Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

350.000 ευρώ για έργα πρόληψη πλημμυρών στην Βιάννο

Και εργασίες συντήρησης στο εθνικό οδικό δίκτυο Κρήτης


Όπως ενημέρωσε το γραφείο του Γενικού Γραμματέα της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Κεφαλογιάννη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε την απόφαση που αφορά στην έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσών τριακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (350.000,00 ) για την συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου Κρήτης και έργα πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων στην πυρόπληκτη περιοχή της Βιάννου. Ηρακλείου.

Απίστευτο δράμα για μια Ηρακλειώτισσα που πάσχει από ελεφαντίαση!


Συγκλονίζει ο Γολγοθάς της Ηρακλειώτισσας Ελευθερίας Ρουμελιανάκη, η οποία πάσχει από ελεφαντίαση, η οποία είναι καθηλωμένη στο... κρεβάτι του πόνου, αφού το ΙΚΑ δεν της εγκρίνει αναπηρικό αμαξίδιο! 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" η συγκεκριμένη γυναίκα, παραμένει στο κρεβάτι, ανήμπορη να μετακινηθεί, όταν το καρότσι της έσπασε. Ενώ έχει απευθυνθεί στο ΙΚΑ για να της χορηγηθεί άλλο, το Ίδρυμα αδιαφορεί, λέγοντας της ότι δεν δικαιούται καρότσι ακόμη και πρεπει να περιμένει!

"Έχω ξεπεράσει τα όρια της απόγνωσης. Δεν έχουμε να φάμε", λέει στην "Π" η γυναίκα, η οποία μένει με τον 37χρονο γιο της. Και συνεχίζει: "Δεν μπορώ να πληρώσω τα φάρμακα μου, χρωστάμε ενοίκια, χρωστάμε στη ΔΕΗ ,παντού. Και όταν ζητήσαμε από το ΙΚΑ να μας εγκρίνει τη δαπάνη για την προμήθεια αναπηρικού καροτσιού, γιατί το προηγούμενο έσπασε, μας απάντησαν ότι δεν το δικαιούμαστε τώρα και πρέπει να περιμένω 1,5 χρόνο για να το πάρω".
creteplus.gr

Ε.Π.Κ.Κ : ¨Συμβουλές στους καταναλωτές για αγορές τροφίμων τα Χριστούγεννα"

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  και αυτά τα Χριστούγεννα , στέκεται δίπλα  στις αγορές, των καταναλωτών, εφιστώντας την προσοχή τους αλλά και ¨για να τους συμβουλέψει:.

1)Για την αγορά α κρέατος (αρνιά, κατσίκια κλπ ):

- Συγκρίνουμε την τιμή με την ποιότητα του κρέατος και να αναζητούμε τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων, που δείχνουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο.

-Για όλα τα σφάγια αμνοεριφίων εγχώριας παραγωγής, η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τιρκουάζ» («λαμπρό κυανούν», χρωστική Ε 133) και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, «ELLAS» ή «ΕL».

-Για τα σφάγια αμνοεριφίων που προέρχονται από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν», χρωστική Ε133 ) ή «ερυθρό» («ερυθρό Allura», χρωστική Ε 129) και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου θα πρέπει να αναγράφονται τα αρχικά του ονόματος της κοινοτικής χώρας προέλευσης.

-Τα σφάγια αμνοεριφίων εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα «καστανό» (χρωστική Ε155), δηλαδή τη σφραγίδα καταλληλότητας (ωοειδή ή στρογγυλή) και σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου, στο εσωτερικό της οποίας αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.

2)Για την προμήθεια πουλερικών (γαλοπούλες-κοτόπουλα) και προϊόντων πτηνοτροφίας:

-Οι γαλοπούλες διατίθενται προς πώληση είτε ως νωπές (συσκευασμένες ή μη) είτε ως καταψυγμένες.

