Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τα νέα κριτήρια αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών στην Κρήτη

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η απόφαση  που υπογράφουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, σύμφωνα με την οποία τροποποιείται και συμπληρώνεται η ΚΥΑ που σχετίζεται με την Εθνική Στρατηγική για τα βιώσιμα επιχειρησιακά προγράμματα στον τομέα των οπωροκηπευτικών και στην οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες σχετικά με την αναγνώριση οργανώσεων παραγωγών και των ενώσεών τους.

Στην συγκεκριμένη απόφαση τροποποιούνται τα ελάχιστα κριτήρια αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών (ΟΠ) για την Κρήτη ως εξής:



Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 2821346556 (Μαρία Μουτσοπούλου)

flashnews.gr

Ηράκλειο-Τα Nεώρια της ντροπής: Σκούπιδια και ποντίκια, θέαμα για τους τουρίστες

Ακριβώς δίπλα από τις ταβέρνες που λειτουργούν και προσπαθούν να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους τουρίστες, διαφημίζοντας τη χώρα μας μέσα από τα πιάτα τους και την παραδοσιακή Κρητική κουζίνα, η εικόνα που βλέπει κανείς στα νεώρια, αποτελεί την καλύτερη δυσφήμιση για το νησί!


Σκουπίδια, τεράστια κομμάτια μαύρου νάυλον, καδρόνια και πλήθος ... ποντικών βλέπουν οι τουρίστες, που αποφασίζουν να καθήσουν στις ταβέρνες για να φάνε.

Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών βγάζουν και τις φωτογραφικές μηχανές τους, απαθανατίζοντας τις εικόνες, για να δείξουν το... μεγαλείο της Ελλάδας και το σεβασμό προς τα μνημεία, στις πατρίδες τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους καταστηματάρχες, η κατάσταση αυτή είναι παγιωμένη εδώ και 8 με 10 χρόνια. "Από τη μια ειμαστε εμείς που θέλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες ένα καλό και ποιοτικό τουριστικό προϊόν και από την άλλη έχουμε αυτές τις ντροπιαστικές εικόνες", λέει ιδιοκτήτης ταβέρνας στο σημείο.

Αυτό που ζητούν οι επιχειρηματίες είναι το αυτονόητο. Να δοθεί λύση άμεσα και να εξαφανιστούν αυτές οι εικόνες.
creteplus.gr

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου δίνει... άτοκα δάνεια σε καθηγητές για να επιβιώσουν!

Στα μνημονιακά τα χρόνια οι καθηγητές αναγκάστηκαν να βγουν στην ‘ζητιανά’ για να επιβιώσουν, με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου να δίνει άτοκα δάνεια των 500 ευρώ σε όσους βρίσκονται σε αδιέξοδο, την ώρα που έρχονται και κουπόνια!


Συγκλονιστικά στοιχεία για την ένδεια των καθηγητών στο Ηράκλειο, αποκαλύπτει στο Creteplus.gr το μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή.

Στην διάρκεια των τριών τελευταίων μνημονιακών χρόνων εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης. Αποτέλεσμα, μέσα στην αγωνία για την επιβίωση των οικογενειών τους να ζητάνε οικονομική βοήθεια από το συνδικαλιστικό τους όργανο.

Άτοκα δάνεια … 500 ευρώ

Σύμφωνα με την κ. Σπαχή τους τελευταίους μήνες, έχουν δοθεί σε εκπαιδευτικούς του Ηρακλείου περί τα 500 άτοκα δάνεια, τα ποσά των οποίων κυμαίνονται από 500 έως 800 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, γιατί , όπως εξηγεί η συνδικαλίστρια, δεν υπάρχει παραπάνω δυνατότητα.

