Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Οπλοστάσιο στο Ελαφονήσι Κισάμου

Σε οπλοστάσιο είχαν μετατρέψει το σπίτι τους δύο αδέλφια στην περιοχή του Ελαφονησίου στην Κίσαμο Χανίων.

Σύμφωνα με της πρώτες πληροφορίες κι έπειτα από έρευνες των αστυνομικών ( ΤΑΕ Χανίων και ΤΑΕ Αποκορώνου)σε χώρο ιδιοκτησίας των δύο αδελφών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-καραμπίνες

-κυνηγετικά όπλα

κυνηγετικό δίκαννο

-καλάζνικοφ,

-μεγάλος αριθμός από φυσίγγια διαφόρων τύπων

-δυναμίτιδα

-βραδύκαυστο φυτίλι

-πυροκροτητές

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών πραγματοποιήθηκαν σε αγροικία και σε κατοικία των δύο συλληφθέντων ηλικίας 45 και 46 ετών αντίστοιχα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Διανομή προϊόντων σε άπορες οικογένειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο

Διανομή προϊόντων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωνικό έργο που συνεχίζει η αιρετή Περιφέρεια, με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για θέματα κοινωνικής πολιτικής, κας Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη.

Η νέα διήμερη διανομή τροφίμων, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στην οδό Καζαντζάκη 6-8 (πάροδος Γιαμαλάκη) από τις 10:30 το πρωί, έως τις 3 το μεσημέρι, στο Ηράκλειο

Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης. Προκειμένου να παραλάβουν τα τρόφιμα οι δικαιούχοι, πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Το σημαντικό έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζουν ενεργά στην διανομή αυτή, οι παρακάτω έμποροι – προμηθευτές – επιχειρηματίες τροφίμων:

-Βοθήλια Α.Ε. – επιτραπέζιο νερό Σεληνάρι

-Καφές Δανδάλη

-Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης Α.Ε

-Macro Cash & Carry Hellas

-Κρέτα Φαρμ ΑΒΕΕ

-Γ. Σαβοϊδάκης Α.Ε.

-Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου

-Creta Catering - Νίκος Γιόμελος

Η Κρήτη πιο γνωστή και από την Ελλάδα στα σχολεία της Ιορδανίας!

Επίσκεψη μαθητών απο τα ελληνορθόδοξα σχολεία του πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην περιφέρεια.

Στην Ελληνοαραβική συνεργασία αλλά και στο θρησκευτικό, κοινωνικό, και εθνικό πολυσήμαντο ρόλο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υποδεχόμενος στην Περιφέρεια 21 ορθόδοξους μαθητές από τη Ιορδανία.

Οι μαθητές αναχωρούν μεθαύριο με τις καλύτερες των εντυπώσεων και με την Κρήτη στην καρδιά, ύστερα από φιλοξενία δύο εβδομάδων στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Χερσονήσου στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι. Οι μαθητές που φοιτούν σ’ Ελληνορθόδοξα Σχολεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, επισκέφτηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στον οποίο και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την παραμονή τους στην Κρήτη, ενώ παράλληλα τον διαβεβαίωσαν ότι το νησί, οι ομορφιές και η φιλοξενία , θα τους μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό.

Παιδιά από την Ιορδανία έρχονται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Κρήτη και όπως είπε ο συνοδός καθηγητής τους, στα σχολεία της Ιορδανίας η Κρήτη είναι περισσότερο γνωστή από την Ελλάδα!.

Ο κ. Αρναουτάκης μιλώντας στα παιδιά εμφανίστηκε ενήμερος για την διαμονή τους, ενώ τα καλωσόρισε με μεγάλη χαρά στο όνομα της Κρήτης. Στο πρόσωπό σας- είπε- υποδεχόμαστε και το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, του οποίου το έργο αναγνωρίζουμε και τιμούμε, όπως και αυτό των συνεργατών του στην Κρήτη. Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε σε δηλώσεις του ότι η φιλοξενία που βρίσκουν τα παιδιά στην Κρήτη, είναι το καλύτερο εφόδιο για τη διαφήμιση του νησιού στα μέρη τους.