Οι νωπές εγχώριες μη συσκευασμένες γαλοπούλες πρέπει να είναι εκσπλαχνισμένες (απεντερωμένες), χωρίς πούπουλα και να φέρουν σήμανση καταλληλότητας (είτε με τη μορφή σφραγίδας, είτε, συνηθέστερα, σε καρτελάκι μιας χρήσης, κατάλληλα τοποθετημένο επάνω στο κρέας).

Οι συσκευασμένες νωπές ή κατεψυγμένες γαλοπούλες πρέπει να φέρουν τη σήμανση καταλληλότητας της χώρας προέλευσης και την ημερομηνία ανάλωσης (τοποθετημένη επάνω ή κάτω από τη συσκευασία ή το περιτύλιγμα, κατά τρόπο ευανάγνωστο).


3)Για την προμήθεια γαλακτοκομικών

-Τα συσκευασμένα τυριά θα πρέπει να φέρουν σήμανση αναγνώρισης (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας θα πρέπει να αναγράφεται επάνω στη συσκευασία.

-Τα τυριά πρέπει να συντηρούνται στο ψυγείο.

Για την προμήθεια ειδών  ζαχαροπλαστικής

Τα προϊόντα  ζαχαροπλαστικής για την ασφάλεια των καταναλωτών, θα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο, με τις σωστές θερμοκρασίες συντήρησης, λόγω του ευάλωτου χαρακτήρα τους.
Καλό είναι και αυτές τις γιορτές,να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε σπιτικά γλυκά, δίπλα στα παιδιά μας, και λιγότερο θα μας στοιχίσουν και το σπίτι θα ευωδιάσει από μυρουδιές, αλλά και το πνεύμα της δημιουργίας θα περάσουμε στα παιδιά μας.

ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ

Να αγοράζουμε τρόφιμα από ασφαλή καταστήματα και σε τούτες τις γιορτές ,ας κάνουμε τις αγορές μας από καταστήματα τοπικών συμφερόντων. . Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων, τα οποία μπορεί να μας παραπλανήσουνκαι να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία μας.
  Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,εύχεται σε όλους τους καταναλωτές, υγεία και καλές ξεχωριστές γιορτές ,για τον καθένα  καταναλωτή χωριστά


                                          Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                 Ιωάννα Μελάκη

Ψυχολογική στήριξη στους εμπόρους από... την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής

Μια τηλεφωνική γραμμή θα παρέχει ψυχολογική στήριξη στους εμπόρους, προκειμένου η απόγνωση και η απελπισία που έχει κυριεύσει τον εμπορικό κόσμο και στο Ηράκλειο, να βρίσκει διέξοδο. Οι αλλεπάλληλες "επιθέσεις" που έχει δεχτεί... ο κλάδος του εμπορίου έχει επηρεάσει βαθιά την ψυχολογία των εμπόρων, που βλέπουν την αγορά σιγά σιγά να ερημώνει, τα μαγαζιά να βάζουν λουκέτο και τα χρέη τους... να πολλαπλασιάζονται.

Η ΟΕΒΕΝΗ, με στόχο να στηρίξει τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες, εγκαινιάζει μια τηλεφωνική γραμμή στήριξης. Ο ψυχολόγος Μανώλης Καργάκης θα βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής και θα παρέχει καθοδήγηση και στήριξη.

Η γραμμή δημιουργήθηκε από την Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η., σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την Αλληλεγγύη Κρήτης, με σκοπό, με βάση τη διαφύλαξη του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, να υποστηριχθούν σε ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο τα μέλη της ομοσπονδίας και οι οικογένειες τους.

