Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ηράκλειο: Στους δρόμους για το σχολείο τους


Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με πανό και συνθήματα, πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου (Καπετανάκειο) διαμαρτυρόμενοι για το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και τρία χρόνια, περιμένοντας να τελειώσουν οι εργασίες στο σχολείο τους, το οποίο ωστόσο ... σε κάθε βροχή πλημμυρίζει!

Η πορεία κατέληξε στα γραφεία του δήμου Ηρακλείου, όπου αντιπροσωπεία μαθητών και γονέων συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Κουράκη.

Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε πως ως προσωρινή λύση, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο κτίριο του "Καπετανάκειου" θα προστεθεί μια λυόμενη αίθουσα, ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες.

Επίσης, ήδη έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, η κατασκευή των απαραίτητων στεγάστρων στο σχολείο.

Aναφορικά με το κτίριο του "Καπετανάκειου" προχωρεί η εκπόνηση των μελετών για τη δεύτερη φάση του έργου, οι οποίες στη συνέχεια θα κατατεθούν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση που προβλέπει τη στατική ενίσχυση του κτιρίου από την Περιφέρεια Κρήτης.

Πηγή: cretalive.gr

Ηράκλειο: Συνελήφθη με παράνομα κοσμήματα


Πλήθος κοσμημάτων χωρίς τα νόμιμα παραστατικά βρέθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο, στο Ηράκλειο ο ιδιοκτήτης του οποίου συνελήφθη.

Πρόκειται για 35χρονο που συνελήφθη κατ αρχήν για παράνομη οπλοκατοχή και στη συνέχεια έγινε έρευνα στο ενεχυροδανειστήριο που διατηρεί στο Ηράκλειο όπου βρέθηκαν τα παράνομα κοσμήματα.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν κι άλλα κοσμήματα, η κατοχή των οποίων εξετάζεται για υποθέσεις κλοπών, διάθεσης και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Βρέθηκε πτώμα ηλικιωμένης στο Ηράκλειο


Πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης βρέθηκε σήμερα σε πολυκατοικία στο Ηράκλειο.

Η ηλικιωμένη από τη Δανία που ζούσε τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της, ενώ ο θάνατός της αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Συγκέντρωση για την Βίλα Αμαλία και στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην πλατεία των Λιονταριών τα μέλη της Λαϊκής συνέλευσης Ηρακλείου, όπως όπως αυτοαποκαλούνται. Η συγκέντρωση αυτή είχε ανακοινωθεί από χθες. 

Η συμμετοχή  υπολογίζεται περίπου στα 150 άτομα ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Όπως έχουν πει από την πρώτη στιγμή, με αυτό τον τρόπο δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στην υπόθεση της Βίλας Αμαλίας και Σκαραμαγκά αλλά και στα αυτοδιαχειριζόμενα, όπως τα ονομάζουν, στέκια.

Η ανακοίνωση τους μάλιστα χθες κατέληγε ότι εστίες ανομίας είναι το κράτος, οι τράπεζες και τα υπουργεία.Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο είχε λάβει τα μέτρα της για τη σημερινή συγκέντρωση.

«Χρυσή» διάρρηξη στο Ηράκλειο

Σε έξαρση βρίσκονται οι διαρρήξεις σπιτιών του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιφέρειας, όπου τα απανωτά κρούσματα έχουν θορυβήσει τους κατοίκους. Μια από αυτές, μάλιστα, απέφερε στα χέρια των δραστών έναν ανέλπιστο θησαυρό!

Οι άγνωστοι κακοποιοί εκμεταλλεύτηκαν την απουσία ενός επιχειρηματία της πόλης του Ηρακλείου για να εισβάλλουν στο σπίτι του παραβιάζοντας την αποθήκη που επικοινωνεί με το εσωτερικό. Σε ένα από τα δωμάτια ανακάλυψαν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο κατάφεραν να παραβιάσουν και να αρπάξουν από μέσα περίπου 80.000 ευρώ και αρκετές λίρες Αγγλίας!

Ο ιδιοκτήτης ανακάλυψε ότι ο θησαυρός του είχε κάνει φτερά όταν επέστρεψε στο σπίτι του και ειδοποίησε την Ασφάλεια, που ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να προέρχονται από το περιβάλλον του θύματος και να γνώριζαν τι έκρυβε στο χρηματοκιβώτιο.

Αλλεπάλληλες διαρρήξεις σπιτιών έχουν τρομοκρατήσει και τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή  του Θραψάνου, Ινίου και Αποστόλου στο δήμο Μινώα Πεδιάδος όπου, μέσα σε ένα 24ωρο, άγνωστοι εισέβαλαν σε τρία σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Οι δράστες άρπαξαν κυρίως χρυσαφικά άγνωστης ακόμα αξίας και πολύτιμα αντικείμενα και εξαφανίστηκαν.

