Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ανησυχία και φόβο προκαλούν νέες σεισμικές δονήσεις

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου...

Συνεχίζονται οι σεισμοί στην Κρήτη καθώς το τελευταίο 24ωρο οι σεισμογράφοι κατέγραψαν τρείς ακόμη σεισμικές δονήσεις στην θαλάσσια περιοχή Ανατολικά του Λασιθίου, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο συγκεκριμένος σεισμός κατεγράφει χθες στις 19:50 στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 33 χιλιομ. Ανατολικά της Ζάκρου και σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Χανιά: Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο- Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής!

Καθημερινά αυξάνεται η λίστα με τους νεκρούς από τροχαία ατυχήματα το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη...
Η άσφαλτος βάφτηκε κόκκινη στο νέο τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο δρόμο-καρμανιόλα Χανίων-Κισσάμου, στο ύψος του Πλατανιά.

Ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 58χρονο Δανό, συγκρούστηκε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με μοτοσυκλέτα που κατευθυνόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση και αναβάτη έναν 26χρονο Χανιώτη.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου 26χρονου, ακόμη ενός θύματος που προστέθηκε στην οδυνηρή στατιστική του φετινού καλοκαιριού.

Χανιά: Κρέμασε το σκύλο συγχωριανού για να ...λύσει τις διαφορές του

Για να λύσει τις διαφορές του με έναν συγχωριανό του αποφάσισε να του κρεμάσει το σκύλο!

Πρόκειται για ένα ακόμα εξωφρενικής αγριότητας περιστατικό που συνέβη στο χωριό Μεσαύλια στα Χανιά.

Το άτυχο ποιμενικό σκυλί βρήκε κρεμασμένο ο ίδιος ο 64χρονος ιδιοκτήτης του ο οποίος έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών και κατέθεσε μήνυση κατά συγκεκριμένου ατόμου, το οποίο κατονόμασε ως τον δράστη του εγκλήματος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ηράκλειο:Μια καμένη λάμπα έχει αφήσει χωρίς ραντάρ το αεροδρόμιο!

Heraklion airport, arrivalsImage by ilakast via Flickr

Το πρόβλημα που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες εξαιτίας μίας καμένης λάμπας, δεν έχει ακόμη επιλυθεί...

Νέα προβλήματα με το ραντάρ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου! Με νέα διεθνή αγγελία το πρώτο πανελλαδικώς σε αφίξεις τσάρτερ αεροδρόμιο της χώρας, ενημερώνει και πάλι ότι το πρωτεύον ραντάρ του, θα εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας μέχρι και τα τέλη Αυγούστου! Κι αυτό γιατί το πρόβλημα που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες εξαιτίας μίας καμένης λάμπας, δεν έχει ακόμη επιλυθεί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ηράκλειο:''Καλησπέρα, θέλω να συλλάβετε το γιο μου γιατί με έκλεψε''!

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν στο αστυνομικό τμήμα, όταν άκουσαν τα λόγια του 66χρονου...

Το... αίμα νερό γίνεται όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση ενός 31χρονου Ηρακλειώτη που κατέληξε με χειροπέδες στο τμήμα ύστερα από καταγγελία του ίδιου του πατέρα του.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο "αυστηρός" 66χρονος πατέρας έφτασε στα γραφεία της Αστυνομίας και δήλωσε ότι ο γιος του...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα νότια του Ρεθύμνου

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στα νότια του νομού Ρεθύμνου και από σήμερα το πρωί απειλεί την Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου.

Στην περιοχή επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, δύο ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canadair, ενώ ισχυρές είναι οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από ολόκληρο το νησί.

Στο Ρέθυμνο έχει φτάσει και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Μπονάτσος, που συντονίζει το έργο της πυρόσβεσης μαζί με τον Περιφερειακό Διοικητή του Π.Σ. στην Κρήτη, Γιώργο Τριγώνη. Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι των χωριών Κρύα Βρύση, Πλατανές και Κεντροχώρι, που βλέπουν τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν από τις ανεξέλεγκτες φλόγες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Θύμα ληστείας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Θύμα ληστείας έπεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλής Στρατάκης.

