Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στα Χανιά

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 09.00 το πρωί περίπου σε ρετιρέ πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσε κάποιο άτομο ενώ στο σημείο για την κατάσβεση έσπευσαν άμεσα στο σημείο δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε πυροσβέστες.

Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό διενεργεί το ανακριτικό της Π.Υ.

Συνελήφθη στον Πλατανιά Χανίων 35χρονος κατηγορούμενος για μαστροπεία

Καλύτερες μέρες αναζητούσαν δύο κοπέλες από την Νιγηρία και από την Αλβανία αλλά δυστυχώς γι αυτές σε αυτή τους την αναζήτηση έπεσαν θύματα μαστροπών...

Συγκεκριμένα με την κατηγορία της μαστροπείας συνελήφθη τα ξημερώματα στον Πλατανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ένας 35χρονος οποίος , ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος το οποίο ανήκει σε 46χρονη Ουκρανή, προήγαγαν από κοινού στην πορνεία μια 32χρονη από τη Νιγηρία και μια 27χρονη από την Αλβανία.

Ειδικότερα, πληροφορίες περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ότι στο κατάστημα «Κέντρο διασκέδασης» ιδιοκτησίας της 46χρονης, αλλοδαπές εργαζόμενες εκδίδονται έναντι χρημάτων με θαμώνες του καταστήματος.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από τους αστυνομικούς διαπιστώθηκε ότι οι δύο κοπέλες προσέγγισαν τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, οι οποίοι προσποιούνταν τους πελάτες και τους πρότειναν ερωτική συνεύρεση, αφού πρώτα καταβληθεί σ΄ αυτές, ως αντίτιμο χρηματικό ποσό.

Από την Αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε προέκυψε ότι ο 35χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και η 46χρονη αλλοδαπή ιδιοκτήτρια, προήγαγαν στην πορνεία τις ανωτέρω αλλοδαπές έναντι χρηματικής αμοιβής.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στο ταμείο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.

Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί οι από το νόμο απαιτούμενες αποδείξεις λιανικής πώλησης σε πελάτες που κατανάλωναν ποτά στο κατάστημα.

Ο 46χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται,ενώ σε βάρος της 32χρονης και της 27χρονης σχηματίστηκε δικογραφία πταισματικού χαρακτήρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.


flashnews.gr

Νεκρή χελώνα στο λιμάνι του Ηρακλείου


Νεκρή ανασύρθηκε, σήμερα, νωρίς το μεσημέρι, μία μεγάλη χελώνα από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Όπως γράφει το cretalive.gr το είδος της είναι άγνωστο ακόμη ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας "Αρχέλων".

Το Λιμεναρχείο ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό της μετά από ενημέρωση που είχε για νεκρή χελώνα στη θάλασσα.

Το ερπετό όπως γράφει το flashnews.gr εντοπίστηκε από μια παρέα ψαράδων που είχαν προσεγγίσει το λιμάνι με τη βάρκα τους.

Η χελώνα δεν έφερε τραύματα.

Ηράκλειο: Εξώδικο στη ΔΕΗ για το χαράτσι


Mε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι και κατάθεση εξώδικου σε βάρος της ΔΕΗ αντιδρούν οι «Πολίτες κατά του Χρέους» στο Ηράκλειο για την «αξίωση» όπως αναφέρουν, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να συνεχίζει να εισπράττεται το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αγνοώντας την αντισυνταγματικότητα του μέτρου.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, στις 08:30 π. μ., ημέρα όπου και ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει εάν το τέλος ακινήτων θα συνεχίσει να ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από τους «Πολίτες κατά του Χρέους» που δημοσιεύεται στο flashnews.gr:

«Τον προειδοποιούμε (τον Υπουργό Οικονομικών) ότι τα αντισυνταγματικά, βάρβαρα, άδικα και ισοπεδωτικά χαράτσια θα καταργηθούν. Με τους αγώνες των πολιτών.

Του λέμε, να σταματήσει να εκβιάζει, χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν καταφέρνουν πλέον να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Να σταματήσει να επιμένει στην είσπραξη του παράνομου χαρατσιού τη στιγμή που όλο και περισσότερος κόσμος αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και το ρεύμα που έχει ανάγκη.

