Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Μιχελογιαννάκης (ΔΗΜΑΡ): Να γιατί ψήφισα τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Όταν από το προσχέδιο του προϋπολογισμού περιμένουμε δημόσιο χρέος 182,5% του ΑΕΠ.
Όταν την ύφεση την περιμένουμε στο 3,8% και την ανεργία στο 24,7%.
Όταν η ακρίβεια καλπάζει, για παράδειγμα το λάδι στην χώρα μας είναι πιο ακριβό και από χώρες που δεν το παράγουν.
Όταν από τα 7,8 δις που θα κόψουν το 2013, αν τελικά μείνουν εκεί, διότι ήδη διεκδικούν άλλα 4 δις, κόβουν μισθούς 1,1 δις, συντάξεις 3,8 δις, κοινωνικά επιδόματα 347 εκατ., οικογενειακά επιδόματα 427 εκατ., υγεία 803 εκατ., παιδεία 132 εκατ. και διαθεσιμότητα δηλαδή απόλυση 172 εκατ., όταν αυξάνουν τα συντάξιμα έτη στα 67, κόβουν από το ΕΚΑΣ 114 εκατ., από τους νεφροπαθείς 82 εκατ, από τα ειδικά εποχικά επιδόματα 50 εκατ. και από τα ειδικά επιδόματα ανεργίας 30 εκατ.,  καταλαβαίνετε που πάμε.

Όταν είναι 57 δις τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα.
Όταν ξεπερνούν τις 600.000 οι ρυθμίσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. 
Όταν το 50%  των δανειοληπτών εμφάνισαν προβλήματα υγείας.
Όταν το 40% από αυτούς έχει διαρρήξει τις φιλικές του σχέσεις, διότι δεν μπορεί να επιστρέψει σε φίλους του τα δάνεια. 
Όταν  1στους 3 ζητάει βοήθεια από τους δικούς του.
Όταν ο αριθμός των αυτοκτονιών καλπάζει.

Θεωρώ αδιανόητο, να μην ψηφίσω μια πρόταση, που δίνει την δυνατότητα ώστε  η υποχρέωση της μηνιαίας δόσης να μην υπερβαίνει το 30% του διαθέσιμου εισοδήματος, που δίνει χρονική επιμήκυνση, που παραχωρεί περίοδο χάριτος, που μειώνει το επιτόκιο, που διαγράφει το δάνειο όταν έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο συν ένα εύλογο κέρδος, που μειώνει το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών, που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα και που ελαχιστοποιεί τα έξοδα για δικαστήρια.

Περιμένω όμως από το ΣΥΡΙΖΑ να συγκεκριμενοποιήσει όριο φτώχειας, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, να οριοθετήσει τον τρόπο εύρεσης των πραγματικά εχόντων ανάγκη, καθώς το ανεπαρκές κράτος δεν μπορεί, δυστυχώς, να ελέγξει ούτε πόθεν, ούτε έσχες, ούτε κινητικότητα τραπεζικών λογαριασμών, ούτε την ύπαρξη ή όχι off shore εταιρίας, ούτε αν υπάρχουν χρήματα στο εξωτερικό.
Επίσης, να οριοθετήσει αυτούς που πτώχευσαν παίρνοντας δάνεια, για 1 ή 2 εξοχικά εκτός της πρώτης κατοικίας, από αυτόν, που πριν την ύφεση,  πήρε στεγαστικό με ένα μισθό και μια σύνταξη  και τώρα  με την  ύφεση δεν μπορεί  να το αποπληρώσει.

Είναι θέμα αρχής, του προγράμματος της ΔΗΜ.ΑΡ, της προγραμματικής συμφωνίας και της συνείδησης μου.    
 
Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης

Στην Κρήτη το συνέδριο 380 κορυφαίων ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας

Αισιοδοξία για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη εκφράσθηκε σήμερα κατά τις εργασίες του συνεδρίου 380 κορυφαίων ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας, που συνεργάζονται με τους τουριστικούς οργανισμούς Robinson και TUI, και πραγματοποιείται στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Robinson Club -«Καλημέρα Κρήτη», στο Λασίθι.