Η γραμμή θα λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από 10:00-14:00. Η κλήση έχει απλή αστική χρέωση από σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Στελεχώνεται από ψυχολόγο και κι όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες είναι απόρρητες και ΔΕΝ καταγράφονται.
cretalive.gr

Δεν θα υπάρξουν απολύσεις και διαθεσιμότητες υπάλληλων των ΤΕΙ από το πρόγραμμα συγχωνεύσεων «ΑΘΗΝΑ»

Διαβεβαίωσε ο Υπουργός Παιδείας τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής, μετά από πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του ΤΕΙ Κρήτης, μετέφερε την αγωνία τους, για τυχόν απολύσεις που θα προκύψουν από το πρόγραμμα συγχωνεύσεων στην Παιδεία με την ονομασία «ΑΘΗΝΑ». Ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και κανένας Διοικητικός υπάλληλος δεν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από το πρόγραμμα «Αθηνά». Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή του προγράμματος με την κωδική ονομασία «Αθηνά» θα προωθήσει τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες, που φαίνονται ώριμες για κάτι τέτοιο. Το σχέδιο «Αθηνά» στην παιδεία θα προσφέρει εξορθολογισμό του αριθμού των σχολών, με «λογική και ευαισθησία», προς τους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και τις τοπικές κοινωνίες. Τμήματα χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, τα οποία συγχρόνως παρουσιάζουν και μια φθίνουσα πορεία στην «παραγωγή πτυχιούχων» την τελευταία πενταετία, θα αποτελέσουν αντικείμενο εξέτασης από το Υπουργείο.

Χανιά: Κοινωνικές δράσεις για την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων πολιτών


Στο πλευρό περίπου 1.000 οικογενειών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τις γιορτές βρίσκεται ο δήμος Χανίων, που μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας κατέγραψε τις ανάγκες που υπάρχουν και ανακοίνωσε συγκεκριμένες δράσεις για τη στήριξή τους. Η κοινωνική υπηρεσία συμμετέχει σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους πολίτες (κοινοτικά αποθέματα παρέμβασης μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Στο πλαίσιο αυτό, οικογένειες ορεινών περιοχών θα υποστηριχθούν με βασικά είδη διατροφής (γραβιέρα, φέτα, ρύζι, μακαρόνια, λάδι).

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταγραφής οικογενειών με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια όπου για την υποστήριξή τους θα δοθούν κουπόνια σίτισης αξίας 120 ευρώ προκειμένου 124 οικογένειες να προμηθευτούν βασικά είδη για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η κοινωνική υπηρεσία συνεργάστηκε με τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση, ώστε να βοηθηθούν οικονομικά, αδύναμες οικογένειες μαθητών.

Ο δήμος, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπορούμε», υλοποιεί πρόγραμμα υποστήριξης οικογενειών σε βασικά είδη διατροφής. Οι οικογένειες που έχουν καταγραφεί στην κοινωνική υπηρεσία και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού προμηθεύτηκαν είδη διατροφής από σούπερ μάρκετ της πόλης των Χανίων.

Οι 310 οικογένειες - δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου- έχουν τη δυνατότητα, από σήμερα Τετάρτη, για τις ημέρες των εορτών να προμηθεύονται τρόφιμα, (κρέας, γλυκά, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, αναψυκτικά) και άλλα είδη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Παράλληλα, υποστηρίζονται με είδη ένδυσης, υπόδησης, βρεφικά και άλλα είδη.

Τέλος, η κοινωνική υπηρεσία προκειμένου να υποστηρίξει τις αυξανόμενες ανάγκες φορέων όπως το Δημοτικό Γηροκομείο και εθελοντικών πρωτοβουλιών, όπως το «Κοινωνικό φαρμακείο» και οι «Γιατροί του Κόσμου», συγκεντρώνει φάρμακα στο Δημαρχείο Χανίων και, ήδη, δόθηκαν τα πρώτα από αυτά για τις ανάγκες του «Κοινωνικού φαρμακείου».

«Η βοήθεια προς το συνάνθρωπο αποτελεί καθημερινή πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης» ανέφερε σχολιάζοντας τις δράσεις αυτές, ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

«Με αυτές τις δράσεις προσπαθούμε να μετριάσουμε την αρνητική επίδραση της οικονομικής κρίσης στη ζωή συμπολιτών μας με στόχο την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Χρυσούλα Χατζηδάκη.

