Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Τα χρέη οδηγούν τους Κρητικούς σε αυτοκτονίες.....με γεωμετρική πρόοδο


Γράφει
η Ιωάννα Μελάκη 
Δημοσιογράφος Κοινωνικού Ρεπορτάζ

Με αφορμή την νέα αυτοκτονία  συντοπίτη μας, λέμε νέα διότι τον τελευταίο καιρό στην Κρήτη ως"τσουνάμι"  ακολουθάει η μία την άλλη, θέλουμε να τονίσουμε ότι, δεν θα πρέπει ως γεγονός  να περάσει στα ψιλά γράμματα των κοινωνικών συμβάντων, ούτε πρέπει να σεβαστούμε την πράξη του "αυτόχειρα"και να το δεχτούμε ως κοινωνία ότι" ο άνθρωπος  διάλεξε να φύγει με αυτόν τον τρόπο "και εμείς θα το δεχτούμε σαν να ήταν κάτι που καθημερινά γίνεται .Η  ενέργεια αυτή κρίνεται "ακραία" δεν είναι η φυσιολογική πορεία του ανθρώπου ,γιαυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει πλέον σοβαρά  όλους  μας ως τοπική κοινωνία, θα πρέπει η πράξη αυτή  να μας ρίχνει ενοχές, για συμπεριφορές μονοκόμματες για πράξεις που σκορπούν απαξίωση, μοναξιά,έλλειψη επικοινωνίας ,έλλειψη ελπίδας..μα προ πάντων δεν κάναμε κάτι...για να δώσουμε διαφορετική πορεία στην "κολλημένη σκέψη" του συνανθρώπου μας.
  Θλίψη και μόνο θλίψη, για τους ανθρώπους που μόνοι  τους θέτουν τέλος στην ζωή τους.Νεότατοι άνθρωποι στις περισσότερες φορές.Ο λόγος; Οικονομική πίεση, χρέη ανυπόφορα ,λύση αδιέξοδο.
  Η αλήθεια είναι ότι η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης λειτουργεί και ως βελτίωση της ψυχικής ισορροπίας του ανθρώπου που αποφασίζει να την επισκεφθεί.Μάρτυρες είστε  όλοι εσείς που ήρθατε στα γραφεία της  ,προφανώς   για να ενταχθείτε στο Νόμο "για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά" μα προπαντός  για να βελτιώσετε την"μαυρίλα της ψυχής σας" για να ισορροπήσετε.

Αυτή την εβδομάδα στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ¨Βίωσα παρόμοια ιστορία με δύο αδέλφια.Ο ένας χρεωμένος μέχρι τον λαιμό λόγω εμπορικής ιδιότητας ,Διευθύνων Σύμβουλος σε Α.Ε.Με εγγυητή τον αδελφό του,ο οποίος είναι συνταξιούχος με περιουσία την νύφη του και την μάνα τους.Η Τραγικότητα της ιστορίας, είναι ότι  ο πρώτος αδελφός εκλιπαρούσε να βρεθεί κάποια λύση βάσει του Ν.3869/2010 ν.Κατσέλη ώστε να σωθεί η περιουσία του αδελφού του.Ο δεύτερος  αδελφός αντί να δώσει κουράγιο στον " πνιγμένο" από τα χρέη αδελφό έπαιζε έργο "τραγωδίας" λέγοντας με χλωμό το πρόσωπο και με φωνή συρόμενη"Τι το ήθελα εγώ  να υπογράψω" τι θα κάνω τώρα , πως θα σώσω την περιουσία μου.Τότε πραγματικά νευρίασα και ευθαρσώς του είπα: ¨Δεν ντρέπεστε , αντί για να στηρίξετε τον αδελφό σας, σκέφτεστε το σπίτι σας και την πολλαπλή περιουσία σας;Αδυνατώ να σας βοηθήσω ,πάτε να βρείτε  ένα δικηγόρο και αφού ηρεμήσετε ξαναέρχεστε...΄τονίζοντας του ότι πάνω από σπίτια προσέξτε τον αδελφό σας....

 Την παραπάνω προσωπική εμπειρία σας την καταθέτω για να σας τονίσω, ότι εδώ σας θέλω και σας καλώ να αφήσετε τα περιουσιακά στοιχεία στην άκρη,( κανείς δεν τα πήρε μαζί του, 'οταν μετακόμισε ..στον άλλο πλανήτη), και να στηρίξετε τους δικούς σας ανθρώπους από την πίεση των δανειστών..καλύτερα οι άνθρωποι μας ,παρά τα περιουσιακά στοιχεία.-

Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα σε τοπική εφημερίδα των Χανίων


Φάρσα αποδείχτηκε το τηλεφώνημα αγνώστου άνδρα λίγο μετά τις 9μ.μ., ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στα γραφεία όπου στεγάζεται η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» και επρόκειτο να εκραγεί σε μισή ώρα.

Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία η οποία έσπευσε στα γραφεία και μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε εκπαιδευμένος σκύλος, δεν βρέθηκε τίποτε το ανησυχητικό.


Με πληροφορίες από το prismanews.gr

Άνδρας 39χρονών αυτοπυροβολήθηκε στα Χανιά


Ακόμα μια αυτοκτονία έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα με τις αυτοκτονίες. 

Νέα αυτοκτονία είχαμε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά με ένα 39χρονο άνδρα να δίνει τέλος στη ζωή του, καθώς αυτοπυροβολήθηκε.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, o σοβαρά τραυματισμένος άνδρας βρέθηκε από τον αδελφό του και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Χανιά: Βρέθηκε η προτομή του Κώστα Ηλιάκη

Πεταμένη δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή Καλύβες Αποκορώνου, βρέθηκε το μεσημέρι, η ορειχάλκινη προτομή του πιλότου της 115 Πτέρυγας Μάχης Κώστα Ηλιάκη, που είχαν αφαιρέσει άγνωστοι δράστες από το μνημείο για τον ήρωα σμηναγό που βρίσκεται στη θέση «μπαλκόνι» στα Χανιά.

Η προτομή που έχει υποστεί μικρές φθορές, κυρίως στη βάση της, μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και μετά από μια μικρή συντήρηση θα τοποθετηθεί ξανά στη θέση της από όπου οι άγνωστοι την είχαν αφαιρέσει, προκαλώντας τη γενική κατακραυγή.

Οι δράστες της πρωτοφανούς πράξης φαίνεται να αφήσαν την προτομή, θορυβημένοι από το κύμα αγανάκτησης και από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, σε συνδυασμό με τους ελέγχους της αστυνομίας σε όλες τις μάντρες ανακύκλωσης σιδηρικών.

Την προτομή είδε κάτοικος των Καλυβών, που ενημέρωσε τις αρχές. Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και παρέλαβαν την προτομή, ενώ ερεύνησαν και τον χώρο για τη συλλογή στοιχείων.

Εισέβαλαν στην τράπεζα με μπουλντόζα και άρπαξαν 500.000 ευρώ

Αυτούς τους ληστές δεν θα μπορούσε να τους σταματήσει κανείς. Ο λόγος για τους δράστες της ληστείας στο κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Ανώγεια Ρεθύμνου, οι οποίοι μπούκαραν στην τράπεζα με μία μπουλντόζα και σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο που είχε περισσότερα από 500.000 ευρώ.

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα στο ορεινό χωριό του Ψηλορείτη το οποίο για δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αναστατώνεται από άγνωστους, οι οποίοι «χτύπησαν» την Αγροτική Τράπεζα της περιοχής.

Με σύμμαχο τον ισχυρό άνεμο και ένα  χωματουργικό όχημα, έσπασαν την πρόσοψη της τράπεζας, εισέβαλαν μαζί με το βαρύ όχημα εντός του υποκαταστήματος, διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμά τους και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο βρισκόταν μέσα σε «τυφλό» δωμάτιο. Σε ελάχιστα λεπτά και υπό τους ήχους του συναγερμού οι δράστες έσυραν με ιμάντες και φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε αγροτικό όχημα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, πριν προλάβει να φθάσει η αστυνομία.

Οι αρχές που από το πρωί έχουν οργανώσει επιχείρηση εντοπισμού των άγνωστων δραστών, συλλέγουν όλα τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητάς τους. Ήδη στο χωριό Αξός, λίγα χιλιόμετρα πριν τα Ανώγεια, η αστυνομία εντόπισε ένα καμμένο όχημα το οποίο εξετάζεται αν είναι αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο αριθμός των δραστών πρέπει να είναι τρεις, να γνώριζαν τους χώρους τις τράπεζας και να γνώριζαν την ύπαρξη του πολύ μεγάλου ποσού μέσα στο χρηματοκιβτιο δεδομένου ότι αυτές τις ημέρες θα ξεκινούσε η καταβολή συντάξεων και δώρου Χριστουγέννων


Πηγή: | iefimerida.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...