Παράλληλα, χαρακτήρισαν την Ελλάδα και την Κρήτη σοβαρό και ελκυστικό προορισμό, υπό την προϋπόθεση της ασφάλειας και της ηρεμίας, που ενδιαφέρει τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία θα έχουν οικονομικό κέρδος, όπως φυσικά και οι Έλληνες που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν.

Στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αναγνώρισε ότι η γερμανική αγορά είναι ο βασικός τροφοδότης των ξενοδοχείων, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης ως ποιοτικός και ασφαλής προορισμός, στη στρατηγική της Περιφέρειας για την ενιαία τουριστική προβολή της Κρήτης, στις υποδομές και εξέφρασε την ελπίδα του ότι τα επόμενα τουριστικά πακέτα «θα έχουν έντονο το άρωμα της Κρήτης».

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη και τους τοπικούς φορείς του τουρισμού, το γεγονός και μόνο ότι το συνέδριο πραγματοποιείται στην Κρήτη στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Robinson Club -«Καλημέρα Κρήτη», της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, καταδεικνύει τις προθέσεις της γερμανικής πλευράς να επαναφέρει προς το νησί μας και την Ελλάδα, το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που προωθούσε μέχρι πρότινος στον προορισμό μας.

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Λ. Τζάνης! - Ήταν στη λίστα με τους 36

Aυτοκτόνησε ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών και πρ.βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Τζανής! 

Η είδηση έχει σοκάρει τους πάντες στο Βόλο!

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του ονόματος του στη λίστα των 36...

Το γεγονός αυτό τον είχε οδηγήσει σε κατάθλιψη τις τελευταίες ημέρες...

Τον 57χρονο δικηγόρο και πρώην υφυπουργό βρήκe κρεμασμένο στο σπίτι του η γυναίκα του.

Γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας, στις 7.9.1955. Έγγαμος με τη Μαρία Παναγιωτοπούλου. Είχε ένα γιο και μία κόρη. Δικηγόρος.

Εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑ.ΣO.Κ. στις εκλογές του 1993 και του 1996. Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης- Δημόσιας Τάξης- Δικαιοσύνης της Βουλής. Μετέχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στη Μόνιμη Επιτροπή Αποτίμησης Τεχνολογίας της Βουλής. Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου.

Από το 1986 έως το 1990, ήταν δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Βόλου. Την περίοδο 1987-89, και 1991-93, διετέλεσε υπεύθυνος τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣO.Κ. του νομού Μαγνησίας. Το διάστημα 1990-92 ήταν αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου και πρόεδρος του Αθλητικού Oργανισμού. Από την 1.1.93 έως την 30.10.93, διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Ηράκλειο: Βρήκαν μαθήτρια τύφλα στο μεθύσι στις τουαλέτες του σχολείου

Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου από το περιστατικό που αποκαλύφθηκε σε λύκειο με πρωταγωνίστρια μια 16χρονη μαθήτρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η... 16χρονη μαθήτρια εντοπίστηκε από συμμαθήτριές της λιπόθυμη μέσα στις τουαλέτες του σχολείου έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άμεσως σήμανε συναγερμός στο σχολείο.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, όλα ξεκίνησαν όταν το κορίτσι ζήτησε άδεια την ώρα του μαθήματος για να βγεί και να πιει ένα παυσίπονο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρις το κορίτσι καθυστερούσε να επιστρέψει στην τάξη και ο καθηγητής έστειλε τις συμμαθήτριες της να την ψάξουν. 'Οταν πηγαν στην τουαλέτα βρηκαν το κορίτσι πεσμένο στο πάτωμα χωρίς αν έχει τις αισθήσεις του.

Αμεσως μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όπως αποκαλύφθηκε η μικρή που ποτέ δεν είχε απασχολήσει με τα καμώματά της το σχολείο ή την οικογένειά της είχε πάρει κρυφά απο το σπίτι της ένα μπουκάλι ρακί το οποίο και κατανάλωσε χωρίς να την πάρουν χαμπάρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι το τελευταίο διάστημα φαινόταν προβληματισμένο. Όπως ανέφερε ο πατέρας της στην αστυνομία είναι η πρώτη φορά που το παιδί του αντέδρασε με αυτό τον τρόπο.