«Τα χρήματα αυτά τα δίνουμε από το ταμείο αλληλοβοηθείας της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, και δυστυχώς οι αιτήσεις για οικονομική βοήθεια σε συναδέλφους που δεν τα βγάζουν πλέον οικονομικά πέρα και δεν μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους που σπουδάζουν για παράδειγμα, έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα» αναφέρει η κ. Σπαχή, και συνεχίζει: «Το δυσάρεστο είναι ότι το ταμείο αλληλοβοηθείας της ΕΛΜΕ Ηρακλείου αρχίζει να … στερεύει και δεν μπορούμε να καλύψουμε όλα τα περιστατικά συναδέλφων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα τεράστιο πρόβλημα».

Αξίζει να επισημανθεί ότι το ταμείο αλληλοβοηθείας της ΕΛΜΕ Ηρακλείου εγκρίνει άμεσα τις αιτήσεις οικονομικής βοήθειας που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας Πάντως επειδή οι οικονομικοί πόροι της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στερεύουν, έχει ζητηθεί από την ΟΛΜΕ να ‘κοπούν’ κουπόνια των 2-3 ευρώ, αίτημα που έγινε αποδεκτό, προκειμένου να διατίθενται στον κόσμο για την οικονομική στήριξη καθηγητών που έχουν ‘γονατίσει’ από τα οικονομικά προβλήματα, και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Μην ξεχνάμε, καταλήγει η κ. Σπαχή, από τις συνέπειες των χρόνων των μνημονίων οι μισθοί των καθηγητών αρχίζουν από τα 500 ευρώ, και φτάνουν τα 1350 ευρώ (εξαιρέσεις) για τα διευθυντικά στελέχη.

Λ. Αυγενάκης: «Είμαι συγκλονισμένος από τα όσα συνέβησαν, αλλά όχι αιφνιδιασμένος»


Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του τριανταπεντάχρονου, ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ κοινωνικής δικτύωσης, την παρακάτω ανακοίνωση...
«Είμαι συγκλονισμένος από τα όσα συνέβησαν, αλλά όχι αιφνιδιασμένος..

Είναι βέβαιο ότι ισοπεδωτικές φράσεις -που ακούγονται την τελευταία περίοδο στο κοινοβούλιο- έχοντας ξεφύγει από τα όρια της λογικής, του Κανονισμού της Βουλής, αλλά κυρίως από τα όρια της ευπρέπειας και της Δημοκρατίας, έχουν προκαλέσει «μαχαιριές» στη Δημοκρατία, και ανοίγουν το δρόμο σε ακραίες, φασιστικές και εγκληματικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή.

Ομολογουμένως, δεν υπάρχει ταύτιση της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. όμως οι ακραίες τοποθετήσεις, που έχουν ακουστεί για «γουναράδικα», «φασιστική συμπεριφορά της κυβέρνησης», «κυβέρνηση Τσολάκογλου», «λιντσαρίσματα» κλπ προκαλούν αυτή τη διάχυση της λεκτικής βίας στην ίδια την κοινωνία. Προκαλούν ακραίες συμπεριφορές, επικράτηση του «τσαμπουκά και του μπρατσομένου» από στελέχη της Χρυσής Αυγής, στην αρχή σε φτωχογειτονιές και στη συνέχεια σε μεγάλες, ιστορικές, επετειακές εκδηλώσεις, αρχικά με γροθιές και ρόπαλα και τώρα με μαχαιριές και νεκρό.

Είναι υποχρέωση -καταρχήν- της Νέας Δημοκρατίας και των υπολοίπων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, να προχωρήσουμε άμεσα σε πρωτοβουλίες που να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά και ριζικά το φαινόμενα της βίας, και των ομάδων που καλλιεργούν τη βιαιότητα, παρερμηνεύοντας τη φιλοπατρία με τον εθνικισμό.

Είμαστε συγκλονισμένοι, αλλά δεν δέχομαι ότι είμαστε αιφνιδιασμένοι από αυτή την εξέλιξη. Οι ευθύνες είναι στα χέρια μας.»

Επιδιώκουν έξωση στο ιατρείο Κολυμβαρίου

Χωρίς στέγη κινδυνεύει να βρεθεί το Περιφερειακό Ιατρείο Κολυμβαρίου Χανίων, καθώς, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, το υπουργείο Οικονομικών διά της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων διατάσσει την αποβολή των γιατρών, προκειμένου να εκποιήσει το κτήριο σε ιδιώτη!


