Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Χανιά: Καταστράφηκε από πυρκαγιά εξοπλισμός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών


Ολοσχερώς καταστράφηκαν από πυρκαγιά, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οφείλεται σε εμπρησμό, δυο οικίσκοι στην περιοχή της Μαλάξας Χανίων, μέσω των οποίων μεταδίδεται στα Χανιά το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ1 και Μακεδονία tv, καθώς και των ραδιοφωνικών σταθμών Αντέννα Δυτικής Κρήτης, Σταρ, Ρυθμός και Easy.

Στελέχη της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά που, ωστόσο κατέστρεψε το σύνολο του εξοπλισμού που υπήρχε και στους δύο οικίσκους με τις ζημιές να εκτιμώνται στις 100.000 ευρώ, ενώ η μετάδοση του προγράμματος των σταθμών έχει διακοπεί.

Στο σημείο έσπευσε και συνεργείο της ΔΕΗ, προκειμένου να διακόψει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο καθώς και στους δυο οικίσκους υπήρχαν αποθηκευμένα καύσιμα ώστε να μπορούν να λειτουργούν οι γεννήτριες των σταθμών στην περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο οικίσκος των οποίων καταστράφηκε, ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία, ενώ το γεγονός ότι η είσοδος των οικίσκων που βρισκόταν σε απόσταση 40 μέτρων, ήταν παραβιασμένη οδηγεί την πυροσβεστική υπηρεσία στο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ένα οικίσκο βρέθηκαν πειστήρια που ενισχύουν αυτή την άποψη, ενώ η προανάκριση από την πυροσβεστική συνεχίζεται.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, δεδομένου ότι στην περιοχή βρίσκεται το σύνολο των εγκαταστάσεων μετάδοσης του σήματος όλων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν στα Χανιά.

Ρέθυμνο: Δρομολογήθηκε η «Κνωσός της Παλαιοντολογίας» στο σπήλαιο Γερανίου


Μια νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ρεθύμνου αναμένεται να δώσει το έργο της ανάδειξης και αξιοποίησης του σπηλαίου Γερανίου, που ανακαλύφθηκε τυχαία το 1969 κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη διάνοιξη της εθνικής οδού, στο ύψος του Ρεθύμνου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο παρέλαβε τη γεωλογική, υδρογεωλογική και βραχομηχανική μελέτη στα πλαίσια του έργου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η δημοπράτηση του αρχαιολογικού χώρου.

Mετά το σπήλαιο των Ζωνιανών και το σπήλαιο του Μελιδονίου, στο επίκεντρο των επιστημόνων εξακολουθεί να βρίσκεται το σπήλαιο Γερανίου στο Ρέθυμνο, που ουδέποτε ήταν επισκέψιμο για το κοινό, λόγω του ότι δεν αξιοποιήθηκε παρά τις μελέτες που εκπονήθηκαν πριν από περίπου 30 χρόνια.

Στην παρούσα χρονική στιγμή που το φυσικό αυτό στολίδι απειλείται να καταστραφεί, ευτυχώς οι προσπάθειες που κατέβαλε η δημοτική αρχή καρποφόρησαν και έτσι είναι πλέον θέμα χρόνου η δημοπράτηση των μελετών που αφορούν στην αξιοποίηση και στην τουριστική ανάδειξη αυτού του αρχαιολογικού χώρου. Σε ότι αφορά πάντως στις προσπάθειες του δήμου κατάφερε και εξασφάλισε έγκαιρα τις απαραίτητες εγκρίσεις από το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο, ενώ ακολούθως πήρε το «o.k.» για τη χρηματοδότησή τους από το ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 250 χιλιάδων ευρώ.

Το δημοτικό συμβούλιο παρέλαβε τη γεωλογική, υδρογεωλογική και βραχομηχανική μελέτη στο πλαίσιο της ανάδειξης και τουριστικής αξιοποίησης του σπηλαίου.

Η χρηματοδότηση των μελετών είναι από το «ΟΣΑΠΥ», δηλαδή από το πρόγραμμα «ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης περιοχών υπαίθρου», ενώ η μελέτη του έργου περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας εξέδρας στην είσοδο του σπηλαίου ύψους το πολύ πέντε μέτρων, από την οποία ο  επισκέπτης θα μπορεί να θαυμάσει τα ευρήματα. Παράλληλα, η μελέτη περιλαμβάνει φωτισμό του χώρου, καθώς και αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου της εισόδου.

Θυμίζουμε ότι το σπήλαιο Γερανίου ανακαλύφθηκε τυχαία το 1969 στη διάρκεια των εργασιών για τη διάνοιξη της εθνικής οδού στο ύψος του Ρεθύμνου, ενώ η δόμηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια πάνω ακριβώς από το σπήλαιο, έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στον υδροφόρο ορίζοντα και κατ” επέκταση και στο ίδιο το σπήλαιο, που έχει υποστεί σημαντική αλλοίωση.


http://rethemnosnews.gr

Enhanced by Zemanta

Καμία ανησυχία από τις σεισμικές δονήσεις στη Νότια Κρήτη


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα, Πέμπτη στις 7 το πρωί, νότια του Ηρακλείου, στον υποθαλάσσιο χώρο του Λιβυκού πελάγους και έγινε αισθητή στο Τυμπάκι και τις γύρω περιοχές.

