Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Με βάση τα Χανιά ξεκινά η αεροπορική Ryanair στην Ελλάδα


Το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων επέλεξε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, για να λειτουργήσει, από τον Απρίλιο του 2013, την πρώτη βάση της στην Ελλάδα, η οποία είναι και η 55η της εταιρείας στην Ευρώπη.

Ryanair Boeing 737-800s at Frankfurt-Hahn
(Photo credit: Wikipedia)
Όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Επιμελητήριο Χανίων, το στέλεχος της εταιρείας Κέιτ Σέρι (Kate Sherry), από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, από το αεροδρόμιο Χανίων θα εξυπηρετούνται 26 ευρωπαϊκοί προορισμοί, από τους οποίους οι 11 είναι καινούργιοι, με 106 πτήσεις την εβδομάδα και συνολικό αριθμό 500.000 επιβατών.

Στα Χανιά θα σταθμεύει μόνιμα ένα αεροσκάφος, ενώ, η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην πόλη δημιουργεί 500 νέες θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας της νέας βάσης της, η εταιρεία θα διαθέσει 100.000 θέσεις στην τιμή των 8 ευρώ, ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα της 20ης Δεκεμβρίου.

Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, από αυτήν τη δραστηριότητα τα οφέλη για την τοπική οικονομία υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Enhanced by Zemanta

Εγκρίθηκαν ,κατ'εξαίρεση,οι εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Περιφέρειας Κρήτης για τις ανάγκες του ΕΣΠΑ


Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γραμματέα της ΝΔ και βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Κεφαλογιάννη, εγκρίθηκαν κατ εξαίρεση από την Κυβέρνηση, οι μετακινήσεις εκτός έδρας των υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου –Ρεθύμνης –Λασιθίου και Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης  για τις ανάγκες μελετών, επίβλεψης έργων του ΕΣΠΑ και λοιπών έργων διενέργειας αυτοψιών, έλεγχο περιβαλλοντικών όρων και για άδειες σε μηχανήματα έργων καθώς και τις ανάγκες του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ  ΦΕΚ B 2845 αριθμός  απόφασης 11728.



Ε.Π.Κ.Κ : " Η πρακτική της Αγροτικής Τράπεζας διαψεύει τα λόγια του Πρωθυπουγού"


ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ   για την  μη πληρωμή επιδότησης  σε χρεωμένους αγρότες


Ο κ. Σαμαράς, αφού ανακοίνωσε ότι πιστώθηκε 1,1 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων, ποσό που αποτελεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, επισήμανε πως «εργαζόμαστε ώστε οι πληρωμές που γίνονται στην ώρα τους, όπως σήμερα, να μην αποτελούν πια είδηση, αλλά να είναι μια υποχρέωση της πολιτείας και να είναι κανόνας σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα».
 Όμως, εκατοντάδες είναι  τα τηλεφωνήματα αγανακτισμένων   Κρητικών , από την  μια μεριά της Κρήτης έως την άλλη,(Κίσαμο έως την Ιεράπετρα) που κατέφθασαν στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καταγγέλλοντας ότι επιδότηση που περίμεναν δεν έφθασε ποτέ στα χέρια τους ,καθώς έγινε  παρακράτηση όλου του ποσού από την Αγροτική Τράπεζα  και   με τον φόβο να μείνουν οι οικογένειες τους χωρίς βασικά είδη μέρες των Χριστουγέννων που έρχονται,  κάνουν έκκληση  να τους δοθούν
  Την απελπισία αυτή των Κρητικών μετέφερε τηλεφωνικώς, σε επικοινωνία που είχε η ΄Ενωση ,με το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, κ.Στεργίου ζητώντας την άμεση παρέμβαση του , κάνοντας τις ενέργειες εκείνες για να δοθούν τα χρήματα στους αγρότες καταναλωτές.-
                                  Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Κρήτη: Ορφάνια στο χωριό του Δημήτρη Βουρβαχάκη - Κανείς δεν ξεχνά τον διευθυντή του ΕΚΑΒ!


Ο θάνατός του συγκλόνισε τη χώρα - Στο χωριό του Δημήτρη Βουρβαχάκη, αυτά τα Χριστούγεννα η ατμόσφαιρα κάθε άλλο παρά γιορτινή είναι...


Και αυτά τα Χριστούγεννα, ο Δημήτρης Βουρβαχάκης, ο μεγάλος της διάσωσης του ΕΚΑΒ θα έφτανε στο χωριό του στην Καρωτή στο δυτικό Ρέθυμνο, θα ανέβαινε στο ψαλτήρι της ιστορικής εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και θα έψαλλε τα τροπάρια της γέννησης του Θεανθρώπου.