Κάνουν κατάληψη για καλύτερο... κλάδεμα δέντρων!

Κι όμως, το ακούσαμε κι αυτό! Καταλήψεις για κλάδεμα των δέντρων και για τη χαμηλή… ένταση του κουδουνιού!

Αυτά είναι τα αιτήματα των μαθητών στο 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στην οδό Παπαπέτρου Γαβαλά, που τελεί υπό κατάληψη από χθες.

Οι μαθητές , σύμφωνα με τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου, ζητούν, επίσης, να υπάρξει και δεύτερη καθαρίστρια γιατί η μία καθαρίστρια έχει μεγάλο φόρτο ενώ βασικό αίτημά τους είναι να τοποθετηθεί περισσότερο χαρτί και σαπούνι στις τουαλέτες!

 cretalive/Φωτογραφία: Image Services

Πυρκαγιά στη Μαλάξα Χανίων σε δύσβατο σημείο


Άλλη μια "βοσκοφωτιά" όπως όλα δείχνουν ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι στη Μαλάξα και βρίσκεται σε εξέλιξη κινητοποιώντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν προκειμένου να την περιορίσουν προτού λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Η πυρκαγιά καίει χορτολιβαδική έκταση, ψηλά στο βουνό, σε δύσβατο σημείο, με κατεύθυνση προς την περιοχή Λούλος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει συνολικά έξι πυροσβεστικά οχήματα με 14 υπαλλήλους ωστόσο το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από το δύσβατο της περιοχής ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη προσπαθώντας να προσεγγίσουν τη φωτιά.

flashnews.gr

«Ενεργειακά Αυτόνομη μπορεί να γίνει η Κρήτη-Άδειες Αυτοπαραγωγής»

Συνάντηση Εργασίας στο ΥΠΕΚΑ με τον Γ.Γ. Ενέργειας, εκπροσώπους του ΕΒΕΗ και τον Λ. Αυγενάκη

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σήμερα,Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Κωνσταντίνο Μαθιουδάκη, εκπροσώπους τουΕμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, μέλη της Επιτροπής Ενέργειας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και τον Πρόεδρο του Ενεργειακού cluster Κρήτης. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κρήτης, κ. Μανόλης Αλιφιεράκηςθα απουσιάζει από τη συνάντηση εργασίας λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού στο εξωτερικό.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή επιχειρημάτων για την ένταξη της Κρήτης στο Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων-Άδειες Αυτοπαραγωγής. Η έγκριση, δηλαδή, αδειών αυτοπαραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες ξενοδοχείων, σε στέγες βιοτεχνικών μονάδων, σε στέγες κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, σε στέγες κατοικιών, αλλά και γραφείων προκειμένου η Κρήτη να γίνει αυτόνομη ενεργειακά.

O Μιχελογιαννάκης έθεσε στον Στουρνάρα αιτήματα της ΚΕΟΣΟΕ

Την ανησυχία της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), έθεσε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τις συζητήσεις περί επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

«Ήδη στο φάσμα του πρωτογενούς τομέα και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όχι μόνο παρατηρείται το φαινόμενο της συρρίκνωσης του αμπελουργικού εισοδήματος λόγω της κατάρρευσης των τιμών σταφυλιών τα τελευταία χρόνια, αλλά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας πολλοί αμπελουργοί δεν έχουν εισπράξει το αντίτιμο της εσοδείας δυο και τριών ετών. Κάθε συνεπώς πολιτική που θα επιβαρύνει το τελικό προϊόν θα πλήξει όχι μόνο τον καταναλωτή, αλλά κυρίως τον παραγωγικό ιστό του ελληνικού αμπελοοινικού τομέα.» Τονίζεται μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου που κατέθεσε ο Βουλευτής.