Αλλά και στην περιοχή του Αφάντου στη Ρόδο, δεν περνάει μέρα που να μην δράσουν οι διαρρήκτες! Η τελευταία διάρρηξη στο σπίτι μιας γυναίκας, μάλιστα, έγινε τις απογευματινές ώρες στο οποίο τρύπωσαν από μια ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος και άρπαξαν τα κοσμήματά της και άλλα τιμαλφή.

Διαμαρτυρία κρατουμένων στις φυλακές Νεάπολης στο Ηράκλειο

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν κρατούμενοι στις φυλακές Νεάπολης, οι οποίοι αρνήθηκαν τις πρωϊνές ώρες να μπουν, στα κελιά τους.

Η διαμαρτυρία, που έληξε το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε για τον υπεράριθμο αριθμό των κρατούντων αφού η χωρητικότητα των φυλακών Νεάπολης είναι για 75 άτομα και στο σωφρονιστικό κατάστημα κρατούνται 165.

Ποιές ΔΟΥ κλείνουν στη Κρήτη

 Λουκέτο μπαίνει σε 51 εφορίες από τη Δευτέρα. Εφόσον οι δήμοι των περιοχών στις οποίες καταργούνται οι εφορίες έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις απαιτούμενες λειτουργικές δαπάνες στη θέση των εφοριών που θα καταργηθούν θα λειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω ΔΟΥ:
-Αμφιλοχίας και Βόνιτσας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αγρινίου)
-Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Παραλίου 'Αστρους (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Τρίπολης)
-Ι και ΙΑ Αθηνών (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Δ Αθηνών)
-Ε Αθηνών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ ΣΤ Αθηνών)
-Ζωγράφου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών)
-Κ Αθηνών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Γαλατσίου)
-Χαϊδαρίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Αιγάλεω)
-Β Καλλιθέας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Καλλιθέας)
-Πετρούπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Β Περιστερίου)
-Ν. Φιλαδέλφειας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας)
-Αγίου Στεφάνου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Κηφισίας)
-Λαυρίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Κορωπίου)
-Μεγάρων (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ελευσίνας)
-Σαλαμίνας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ε Πειραιά)
-Καλαβρύτων (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Πατρών)
-Δεσκάτης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Γρεβενών)
-Διδυμοτείχου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ορεστιάδας)
-Λεχαινών και Ζαχάρως (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Πύργου)
-Αλεξάνδρειας και Νάουσας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Βέροιας)
-Μοιρών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Ηρακλείου)
-Αγίου Αθανασίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ιωνίας)
-Τούμπας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ ΣΤ Θεσσαλονίκης)
-Θ και Ι Θεσσαλονίκης (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Δ Θεσσαλονίκης)
-Νεάπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ε Θεσσαλονίκης)
-Β Θεσσαλονίκης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Θεσσαλονίκης)
-Ελευθερούπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Καβάλας)
-Β Κέρκυρας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Κέρκυρας)
-Γυθείου και Μολάων (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Σπάρτης)
-Ελασσόνας και Φαρσάλων (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Λάρισας)
-Ιεράπετρας και Σητείας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου)
-Καλλονής (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Μυτιλήνης)
-Αλμυρού (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Βόλου)
-Κυπαρισσίας και Πύλου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Καλαμάτας)
-Αριδαίας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Έδεσσας)
-Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αʼ Σερρών)
-Αμφίκλειας και Αταλάντης (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Λαμίας)
-Αρναίας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Πολυγύρου)
-Ιστιαίας και Καρύστου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Χαλκίδας).

Γεωφυσικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης

Ερώτηση για την έναρξη γεωφυσικών ερευνών από τη νορβηγική εταιρεία PGS σε θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης κατέθεσε εκ νέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Αλεξόπουλος, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 

Ο κ. Αλεξόπουλος καλεί τον Ευάγγελο Λιβιεράτο να του χορηγήσει την υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ της νορβηγικής εταιρίας PGS και του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και τις προσφορές και αξιολογήσεις των εταιρειών στις δύο φάσεις του διαγωνισμού. 


Παράλληλα, καλεί τον υπουργό να δώσει λεπτομέρειες για τις σεισμικές έρευνες, το εύρος τους, την παρακολούθηση από έλληνες ειδικούς εμπειρογνώμονες και τα κριτήρια επιλογής τους και για τον τρόπο καθορισμού του οφέλους για το ελληνικό Δημόσιο από την πώληση των σεισμικών δεδομένων. Επίσης, ρωτάει τον υπουργό πότε θα στελεχωθεί η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία των Υδρογονανθράκων.  
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει προσβεβλημένος που δεν έχει λάβει απάντηση για το θέμα. Εκφράζει την ελπίδα οι έρευνες να έχουν ευτυχή κατάληξη και η χώρα να προχωρήσει σύντομα στην εκμετάλλευση εγχώριων αποθεμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...