Το ιατρείο μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο κτήριο στα τέλη του 2012, ύστερα από κατάληψη, κινητοποιήσεις και άλλες ενέργειες των κατοίκων του Κολυμβαρίου. Πριν, το ιατρείο στεγαζόταν σε ακατάλληλο -κατά τους γιατρούς- κτήριο, για το οποίο το κράτος πλήρωνε ενοίκιο. Ομως, με πρωτοβουλία των κατοίκων, το Περιφερειακό Ιατρείο μεταστεγάστηκε και λειτουργεί στο κτήριο του πρώην αστυνομικού σταθμού!

Από τότε, η κίνηση αυτή δεν... άρεσε στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, η οποία είχε ζητήσει την εκκένωση της κατάληψης του πρώην αστυνομικού σταθμού. Ωστόσο, οι κάτοικοι πήγαν στο χώρο όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε το ιατρείο, πήραν τον εξοπλισμό και τον μετέφεραν στο κτήριο του πρώην αστυνομικού σταθμού, το οποίο τουλάχιστον επί έξι χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο.

Ζήτησαν από την πολιτεία να νομιμοποιηθεί και τυπικά η παραχώρηση του νέου χώρου για τη λειτουργία του ιατρείου, καθώς το Νοσοκομείο Χανίων όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση, αλλά, επιπλέον, στελέχη του είχαν επίσης ζητήσει τη μεταστέγαση. Για το ίδιο θέμα, οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής είχαν στείλει υπόμνημα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ βουλευτές των Χανίων είχαν θέσει το θέμα στη Βουλή και στο υπουργείο Υγείας, υποστηρίζοντας τους κατοίκους.

Καταγγελία

Ωστόσο, η γενική συνέλευση των κατοίκων του Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά σε χθεσινή ανακοίνωσή της κατήγγειλε ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου επιχειρεί την έξωσή τους. Οπως αναφέρουν, «το Περιφερειακό Ιατρείο Κολυμβαρίου λειτουργεί στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Κολυμβαρίου, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως από τους κατοίκους. Είναι ένα περιφερειακό ιατρείο με μεγάλη ανάπτυξη και με περίπου 10.000 ιατρικές πράξεις το χρόνο.

»Με έγγραφό του το υπουργείο Οικονομικών μέσω του αναπληρωτή προϊστάμενου της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων, που παρελήφθη από το Δήμο Πλατανιά στις 4/09/2013 με αρ. πρωτ. 19872 Φ28/Β, διατάσσει την αποβολή του Δήμου Πλατανιά, των κατοίκων και των ιατρών από το κτήριο, για να το εκποιήσει (πωλήσει ή ενοικιάσει). Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και καλούμε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς που έχουν ταχθεί από καιρό υπέρ της παραχώρησης του κτηρίου στο δήμο για τη στέγαση του περιφερειακού ιατρείου να αντιδράσουν άμεσα».

Τέλος, καλούν τους βουλευτές του νομού (Μαν. Βολουδάκης, Κυρ. Βιρβιδάκης, Χρ. Μαρκογιαννάκης και Γιώργος Σταθάκης), τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απ. Βουλγαράκη, τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αντ. Γρηγοράκη, τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Χαρ. Δουλγεράκη, τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κισσάμου, κ. Τουλουπάκη, «να ενεργήσουν άμεσα, δεδομένου ότι όλοι έχουν τοποθετηθεί υπέρ της παραχώρησης του κτηρίου στο δήμο». Τους καλούν επίσης «σε ενεργή συμπαράσταση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, όπου θα κατατεθεί η προσφυγή του δήμου και των κατοίκων κατά της απόφασης».