Τη σημαία της Ε.Ε. καίνε οι αγρότες


Τη σημαία της Ευρωπαικής Ένωσης καίνε οι αγρότες, έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, εκεί όπου κατέληξε η πορεία.
Το κλίμα είναι τεταμένο αλλά αγωνιστικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να αποκλείσουν το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης συναντήθηκε με τα προεδρία των Ομοσπονδιών.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, ζήτησαν να επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό και να του μεταφέρει ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εάν μέσα σε μια ώρα(!!) δεν ανακοινώσει ότι αποσύρονται τα μέτρα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.


Η προσυγκέντρωση στην Ο.Α.Σ.Ν.Η.

Η προσυγκέντρωση έξω από την ΟΑΣΝΗ, στη λ.62 Μαρτύρων έδειξε εξ αρχής πως το συλλαλητήριο θα είναι δυναμικό.

Τρακτέρ με μαύρες σημαίες, αγροτικά αυτοκίνητα ξεκίνησαν την πορεία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Ηρακλείου με τη συμμετοχή από τον αγροτικό κόσμο της Μεσαράς να είναι εντυπωσιακό. Στο Ηράκλειο έφτασαν παραγωγοί και από το Λασίθι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περισσότερα από 800 οχήματα (αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ).

Οι αγρότες που είχαν και την συμπαράσταση και των παραγωγών λαϊκών αγορών.


flashnews.gr

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου


Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς εξαγριωμένοι αγρότες αυτήν την ώρα έχουν μπει στα γραφεία του διαβατηριακού ελέγχου, προκαλώντας υλικές ζημιές με στόχο να φτάσουν στην πίστα του αεροδρομίου, ενώ μέλη της ΟΑΣΝΗ κοιτούν άπραγοι, μη μπορώντας να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Νωρίτερα οι αγρότες είχαν φτάσει με τα τρακτέρ τους μπροστά στην αίθουσα αναχωρήσεων του Αεροδρομίου όπου στην πύλη που οδηγεί στην πίστα του Αερολιμένα, συγκρούστηκαν με διμοιρία των ΜΑΤ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Οι αγρότες επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των ΜΑΤ ενώ στη "μέση" στέκονται για άλλη μια φορά οι τουρίστες που παρακολουθούν έκπληκτοι τα επεισόδια.

flashnews.gr

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Γ.Κουμπανάκης

Τα μέλη και οι φίλοι της T.E.  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.  εκφράζουν τη βαθειά τους λύπη για τον πρόωρο χαμό του συντρόφου Δασκάλου Γιώργου Κουμπανάκη.

Η απώλεια του στερεί πρώτα απ' όλα έναν εξαίρετο οικογενειάρχη από την οικογένεια του και από την τοπική κοινωνία, και ιδιαίτερα τη νεολαία, ένα συνετό και συνεπή εκπαιδευτικό, ένα ενεργό πολίτη. Μα πάνω απ' όλα έναν εξαίρετο άνθρωπο.

Εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό σου Ρένα, στην κόρη σου Ελένη και στους υπόλοιπους συγγενείς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα.
Καλό σου ταξίδι σύντροφε.
Η Τ.Ε. αποφάσισε αντί στεφάνου να καταθέσει 100 € στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ελπίζω» του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Στην Κρήτη οι αγρότες βγήκαν με τα τρακέρ και τα αγροτικά στους δρόμους

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν οι αγρότες στην Κρήτη, αφού πήραν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και κατέβηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές που αναμένεται να έρθουν στις συντάξεις του ΟΓΑ.

Αφού λοιπόν πήραν τρακτέρ, φορτηγά και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, ενώ όπως υποστήριξαν τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Δεν θέλουν να γίνει η δίκη της τραγωδίας της οδού Χρυσοστόμου στην Κρήτη

Νέα τροπή παίρνει η εκδίκαση της τραγωδίας της οδού Χρυσοστόμου με την υπεράσπιση του 44χρονου κατηγορουμένου, που παραμένει έγκλειστος στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού.
Κι αυτό διότι υπέβαλε στον Άρειο Πάγο αίτημα για την διεξαγωγή της δίκης εκτός Κρήτης λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς η δίκη του 44χρονου που με ένα κουζινομάχαιρο σκότωσε εν ψυχρώ την άτυχη Ελένη Πανταγάκη σύζυγο του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Τηλέμαχου Πανταγάκη και τραυμάτισε τον ίδιο και μια ακόμη κοπέλα έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί στην Νεάπολη.

