Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Στο Αννόβερο της Γερμανίας ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

O Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, βρίσκεται στο Ανόβερο της Γερμανίας, όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στο 25ο Συνέδριο του CDU, του κόμματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου κας Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης θα έχει διμερείς επαφές με αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος CDU.

Θα πραγματοποιήσει, επίσης, συναντήσεις με κομματικά στελέχη των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Γερμανία.

Ο Γραμματέας της ΝΔ μετά την επιστροφή του από το Ανόβερο θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στην Μεσηνία και Λακωνία και στη συνέχεια στην ιδιαιτέρα του πατρίδα την Κρήτη.

Αθώος ο 25χρονος Κρητικός που έσφαξε τη γιαγιά του με 15 μαχαιριές

Αθώο λόγω ακαταλόγιστου έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, τον 25χρονο που κατηγορούνταν ότι δολοφόνησε την 85χρονη γιαγιά του, με περισσότερες από 15 μαχαιριές.

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο περίπου, στον Πόρο του Ηρακλείου. Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του εμφανίσθηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη για την πράξη του.

Επίσης, ισχυρίσθηκε ότι τα ψυχικά προβλήματα που είχε την εποχή εκείνη τον οδήγησαν στη δολοφονία της γιαγιάς του, λέγοντας παράλληλα πως πίστευε πως η γιαγιά του τού έκανε μάγια.

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία, ζητώντας όμως από το Δικαστήριο να αποδεχθεί ότι προχώρησε στην πράξη αυτή έχοντας μειωμένο καταλογισμό.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε την εισαγωγή του σε δημόσιο ψυχιατρείο.

Πηγή: iefimerida.gr

Ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο στο Ηράκλειο

Στόχος ενός ληστή έγινε το πρωί τράπεζα στο Ηράκλειο, Κρήτης.

Ήταν λίγο μετά τις 08:00 όταν ο δράστης εισέβαλε στο υποκατάστημα και με την απειλή όπλου, αφού ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, αφαίρεσε από ταμείο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια ο ληστής διέφυγε με μία μηχανή, ενώ αναζητείται από την Αστυνομία

Η Ελλάδα θα βγάλει 215 δισ. από το φυσικό αέριο της Κρήτης - Οι Γερμανοί ανησυχούν

Κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας δύο και πλέον φορές το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας εκτιμά η γερμανική τράπεζα Deutche Bank ότι υπάρχουν νότια της Κρήτης, αλλά δείχνει να ανησυχεί από το ενδεχόμενο να υπάρξει εκτροχιασμός του προγράμματος προσαρμογής λόγω ενθουσιασμού!

Συγκεκριμένα, στην Έκθεση της γερμανικής τράπεζας που δημοσιεύει το capital.gr, αναφέρονται οι εκτιμήσεις επιστημόνων από τις γεωλογικές μελέτες που μιλούν για κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας περίπου 430 δισ. ευρώ κάτω από το βυθό νότια της Κρήτης. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις αυτές, τότε θα πρόκειται για το 15ο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο, χωρίς -τονίζεται- να υπολογίζονται τα κοιτάσματα που τυχόν υπάρχουν στο Ιόνιο ή στο Αιγαίο.

Οι συντάκτες προχωρούν σε λεπτομερείς υπολογισμούς για το τελικό κέρδος της Ελλάδας, τονίζοντας ότι το κόστος εξόρυξης φυσικού αερίου ανέρχεται στο 25% και άλλο ένα 25% είναι το κέρδος των εταιρειών που κάνουν την εξόρυξη. Επομένως, συνεχίζει η Έκθεση, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις τότε η Ελλάδα θα έχει κέρδος ίσο με το 50% της συνολικής αξίας των κοιτασμάτων (δηλαδή 215 δισ. ευρώ).

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ της Ελλάδας και, σύμφωνα με την Έκθεση, θα αρχίσει να εισρέει στα ταμεία της χώρας από το 2020 (δηλαδή το χρονικό όριο που έχει τεθεί για τη βιωσιμότητα του χρέους) καθώς η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι χρειάζονται 8-10 χρόνια για να αρχίσει η πλήρης εκμετάλλευση ενός κοιτάσματος.

Αν αποδειχθεί η ύπαρξη των κοιτασμάτων, υπογραμμίζουν οι συντάκτες, θα είναι πιο εύκολη η διαχείριση του ελληνικού χρέους. Επισημαίνουν όμως ότι η ύπαρξη κοιτασμάτων μπορεί να λειτουργήσει ως φρένο στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης της οικονομίας, γιατί η ευφορία μπορεί αφενός να δώσει ώθηση σε στρατηγικές εξόδου από το ευρώ και αφετέρου να επαναφέρει πολιτικές που κρατούν χαμηλά την ανταγωνιστικότητα. Αναφέρεται μάλιστα ως παράδειγμα το Ολλανδικό Σύνδρομο, όταν η ανακάλυψη κοιτασμάτων από την Ολλανδία το 1959 κράτησε την ανταγωνιστικότητα της χώρας χαμηλά.