Γ. ΛΥΒΙΑΚΗΣ / enet.gr

Ραντεβού με τα ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου για τους πλειστηριασμούς


Ένα ακόμη ραντεβού μεταξύ των ΜΑΤ και της ομάδας πολιτών που “αντιστέκεται” στους πλειστηριασμούς δόθηκε στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Για μία ακόμη φορά η συνάντηση ήταν επεισοδιακή... χωρίς όμως η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους από το να εισέλθουν στην αίθουσα ωστόσο μία ομάδα από αυτούς έδωσε το παρόν στη διαδικασία βάζοντας ουσιαστικά μπλόκο στους πλειστηριασμούς ιδιωτικών περιουσιών από τράπεζες.

Η ομάδα πολιτών “Λαϊκή στάση πληρωμών” καταγγέλλει πως παρόντες στη διαδικασία και «γνωστά» άτομα του Ηρακλείου,με μεγάλη οικονομική επιφάνεια,όπου είχαν έρθει για να «χτυπήσουν» ένα από τα υπό κατάσχεση ακίνητα,και οι οποίοι είχαν το θράσος να ζητήσουν από τους αστυνομικούς να μας επιπλήξουν για την διαμαρτυρία μας!

Η Λαϊκή στάση πληρωμών ανανέωσε το ραντεβού της για την ερχόμενη Τετάρτη 25/9/13 και ώρα 15:15 και πάλι έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, για άλλη μια παρέμβαση.

prismanews.gr

Κάτοικοι συγκεντρώνουν υπογραφές για την απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην ς Αλικαρνασσό


Οι κάτοικοι της Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης, σαφώς σοκαρισμένοι από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και εξαιρετικά θορυβημένοι από τα συχνά επεισόδια στην περιοχή τους λόγω της παρουσίας της Χρυσής Αυγής, χθες διαπίστωσαν ότι το «ποτήρι ξεχείλισε».


Ένα κείμενο που συντάχθηκε και μέσω του οποίου ζητείται η αποχώρηση της Χρυσής Αυγής από την περιοχή κάνει το γύρο της Αλικαρνασσού και από χέρι σε χέρι γίνεται συλλογή υπογραφών.


Στον απόηχο των χθεσινών εκτεταμένων επεισοδίων η περιοχή θυμίζει εμπόλεμη ζώνη ενώ από τις ρίψεις χημικών η διέλευση γίνεται με δυσκολία.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του Παύλου Φύσσα. Μάλιστα, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, βρίσκονται δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, για προληπτικούς λόγους.


(οι φωτογραφίες είναι από τα χθεσινά επεισόδια)





Πηγή: cretalive.gr



Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την προληπτική οδοντιατρική φροντίδα των μαθητών.

Το ζήτημα της προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας των μαθητών θέτει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας  και Υγείας με παρέμβαση του στη βουλή το πλήρες κείμενο της οποίας έχεις ως εξής:


Σε ημερίδα που οργάνωσε ο ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα τον Φεβρουάριο 2012 με θέμα "Στοματική υγεία και οδοντιατρική περίθαλψη" κατεδειχθη η ανάγκη όπως το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας επικεντρωθεί και στο ζήτημα της οδοντιατρικής παρακολούθησης των παιδιών με εισαγωγή και της φθορίωσης των δοντιών, ώστε να εξασφαλιστεί η στοματική υγεία του πληθυσμού από τα μικρά χρόνια και η αποφυγή πολυδάπανης οδοντιατρικής φροντίδας μεγάλου μέρους των ενηλίκων. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (2000) στόχος του προγράμματος αυτού είναι:

•Το 50% των παιδιών ηλικίας 5-6 χρονών να μην έχουν τερηδόνα.

•Ο δείκτης τερηδόνας (DMFT) να μην είναι μεγαλύτερος του 3 στην ηλικία των 12 χρονών.

•Το 85% του πληθυσμού να έχει όλα του τα δόντια στην ηλικία των 18 χρονών.

•Ελάττωση των νωδών ατόμων ηλικίας 35-44 χρονών κατά 50% συγκριτικά με τα στοιχεία του 1981

•Ελάττωση των νωδών ατόμων ηλικίας 65 χρονών και άνω κατά 25% συγκριτικά με τα στοιχεία του 1981.