Η πλευρά της υπεράσπισης ωστόσο έκρινε σκόπιμο να καταθέσει το επίμαχο αίτημα και έτσι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο ψυχιατρείο όπου νοσηλεύεται και στους γιατρούς που τον παρακολουθούν.

Ο 44χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ο 44χρονος είχε δεν μπορούσε να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο αυτό, υπο

Μιχελογιαννάκης (ΔΗΜ.ΑΡ): Η Δ.Ο.Υ. Μοιρών θα παραμείνει σε λειτουργία

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης είχε καταθέσει στις 6/9/2012, Αναφορά προς το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Μοιρών. Σε απάντηση του το Υπουργείο Οικονομικών  πληροφορεί για τα εξής: 

«Η Δ.Ο.Υ. Μοιρών θα παραμείνει σε λειτουργία και δεν θα γίνει αναστολή λειτουργίας  της την 8/10/20012 όπως είχε προγραμματιστεί». 

ΙΔΟΥ η απάντηση του κ. Στουρνάρα:

 

Μιχελογιαννάκης (ΔΗΜ.ΑΡ): Σε κίνδυνο 216 Μονάδες Ψυχικής Υγείας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας,  κατέθεσε ο Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι 216 Μονάδες Ψυχικής Υγείας.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.  

Κύριε Υπουργέ,
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν οι 216 Μονάδες  Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν  με ευθύνη των ΝΠΙΔ, στα οποία  το Υπουργείο Υγείας, έχει αναθέσει την υλοποίηση μέρους του Εθνικού  Προγράμματος Ψυχαργώς.  Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, η κατάσταση των Μονάδων Ψυχικής Υγείας χαρακτηρίζεται, τραγική και επικίνδυνη.  

Όπως μας  ενημερώνουν, η χρηματοδότηση αγγίζει  μόλις το 50% των πόρων που απαιτούνται  για να καλυφθούν, οι δαπάνες φιλοξενίας των 1.600 ψυχικά πασχόντων που διαβιούν στις στεγαστικές δομές, η παροχή υγείας σε 35.000 συμπολίτες μας ψυχικά πάσχοντες, η μισθοδοσία των 3.000 επαγγελματιών ψυχικής υγείας και τα λειτουργικά έξοδα των 216 Μονάδων Ψυχικής Υγείας.  

Επειδή, η έλλειψη  πόρων θα οδηγήσει σε διακοπή λειτουργίας των μονάδων, σε απολύσεις έμπειρου και εκπαιδευμένου προσωπικού  και σε τεράστια κενά παρεχόμενων υπηρεσιών με αποτέλεσμα την ουσιαστική κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και την ακύρωση του προγράμματος Ψυχαργώς.

Επειδή, πέρα από το κοινωνικό και  θεραπευτικό ¨έγκλημα¨ που θα συντελεστεί, η χώρα θα βρεθεί και  αντιμέτωπη με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πιθανόν θα απαιτήσει  την επιστροφή των 1,4 δις ευρώ, με τα οποία έχει χρηματοδοτήσει την  Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα.  
 
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να σχεδιαστεί και  να υλοποιηθεί η υποστήριξη της  χρηματοδότησης των μονάδων αυτών  και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επιτυχής λειτουργία τους.

Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για την πυρόπληκτη Βιάννο

Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ εξασφαλίστηκε για την πυρόπληκτη Βιάννο από τα υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, για την ανοικοδόμηση της καμμένης γης της Βιάννου μετά τη... μεγάλη καταστροφή που υπέστη το καλοκαίρι με τη μεγάλη φωτιά που στο πέρασμά της άφησε καμένη γη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το Υπουργείο Εσωτερικών εξασφαλίστηκαν 150.000 ευρώ, ενώ από το Υπουργείο Υποδομών 470.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά θα κληθεί να διαχειριστεί και να κατανείμει, με βάση τις ανάγκες, ο ίδιος ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, ο οποίος έχει ήδη ενημερωθεί για τα ποσά που εξασφαλίσθηκαν για την περιοχή του.
cretalive.gr