Διαρρήκτες εισέβαλλαν στο σπίτι του στο Ηράκλειο μέρα μεσημέρι, την ώρα που στο σπίτι στο Μασταμπά δεν βρισκόταν κανείς.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν ότι πρόκειται για «ποντικούς» εξπέρ του είδους που δρουν βάσει οργανωμένου σχεδίου.

Οι ληστές μάλιστα «ρήμαξαν» και το διπλανό διαμέρισμα.
newsbomb.gr

Ύποπτο για μεταλλάξεις (;) εντομοκτόνο-φυτοφάρμακο που πωλείται και στην Κρήτη

Την προληπτική απαγόρευση ενός εντομοκτόνου-φυτοφαρμάκου, ως ύποπτου για μεταλλάξεις στα ανρθώπινα κύτταρα, το οποίο κυκλοφορεί με διάφορες εμπορικές ονομασίες και στην Κρήτη, ζητά με κατεπείγουσα ερώτησή του από την Ευρωπαική Επιτροπή, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης.

Πρόκειται για την ουσία Imidacloprid, η οποία τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ευρέως στην Κρήτη με την ονομασία Confidor στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κόκκινου σκαθαριού των φοινικοειδών.

Όμως το ίδιο εντομοκτόνο είναι ευρέως γνωστό και ως Advandage (Advocate) για την καταπολέμηση των ψύλλων στα ζώα.

Επίσης άλλες εμπορικές ονομασίες του συγκεκριμένου φυτοφαρμάκου-εντομοκτόνου, που αφορούν στην καταπολέμηση διαφόρων ειδών εντόμων (αφίδες-θρίπες, φιδάκι εσπεριδοειδών κ.α.) είναι : Admire, ,Gaucho, Mallet, Merit, Nuprid, Prothor, Turfthor, Conguard, Hachikusan, Premise, Prothor, Provado,Winner.

Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Αρσένη , δημοσιευμένη έρευνα που έγινε το 2010 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «αποδεικνύει σε εργαστηριακό πείραμα ότι το Imidacloprid που δεν έχει χαρακτηρισθεί μέχρι τώρα ως μεταλλαξιγόνο για τον άνθρωπο, όταν αλληλεπιδρά με το νιτρικό κάλιο (KNO3) εισέρχεται στα ανθρώπινα λεμφοκύτταρα προκαλώντας μεταλλάξεις.

Το νιτρικό κάλιο που θεωρείται ακίνδυνος περιβαλλοντικός παράγοντας βρίσκεται στα επεξεργασμένα τρόφιμα ως συντηρητικό, ενώ γενικότερα τα νιτρικά (NO3) βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Οι ουσίες αυτές προσλαμβάνονται από τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της τροφής.

Την ίδια στιγμή το Imidacloprid εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό είτε άμεσα με την αναπνοή ή τη δερματική επαφή κατά τη διαδικασία της παρασκευής και του ψεκασμού στον αγρό, είτε έμμεσα μέσω των υπολειμμάτων του στα τρόφιμα. Η αλληλεπίδραση του Imidacloprid με τα νιτρικά και τα νιτρώδη μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες και σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς οι μεταλλάξεις που προκύπτουν είναι υπό ορισμένες συνθήκες πιθανό να οδηγήσουν σε καρκινογενέσεις.

Το Imidacloprid πέρα από τον ύποπτο ρόλο που έχει στον αποδεκατισμό των μελισσών, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, όταν αντιδράσει με αθώους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το νιτρικό κάλιο, μπορεί να οδηγήσει σε καρκινογένεση.»

Με την ερώτησή του, ο Ευρωβουλευτής ζητά από την Ε.Ε. την διεξαγωγή εκτενών ερευνών για τις επιπτώσεις της συνεργιστικής δράσης του Imidacloprid με διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ για ακόμη μια φορά καθιστά ξεκάθαρη την ανάγκη για απαγόρευση του Imidacloprid και των νεονικοτινοειδών γενικότερα με βάση την “αρχή της προφύλαξης”, έως ότου επαρκείς έρευνες αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις μέλισσες και την ανθρώπινη υγεία


neatv.gr

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηράκλειο

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της...
Τετάρτης 27 Ιουλίου 2011 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, με τη συμμετοχή τοπικών στελεχών, μελών των Συντονιστικών Επιτροπών και των Ομάδων Πρωτοβουλίας του κινήματος. Παρόντες στη Συνδιάσκεψη ήταν επίσης οι: Λευτέρης Αυγενάκης (Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας Οργανωτικού), Χρήστος Μαρκογιαννάκης (Βουλευτής Χανίων, Υπεύθυνος τομέα Ασφάλειας-Προστασίας του Πολίτη, Επιτροπή Επιλογής Υποψ. Βουλευτών), Δημήτρης Ζαφειριάδης (Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού - Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗ.ΣΥ.) και Χαράλαμπος Μανιάτης (Υπεύθυνος Οργάνωσης Περιφέρειας Κρήτης).