ΧΑΝΙΑ: 1.500 δρομείς θα φορέσουν τη στολή του Άγιου Βασίλη


Περισσότεροι από 1.500 δρομείς θα φορέσουν τη στολή του Άγιου Βασίλη και θα τρέξουν στον πιο πρωτότυπο αγώνα δρόμο με τίτλο «Santa Run».

Ο αγώνας δρόμου πραγματοποιείται αύριο στα Χανιά της Κρήτης. Πρόκειται για διοργάνωση του συλλόγου μαζικού αθλητισμού «Chania Personal Training- ΚΟΤΙΝΟΣ» και του αθλητικού τμήματος του συλλόγου στήριξης παιδιών με καρκίνο «Ορίζοντας».

Στόχος της διοργάνωσης, που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση παιδιών με προβλήματα υγείας. Ο κάθε Άγιος Βασίλης θα καταβάλει για τη συμμετοχή του το ποσό των 15 ευρώ. Το κόστος της συμμετοχής καλύπτει τη στολή του Άγιου Βασίλη, δωρεάν μπύρα στη διαδρομή και το πάρτι, καθώς και δώρα χορηγών.

Τα έσοδα από τη συμμετοχή των δρομέων θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο Κέντρο Ανοιχτής Περίθαλψης Παιδιών με Κινητικά Προβλήματα «ΕΛΕΠΑΠ», στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη», στον σύλλογο «Ορίζοντας» και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας- Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΗΦΑΜΕΑ».

«Υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα αιτήσεις για συμμετοχή στον αγώνα δρόμου, τις οποίες δεν μπορούμε να δεχτούμε λόγω έλλειψης άλλων στολών. Η συμμετοχή είναι τεράστια, αυτή τη στιγμή φεύγουν 100 στολές το μισάωρο» εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των διοργανωτών, Τάσος Μαραγκουδάκης.

Οι επίδοξοι Άγιοι Βασίληδες θα συγκεντρωθούν στις 5 το απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, όπου θα πραγματοποιηθεί το «ζέσταμα του Άγιου Βασίλη», με χάπενινγκς και βράβευση του πιο γενναιόδωρου Άγιου Βασίλη. Από το σημείο αυτό, οι δρομείς θα ξεκινήσουν τον αγώνα και στη συνέχεια αφού διανύσουν μια απόσταση 3,5 χιλιομέτρων, διαμέσου του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης, θα καταλήξουν και πάλι στο ίδιο σημείο. Μετά τον τερματισμό θα διοργανωθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι με τα συγκροτήματα «Σιγανά Ποτάμια» και «Vanila Swing».

ΤΩΡΑ: Ύποπτος άγριος ξυλοδαρμός Κύπριου στην Κρήτη


Περίεργος ξυλοδαρμός ενός Κύπριου, στο Ηράκλειο - Στον Εισαγγελέα, αυτή την ώρα, 27χρονος Ηρακλειώτης


 Στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, με εκχυμώσεις και μώλωπες στο σώμα του, κατέληξε ένας 63χρονος από την Κύπρο, ο οποίος φιλοξενούνταν στο σπίτι ενός 27χρονου Ηρακλειώτη, με τον οποίο στο παρελθόν είχε οικονομική συναλλαγή, δανειζόμενος μεγάλο ποσό όπως αναφέρει το cretalive.gr

Ο 27χρονος από την πλευρά του φέρεται να αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον ξυλοδαρμό του Κύπριου. Μάλιστα αναφέρει ότι τον φιλοξένησε στο σπίτι του, όταν ο Κύπριος είχε έρθει στην Κρήτη για τη διευθέτηση κάποιων υποθέσεών του.

Κατόπιν φέρεται να προέκυψε κάποιο πρόβλημα υγείας, γεγονός που παρέτεινε την παραμονή του στο σπίτι του 27χρονου.

Όσο για τον ξυλοδαρμό, ο 27χρονος ισχυρίζεται ότι βγήκε από το σπίτι για κάποια ψώνια, και όταν επέστρεψε βρήκε τον 63χρονο σε κακή κατάσταση και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
Λίγο μετά τις 13.00 ο 27χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα.