Τα παιδιά από την Ιορδανία ηλικίας 12 έως 17 ετών τα οποία και κάλεσαν τον κ. Αρναουτάκη στη χώρα τους, συνόδευσαν στην Περιφέρεια Κρήτης, ο επίτιμος σχολικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελλήνων- Αιγυπτιωτών και Φίλων, Δρ. Παυλούσης και ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου Γιώργος Μαρκάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλούση οι μαθητές από την Ιορδανία κατά την εδώ παραμονή τους επισκέφτηκαν τα Μάταλα, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο, όπου και συναντήθηκαν με τους οικείους Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. κ. Μακάριο, Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. κ. Ευγένιο και Πέτρας και Χερσονήσου κ. κ. Νεκτάριο.

Υπενθυμίζεται ότι της αποστολής των μαθητών από την Ιορδανία είχε προηγηθεί αποστολή με παιδιά αντίστοιχης ηλικίας από την Παλαιστίνη, που επίσης εκπαιδεύονται υπό τη σκέπη του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Και η παραπάνω αποστολή είχε φιλοξενηθεί από το Δήμο Χερσονήσου στις κατασκηνώσεις Κοκκίνη Χάνι, ενώ πρόκειται ν’ ακολουθήσει και τρίτη αποστολή.

Κύμα μετανάστευσης νέων στη Γερμανία...

Κατά κύματα μεταναστεύουν οι νέοι και οι νέες από την Ελλάδα στη Γερμανία. Περίπου 20 νέοι και νέες φεύγουν κάθε εβδομάδα από την Ελλάδα αναζητώντας δουλειές και καλύτερη ζωή στη Γερμανία! Τα παιδιά αυτά είναι το πιο δυναμικό στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας, αφού είναι άτομα με σπουδές και υψηλή εξειδίκευση...

Στο φαινόμενο της νέας ελληνικής μετανάστευσης στη Γερμανία εστιάζει το αφιέρωμα του περιοδικού «Μετανάστευση, ενσωμάτωση, διαφορετικότητα», του πολιτικού Ιδρύματος των Πρασίνων «Χάινριχ Μπελ», σύμφωνα με εκτιμήσεις του οποίου εβδομαδιαίως φθάνουν στη Γερμανία, κατά μέσο όρο, 15-20 νέοι και νέες από την Ελλάδα.

Υπεύθυνη της συγκεκριμένης έκδοσης του περιοδικού, όπως αναφέρεται σε άρθρο της Ντόιτσε Βέλε, είναι η κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου Χούμπολντ του Βερολίνου, Ηλέκτρα Πασχάλη, η οποία, αν και βρίσκεται μόλις έξι χρόνια στη γερμανική πρωτεύουσα, γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει νέα ελληνική μετανάστευση. Στο ειδικό αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού, με τίτλο «Κρίση και μετανάστευση. Η νέα ελληνική μετανάστευση στη Γερμανία», φιλοξενούνται, επίσης, κείμενα της Ελενας Μαρδά, η οποία εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Κομισιόν, της Πηγής Μουρμούρη, υπεύθυνης του Ελληνικού Κέντρου «Το Σπίτι», στο Νόικελν του Βερολίνου, της Ανδρομάχης Γρηγοροπούλου, δασκάλας σε διάφορα ελληνικά σχολεία, του Κωνσταντίνου Κουβέλη, πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εξάντας» στο Βερολίνο, του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Ευκλείδη και της ιστορικού Τέχνης Περσεφόνης Μύρτσου.

«Η έκθεση αυτή προήλθε ως αντίδραση στη μονομερή και αρνητική ειδησεογραφία που επικρατεί και στα ελληνικά και στα γερμανικά μίντια. Ολα αυτά που ακούγονται για τους ''τεμπέληδες'' Ελληνες, που δε θέλουν να δουλέψουν και έρχονται στη Γερμανία. Γενικά, για όλα τα αρνητικά που ακούγονταν για ένα φαινόμενο, το οποίο είναι πολύ πρόσφατο και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη» επισημαίνει η 29χρονη κοινωνιολόγος Ηλέκτρα Πασχάλη, σημειώνοντας ότι για όλους αυτούς τους λόγους, τελικά συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν.

