Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Γάλλοι δημοσιογράφοι γράφουν για την Κρήτη

Οκτώ Γάλλοι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε μεγάλα εβδομαδιαία περιοδικά της Νάντης και της Λυών, φιλοξενούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης στο πλαίσιο του ταξιδιού που πραγματοποιούν στην Κρήτη για τις ανάγκες ταξιδιωτικού ρεπορτάζ.
Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, συνοδεύονται από την Υποδιευθύντρια του ΕΟΤ στο Παρίσι και τη Διευθύντρια της αεροπορικής εταιρίας «TRANSAVIA» (θυγατρική της AIR FRANCE και KLM) , που πραγματοποιεί ήδη από τον Απρίλιο δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από Λυών και Νάντη προς Ηράκλειο, ενώ από αρχές Ιουνίου θα εκτελεί το δρομολόγιο Παρίσι - Ηράκλειο σε καθημερινή πλέον βάση.

Σήμερα, τελευταία ημέρα της παραμονής τους στην Κρήτη, επισκέφθηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, η οποία απάντησε σε ερωτήσεις τους σχετικά με τη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας αλλά και την πολιτική προβολής και προώθησης του τουρισμού από την Περιφέρεια της Κρήτης.

Η αποστολή των Γάλλων δημοσιογράφων κατά την τετραήμερη παραμονή τους στην Κρήτη (τρεις μέρες στο Ρέθυμνο καί μία Ηράκλειο), ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους του νησιού στην πόλη και την ενδοχώρα του Ρεθύμνου και όπως δήλωσαν οι εντυπώσεις τους είναι ιδιαίτερα καλές.
Enhanced by Zemanta

Ρέθυμνο: Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών και όπλων

Στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου θα οδηγηθούν σήμερα, μετά και από τη σύλληψη τους, τρείς Έλληνες ηλικίας 41, 32 και 31 ετών για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά και όπλα.
Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια ελέγχου σε Ι.Χ αυτοκίνητο από μεικτό κλιμάκιο της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: "μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη συνολικού βάρους 1,1 γραμμαρίου, την οποία κατείχαν από κοινού οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο.

Ακολούθησε έλεγχος στις κατοικίες των συλληφθέντων, όπου στην οικία του 41χρόνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: "ένα εύχρηστο πιστόλι μάρκας GLOCK διαμετρήματος 9ΜΜ, εννιακόσια (900) πλήρη και εύχρηστα φυσίγγια διαμετρήματος 9ΜΜ, δύο (2) γεμιστήρες χωρητικότητας (16) δεκαέξι και τριάντα δύο (32) φυσιγγίων.

Διακοπή χορήγησης φαρμάκων μελετούν οι Φαρμακοποιοί Χανίων

Το ενδεχόμενο διακοπής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους ασφαλιστικών ταμείων που δεν είναι συνεπή στα φαρμακεία θα εξετάσει κατά τη διάρκεια της γενικής του συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 16 του μήνα, ο σύλλογος των φαρμακοποιών των Χανίων.

Όπως δήλωσε στον Flashnews ο πρόεδρος των φαρμακοποιών των Χανίων Τάσος Βάμβουκας "ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αφού η επιχείρηση χρωστά στους φαρμακοποιούς 12 με 13 μήνες."

Επίσης ο κ. Βάμβουκας τόνισε οτι με μια ενδεχόμενη τέτοια απόφαση ο σύλλογος των φαρμακοποιών δεν επιθυμεί να στραφεί κατά των εργαζομένων, ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία" αλλά όπως είπε και οι φαρμακοποιοί έχουν μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις διότι πρέπει να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους.
flashnews.gr

