Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Ξεκινούν προσλήψεις συμβασιούχων καθαριότητας στον Δήμο Πλατανιά

Λύση δόθηκε τελικά από το Υπουργείο Εσωτερικών στο ζήτημα της πρόσληψης συμβασιούχων οκτάμηνης θητείας για την καθαριότητα του Δήμου Πλατανιά.

Οι σχετικές διαδικασίες –όπως είχε αποκαλύψει η Ν.Τ.- είχαν παγώσει, καθώς αν και ο Δήμος είχε κάνει αίτηση στο ΑΣΕΠ., με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ορίστηκε ότι οι προσλήψεις συμβασιούχων ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων θα πρέπει πρώτα να εγκρίνονται από Υπουργική Επιτροπή.

Ύστερα από συνεχείς επαφές του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλλιο τελικά αύριο αναρτάται η σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ.
 
ΓLocator map of Platanias municipality (Δήμος Π...Image via Wikipediaια την υπηρεσία καθαριότητας ο Δήμος Πλατανιά θα προσλάβει συνολικά 38 συμβασιούχους, ενώ για άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες θα προσλάβει ακόμα 12 συμβασιούχους (4 χειριστές μηχανημάτων, έναν ηλεκτρολόγο, 4 υδραυλικούς και 3 οδηγούς).

Οι ενδιαφερόμενοι για τις παραπάνω θέσεις, έχουν περιθώριο για να υποβάλλουν αιτήσεις πρόσληψης έως τις 16 Μαΐου.

Έως ότου προσληφθούν αυτοί οι συμβασιούχοι από το ΑΣΕΠ, ο Δήμος Πλατανιά –όπως δήλωσε στη Ν.Τ. ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης- θα προχωρήσει στην πρόσληψη διμηνιτών συμβασιούχων για την καθαριότητα.

www.neatv.gr
Enhanced by Zemanta

5ο Προσυνέδριο & Ημερίδα στην Κρήτη

Η προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας  θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, στο ξενοδοχείο «Terra Maris» (στη Χερσόνησο), με ώρα έναρξης 10:00 π.μ.

Η θεματολογία της Συνδιάσκεψης είναι:

1. Ο τουρισμός, η ενέργεια και η ανταγωνιστικότητα
2. Οι προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την περιφερειακή ανάπτυξη της Κρήτης

Στη συνδιάσκεψη θα μιλήσει τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ειδικοί εισηγητές, αλλά και απλά μέλη που θα ζητήσουν να τοποθετηθούν ή να υποβάλουν ερωτήσεις επί των εισηγήσεων. Για την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των συμμετεχόντων οι εισηγήσεις θα αναρτηθούν από την Πέμπτη 5 Μαΐου στην ιστοσελίδα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Κάθε ένας από τους σύμμαχους αλλά και τους φίλους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μπορεί και πρέπει να συμμετάσχει.

Υπάρχει και δυνατότητα παρακολούθησης του προσυνεδριακού διαλόγου τόσο αυτοπρόσωπα (παρατηρητές), όσο και μέσω διαδικτύου (web streaming) μέσα από την ιστοσελίδα του κινήματος www.dimsim.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες για το προσυνέδριο επικοινωνήστε είτε με τις ομάδες πρωτοβουλίας της περιοχής σας, είτε με τα κεντρικά γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο τηλέφωνο 210 90 00 000 ενώ για οργανωτικά θέματα μπορείτε να αποστείλετε email στο organotiko@dimsim.gr και για θέματα διαδικτύου στη διεύθυνση webteam@dimsim.gr . Σχετικό event στο facebook μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Δημοκρατική Συμμαχία το Σάββατο 7 Μαΐου 2011 και ώρα 18:00 διοργανώνει στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης (ξενοδοχείο «MIRAMARE») περιοχή Γαργαδόρος ημερίδα με θέμα το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής με κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη.