Ομοιότητες και διαφορές με τους παλιότερους

Στην έκθεση επιχειρήθηκε, κατ' αρχήν, μία σύγκριση με την ελληνική μετανάστευση στις αρχές της δεκαετίας του '60. Το βασικό κοινό στοιχείο είναι η αναζήτηση δουλειάς στη Γερμανία, όμως οι άνθρωποι που πήγαν τις δεκαετίες του '60 και του '70 διέθεταν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και προέρχονταν από φτωχές περιοχές της Ελλάδας.

«Οι νέοι Ελληνες, που έρχονται τώρα εδώ, διαθέτουν πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο και υψηλή εξειδίκευση. Τότε ήταν συνήθως άνδρες που είχαν ήδη εξασφαλίσει εργασία, μέσω ενός συμβολαίου και ήθελαν να έρθουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Σήμερα, οι νέοι ψάχνουν μόνοι τους για δουλειά, και όχι οργανωμένα όπως παλαιότερα» αναφέρεται στο αφιέρωμα.

Ωστόσο, πολλοί από τους νέους που πηγαίνουν σήμερα στη Γερμανία δε μιλούν τη γλώσσα κι αυτό είναι μία ακόμα ομοιότητα με τη γενιά των Ελλήνων μεταναστών του '60. Οι νέοι Ελληνες μετανάστες, πάντως, δε σκέφτονται να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα, όπως οι παλαιότεροι.

Μία μεγάλη διαφορά είναι, επίσης, ότι ενώ οι παλαιότεροι έψαχναν να ενταχθούν σε κάποιον σύλλογο, σε μια Ελληνική Κοινότητα, οι νέοι που πηγαίνουν στη Γερμανία είναι αρκετά απομονωμένοι. Εχουν, ίσως, κάποιους φίλους ή γνωστούς εκεί, αλλά κυρίως πορεύονται μόνοι τους. Και οι τόποι «συνάντησής» τους είναι κυρίως το Ιντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έρευνα, που δημοσιοποιήθηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο, θα παρουσιαστεί προσεχώς σε ημερίδα του παραρτήματος του Ιδρύματος «Χάινριχ Μπελ», στη Θεσσαλονίκη.

Ανασφάλιστα ένα στα πέντε αυτοκίνητα στην Κρήτη


Όργιο παρανομίας στους δρόμους της Κρήτης καθώς περισσότερα από ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο του νησιού είναι ανασφάλιστο.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο διευθυντής ΕΛΠΑ Κρήτης Γιάννης Λιονάκης μαρτυρούν ένα εκρηκτικό σκηνικό στους δρόμους του νησιού δημιουργώντας ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα.

Και αυτό γιατί η οποιαδήποτε εμπλοκή ενός ανασφάλιστου οχήματος σε κάποιο ατύχημα, δημιουργεί αρνητικές συνέπειες που αφορούν στην οικονομική αποκατάσταση θυμάτων και ζημιών.

«Σήμερα στην Κρήτη υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν περίπου 100 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα μαζί με τα κρατικά σημειώνει ο κ.Λιονάκης. Γενικότερα ο αριθμός κυκλοφορίας των αδειών κυκλοφορίας προσεγγίζει τις 460 χιλιάδες, οπότε μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος» συμπληρώνει ο διευθυντής της ΕΛΠΑ.

Πρόστιμα φωτιά για τα ανασφάλιστα οχήματα

Εντός του φθινοπώρου περίπου δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν τα έχουν ασφαλίσει θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να πληρώσουν από 250 ευρώ έως 1000 ευρώ πρόστιμο.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι τα 750.000 ανασφάλιστα ΙΧ είναι κρατικά οχήματα, ενώ περίπου σε 350.000 έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας. Το πρόστιμο θα κινείται με βάση την παλαιότητα και τον κυβισμό του κάθε οχήματος.