Σήμερα στην Ελλάδα ο δείκτης μέσης τιμής παιδιών ηλικίας 12 ετών  με τερηδόνα είναι 2,2% όταν στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης κινείται από 0,7 έως 1,7% ( με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο 2,1%). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο δείκτης αυτός να πλησιάζει το 25% στους ενήλικους Έλληνες, το σύνολο σχεδόν των οποίων καταφεύγει σε ιδιωτικά ιατρεία  για οδοντιατρική έλλειψη σχετικής υποδομής στο ΕΣΥ (13.500 ιδιώτες οδοντίατροι έναντι 1000 περίπου στο ΕΣΥ και ΙΚΑ).

Στο άρθρο 12 του Ενιαίου κανονισμού Παροχών υγείας (ΕΚΠΥ) (ΦΕΚ 3054Β/18.11.2012) αναφέρεται ότι :

 •1. Η οδοντιατρική περίθαλψη συνίσταται στην παροχή των κατάλληλων φροντίδων για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των νόσων του στόματος καθώς και την αποκατάσταση των οδόντων.

•2. Στους ασφαλισμένους του Οργανισμού παρέχεται οδοντιατρική περίθαλψη, που περιλαμβάνει θεραπευτικές, προσθετικές και ορθοδοντικές εργασίες, σύμφωνα με τον κανονισμό ασθένειας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ όσον αφορά την οδοντιατρική περίθαλψη, που ισχύει μέχρι την έναρξη εφαρμογής του παρόντος κανονισμού.

•3. Η οδοντιατρική περίθαλψη παρέχεται στις μονάδες του Οργανισμού ή μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε συμβεβλημένα οδοντιατρεία με απόδοση δαπάνης σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο όπως ισχύει.

Ερωτασθε ποιος είναι ο προγραμματισμός των υπουργείων σας για την παροχή πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής φροντίδας, πρόληψης και φθορίωσης δοντιών στους μαθητές όλων των σχολείων της Χώρας ;

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Δικαστική απόφαση ακύρωσε Διαταγή πληρωμής υπέρ του καταναλωτή"


Δικαίωση, βρήκε με την υπαρ. 44/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, καταναλωτής , όπου το δικαστήριο,έκανε δεκτή την ασκηθείσα αίτηση ανακοπής , κατά διαταγής πληρωμής, εκδοθείσα το 1994 και που του επιδόθηκε το 2012... από έμπορο,καταδικάζοντας τον μάλιστα να καταβάλλει και τα δικαστικά έξοδα του ανακόπτοντος.

Επί του περιεχομένου της υπόθεσης, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για απαίτηση εμπόρου έναντι ιδιώτη, όπου ο έμπορος ζήτησε την έκδοση διαταγής πληρωμής , εις βάρος του καταναλωτή, όμως Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά ... 18 χρόνια πέρασαν κι όμως η διαταγή πληρωμής ... δεν ξεχάστηκε! Ο Καταναλωτής , έλαβε στις 22 Νοεμβρίου 2012 ειδοποίηση, για ΥΠΆΡΧΟΥΣΑ διαταγή πληρωμής ,που είχε εκδοθεί και δημοσιευτεί ... το 1994!

Όπως ενημερώνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

"Η διαταγή πληρωμής επιδίδεται σε εκείνον κατά του οποίου στρέφεται μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από την έκδοσή της. Αν η επίδοση δεν γίνει μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών, η διαταγή πληρωμής παύει να ισχύει".

Ο Καταναλωτής , δεχόμενος την διαταγή πληρωμής, δεν έμεινε αμέτοχος, άμεσα ζήτησε την ενημέρωση, καθοδήγηση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προέβη στην κατάθεση ανακοπής, μέσω του δικηγόρου των Χανίων, και "Ιδού η λύτρωση" ήρθε !!! με την υπαρ. 44/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπου ακύρωσε την διαταγή πληρωμής υπέρ του καταναλωτή , αλλά και ακόμα όρισε για τον έμπορο (τον καθού) η ανακοπή, να καταβάλλει τα δικαστικά έξοδα του ανακόπτοντος στο ποσό των 250 Ευρώ.
΄Επειτα από αυτήν την νικηφόρο απόφαση, κατά διαταγή πληρωμής καταναλωτή,η Ένωση Καταναλωτών εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, στους οποίους επιδίδεται "Διαταγή Πληρωμής", να έρχονται άμεσα σε επαφή με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Νομικό Τμήμα), για να παίρνουν ενημέρωση, προστασία αλλά και σωστή καθοδήγηση "άμυνας"

