Βραβείο για 4 αριστούχους μαθητές της Κρήτης από Αυστραλούς βετεράνους

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Αυστραλίας για την 70η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης (1941-2011), η Ένωση... Παλαιών Πολεμιστών και Αποστράτων της Αυστραλίας βράβευσε τέσσερις αριστούχους μαθητές της Κρήτης ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη γενναιοδωρία και μεγαλοψυχία των Κρητικών κατά τη Μάχη.

Η βράβευση περιλάμβανε έπαινο και χρηματικό ποσό ύψους 3.250 δολαρίων Αυστραλίας για καθέναν από τους μαθητές. Το βραβείο αποσκοπεί στην ενίσχυση των σπουδών των νέων φοιτητών και διαβιβάζει το μήνυμα της ειρήνης και της αλληλεγγύης στη νέα γενιά της Κρήτης.

Από το Ν. Χανίων, βραβεύτηκε η Λιλικάκη Γεωργία, από το ΓΕΛ Ακρωτηρίου, η οποία συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης (19,58) στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011 στο νομό μας και πέρασε στην Ιατρική Ηρακλείου Κρήτης, η οποία παρευρέθηκε στην εν λόγω εκδήλωση μαζί με τη μητέρα της.

Η τελετή έλαβε χώρα την 1 Δεκεμβρίου 2011 στο Σαρόγλειο Μέγαρο-Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, Πρεσβευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας, καθώς και αντιπροσώπων Κρητικών ενώσεων κ.α. .

“Η παλικαριά, η ανδρεία και η μεγαλοψυχία των Κρητών τις σκοτεινές εκείνες μέρες έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στην μνήμη των Αυστραλών πολεμιστών”, δήλωσε η Πρέσβης της Αυστραλίας κ. Μπλούμφιλντ.

“Η Μάχη της Κρήτης μπορεί να έλαβε χώρα πριν από 70 χρόνια, αλλά το μήνυμα της ειρήνης και της αλληλεγγύης παραμένει ζωντανό παράδειγμα και για τους δύο λαούς. Σ’αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Αυστραλία είναι έτοιμη να συνδράμει την προσπάθεια της Ελλάδας με το ίδιο πνεύμα αλληλεγγύης που ένωσε τους δύο λαούς μας το 1941. Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει μέσα στο χρόνο την ικανότητά του να ξεπερνά αντίξοες καταστάσεις. Γι αυτό είμαστε πεπεισμένοι ότι και η τωρινή προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία”.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη Μάχη από το αρχείο του Αυστραλιανού Πολεμικού Μουσείου και την ιδιωτική συλλογή του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, καθώς και να απολαύσουν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από το Πνευματικό Ίδρυμα Κρητικής Εστίας. 
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...