Στην περίπτωση που δεν καταβάλλεται το πρόστιμο, θα αφαιρείται η άδεια αλλά και οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι παραβάτες αφού καταβάλουν το πρόστιμο θα πρέπει μέσα σε 10 έως 20 μέρες να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος του, για να μην πληρώσουν και δεύτερο πρόστιμο.Πηγή: www.prismanews.gr

ΣΔΟΕ: Άνω του 55% οι φοροπαραβάσεις στις τουριστικές περιοχές

Σε επίπεδα άνω του 55% κινείται η φορολογική παραβατικότητα στις τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα, το χρονικό διάστημα από 06/07/2012 μέχρι 19/08/2012, πραγματοποιήθηκαν 4.067 έλεγχοι. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 2.266 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 31.237 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 55,7%.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του έτους 2011 πραγματοποιήθηκαν 2.846 έλεγχοι στους οποίους βρέθηκαν 1.508 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 20.828 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 53%.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι στη Μύκονο η παραβατικότητα ανήλθε σε 64,5%, στη Σαντορίνη σε 68,4%, στην Πάρο - Αντίπαρο σε 63,7% και στη Νάξο σε 73,9%

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού & Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε. και είχε σαν στόχο την ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη της επικράτειας, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση, καθώς επίσης και την αποφυγή επικαλύψεων από διαφορετικές Περιφερειακές Διευθύνσεις του Σ.Δ.Ο.Ε.

Επισυνάπτεται πίνακας του Σ.Δ.Ο.Ε. όπου παρουσιάζεται, ανά περιοχή, η πορεία των ελέγχων το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

www.kathimerini.gr

Νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη

Νέο κύμα καύσωνα, από την Πέμπτη, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με θερμοκρασίες που στα ηπειρωτικά θα φτάσουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και άνοδος της θερμοκρασίας. Στη Μακεδονία και τη Θράκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 37 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη), στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο από 21 ως 37 βαθμούς Κεσίου (στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη), στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου (στη Θεσσαλία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη), στις Κυκλάδες και στην Κρήτη 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου (στη νότια Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου).
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός τις επόμενες μέρες, από αύριο Τετάρτη ως και τη Δευτέρα, θα είναι αίθριος, με θερμοκρασίες από 24 ως 35 βαθμούς Κελσίου.
Η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα
Τετάρτη 22-08-2012 Καιρός:Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Πέμπτη 23-08-2012 Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Παρασκευή 24-08-2012 και Σάββατο 25-08-2012 Καιρός: Γενικά αίθριος και ζεστός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ την Παρασκευή.
Θερμοκρασία: Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου κυρίως το Σάββατο.
Κυριακή 26-08-2012 Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα δυτικά. Στα υπόλοιπα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Δευτέρα 27-08-2012 Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση το απόγευμα από τα βορειοδυτικά.

Στο Δήμο Μινώα- Πεδιάδα η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης

Στο Δήμο Μινώα -Πεδιάδα θα βρίσκεται από αύριο και για μία εβδομάδα η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι μαστογραφίες ξεκινούν αύριο Τετάρτη 22 Αυγούστου από την Τοπική Κοινότητα ου Σκινιά, όπου ο μαστογράφος θα βρίσκεται και την Πέμπτη 23 Αυγούστου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

-Δημοτική Κοινότητα Θραψανού Παρασκευή 25 Αυγούστου

-Δημοτική Κοινότητα Αρκαλοχωρίου, Δευτέρα και Τρίτη, 27 και 28 Αυγούστου, αντίστοιχα.

Οι μαστογραφίες που θα πραγματοποιούνται ημερησίως δεν θα ξεπερνούν τις 20 και θ' αφορούν σε γυναίκες από 40 μέχρι 70 ετών, καθώς και σε αυτές με οικογενειακό ιστορικό στο μαστό.

Υπενθυμίζεται ότι δεν υποβάλλονται σε μαστογραφία γυναίκες που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή και μαστεκτομή πριν την πάροδο 10 ετών, καθώς και γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Είναι απαραίτητο οι γυναίκες που θα εξετασθούν και έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό να τις κρατούν μαζί τους.