Καλούμε και αυτόν και την κυβέρνηση των τροϊκανών να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για νέες εξαντλητικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ο λαός δεν αντέχει άλλο χαράτσια, φόρους, αυξήσεις. Δεν πρόκειται να πληρώσει!

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ πραγματοποιούν διαμαρτυρία, στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι και

• Καταθέτουν Εξώδικο, πληροφορώντας τους αρμοδίους της ΔΕΗ για τις ευθύνες τους στην περίπτωση που επιμένουν στην είσπραξη του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

• Απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης σε όσα νοικοκυριά έχουν βιοποριστικό πρόβλημα, προβλήματα υγείας, σε άνεργους και γενικά όπου υπάρχει αποδεδειγμένα αδυναμία πληρωμής"

Κινηματογραφική μεταγωγή 160 κρατουμένων στις νέες φυλακές Χανίων

To πρώτο τους βράδυ στις νέες δικαστικές φυλακές των Χανίων πέρασαν το Σάββατο οι 160 κρατούμενοι. Η μεταγωγή των τελευταίων κρατουμένων στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα στην περιοχή της Αγιάς ολοκληρώθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.Οι μεταταχθέντες κρατούνταν έως τώρα στη δικαστική φυλακή πίσω από την πλατεία Ελευθερίας, επί της οδού Γιαμπουδάκη

Στην επιχείρηση μεταφοράς των κρατουμένων συμμετείχαν άνδρες της εξωτερικής φρουράς, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και δυνάμεις της αστυνομίας. Για τη μεταγωγή τους είχε εκπονηθεί ειδικό σχέδιο δράσης από τη διεύθυνση της φυλακής σε συνεργασία με την αστυνομία. Σε κάθε δρομολόγιο επιβιβάζονταν εννέα κρατούμενοι σε τρεις κλούβες, ενώ, με ένα φορτηγό γινόταν η μεταφορά των προσωπικών αντικειμένων τους, τα οποία ελέγχονταν τόσο κατά την αναχώρηση από το παλαιό κατάστημα κράτησης, όσο και κατά την άφιξη στο νέο.

Με τη λειτουργία της φυλακής αυτής ανοίγει μια νέα σελίδα για τα σωφρονιστικά πράγματα της Κρήτης, καθώς, το παλαιό κατάστημα κράτησης, το οποίο ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, χαρακτήρισε στην τελευταία επίσκεψη του «ποντικότρυπα», δεν πληρούσε τις στοιχειώδεις συνθήκες σωφρονισμού.

Πολλές φορές οι κρατούμενοι κοιμούνταν σε στρώματα τους διαδρόμους και άλλους κοινόχρηστους χώρους, ενώ, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και τοπικοί φορείς είχαν τονίσει την άμεση ανάγκη μεταφοράς της φυλακής στο νέο κατάστημα.

Η νέα δικαστική φυλακή των Χανίων είναι η πλέον σύγχρονη στην Ελλάδα. Ωστόσο, λόγω έλλειψης προσωπικού, αρχικά θα λειτουργήσουν δύο πτέρυγες από τις πέντε, η κάθε μία από τις οποίες διαθέτει 40 τρίκλινα δωμάτια με τουαλέτα και τηλεόραση. Επίσης, η φυλακή εποπτεύεται ηλεκτρονικά και διαθέτει πολλούς κοινόχρηστους χώρους, ενώ, ο προαυλισμός των κρατουμένων γίνεται σε άνετους και μεγάλους χώρους.

Το νέο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κρήτη Ι, όπως είναι η επίσημη ονομασία των νέων φυλακών, κατασκευάστηκε σε οικόπεδο επιφάνειας περίπου 50 στρεμμάτων, στην περιοχή δυτικά των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς. Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων είναι 14.855 τετραγωνικά μέτρα, με υπόγειους χώρους 2.710 τετραγωνικά μέτρα.

Η πρώτη υπουργική απόφαση για την ανέγερση των νέων φυλακών στα Χανιά υπεγράφη το 1998, ακολούθησε δεύτερη το 2002 και το 2005 ξεκίνησαν οι εργασίες, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και υλοποίηση από την εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική», με κόστος που ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ.