Τέλος ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί κάθε καταναλωτή οφειλέτη και μη , όταν νομίζει ότι αδικείται, όταν κάποιο έγγραφο δικαστικό ,τραπεζικό ή άλλο του παραδίδεται με δικαστικό επιμελητή, να μη θορυβείται, να μη φοβάται, γιατί κάποιοι ηθελημένα θέλουν να "σπείρουν" φόβο και ανασφάλεια σε καθένα από εμάς, μέσα στις δύσκολες μέρες που ο καθένας μας ¨βιώνει να τις κάνουν δυσκολότερες, και ακόμα χρησιμοποιούν για να μας προσβάλλουν και να μας εκθέσουν στο περίγυρο μας και για μια απλή ενημέρωση ,δικαστικό επιμελητή.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Αυγενάκης: Πλήττουν τη Δημοκρατία

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τη δολοφονία του τριανταπεντάχρονου στο Κερατσίνι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε με τον  πλέον απερίφραστο τρόπο την  δολοφονία του τριανταπεντάχρονου συμπολίτη μας στο Κερατσίνι, από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Αυτές είναι οι νοοτροπίες και οι πρακτικές των άκρων, είτε πρόκειται για ακροαριστερά γκρουπούσκουλα, είτε για ακροδεξιά μορφώματα.

Τέτοιες πράξεις πλήττουν τη Δημοκρατία και την έκφραση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών και πολιτικών ελευθεριών.

Τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.»

Μιχελογιαννάκης: Ανατροπή Τώρα

Με αφορμή την  νέα θανατηφόρο συμπλοκή, ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης  έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Η αδικαιολόγητη μη αντίδραση στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε Μελιγαλά και Πέραμα, η μονομερής αντίδραση της άστοχης πραγματικά δήλωσης του Πάνου Καμμένου, η μη ανάληψη ευθυνών από τα ενοχικά κόμματα στη δημιουργία ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, η κατάλυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που εμπράκτως αποδεικνύεται στη λειτουργία της Βουλής, ο μη σεβασμός του Συντάγματος με δεκάδες αντισυνταγματικές πράξεις, οι παλαιότερες και η πιο πρόσφατη δήλωση του κυρίου Βύρωνα Πολύδωρα περί συνεργασίας Ν.Δ.-Χ.Α. και προπάντων η απαράδεκτη και εθνικά επικίνδυνη θεωρία του Πρωθυπουργού περί των δύο άκρων, την οποία επανέλαβε και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για εγκληματικού τύπου ενέργειες, που κορυφώθηκαν εχθές με απώλεια ζωής.

Για χρόνια έσπερναν διχόνοια και τώρα θερίζουν άδικο ελληνικό αίμα.

Ανατροπή  τώρα.»

Ρέθυμνο: Συλλαλητήριο από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ για την 48ωρη απεργία στο δημόσιο

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο την Τετάρτη το πρωί στο Δημαρχείο. Με κεντρικό σύνθημα » Ο λαός πρέπει να πάρει την τύχη του στα χέρια του! Όλοι στον αγώνα!» οι αγωνιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έδειξαν την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της ντόπιας πλουτοκρατίας. Δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές δώσανε το παρόν μέσα από τα μέτωπα που παλεύουν στο πλευρό του ΠΑΜΕ και της εργατικής τάξης.