Η δόνηση σύμφωνα με στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν μεγέθους 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν 4,5 Ρίχτερ.

To επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 128 χλμ. νότια του Ηρακλείου και 70 χλμ. νοτιοανατολικά του Τυμπακίου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού τοποθετείται στα 44 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα στη νότια Κρήτη είχαν καταγραφεί δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις, η μια στις 3:15 τα ξημερώματα, μεγέθους 3 Ρίχτερ σε απόσταση 6 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Γαύδου και η άλλη στις 6:41 το πρωί, μεγέθους 3,1 Ρίχτερ κοντά στο Ελαφονήσι.

Κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών ακινήτων στο Ηράκλειο


Με συνεχείς κινητοποιήσεις οι πολίτες του Ηρακλείου που συμμετέχουν στη Λαϊκή Στάση Πληρωμών ακυρώνουν κάθε εβδομάδα τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς που γίνονται στο Ειρηνοδικείο της πόλης. Κάθε Τετάρτη συγκεντρώνονται έξω από το δικαστήριο και αποκλείουν την είσοδο των συμβολαιογράφων.

Την περασμένη εβδομάδα επικράτησε ένταση όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στο Ειρηνοδικείο, επιβάλλοντας να μπουν στο χώρο οι συμβολαιογράφοι. Η αστυνομία, μάλιστα, είχε προειδοποιήσει ότι την επόμενη εβδομάδα δεν θα επιτραπεί ο αποκλεισμός του δικαστηρίου και θα γίνουν συλλήψεις, όπως αναφέρει Η Εφημερίδα των Συντακτών.

Ωστόσο, η συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση της Τετάρτης ήταν πολύ μεγαλύτερη και συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Μέλη της διοίκησης στέκονταν στην πόρτα του Ειρηνοδικείου, αποκλείοντας την είσοδο στους συμβολαιογράφους και τους εκπροσώπους τραπεζών.

Σε δηλώσεις τους, οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Στάση Πληρωμών τόνισαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν πλειστηριασμό τράπεζας για ακίνητα ιδιωτών ή επιχειρηματιών

H θρυλική Dee Dee Bridgewater έρχεται στο Ηράκλειο

H θρυλική Dee Dee Bridgewater έρχεται στην Ελλάδα για ένα τριήμερο υψηλής καλλιτεχνικής απόλαυσης στις 26 Μαϊου στο Θέατρο Τεχνόπολις στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ανεκτίμητη Dee Dee Bridgewater και το εξαίρετο κουαρτέτο που τη συνοδεύει στη σκηνή έρχονται στο Ηράκλειο Κρήτης τον Μάιο. 

Κάποιες φορές, η διάθεση και η μουσική ενώνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο που δημιουργείται ένα είδος μαγείας. 

Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που η θρυλική DeeDee ανεβαίνει στη σκηνή. Νιώθεις ότι η μαγεία σε διαπερνάει από την πρώτη στιγμή που ξεκινάει να τραγουδά! 

Dee Dee Bridgewater
Cover of Dee Dee Bridgewater
Μέσα από μια πολύπλευρη καριέρα που μετρά ήδη σαράντα χρόνια, η νικήτρια των Grammy και Tony Awards, η λαμπερή ντίβα της jazz Dee Dee Bridgewater, συγκαταλέγεται πλέον στις κορυφαίες ερμηνεύτριες της εποχής μας. 

Οι επιλογές της, όλα αυτά τα χρόνια, γεφυρώνουν όλα τα μουσική είδη και αποδεικνύουν ότι η Dee Dee δεν επαναπαύεται, βάζει συνέχεια τον πήχη πιο ψηλά! 

Κρήτη: Βάζουν τις στολές τους και ξεκινούν περιπολίες οι τουριστικοί αστυνομικοί!

Με στόχο την εξυπηρέτηση και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους τουρίστες η νέα, ανανεωμένη και αναδιαρθρωμένη τουριστική αστυνομία ετοιμάζεται να προσφέρει...
υπηρεσίες, σε μία σεζόν, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι δύσκολη, από την άποψη μεγάλου αριθμού επισκεπτών.


Η Τουριστική Αστυνομία πιάνει δουλεία την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και οι τουριστικοί αστυνομικοί θα αρχίσουν περιπολίες.

Συνολικά σε όλη την Κρήτη υπάρχουν 20 τουριστικοί αστυνομικοί, 5 σε κάθε νομό, οι οποίοι παρακολούθησαν και συνεχίζουν να παρακολουθούν σχετικά σεμινάρια, προκειμένου να είναι έτοιμοι, με γνώσεις της νομοθεσίας και όλων εκείνων που απαιτούνται , προκειμένου να παράσχουν υπηρεσίες επιπέδου στους τουρίστες.

Ο Α' κύκλος σεμιναρίων έγινε στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο και θα ακολουθήσει ανάλογη επιμόρφωση στη Χερσόνησο, τιμητικά, ως η περιοχή, με την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση
cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...