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για την αλλαγή στον τρόπο εφαρμογής των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, έθεσε το ζήτημα «του τρόπου εφαρμογής των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ».

Ειδικότερα, στην ερώτηση του ο Βουλευτής τονίζει ότι: «Οι δράσεις και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ αποτελούν ανατρεπτικούς, κατασταλτικούς παράγοντες για την αύξηση του ρυθμού της ανεργίας. Βάση επίσημων στοιχείων του ΟΑΕΔ, η ανεργία θα ξεπερνούσε το 30% εάν δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα 68 προγράμματα του οργανισμού. Συνεπώς, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι η εφαρμογή και η συνέχιση τους είναι επιβεβλημένη για να μην εκτοξευθεί η ανεργία στα ύψη. Ωστόσο, βάση στοιχείων του ΟΑΕΔ, υπάρχουν πολλά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε επιχειρήσεις, δίνοντάς τους κίνητρα (όπως επιδότηση μισθολογικού κόστους κτλ) δημιουργίας 100.000 θέσεων εργασίας, αλλά δεν αξιοποιούνται από τους επιχειρηματίες λόγω της ύφεσης, η οποία έχει πνίξει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα».

Ο κ. Αυγενάκης, κλείνοντας την παρέμβαση του, σημείωσε ότι «επειδή τα προγράμματα αυτά συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας και σε παράλληλη μείωση του αριθμού των ανέργων» ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν προτίθεται να προβεί σε αλλαγή του τρόπου εφαρμογής των προγραμμάτων αυτών με σκοπό την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας.

Έρχεται νέα επένδυση «μαμούθ» στην Κρήτη!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CretePlus.gr, μεγάλη έκταση στα νότια της Κρήτης είναι έτοιμη να περάσει στα χέρια Αράβων επενδυτών, με σκοπό να αξιοποιηθεί τουριστικά!

Εξελίξεις αναμένονται σύντομα, με το κρίσιμο ραντεβού να έχει καθορισθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ιταλός ιδιοκτήτης έκτασης πολλών στρεμμάτων σε παραθαλάσσια περιοχή της Μεσσαράς θα συναντηθεί με εκπρόσωπο Αράβων, οι οποίοι επιθυμούν να αγοράσουν το φιλέτο και να δημιουργήσουν μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και όχι μόνο!

Το θέμα της πώλησης είναι σε πολύ καλό δρόμο με το CretePlus.gr να περιμένει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, οι οποίες – εφόσον είναι στην κατεύθυνση της αγοραπωλησίας- θα αλλάξουν το προφίλ και τη δυναμική της παραθαλάσσιας περιοχής της Μεσσαράς.
creteplus.gr

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό λουόμενου στην Πλακιά στο Ρέθυμνο

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 76χρονου άντρα που ενώ βρίσκονταν στην θαλάσσια περιοχή  Πλακιά στο Ρέθυμνο τα ίχνη του εξαφανίστηκαν και έκτοτε αγνοείται.

Ο 76χρονος είχε πάει για κολύμπι μόνος του νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στην τοποθεσία "ΦΩΤΕΙΝΑΡΙΑ" ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η θάλασσα ήταν κυματώδης καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Οι οικείοι του 76χρονου ανησύχησαν καθώς ο ηλικιωμένος δεν έδινε σημεία ζωής και αφού ο γιος του τον αναζήτησε χωρίς αποτέλεσμα, ειδοποίησε τις αρχές.

Στην παραλία βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα του ηλικιωμένου καθώς και το αυτοκίνητό του.

Η κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό του είναι μεγάλη ενώ στις έρευνες παίρνουν μέρος σκάφη του Λιμενικού Σώματος, αλιευτικά σκάφη καθώς και ιδιώτες που "χτενίζουν" την περιοχή, από θάλασσα.