Πηγή:  iefimerida.gr

Συνελήφθη 18χρονος Χανιώτης για την κλοπή της προτομής

Λίγες ώρες μετά το σοκ που προκάλεσε η κλοπή της προτομής του σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων συνέλαβαν και τον δράστη.

Πρόκειται για έναν 18χρονο κάτοικο Σούδας Χανίων, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και αποφάσισε να κλέψει την προτομή για να την πουλήσει σε μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων.

Όμως, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα και μετά το ασφυκτικό "μπλόκο" όλων των μαντρών μετάλλων από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ο νεαρός δεν είχε άλλη επιλογή, παρά να την πετάξει.

Πηγή:flashnews

ΜΑΣΤΑΜΠΑ: Ο στολισμός του σπιτιού μπέρδεψε τους διαρρήκτες λίγο μετά το γάμο!


Έβαλαν στο μάτι τα φακελάκια του γάμου αλλά ατύχησαν...
Φαίνεται δεν τα είχαν σχεδιάσει σωστά τα πράγματα καθώς αντί για το σπίτι των νιόπαντρων μπήκαν στο σπίτι της... γιαγιάς!

Ο λόγος για κάποιους επιτήδειους που το βράδυ της περασμένης Κυριακής (02-12-2012) διέρρηξαν ένα σπίτι στο Μασταμπά αναζητώντας προφανώς τα χαρίσματα του νιόπαντρου ζευγαριού που εκείνη την ώρα διασκέδαζε αμέριμνο στο γλέντι του γάμου!

Σύμφωνα με το prismanews.gr, οι διαρρήκτες ωστόσο φαίνεται πως μπερδεύτηκαν και μπήκαν στο σπίτι της γιαγιάς όπου ήταν στολισμένο λόγω του γάμου ωστόσο φυσικά δεν βρήκαν φακελάκια. Αυτό δεν τους εμπόδισε να κάνουν φύλλο και φτερό το χώρο ψάχνοντας για λεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πήραν περίπου 1.500 ευρώ και κάποια κοσμήματα...

Ηράκλειο: Τον βρήκε μαχαιρωμένο, μέσα σε Ι.Χ., η αδελφή του


Συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία εκτυλίχθηκε στην Κρήτη το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου στην Κρήτη. Άντρας ηλικίας 47 χρόνων βρέθηκε μαχαιρωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, στο Ηράκλειο.

Τον 47χρονο άντρα βρήκε μαχαιρωμένο η αδελφή του, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι και φωνάζοντας σε απόγνωση "βοήθεια" βρέθηκε μπροστά της ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο είχε μεταφέρει ασθενή στο Ηράκλειο και επέστρεφε στο Ρέθυμνο.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου μετέφερε τον σοβαρά τραυματισμένο άντρα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου άμεσα εισήχθη στο χειρουργείο, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα.

Η άμεση μεταφορά στο Νοσοκομείο πιθανότατα του έσωσε τη ζωή, αν και οι γιατροί εμφανίζονται ακόμη επιφυλακτικοί για την εξέλιξη της υγείας του. Του συμβάντος επιλήφθηκε η Αστυνομία, προκειμένου να ρίξει φως στον τραυματισμό του 47χρονου άντρα.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Ληστεία τράπεζας με κοστούμι και γραβάτα - Μπήκε πρώτος και...έφυγε πλούσιος!


Όταν οι πρώτοι υπάλληλοι έφτασαν στην τράπεζα για να πιάσουν δουλειά, είδαν στο πεζοδρόμιο έναν κύριο με κοστούμι που τους χαιρέτισε...

Ένας ένοπλος "κουστουμαρισμένος" είπε... την καλημέρα, στους υπαλλήλους τράπεζας στο Ηράκλειο το πρωί. Όπως φαίνεται,ο ληστής περίμενε να ανοίξει η τράπεζα στην περιοχή του Γιόφυρου και λίγο μετά μπήκε μέσα και με την απειλή όπλου, άδειασε τα ταμεία.

Στην συνέχεια βγήκε έξω και διέφυγε μόνος του με μια μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με το flashnews.gr, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκηνυγητό για τον εντοπισμό του, ενώ εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Άλλωστε οι εγγραφές από τις κάμερες ασφαλείας έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των αστυνομικών και για την χθεσινή «εντυπωσιακή» ληστεία σε τράπεζα των Ανωγείων, όπου οι ληστές «μπούκαραν» στην τράπεζα με φορτωτή JCB και έκλεψαν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε 580.000 ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...