Επιστολή -Παρέμβαση στον Υπουργό Ανάπτυξης ,Κωστη Χατζιδάκη για το πετρέλαιο θέρμανσης

Επιστολή- παρέμβαση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών,Μεταφορών & Δικτύων, κ.Κωστή Χατζιδάκη, έστειλε η ΄Ενωση Προστασίας Καταβαλωτών Κρήτης , δια της Προέδρου της κ.Ιωάννας Μελάκη, καλώντας τον να πάρει άμεσα απόφαση, για το πετρέλαιο θέρμανσης ,όπου μεταξύ των άλλων στην επιστολή της αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Έχοντας γνώση, ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ότι, η συμμετοχή σας, στην παρούσα Κυβέρνηση, σε τούτη την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Χώρα μας, θέλει θάρρος και αποφασιστικότητα, την οποία εσείς μας δείξατε, για τα συμφέροντα της τόσο της ίδιας αλλά και για τους πολίτες της, μα προπάντων εσείς ο ίδιος οραματίζεστε να άρετε τα εμπόδια για την Επιχειρηματικότητα και τον Ανταγωνισμό των Επιχειρήσεων και να αναδείξατε τις υγιείς δυνάμεις της Αγοράς, εις όφελος της πατρίδας μας, αλλά και του λαού της, σας ζητάμε με την παρούσα να πάρετε άμεσα απόφαση για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η προμήθεια του, παραδοσιακά για τους καταναλωτές ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου. και προς θεού όχι, στην εξίσωση της τιμής του, με την τιμή του πετρελαίου κίνησης
Η παρατεταμένη μη αναγγελία της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης , και η παραπληροφόρηση που επικρατεί στην αγορά, δημιουργεί ανασφάλεια, για μεν τους καταναλωτές , οι οποίοι περιμένουν την απόφασή σας, που σε περίπτωση αυξημένης τιμής να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης ξεχνώντας ότι ... υπάρχει πετρέλαιο! αλλά και στους δια κινητές ,για να κάνουν τις παραγγελίες τους.

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, η αγορά έχει παίχτες, και ο μεγαλύτερος παίχτης είναι ο καταναλωτής ,που σήμερα οι υπάρχουσες συγκυρίες΄(μείωση μισθού , ανεργία, φόροι κ.λ.π) τον αποτρέπουν από την αγορά, μη παίσετε και εσείς στο ολίσθημα με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και να τον εξαφανίσετε από την αγορά, ενισχύοντας έτσι ,την φοροδιαφυγή και την λαθρεμπορία εις βάρος των εσόδων του Κράτους..Επίσης γνωστό της πάσης είναι ότι ,θα υπάρξει πτωτική κατανάλωση της τάξης του 50%-60% σε σχέση με τα περυσινά δεδομένα,.λόγω της φτώχειας και της οικονομικής δυσκολίας των καταναλωτών, μη την αυξήσετε περισσότερο με την άνοδο της τιμής του καυσίμου.
Η εξαγγελία της Κυβέρνησης, για επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης , των οικονομικά ασθενέστερων καταναλωτών, εμάς ως ΄Ενωση ,δεν μας καλύπτει, θεωρούνται "ασπιρίνες" που δεν αξίζουν να προσφέρονται από την επίσημη πολιτεία στους πολίτες της, δεν καλύπτει σχεδόν τίποτα, μιλάμε για την Κρήτη, όπου στην καλύτερη περίπτωση δίδεται 170 Ευρώ ,για 600 λίτρα μέχρι τον Δεκέμβριο,, είναι μέτρα που "χρυσώνουν "το πρόβλημα και είναι βέβαιο με αυτήν την τακτική οι πολίτες θα παγώσουν και οι λαθρέμποροι θα οργιάζουν.