Στο Ηράκλειο ο "Ραδιο Αρβύλας" Γιάννης Σερβετάς


Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Σερβετάς, καλεσμένος του βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης Ηρακλείου που διοργανώνει 2 εκδηλώσεις βιβλίων με την παρουσία του

♦ Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. παρουσιάζεται το βιβλίο του "Προσωπικό Ημερολόγιο - Ανεκδοτολόγιο 2013" στο TALOS PLAZA

Ο Γιάννης Σερβετάς Θα μιλήσει για το νέο βιβλίο του, θα υπογράψει αντίτυπα και θα μας χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές γέλιου παρέα με το στενό συνεργάτη του Βασίλη Δέλιο.

♦ Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου το πρωί στις 10:30 π.μ. θα παρουσιαστεί το παραμύθι του "Ο δαγκωμένος κουραμπιές" στο χώρο του Βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης (Οδός 1821, αρ.10).

Ο Γιάννης Σερβετάς θα πει στους μικρούς του φίλους την ιστορία που του είχε πει ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης όταν ήταν παιδί..!

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στις δύο εκδηλώσεις.

Κρήτη: Σύντομα ελεύθερος ο 40χρονος που είχε σχέση με την αδερφή του


Σύντομα αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος ο 40χρονος άνδρας που είχε καταδικαστεί, επειδή το 2008 είχε σχέση με την 14χρονη, τότε, ετεροθαλή αδερφή του.


Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 40χρονος που διέμενε στην Αθήνα, το 2008 επισκέφθηκε την Κρήτη, προκειμένου να γνωριστεί καλύτερα με τα παιδιά του πατέρα του από το δεύτερό του γάμο και να συσφίξει τους οικογενειακούς δεσμούς.

Τότε, σε ηλικία 36 ετών, γνώρισε τη 14χρονη ετεροθαλή αδερφή του, με την οποία δημιούργησε σχέση. Μάλιστα η κοπέλα έφυγε μαζί του στην Αθήνα, ενώ μετά από πολλές αναζητήσεις, η οικογένειά της τη βρήκε σε μία γκαρσονιέρα στο Ηράκλειο, την οποία είχε ενοικιάσει ο αδερφός της.

Η μητέρα του κοριτσιού μήνυσε τον 36χρονο, ενώ το κορίτσι αρχικά ισχυρίστηκε ότι τον ακολούθησε εκούσια, ενώ κατόπιν άλλαξε γνώμη και ζήτησε την ποινική του δίωξη.
Ο δράστης καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για αποπλάνηση ανηλίκου που έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του, αρπαγή ανήλικης για μεταχείρισή της σε ακολασία και αιμομιξία, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ωστόσο αν και η μέγιστη ποινή που προβλέπεται, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού είναι τα 6 χρόνια, το ελαφρυντικό δεν υπολογίστηκε, με αποτέλεσμα να ληφθεί υπόψη ως μέγιστη ποινή τα 10 χρόνια, κι έτσι στον άνδρα επιβλήθηκε ποινή 9 χρόνων και 6 μηνών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, όμως δεν εμφανίστηκε ούτε η ανήλικη, ούτε η μητέρα της.

Στην απολογία του, ο 40χρονος, σήμερα, αποδέχτηκε τα πάντα, εκτός από τα περί σχέσης με τη βία. Είπε ότι την ερωτεύτηκε, αν και γνώριζε ότι ήταν λάθος. Μετά το 2009, οπότε συνελήφθη, δεν είχε καμία επαφή με την κοπέλα, η οποία δεν τον επισκέφθηκε ποτέ στη φυλακή.

Η ποινή του μειώθηκε σε 5 έτη και 6 μήνες, ενώ σύμφωνα με το δικηγόρο υπεράσπισής του, ο 40χρονος έχοντας κάνει και κάποια μεροκάματα στις φυλακές Τρίπολης, έχει πλέον συμπληρώσει το χρονικό διάστημα της κράτησης και μπορεί να υποβάλλει αίτηση για υφ'όρων απόλυση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...