Ο χώρος της παλιάς δικαστικής φυλακής αναμένεται θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των δικαστηρίων στα Χανιά ή θα μετατραπεί σε πάρκο.

Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και στις δυο περιπτώσεις η εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται.

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος από Δευτέρα στο Ηράκλειο


Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα:

Δευτέρα 17/12/2012

08.00-12.00: Στο Δ.Αρχανών – Αστερουσίων, στις Άνω Αρχάνες στην περιοχή του κλειστού Γυμναστηρίου Άνω Αρχανών.

08.00-12.00: Στο Δ.Χερσονήσου, στο χωριό Ελιά, στην περιοχή των έργων του νέου συν/σμού Ιατρών, του χοιροστασίου Τσεσμελή και του χοιροστασίου Τριανταφυλλίδη.

08.00-13.00: Γενικά στο χωριό Βασιλικά Ανώγεια του Δ.Γόρτυνας.Επίσης στην περιοχή του ελαιουργείου Καπνά – Παναγιωτάκη.

09.00-09.30: Στο Δ.Γόρτυνας στα χωριά Μωριάς, Ατσιπάδες, Άνω Άκρια, Λαράνι, Αγ.Θωμάς, Πηρουνιανά, Αρδάκτια, Μεγάλη Βρύση, Πρεβελιανά, Δούλι, Κόλενα, Γέννα.Στην περιοχή της εισόδου του χωριού Αγ.Βαρβάρα καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών.

09.00-16.00: Στο Δ.Γόρτυνας στο χωριό Λαράνι στην περιοχή των γεώτρησεων Γαβαλά, Δαμανίων και Ν.Καζαντζάκη.

11.00-15.00: Στο Δ. Ηρακλείου, στην οδό Ουλαφ Πάλμε από την οδό Ευμαθίου έως την οδό Πρωταγόρα μετά παρόδων

12.00-15.00: Στο Δ.Αρχανών – Αστερουσίων στις Άνω Αρχάνες, στην οδό Βασίλη Ρότα, στην περιοχή της οικίας Κολιοπούλου Μ.

12.00-15.00: Στο Δ. Αρχανών-Αστερουσίων στο χωριό Καταλαγάρι, στην περιοχή της οικίας Παπαστεφανάκη Γεωργ.

13.00-15.00: Στο Δ. Γόρτυνας στο χωριό Γέννα στην περιοχή του ποιμνιοστασίου Βρέντζου Σταύρου

15.00-16.00: Στο Δ.Γόρτυνας στα χωριά Μωριάς, Ατσιπάδες, Άνω Άκρια, Λαράνι, Αγ.Θωμάς, Πηρουνιανά, Αρδάκτια, Μεγάλη Βρύση, Πρεβελιανά, Δούλι, Κόλενα, Γέννα.Στην περιοχή της εισόδου του χωριού Αγ.Βαρβάρα καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών.

Τρίτη 18/12/2012

08.00-09.30: Στο Δ.Αρχανών – Αστερουσίων στα χωριά Λιγόρτυνος, Τεφέλι, Αποσελέμης, Πυράθι, Χαράκι, Μελιδοχώρι, Αρμανώγεια, Αμουργέλες, καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών.

08.00-15.00: Γενικά στο χωριό Πάρτηρα του Δ. Μινώα Πεδιάδος

08.00-16.00 Στο Δ. Αρχανών Αστερουσίων στα χωριά Μεταξοχώρι, Δαμάνια, Αρκάδι, Καρκαδιώτισσα, Παρθένι.Στις Ι.Μ.Επανωσήφη και Αγ.Παϊσίου, στο μετόχι Μπότζη στην περιοχή του βουστασίου Κυπριωτάκη καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωρίων.

14.30-16.00: Στο Δ. Αρχανών Αστερουσίων στα χωριά Λιγόρτυνος, Τεφέλι, Αποσελέμης, Πυράθι, Χαράκι, Μελιδοχώρι, Αρμανώγεια, Αμουργέλες καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωρίων.