Υπηρεσία Μιας Στάσης στο Ηράκλειο

Με αφορμή τη λειτουργία της Υπηρεσίας Μιας Στάσης – Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Απριλίου σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Κ1-802/23-3-201, ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Δολαψάκης και η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνουν ειδική ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη , 4 Μαΐου στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα «ΚΑΡΟΥΖΟΥ» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με στόχο τον συντονισμό και την αποτελεσματική συνεργασία όλων των φορέων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών - μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι Προϊστάμενοι και οι Υπεύθυνοι Μητρώου των ΔΟΥ Ν. Ηρακλείου, ο Προϊστάμενος Πρωτοδικείου Ηρακλείου, ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΕ Ηρακλείου και οι υπεύθυνοι των παραρτημάτων στο Νομό, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Συμβολαιογράφων και της Ένωσης Φοροτεχνικών N. Ηρακλείου


kritinea.gr

Ρέθυμνο: Παραπέμπονται 4 για το θάνατο της 16 χρονης - Δύο την είχαν βιάσει..

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, σε βάρος (4) ατόμων για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης ανήλικης στο Ρέθυμνο.
 
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, σε βάρος τεσσάρων (4) ατόμων, για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης ημεδαπής (24-04-2011), στο Ρέθυμνο.
Σύφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας την 23-04-2011 και ώρα 04.30 ξημερώματα  διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, από δύο νεαρά άτομα ηλικίας 23 και 17 ετών αντίστοιχα, μια 16χρονη ανήλικη, με έντονα συμπτώματα υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.
Περί ώρα 08.50, η 16χρονη παρουσίασε επιδείνωση της κατάστασής της και μεταφέρθηκε άμεσα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Οι Αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν την 09.20 ώρα της 23-04-2011, από ιατρό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ηράκλειο: Νύχτα φρίκης για ηλικιωμένους

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Κρήτη: Ήταν πέντε, κρατούσαν όπλα και είχαν απέναντί τους, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που δεν είχε σκοπό ούτε μπορούσε να αντισταθεί...

Παρόλα αυτά οι αδίστακτοι κακοποιοί, που τρύπωσαν στο σπίτι τους, από ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα, άρχισαν να τους χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα στο πρόσωπο και στο σώμα, για... να κερδίσουν χρόνο.

Να τους αποκαλύψουν το μέρος που είχαν κρύψει το κομπόδεμά τους.

Τα χρήματα από τις συντάξεις τους, αν προτιμάτε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του λιμένα Ηρακλείου

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του λιμένα Ηρακλείου, της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών καθώς  επίσης και του Αεροδρομίου Ν.Καζαντζάκης.

Με δύο τροπολογίες της τελευταίας στιγμής στο Νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή για την « Αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Οργανισμού Διαχείρησης Δημοσίου Χρέους, Δημοσίων Επιχειρήσεων & Οργανισμών, Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις», η Κυβέρνηση προχώρησε στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Μετά από την ψήφιση των  διατάξεων ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του λιμένα Ηρακλείου, της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών καθώς επίσης και του Αεροδρομίου Ν.Καζαντζάκης.

Με την προαναφερόμενη τροπολογία όλοι οι πόροι από το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας προορίζονται αποκλειστικά για την πληρωμή των μνημονιακών δανειακών μας υποχρεώσεων .

O Αυγενάκης για την επιβολή πλαφόν στη βενζίνη σε νομούς της Κρήτης

Η ανακοίνωση από μέρους του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της επιβολής πλαφόν στις ανώτατες τιμές πώλησης της αμόλυβδης... βενζίνης σε 13 νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων το Λασίθι και το Ρέθυμνο, αποτελεί την απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρατηθούν οι τιμές λιανικής που σπάνε την τελευταία περίοδο το ένα ρεκόρ ανόδου μετά το άλλο. Ωστόσο, ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Χρυσοχοΐδης, αγνοεί ότι και στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων υπάρχει η ανάγκη ελέγχου των τιμών.

Σε κάθε περίπτωση, η επιβολή πλαφόν στην τιμή του τελικού προϊόντος στους 13 νομούς της χώρας μας δεν επιλύει το πρόβλημα, καθώς τα μονόπλευρα διοικητικά μέτρα κάθε άλλο παρά ελέγχουν τις πιθανές στρεβλώσεις της αγοράς, ενώ «στοχοποιούν» αδίκως τους πρατηριούχους. Συνεπώς, το πλαφόν στο τελικό προϊόν οφείλει να συνδυαστεί με το σχεδιασμό για την επιβολή ελέγχων των τιμών σε όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας, διανομής, αποθήκευσης, χονδρικής πώλησης και μεταπώλησης, αλλά και τη λήψη μέτρων με σκοπό την ομαλή λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά των υγρών καυσίμων

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...