Τέλος ως αρμόδιο Υπουργό της παρούσας Κυβέρνησης , αλλά και σαν ευαισθητοποιημένη κοινωνική οντότητα, σας ζητάμε να μείνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα περυσινά επίπεδα, το πετρέλαιο θέρμανσης το θεωρούμε κοινωνικό αγαθό, και ως εκ τούτου θα πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση όλος ο κόσμος. Το θέμα είναι πολιτικοκοινωνικό, δεν είναι στεγνά οικονομικό, αφορά εσάς ως Κυβέρνηση, αλλά και ως πολιτεία,που αποζητάτε πόρους, για τους δανειστές, αλλά και τον εξορθολογισμό του Κράτους αλλά έχετε και ευθύνη, και ηθική υποχρέωση απέναντι σε μας, διότι εσείς χαράζετε τις πολιτικές,προς όφελος των πολιτών.-


Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη
                                                                                      

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι πρέπει να βελτιωθεί και να συνεχίσει»

Παρέμβαση του Λ. Αυγενάκη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων 


Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης παρενέβη στη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την επεξεργασία και εξέταση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Κύρωση της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου-Παράταση διάρκειας του Προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’». 
Κατά την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής  υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαία η συνέχιση και βελτίωση της συγκεκριμένης δομής. Απαιτείται να διασφαλίσει η Πολιτεία με συνέπεια τη μισθοδοσία των εργαζομένων»- επιχείρημα, το οποίο έγινε αποδεκτό απ’ όλα τα κόμματα.
  Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο τα παρακάτω ερωτήματα:
1) πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι  του προγράμματος,
2) εάν υφίσταται σχεδιασμός για διεύρυνση του κύκλου των δικαιούχων,
3) εάν υπάρχει πρόθεση  βελτίωσης των παρεχόμενων αλλά  και νέων υπηρεσιών προς τους  ηλικιωμένους, τα Άτομα με Ειδικές  Ανάγκες,
4) εάν έχει πραγματοποιηθεί αξιολόγηση του κόστους και της παροχής υπηρεσιών της δομής ως έχει μέχρι σήμερα.

Ο Υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι: «Η διάρκεια του προγράμματος παρατείνεται ως τις 31 Μαρτίου 2013» ενώ για τα υπόλοιπα ερωτήματα σημείωσε ότι «η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ολοκληρώνει σύντομα μελέτη αξιολόγησης της δομής και των υπηρεσιών της μέχρι και σήμερα και με δεδομένο ότι θέση της Κυβέρνησης είναι η συνέχιση του προγράμματος στήριξης αδύναμων συμπολιτών μας, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων το πόρισμα της μελέτης μόλις ολοκληρωθεί, προς ενημέρωση και συζήτηση απ’ όλους τους Βουλευτές και τα κόμματα».

Ιεράπετρα: Kύκλωμα κλέβει πανάκριβα σκυλιά!

Πολλά περιστατικά κλοπής πανάκριβων κυνηγετικών σκυλιών καταγγέλλουν πως έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα... οι κυνηγοί της Ιεράπετρας.

Όπως λένε στο Cretalive, με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου η κλοπή σκυλιών που η αξία τους ξεπερνά τις 6.000 και 7.000 ευρώ, εξαφανίζονται από την περιοχή, θύματα αδίστακτου κυκλώματος που καταγράφει και χτυπά εκεί που κανείς δεν το περιμένει!

Δεκάδες σκυλιά από το Μακρύ Γιαλό, τη Λαγκάδα,την Ανατολή, την Καλαμαύκα και το Μύρτος λες και τα κατάπιε η γη, κάνοντας τους ιδιοκτήτες τους να ψάχνουν εναγωνίως να τα βρουν χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν θέμα χρόνου να γίνει κάποιο ένθερμο και πιθανότατα αιματηρό επεισόδιο, αν οι κλέφτες των σκυλιών βρεθούν ενώπιος ενωπίω με κάποιους κυνηγούς, που βλέποντας την κλοπή σκυλιών να έχει εξαπλωθεί σαν ... επιδημία, τους περιμένουν, κυριολεκτικά, με το δάκτυλο στην σκανδάλη!
cretalive.gr

Βελτιώνεται ο Νόμος για τα Αυθαίρετα-Χαμηλότερα Πρόστιμα

Μετά από συνάντηση του Λ. Αυγενάκη με τον Γ. Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και εκπροσώπους του Συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου


Μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση, σήμερα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012, με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Αλεξιάδη και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου, προκειμένου να συζητηθούν οι αναγκαίες τροποποιήσεις του Νόμου 4014/2011 «για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων».