Τετάρτη 19/12/2012

08.00-12.00: Στο Δ.Φαιστού, στο χωριό Βώροι, στην περιοχή του εργοστασίου Γεωργουλάκη.

08.00-16.00: Στο Δ.Χερσονήσου στην Ανάληψη Χερσονήσου και στις Κάτω Γούβες στην περιοχή της λαχαναγοράς, του ανθόκηπου και των ξενοδοχείων Europa, Stella village, Amirandes, Μερτζάνη, Δέσπω, Πάνθεον Παλάς και Ουρανία.Επίσης στις περιοχές των χοιροστασίων Βασιλάκη και Καπετανάκη στο δρόμο προς το Έδερη καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις, κεραίες κινητής τηλεφωνίας και αντλιοστάσια των παραπάνω περιοχών.

09.00-11.00: Στο Δ. Μινώα Πεδιάδος στο χωριό Ρουσοχώρια στην περιοχή της οικίας Μαυρογιαννάκη Γ.

11.00-13.00: Στο Δ. Μινώα Πεδιάδος στα χωριά Αρμάχα και Μαθιά

13.00-15.00: Γενικά στο χωριό Χουμέρι Δ. Μινώα Πεδιάδος.

Πέμπτη 20/12/2012

08.00-10.00: Γενικά στο χωριό Αυγενική του Δ. Ηρακλείου

08.00-15.00: Στο Δ.Χερσονήσου, στις Κάτω Γούβες στην περιοχή Λεμονιές, στην παραλία, και στις περιοχές της εκκλησίας του Αγ.Κωνσταντίνου και των ξενοδοχείων Ελπίδα, Μαρίνα, Αφροδίτη, Δαριβιανάκη, Kaissa, Kalia beach καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις των παραπάνω περιοχών.

08.30-10.30: Στο Δ. Αρχανών Αστερουσίων στα χωριά Πύργος και Δωράκι καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών

08.30-15.00: Στο Δ. Αρχανών – Αστερουσίων στα χωριά Πρινιάς, Μουρνιά, Αμύγδαλος, Παράνυμφοι, Τρεις εκκλησιές καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών

10.00-12.00: Στο Δ. Ηρακλείου στο Ηράκλειο στην περιοχή του 46ου ημ. Σχολείου και στις οδούς Παπαπέτρου Γαβαλά από την οδό Φωτεινού έως την οδό Οικονόμου. Επίσης στην οδό Φωτεινού.

12.00-15.00: Στην Αγ. Αικατερίνη στα νταμάρια στην οδό Καραϊσκάκη Γ. από την οδό Σκουφά έως την οδό Αστρινάκη. Επίσης στην οδό Καραϊσκάκη μετά παρόδων.

12.00-15.00: Στο Δ. Ηρακλείου γενικά στην περιοχή Μακρύ Τείχος.

Παρασκευή 21/12/2012

08.00-15.00: Στο Δ.Ηρακλείου στις Πατέλλες στις οδούς Ολύμπου από την οδό Σκαλτσούνη έως την οδό Γ.Καραϊσκάκη, Γερωνυμάκη από Μον.Τοπλού έως Ολύμπου, Μ.Κων/νου από Πλούτωνος έως Γερωνυμάκη, Πλούτωνος από Καπ.Μιχάλη έως Σκαλτσούνη, Ιτάνου από Μιχ.Αποστόλη μέχρι Ολύμπου, Μουσών από Καραϊσκάκη μέχρι Λαγκαδά, Ν.Ξυλούρη από Μιχ.Αποστόλη μέχρι Μουσών, Νεαπόλεως και Δράμας από Σερρών έως Μουσών.Επίσης στις οδούς Ν.Πιτσουλάκη, Καραϊσκάκη, Κόδρου, Καβάλας Μουντράκη, Σερρών, Καβάλας, Οδυσσέως, Σόλωνος, Παπαδιαμάντη, Διδυμοτείχου, Σερρών, Μακεδονίας, Καστροφυλάκων.

08.00-14.30: Στο Δ. Γόρτυνας στα χωριά Ανω και Κάτω Μούλια, Βουρβουλίτης καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις, τηλεοπτικές κεραίες και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών.

now24.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...