Το βράδυ η επιχείρηση εντοπισμού από θαλάσσης του 76χρονου σταμάτησαν ωστόσο καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας άντρες του λιμενικού πραγματοποίησαν επίγειες έρευνες που απέβησαν άκαρπες.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες συνεχίστηκαν.

Ηράκλειο: Οι προσωπικές διαφορές ''λύθηκαν'' με μια άγρια ληστεία!

Πρωτοφανείς καταστάσεις μέσα στο ίδιο του το σπίτι, έζησε ένας 27χρονος...


Εισέβαλαν στο σπίτι του, τον "πλάκωσαν" στο ξύλο του πήραν και το διαβατήριο κι εξαφανίστηκαν. Ο λόγος για έναν 31χρονο Έλληνα και ένα ακόμη άγνωστο άτομο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη, υπεξαγωγή εγγράφου και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το περιστατικό σημειώθηκε, χθες το βράδυ (20-08-2012), στο Μπαδιά του δήμου Μινώα Πεδιάδος σε βάρος ενός 27χρονου Βούλγαρου, λόγω προσωπικών διαφορών των φερόμενων ως δραστών με το θύμα.

Οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στα Χανιά και υπογραφή σύμβασης

Ως ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν, όχι μόνο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά. ολόκληρης της Κρήτης, περιέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, τη βελτίωση του οδικού τμήματος «Λάκκοι- Ομαλός», η σύμβαση της οποίας υπεγράφη στα Χανιά από τον ίδιο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.
Το έργο «Βελτίωση του τμήματος Λάκκοι – Ομαλός του οδικού άξονα Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός (Επαρχιακός δρόμος του Ν. Χανίων με αριθμό 32)», που θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια  και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, είχε  προϋπολογισμό μελέτης 12.915.000 € (με Φ.Π.Α.) και με την έκπτωση του εργολάβου η σύμβαση υπογράφηκε στα 7.490.448,71 € (με Φ.Π.Α.).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 (ΕΣΠΑ).

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα παραδοθούν στην κυκλοφορία 17,5 χλμ. δρόμου, κατασκευασμένου σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις, που θα εξυπηρετεί τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση της κυκλοφορίας, με βελτιωμένες συνθήκες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα- δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης- που μας δόθηκε η δυνατότητα να υπογράψουμε τη σύμβαση με μια μεγάλη εταιρία της Κρήτης, που θα ολοκληρώσει το έργο μέσα στο χρονοδιάγραμμα (των 750 ημερών) ή ακόμα και σε συντομότερο χρόνο, όπως ευελπιστούμε.

Θέλω να δηλώσω- πρόσθεσε ο κ. Αρναουτάκης- ότι είμαστε δίπλα στην Π. Ε. Χανίων αλλά και σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα του νησιού, για να μπορούμε μαζί σε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες και με το περιφερειακό συμβούλιο να ολοκληρώσουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό
όραμα που έχουμε για την Κρήτη: να δούμε την Κρήτη με τα έργα υποδομής που χρειάζεται, αυτά που μπορούν να φέρουν χρήματα από τα τομεακά προγράμματα, να ολοκληρώνονται και να βάλουμε τη βάση για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγραράκης, τόνισε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα έργο όνειρο για τους Χανιώτες και ιδιαίτερα τους Λακκιώτες ξεκινά. Ξέρω ότι θα
υπάρξουν κάποια προβλήματα στην εκτέλεση του έργου και θέλω να παρακαλέσω τους κατοίκους να τα κατανοήσουν, εξάλλου η ανάπτυξη δεν αφορά μερικούς αλλά το σύνολο. Χαίρομαι σήμερα που με τον Περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή περιφερειακούς συμβούλους ξεκινάμε ένα έργα πνοής για την περιοχή, που θα δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, και ιδιαίτερα
στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.»

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης, προσέθεσε ότι το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα ενός διαχρονικού αιτήματος της τωρινής Δημοτικής Αρχής, αλλά και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που συμπίπτει και με τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ανακήρυξη του φαραγγιού της Σαμαριάς σ’ Εθνικό Δρυμό.

