Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

«Πρόληψη του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας-Αναγκαιότητα Test PAP»

Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας, που υλοποιείται με ευθύνη της 7ςη Υγειονομικής Περιφέρειας στην Κρήτη, εκδήλωση ενημέρωσης του γυναικείου πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Βλάσση, στο χωριό Άγιος Βλάσσης του Δήμου Ηρακλείου. 
 
Στην εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από το Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την Τοπική Δημοτική Αρχή Αγ. Βλάσση, ομιλήτρια θα είναι η Μαία του Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας κα Μαρίνα Κριτσωτάκη που θα ενημερώσει για το θέμα «Πρόληψη του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας-Αναγκαιότητα Test PAP».

Την Καθαρά Δευτέρα Καρναβάλι και Κούλουμα στο Θραψανό

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου που αποτελεί την κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και διοργανώνεται την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 3:30μ.μ. Με την εθελοντική συμμετοχή φορέων και πολιτών, τα άρματα της αποκριάτικης παρέλασης δέχονται τις τελευταίες πινελιές για την ολοκλήρωσή τους.

Με τη φαντασία των καρναβαλιστών να χαρίζει άφθονα χαμόγελα το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου περιμένει και φέτος μικρούς και μεγάλους να ξεφαντώσουν, χορεύοντας, τραγουδώντας και σατιρίζοντας επίκαιρα θέματα.

Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο το Μάιο του 2014 στη Χερσόνησο

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο από 4 έως 7 Μαΐου 2014 το 41ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο ΕΣΝΕ (Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος).

Σήμερα επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη διευθύντριες των νοσοκομείων της Κρήτης και καθηγητές του τμήματος νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης και ενημέρωσαν, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, για την διεξαγωγή και το περιεχόμενο του Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου στο νησί μας. 

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ από 0,5% έως και 1,2%

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και βουλευτικές 

Εξαιρετικά ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό ενόψει των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Έθνος της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί οριακό προβάδισμα της τάξης του 0,5%.

Ο Σεραφείμ Τσόκας για την αποχώρηση του κ. Δοξαστάκη από τον Συνδυασμό του

Με αφορμή την αποχώρηση του κ. Δοξαστάκη από τον Συνδυασμό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκα, ο κ. Τσόκας δήλωσε τα εξής:


«Με τον Ζαχαρία Δοξαστάκη, προτού προχωρήσουμε στην ανακοίνωση της συνεργασίας μας, συζητήσαμε για πολλά θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια, παρουσιάσαμε ο ένας στον άλλον το όραμα μας για την Κρήτη. 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ «ΣΑΜΑΡΙΑ»

Το Νερό ΣΑΜΑΡΙΑ είναι και επίσημα το Δεύτερο Καλύτερο Νερό στον Κόσμο, καθώς κατέκτησε το Ασημένιο Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «Berkeley Springs International Water Tasting», μια κορυφαία διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο. 


Σε ειδική διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε από τις 20 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014 στην πόλη Berkeley Springs, στην Δυτική Βιρτζίνια (ΗΠΑ), το Νερό ΣΑΜΑΡΙΑ  ξεχώρισε ανάμεσα σε 125 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, με την ιδιαίτερη, αναζωογονητική, φρέσκια γεύση του να του χαρίζει την 2η θέση. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...