«Σαρλ ντε Γκωλ» : Στην Σούδα η πυρηνοκίνητη ναυαρχίδα της Γαλλίας

Στην προβλήτα Κ14 της ναυτικής βάσης στο Μαράθι κατάπλευσε σήμερα νωρίς το πρωί το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», το οποίο συμμετέχει στις από θαλάσσης επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Το αεροπλανοφόρο, που συμμετέχει στις επιχειρήσεις από τις 20 Μαρτίου, θα σταθμεύσει στη Σούδα, για ξεκούραση του πληρώματος ενώ θα βρίσκεται σε διαρκή κατάσταση επιφυλακής, προκειμένου να αποπλεύσει άμεσα για να επιστρέψει στα ανοιχτά της Λιβύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Γαλλία σκοπεύει να στείλει στην αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι Χανίων τέσσερα επιπλέον Μιράζ – 2000 προκειμένου να αναπληρώσουν, εφόσον χρειαστεί, τα αεροσκάφη που είναι πάνω στο αεροπλανοφόρο.

Στο μεταξύ το Γαλλικό αεροπλανοφόρο, βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής Guardian, αδιαφόρησε για την τύχη μεταναστών, που επί 16 ημέρες έδιναν μάχη να επιβιώσουν σε ακυβέρνητο πλοίο στα νερά της Μεσογείου, κοντά στις λιβυκές ακτές, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα δεν πραγματοποιήθηκε καμιά προσπάθεια διάσωσης των μεταναστών παρά το γεγονός ότι το πλοιάριο εξέπεμψε σήμα κινδύνου προς την ιταλική ακτοφυλακή αλλά και ότι ήρθε σε επαφή με στρατιωτικό ελικόπτερο και με πολεμικό πλοίο του ΝΑΤΟ.

Όμως εκπρόσωπος των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι το αεροπλανοφόρο, που όντως μετείχε στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, στα τέλη Μαρτίου, είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Αντίστοιχα το ΝΑΤΟ διέψευσε ότι αρνήθηκε να παράσχει βοήθεια στο πλοιάριο που μετέφερε τους άτυχους μετανάστες και διευκρίνισε ότι το μόνο πλοίο που βρισκόταν κοντά ήταν το ιταλικό Γκαριμπάλντι και το οποίο δεν εντόπισε σκάφος που να εξέπεμψε σήμα SOS


Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκώλ
Το Charles de Gaulle (R91) είναι η ναυαρχίδα του Γαλλικού πολεμικού ναυτικού και είναι το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό αεροπλανοφόρο.
Έχει μήκος 261 και πλάτος 64 μέτρα και κινείται με ταχύτητα 27 κόμβων, από δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες.


Το πλήρωμά του αποτελείται από 1950 άτομα και μπορεί να μεταφέρει 800 πεζοναύτες.
Διαθέτει πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς και μεταφέρει 28-35 αεροσκάφη όπως RafaleSuper Étendard, E-2C Hawkeye, SA365 Dauphin helicopters.

flashnews.gr
Enhanced by Zemanta

«Πρωτογενής τομέας και Τουρισμός ως όχημα ανάπτυξης»

Συγκεκριμένες προτάσεις για τους δύο πυλώνες της Κρητικής  οικονομίας από το Λευτέρη Αυγενάκη στο Προσυνέδριο  της Δημοκρατικής Συμμαχίας...
Συγκεκριμένες προτάσεις για τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. τους δύο βασικούς πυλώνες της οικονομίας της Κρήτης και της χώρας γενικότερα, κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στο 5ο Προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που έλαβε χώρα την Κυριακή, 8 Μαΐου, στο Ξενοδοχείο Terra Maris στη Χερσόνησο στο ν. Ηρακλείου.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής ανέφερε ότι «χαράσσοντας την πολιτική μας στρατηγική, ειδικά για τον πρωτογενή τομέα, λέμε ξεκάθαρα ότι:
πρέπει να μεριμνήσουμε για την αναθεώρηση του ρόλου και της λειτουργίας των αγροτικών συνεταιρισμών.
Διαθέτουμε ως χώρα το μεγάλο πλεονέκτημα να μπορούμε να επενδύσουμε στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ και στην ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ και όχι να προσμένουμε απλώς για την επιδότηση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...