Το ίδιο θα έκανε, όπως κάθε χρόνο το συνήθιζε και τις εορτές του Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο. Αλλά και στα εξωκκλήσια του Αγίου Αντωνίου στο φαράγγι της Καρωτής, του Τιμίου Σταυρού στις «Δρυγιαδές» και του Άη Γιάννη στον Πετρέ… Ήταν η παραγγελιά του πατέρα του παπά-Ανδρέα; Ήταν τάμα; Ήταν ο εσωτερικός του κόσμος που τον έστελνε;

Φέτος, όμως, τα ψαλτήρια θα μείνουν ορφανά και οι ψαλμωδίες στην Καρωτή θα γίνουν βουβά μοιρολόγια από τους συγχωριανούς του. Ο Δημήτρης της ενέργειας και της προσφοράς χωρίς ανταπόδοση, μέσα στη μαυρίλα του πένθους που τσακίζει καρδιές στο χωριό του, μένει μια συγκλονιστική ανάμνηση που δείχνει την ιερή αποστολή του ανθρώπου.

Ο αναπάντεχος θάνατος του Δημήτρη Βουρβαχάκη και μάλιστα, όταν το μεγάλο μέρος της ενέργειάς του στα 49 του χρόνια αναλώνονταν στην ιερή αποστολή της αλληλεγγύης και της διάσωσης, φαίνεται ακόμη και σήμερα ένα ψέμα στο χωριό του. «Είναι τεράστια η απώλειά του», σημειώνει στο madeincreta.gr, η Γεωργία Κεχουδάκη και συμπληρώνει με σπαραγμό ψυχής: «Ακόμη δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε στο χωριό. Ακούραστος άνθρωπος, θα έδινε πολλά, όπως και ο πατέρας του στις Σαϊτούρες που ήταν εφημέριος. Το ίδιο ακούραστος και αυτός».

Ο Μανώλης Δαμανάκης, ένας άλλος συγχωριανός του, θα πει: «Έφυγε ένας άνθρωπος, που ήταν σε όλα μέσα. Άνθρωπος, επιστήμονας, ψάλτης, λαουτιέρης, μαντιναδολόγος. Όλα τα είχε, ήτανε χρυσό κοπέλι, παραπάνω από καλός. Εκεί που δεν μπορούσε να τα καταφέρει ήταν να κόψει τα φακελάκια των γιατρών!»

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης


Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στο Ρέθυμνο, προσκαλούν τους μικρούς συμπολίτες μας στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, στις 10:30 μ.μ. στο χώρο των Εργαστηρίων (Χειμάρρας 8, Παλιά πόλη).

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με εναλλακτικούς και ποικίλους τρόπους.

Μετά το πέρας των κατασκευών, στους μικρούς μας συμπολίτες θα μοιραστούν βιβλία φημισμένων συγγραφέων της παιδικής λογοτεχνίας. Τα βιβλία είναι προσφορά μεγάλων εκδοτικών οίκων και συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της κ. Βαρβάρας Τερζάκη.

Τα Εικαστικά Εργαστήρια ευχαριστούν θερμά την κ. Τερζάκη, για την αμέριστη συμπαράστασή της στο έργο των Εργαστηρίων, αλλά και τη δεκαετή προσφορά του «πολυτιμότερου» δώρου (βιβλίο) στα παιδιά του Ρεθύμνου.

δείτε που είναι τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Στην ουρά για μακαρόνια και ρύζι


Άλλες εποχές θυμίζει η πρωτοφανής προσέλευση τρίτεκνων, σήμερα, Tετάρτη, στις αποθήκες της ΚΣΟΣ (Κοινοπραξία Συνεταιριστικών Οργανώσεων Σουλτανίνας), από όπου γίνεται η διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν σπεύσει για μια τσάντα μακαρόνια και ρύζι, γραβιέρα και φέτα, τρόφιμα που διανέμονται ως βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνολικά κάθε δικαιούχους λαμβάνει περίπου 10 κιλά μακαρόνια και 10 κιλά ρύζι και τυρί.

Διανομή θα γίνεται από τις 19 μέχρι τις 24 και από τις 27 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου (ώρες 9 πμ - 3 μμ), από τις αποθήκες της ΚΣΟΣ στο 6ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ηρακλείου - Μοιρών.
Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και κάρτα τριτέκνων.
Πηγή: cretalive.gr

Έκρηξη σε τζιπ στο Ηράκλειο Κρήτης

Συναγερμός σήμανε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ηρακλείου Κρήτης, ύστερα από...έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο εντός χώρου στάθμευσης του Μηχανολογικού.

Πρόκειται για ένα μαύρο τζιπ, μάρκας BMW, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες, με έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα να σπεύδουν στο σημείο.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν επέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς σε παρακείμενα οχήματα, με το μαύρο αυτοκίνητο όμως να έχει υποστεί υλικές ζημιές.
prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...