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε μια αποτίμηση της ισχύουσας κατάστασης, ενώ δόθηκαν οι αρχικές κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τις θέσεις του κόμματος, αλλά και τις τοποθετήσεις που πρέπει να έχει το κάθε στέλεχος αναφορικά με μείζονα πολιτικά θέματα.

Από πλευράς του, ο Γραμματέας Οργανωτικού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε εκτενώς σε οργανωτικά ζητήματα, επισημαίνοντας ότι: «Είναι η δεύτερη εβδομάδα που πραγματοποιούμε συνδιασκέψεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε όλη την επικράτεια και ολοκληρώνουμε την Παρασκευή το 80 % περίπου των διαδικασιών παρουσία στελεχών μελών της συντονιστικής επιτροπής και μελών των ομάδων πρωτοβουλίας». Και συνέχισε ότι: «Οι συναντήσεις αυτές έχουν σκοπό κυρίαρχα την ενεργοποίηση, την επικοινωνία, την ομογενοποίηση του λόγου, αλλά κυρίως την προβολή των θέσεων της Δημοκρατικής Συμμαχίας που βεβαίως επιβεβαιώνονται μέρα με την ημέρα ή με τις εξελίξεις των πραγμάτων» πρόσθεσε ο βουλευτής, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις θέσης της ΔΗ.ΣΥ. για τη στάση του «παρών» κατά την ψήφιση του Μεσοπροθέσμου, αλλά και σε λοιπά οργανωτικά θέματα.

Ο υπεύθυνος επιλογής υποψήφιων στελεχών και Βουλευτής Χανίων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στο πλαίσιο της χθεσινής συνδιάσκεψης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον κοινό προγραμματικό και πολιτικό λόγο, υποστηρίζοντας πως αυτή η προϋπόθεση αποτελεί βάση μιας πολιτικής σταθερότητας που οφείλει να έχει η παράταξη. Επιπλέον, λόγο έκανε για την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του κινήματος, ενώ αναφέρθηκε σε βασικές προγραμματικές θέσεις της ΔΗ.ΣΥ.

Στη συνδιάσκεψη παραβρέθηκε επίσης ο Χαράλαμπος Μανιάτης που ανέλαβε την οργανωτική δομή της Περιφέρειας Κρήτης. Για τη νέα του αρμοδιότητα σημείωσε: «Αναλαμβάνω σήμερα την οργανωτική δομή της Περιφέρειας Κρήτης με πολύ αισιόδοξες σκέψεις, διότι πραγματικά τα στελέχη είναι πρώτης γραμμής, είναι άνθρωποι που αγωνίζονται ελεύθερα και περήφανα για ένα καλύτερο αύριο», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εναλλακτική πρόταση της ΔΗ.ΣΥ. για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και τις θέσεις του κινήματος για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης, αναφέρθηκε στους στόχους τόσο της παράταξης όσο και της χώρας, σημειώνοντας ότι «Στόχος μας είναι να περάσουμε το μήνυμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας που βγήκε από το Ιδρυτικό της συνέδριο το οποίο είναι «Ανατροπή στην πράξη» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της αν προχωρήσουν τώρα σαρωτικές αλλαγές και βαθιές μεταρρυθμίσεις. Η χώρα μπορεί να βρει τη δική της πορεία αν τολμήσει ν’ αλλάξει τα πράγματα. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση και το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις, αλλά και στις αναγκαίες τομέα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Βουλευτής Ηρακλείου

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ '' Ομπρέλλα για τους δανειολήπτες, οι βελτιώσεις του Νόμου 3869/2010 ''

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ,ότι η πολιτεία προχώρησε σε βελτίωση και απλοποίηση των διατάξεων του Νόμου 3869/2010 με το άρθρο 85 του σχεδίου νόμου για την... «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...