Στη συνάντηση, ο κ. Αυγενάκης και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου αιτήθηκαν ρυθμίσεις για επιβάρυνση 30% και όχι 70% για όσες περιοχές δεν έχουν ενταχθεί στα Σχέδια Πόλεως και την επιβολή ενός καθορισμένου, συγκεκριμένου συντελεστή για τα κτίρια ανάλογα με την χρονολογία που αναγνωρίστηκαν ως πρώτη κατοικία. Ακόμα, επέμειναν για τη μείωση του παράβολου των προστίμων. Αξίζει, επίσης να σημειωθεί ότι 7 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν Ερώτηση στην Βουλή προτείνοντας τις παραπάνω τροποποιήσεις του Νόμου 4014/2011.

Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Σωκράτης Αλεξιάδης, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ενημέρωση, σημείωσε ότι «οι προτάσεις για βελτίωση του υφιστάμενου Νομικού πλαισίου περί Αυθαιρέτων είναι απολύτως λογικές και αναγκαίες. Επίσης, ενημέρωσε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται βελτίωση του Ν. 4014/2011. Θεμελιώδης αρχή πρόκειται να είναι η κωδικοποίηση των αυθαιρεσιών τόσο σε νομίμως υφιστάμενες κατασκευές, τμηματικές αυθαιρεσίες όσο και σε εξ ’ολοκλήρου αυθαίρετα».

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε να εξετάσει και τη μείωση του παραβόλου των προστίμων, ενώ όταν ολοκληρωθεί η προετοιμασία του νέου Νόμου περί αυθαιρέτων, ο οποίος «επεξεργάζεται» σε συνεργασία με το ΤΕΕ, θα ενημερώσει τον κ. Αυγενάκη και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου μιας και «το Ηράκλειο εντάσσεται στις περιοχές με μεγάλο αριθμό αυθαίρετων κτισμάτων».

Μαλλιά κουβάρια υψηλόβαθμος λιμενικός και δημοτική αστυνομικός στο Ηράκλειο

Ένας καυγάς για τον οποίο αναμένεται να διενεργηθεί ΕΔΕ απασχολεί τις τελευταίες ημέρες το Λιμεναρχείο αλλά και το δήμο Ηρακλείου. Πρωταγωνιστές ένας αξιωματικός του λιμενικού και μια δημοτική αστυνομικός που κατέληξαν να ανταλλάσουν αναφορές και καταγγελίες με μια ασήμαντη αφορμή. Σύμφωνα με την δημοτική αστυνομικό ο αξιωματικός του λιμενικού φέρεται ότι την προσέβαλε και την έβρισε με ακατανόμαστες εκφράσεις όταν εκείνη αρνήθηκε να απομακρύνει τα σκουπίδια από σημείο που βρισκόταν κοντά στο σπιτι του τονίζοντας πως αυτό είναι αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς για το λόγο αυτό η δημοτική αστυνομικός δέχτηκε υβριστική επίθεση και απειλές από τον καταγγελλόμενο αξιωματικό.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός απαιτούσε να καθαρίσω εγώ η ίδια το σημείο που υποδεικνυόταν οτι υπήρχαν σαπιες πατάτες και ένας νεκρός σκύλος διαφορετικά θα πήγαινε στα κανάλια και στον εισαγγελέα ενώ ανέφερε ότι αυτός με πληρώνει για να στρογγυλοκάθομαι στην καρέκλα μου. του είπα οτι λυπάμαι που τα ακούω αυτά απο έναν δημόσιο υπάλληλο και εκείνος ήταν ακραίος χρησιμοποιώντας ακραίες εκφράσεις φέρεται να αναγράφεται μεταξύ άλλων στην καταγγελία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απο την πλευρά του αρνείται ότι μίλησε με την εν λόγω υπάλληλο ωστόσο για την υπόθεση αναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ τις επόμενες ώρες.

 prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...