Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Η Κρήτη πιο γνωστή και από την Ελλάδα στα σχολεία της Ιορδανίας!

Επίσκεψη μαθητών απο τα ελληνορθόδοξα σχολεία του πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην περιφέρεια.

Στην Ελληνοαραβική συνεργασία αλλά και στο θρησκευτικό, κοινωνικό, και εθνικό πολυσήμαντο ρόλο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υποδεχόμενος στην Περιφέρεια 21 ορθόδοξους μαθητές από τη Ιορδανία.

Οι μαθητές αναχωρούν μεθαύριο με τις καλύτερες των εντυπώσεων και με την Κρήτη στην καρδιά, ύστερα από φιλοξενία δύο εβδομάδων στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Χερσονήσου στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι. Οι μαθητές που φοιτούν σ’ Ελληνορθόδοξα Σχολεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, επισκέφτηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στον οποίο και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την παραμονή τους στην Κρήτη, ενώ παράλληλα τον διαβεβαίωσαν ότι το νησί, οι ομορφιές και η φιλοξενία , θα τους μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό.

Παιδιά από την Ιορδανία έρχονται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Κρήτη και όπως είπε ο συνοδός καθηγητής τους, στα σχολεία της Ιορδανίας η Κρήτη είναι περισσότερο γνωστή από την Ελλάδα!.

Ο κ. Αρναουτάκης μιλώντας στα παιδιά εμφανίστηκε ενήμερος για την διαμονή τους, ενώ τα καλωσόρισε με μεγάλη χαρά στο όνομα της Κρήτης. Στο πρόσωπό σας- είπε- υποδεχόμαστε και το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, του οποίου το έργο αναγνωρίζουμε και τιμούμε, όπως και αυτό των συνεργατών του στην Κρήτη. Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε σε δηλώσεις του ότι η φιλοξενία που βρίσκουν τα παιδιά στην Κρήτη, είναι το καλύτερο εφόδιο για τη διαφήμιση του νησιού στα μέρη τους.

Τα παιδιά από την Ιορδανία ηλικίας 12 έως 17 ετών τα οποία και κάλεσαν τον κ. Αρναουτάκη στη χώρα τους, συνόδευσαν στην Περιφέρεια Κρήτης, ο επίτιμος σχολικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελλήνων- Αιγυπτιωτών και Φίλων, Δρ. Παυλούσης και ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου Γιώργος Μαρκάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλούση οι μαθητές από την Ιορδανία κατά την εδώ παραμονή τους επισκέφτηκαν τα Μάταλα, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο, όπου και συναντήθηκαν με τους οικείους Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. κ. Μακάριο, Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. κ. Ευγένιο και Πέτρας και Χερσονήσου κ. κ. Νεκτάριο.

Υπενθυμίζεται ότι της αποστολής των μαθητών από την Ιορδανία είχε προηγηθεί αποστολή με παιδιά αντίστοιχης ηλικίας από την Παλαιστίνη, που επίσης εκπαιδεύονται υπό τη σκέπη του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Και η παραπάνω αποστολή είχε φιλοξενηθεί από το Δήμο Χερσονήσου στις κατασκηνώσεις Κοκκίνη Χάνι, ενώ πρόκειται ν’ ακολουθήσει και τρίτη αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...