Στην κεντρική ομιλία, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων: »Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζομένους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Με το»πολυνομοσχέδιο», που κατακαλόκαιρα ψηφίστηκε ουσιαστικά προχωρούν στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάνουν καθαρή την πρόθεση τους να καταργήσουν τον κατώτατο μισθό, ορίζοντας με νόμο το ύψος του μισθού, γενικεύοντας τις ατομικές συμβάσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Με το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φτιάχνουν ένα σχολείο που πετάει έξω από τη γενική μόρφωση και έξω από το Λύκειο τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας,

Με τις διαθεσιμότητες, τα νέα οργανογράμματα, την αξιολόγηση, τον αποχαρακτηρισμό των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Με τις ιδιωτικοποιήσεις εκχωρούνται αρμοδιότητες και υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο, φιλέτο για την κερδοφορία τους.

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είτε βρίσκεται σε φάση κρίσης είτε σε φάση ανάπτυξης συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Η έξοδος από την κρίση που προβάλλει η κυβέρνηση αφορά την σωτηρία, την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και σε καμία περίπτωση τα λαϊκά δικαιώματα. Κανένας σωτήρας από τα πάνω, καμία κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα, να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση. Χρειάζεται οργάνωση, ενότητα, αγώνας για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού ».

http://rethemnosnews.gr/

Ρέθυμνο: Με παλμό η πορεία

Με κόσμο, όχι όμως ανάλογο του προβλήματος


Πορεία πραγματοποίησαν  το πρωί οι εκπαιδευτικοί και στο Ρέθυμνο, δείχνοντας έτσι την αντίδρασή τους σε όσα συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας. 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι.

Το ποσοστό συμμετοχής ήταν πολύ μεγάλο σε σχέση με προηγούμενες κινητοποιήσεις, όμως δεν ήταν και το αναμενόμενο. Πάντως, αυτό που ζητούν όλοι είναι να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση, γιατί ο κόσμος έχει αγανακτήσει και δεν αντέχει άλλο.

http://rethemnosnews.gr/

Παρέμβαση Μ. Κεφαλογιάννη για τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής του Ε9 από τους φοροτέχνες-λογιστές..

Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επικοινώνησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης για να ζητήσει λύση στο πρόβλημα που απασχολεί αυτό το διάστημα τους φοροτεχνικούς-λογιστές και έχει να κάνει με τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής του Ε9.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι σχεδόν όλες τις πρωϊνές ώρες από τις 8.00 το πρωϊ έως και τις 14.00 το απόγευμα η εφαρμογή της υποβολής του Ε9 όταν προσπαθείς να κάνεις είσοδο σου βγάζει το μήνυμα ότι  «Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΕΛΗΞΕ Ο ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ .ΠΑΤΗΣΤΕ ΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΦΟΡΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ» και σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες   τις παραπάνω ώρες είναι αδύνατον να επισκεφτούν την σελίδα και όταν μετά τις 14.00 ,μπορέσουν να μπούν στην εφαρμογή χρειάζονται περίπου 2 ώρες για να ολοκληρώσουν ένα Ε9 ενός φορολογουμένου με 2 κτ΄σματα και 5 αγροτεμάχια..

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε στον Υπουργό ότι μετά τις 6 το απόγευμα τα προβλήματα εισόδου της εφαρμογής επανέρχονται όπως και τις πρωινές ώρες μεχρί τις 2 τα μεσάνυχτα και ζήτησε την παρέμβαση του  προκειμένου αυτή να βελτιωθεί και να γίνει πιο λειτουργική  για να μπορέσουν οι λογιστές-φοροτέχνες να ολοκληρώσουν  χωρίς προβλήματα την υποβολή του Ε9 έως τις  20/09 για τις μεταβολές του 2012 και 14/10 για την επικαιροποίηση των αγροτεμαχίων.

ΣΟΥΔΑ: τα πληρώματα των πλοίων κρούσης για τη Συρία το ΄ριξαν στις "αγγαρείες" - ΦΩΤΟ

 
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ / onalert.gr

Στην καθαριότητα και στην συντήρηση το έριξαν τα πληρώματα των αμερικανικών πλοίων στην Σούδα πριν λίγες ημέρες - τότε δεν είχε ξεκαθαρίσει η στάση απέναντι στην Συρία και όλα ήταν ανοιχτά για το χτύπημα στον Ασαντ! 

Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων Arleigh Burke κλάσης  USS Barry (DDG 52) αφού έδεσε στην Σούδα ξεκίνησε αμέσως τη βαφή των πλευρικών του από μέλη του πληρώματος! Το Barry βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή  σε μια προγραμματισμένη θαλάσσια επιχείρηση ασφαλείας στο πλαίσιο του  6ου  Στόλου των ΗΠΑ.Αξίζει να προσεχθεί  η λοστρόμος που πετάει το σκοινί για να δέσει το πλοίο.


Στις άλλες δύο φωτογραφίες ναύτες του κλάσης Arleigh Burke αντιτορπιλικού USS Stout (DDG 55) κατευθυνόμενων βλημάτων πλένουν με φρέσκο νερό από την θάλασσα το κατάστρωμα πριν το σκάφος μπει στο κόλπο της Σούδας. Το Stout είναι και αυτό σε προγραμματισμένη αποστολή στηρίζοντας τις θαλάσσιες επιχειρήσεις ασφαλείας στην περιοχή ευθύνης του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.


Περιττό να πούμε ότι τα δυο αυτά πλοία - μαζί με άλλα δυο και αργότερα άλλο ένα - ήταν η δύναμη κρουσης των ΗΠΑ κατά της Συρίας στην Μεσόγειο!
Enhanced by Zemanta

Νέο πανεργατικό συλλαλητήριο ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη στην καρδιά του Ηρακλείου

ΣΗΜΕΡΑ το απόγευμα στο Ηράκλειο το συλλαλητήριο που διοργανώνει ΕΚΗ και ΑΔΕΔΥ


Νέο πανεργατικό συλλαλητήριο διοργανώνει ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη,  το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και η ΑΔΕΔΥ στη σκιά της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι αγώνες για την ανατροπής της αδιέξοδής πολιτικής θα συνεχιστούν ενώ οι διοργανωτές καλούν την τοπική κοινωνία σε συμμετοχή. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Υπό την σκιά της χθεσινής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από την φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία σήμερα στις 10:30 το πρωί στο ΕΚΗ, που διοργανώθηκε από το ΕΚΗ και το Ν.Π της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο.
Οι εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό παρόν και είπαν όχι στην διαθεσιμότητα, στο κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων και στην καταστρατήγηση των Εργασιακών και Ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους , ενώ παράλληλα ακούστηκαν συνθήματα ενάντια του φασισμού και των νεοναζιστικών πρακτικών της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι εργαζόμενοι και συνδικάτα δεν μπορούν να μένουν άφαντοι και ακίνητοι απέναντι στην γιγάντωση της φασιστικής βίας.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μαζί με τα Συνδικάτα και τους Εργαζόμενους θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατρέψουν την ασκούμενη αδιέξοδη πολιτική, μια μάχη διαρκείας μέχρι να βγει η χώρα από τα δεσμά των μνημονίων. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους για ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα στο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνουν Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ γιατί η συμμετοχή όλων μας θεωρείται απαραίτητη.prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Η επίσκεψη στην Κνωσό έμεινε όνειρο απατηλό για χιλιάδες τουρίστες

Οι εκδρομές ακυρώνονται λόγω της απεργίας των αρχαιοφυλάκων που διαμαρτύρονται για τις απολύσεις 250 εργαζομένων, από το υπουργείο Πολιτισμού.


 Κλειστός θα παραμείνει σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο "peak" της επισκεψιμότητας, με καθημερινές επισκέψεις περίπου 6.000 τουριστών!

Οι εκδρομές ακυρώνονται λόγω της απεργίας των αρχαιοφυλάκων που διαμαρτύρονται για τις απολύσεις 250 εργαζομένων, από το υπουργείο Πολιτισμού.

Από τις δύο ημέρες των κινητοποιήσεων, πάντως, απεργούν μόνο τη μια, για να μην στερήσουν τη δυνατότητα από τους τουρίστες να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...