Οι λεπτές ζώνες είναι το νέο trend

Η ζώνη είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ και για πολλές από σας φετίχ στο ντύσιμό σας. Πάρτε ιδέες για να φοράτε τα λεπτά ζωνάκια σας με ιδιαίτερο δέσιμο.

Οι λεπτές ζώνες έχουν επιστρέψει κι έχουν αφήσει λίγο πίσω τις μεγάλες, χοντρές ζώνες. Δίνουν στυλ κι είναι ικανές αν τις φορέσεις σωστά να μεταλλάξουν το ντύσιμο.

Σε οποιοδήποτε χρώμα, δερμάτινες ή πλαστικές, από αλυσίδα ή σχοινί ολοκληρώνου το ντύσιμο με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντάς του άποψή και στυλ.

Tips:

• Όταν φοράτε τη ζώνη ψηλά στη μέση σχηματίζει ωραία τις καμπύλες του σώματος.

• Με τη ζώνη μπορείτε να ‘χωρίσετε’ το κορμί σας σε μέρη ανάλογα με τις ανάγκες του. Αν για παράδειγμα θέλετε να κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν ψηλότερα ή τη μέση σας πιο αδύνατη φοράτε μία ζώνη ψηλά στο ύψος της μέσης.

• Μία ζώνη μπορεί να μεταμορφώσει ένα φαρδύ μπλουζάκι ή το πουκάμισο του φίλου σας σε ένα στυλάτο φόρεμα.

Tip: η ζώνη σας πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερη από τη μέση σας για να μπορέσετε να κάνετε τα ιδιαίτερα δεσίματα.
jenny

Μέτρα προστασίας για τους Ελληνες Ξενοδόχους ζητά από την Κυβέρνηση ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ..

Μέτρα προστασίας για τους Έλληνες Ξενοδόχους ζητά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού με αφορμή το γεγονός ότι τελευταία, πολλοί αλλοδαποί Tour Operators, που κατέχουν ιδιαίτερα σημαντικό μερίδιο στην Ελληνική τουριστική αγορά, εκμεταλλευόμενοι την παρούσα κακή οικονομική συγκυρία, πιέζουν αφόρητα και σχεδόν εκβιαστικά τους Έλληνες Ξενοδόχους, ώστε να δεχθούν να συμπεριληφθούν στα, ήδη τραγικά μειωμένα και ψαλιδισμένα συμβόλαιά τους, επαχθείς "ρήτρες Δραχμής".

Ο κ.Κεφαλογιάννης στην ερώτηση του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς επισημαίνει τα εξής:
ΘΕΜΑ: «Ρήτρες Δραχμής» σε συμβόλαια Ελλήνων Ξενοδόχων με αλλοδαπούς Tour Operators.
Είναι γνωστό στο πανελλήνιο, ότι, τελευταία, πολλοί αλλοδαποί Tour Operators, που κατέχουν ιδιαίτερα σημαντικό μερίδιο στην Ελληνική τουριστική αγορά, εκμεταλλευόμενοι την παρούσα κακή οικονομική συγκυρία, πιέζουν αφόρητα και σχεδόν εκβιαστικά τους Έλληνες Ξενοδόχους, ώστε να δεχθούν να συμπεριληφθούν στα, ήδη τραγικά μειωμένα και ψαλιδισμένα συμβόλαιά τους, επαχθείς «ρήτρες Δραχμής».

Επειδή οι πιέσεις αυτές αλλοδαπών Tour Operators θυμίζουν έντονα αλαζονική και, σχεδόν, αποικιοκρατική συμπεριφορά προς τους «Ιθαγενείς» αντισυμβαλλομένους τους.

Επειδή ουδεμία διάταξη της συνθήκης της Λισσαβόνας προβλέπει τέτοια «πιθανή» ρήτρα

Ερωτάσθε: Εάν προτίθεσθε να πάρετε μέτρα προστασίας των ήδη δεινά μαστιζόμενων Ελληνικών Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων έναντι των μειωτικών, προσβλητικών, καταχρηστικών και γενικά, απαράδεκτων αυτών συμπεριφορών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...