Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Ηράκλειο: Ποδήλατο σαν και αυτό, λογικά δεν έχετε ξαναδεί - Φωτό και βίντεο!

Το ποδήλατο που βλέπετε κέντρισε τα βλέμματα οδηγών και πεζών από όπου περνούσε και όχι άδικα...


Ένα δίκυκλο διαφορετικό από τα άλλα έκοβε βόλτες το πρωί στο Ηράκλειο. Πρόκειται για ένα ποδήλατο που οδηγούσε ένας πιτσιρικάς πάνω στο οποίο ήταν ενσωματωμένο ένα ηχοσύστημα που θα ζήλευαν και τα... φτιαγμένα αυτοκίνητα.

Η κατασκευή αποτελούνταν μεταξύ άλλων από δυο ηχεία και μια μπαταρία που έδινε ρεύμα στο ηχοσύστημα. Ο νεαρός που ανηφόριζε την παραλιακή του Ηρακλείου έδωσε μια ευθυμη νότα στους οδηγούς που περίμεναν στην ουρά με τα ηχεία να πλημμυρίζουν την πόλη με κρητικές μαντινάδες.

Δείτε το βίντεο του prismanews.gr...

Χανιά: Εκδήλωση για άρνηση παραχώρησης αεροδρομίου του Μάλεμε σε ιδιώτες

Την αντίθεση τους στην προοπτική παραχώρησης του αεροδρομίου του Μάλεμε, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σε ιδιώτες, εξέφρασαν σήμερα φορείς των Χανίων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Πλατανιά σε συγκέντρωση στο χώρο του ιστορικού αεροδρομίου.

Ήταν η πρώτη ανοικτή εκδήλωση διεκδίκησης του αεροδρομίου και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, «η επιλογή της σημερινής ημέρας για την εκδήλωση έγινε ώστε να ακουστεί ένα νέο όχι, αυτή την φορά κατά όσων θέλουν να παραχωρηθεί η έκταση του αεροδρομίου σε ιδιώτες».

Σύμφωνα με τον κ Μαλανδράκη ηδη οι τοπικοί φορείς και ο δήμος έχουν καταθέσει προτάσεις για ανάπτυξη του χώρου του ιστορικού αεροδρομίου, σύμφωνα με το Σχέδιο Χωροταξικής Ανάπτυξης της περιοχής, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση από το κεντρικό κράτος.Αντίθετα σύμφωνα με το ίδιο, για το χώρο του αεροδρομίου έχει επιδείξει ενδιαφέρον το ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη σε αυτή την προοπτική.

«Με την παρουσία μας υποστηρίζουμε το αίτημα, το αεροδρόμιο να μην περάσει στο σύστημα διαχείρισης του ΤΑΙΠΕΔ και να παραχωρηθεί για αξιοποίηση στην τοπική κοινωνία», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, που έδωσε το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Υπέρ της αξιοποίησης του χώρου από την τοπική κοινωνία τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Κισάμου - Σελίνου Αμφιλόχιος, ενώ δεκάδες φορείς με ανακοινώσεις τους ζητούν το ιστορικό αεροδρόμιο να μην «περάσει» σε ιδιώτες.


Enhanced by Zemanta

Τα Χανιά καλωσορίζουν τον θηλασμό

Επίσημη έναρξη της δράσης την Τρίτη

Η ομάδα «Χανιά-φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού» που ανήκει στο Δίκτυο Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού κ Μητρότητας, σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων παρουσιάζουν την Τρίτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 το πρωϊ στο Δημαρχείο Χανίων την επίσημη έναρξη της δράσης «Τα Χανιά καλωσορίζουν τον Θηλασμό» όπου και θα ανακοινωθεί η λίστα με τα καταστήματα - σημεία θηλασμού της πόλης.

Η δράση συμπεριλαμβάνει την εύρεση χώρων, σε καταστήματα, φαρμακεία κ.α, φιλικών προς τον θηλασμό όπου κάθε μητέρα που απολαμβάνει τη βόλτα της στην πόλη των Χανίων μαζί με το μωρό της να μπορεί να αναζητήσει ένα φιλικό και ήρεμο μέρος για να θηλάσει το μωρό της ανά πάσα στιγμή.

Η δράση αυτή ξεκίνησε από το Ηράκλειο κ την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας όπου εφαρμόζεται με επιτυχία και τώρα επεκτείνεται και στις υπόλοιπες πόλεις όπως και στην δική μας.

Πηγή: flashnews.gr

Νέοι και παιδιά από την Κρήτη στην ουρά για μεταμόσχευση

Στην αναμονή για το πολύτιμο δώρο της ζωής βρίσκονται τρία παιδιά από τα Χανιά που χρειάζονται μεταμόσχευση. Την ίδια ώρα, συνεχώς μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των διαθέσιμων οργάνων προς μεταμόσχευση και του αριθμού των ασθενών στις λίστες αναμονής τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Καθοριστικός - για άλλη μια φορά - κρίνεται ο ρόλος της ενημέρωσης. Αξιοσημείωτο είναι πως στα Χανιά ο Σύλλογος Ορίζοντας, που στηρίζει άτομα με νεοπλασίες, έπειτα από συνεχείς δράσεις ενημέρωσης κατάφερε από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Μάιο του 2013 να εγγραφούν εξήντα Χανιώτες εθελοντές δότες, όπως ανέφερε στα Χανιώτικα Νέα η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου Αργυρώ Δρακάκη. Φέτος κατά τη διάρκεια τριήμερης εκδήλωσης του Ορίζοντα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα επιζώντων του καρκίνου, ο αριθμός διπλασιάστηκε, δηλαδή εγγράφηκαν εκατόν είκοσι επτά δότες. Χρειάζεται ενεργοποίηση και ενημέρωση, μόνο έτσι ευαισθητοποιείται ο κόσμος, διότι υπάρχει άγνοια, φόβος και δισταγμός. Στην ουσία, όμως, δίνεις ζωή από τη δική σου ζωή, σημείωσε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων που εορτάζεται κάθε Οκτώβριο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, μιλήσαμε με τους υπεύθυνους του Συλλόγου Ορίζοντας που επιτελεί σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια στα Χανιά, αλλά και με τον διευθυντή της Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου Αγ. Σοφία κ. Στέλιο Γραφάκο καθώς και με τον υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ενηλίκων στο Νοσοκομείο Αττικόν κ. Παναγιώτη Τσιριγώτη. Οπως επεσήμαναν εκατοντάδες άνθρωποι, έχουν ευεργετηθεί από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση, αλλά και εκατοντάδες ακόμη περιμένουν τη σωτηρία.

ΕΠΤΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ

Ανάγκη μεταμόσχευσης έχουν κάθε χρόνο έξι με επτά παιδιά από την Κρήτη που νοσηλεύονται στη Μονάδα Μεταμόσχευσης του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία. Μάλιστα αυτή τη στιγμή στη Μονάδα νοσηλεύονται δύο Κρητικόπουλα σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας κ. Στέλιο Γραφάκο.

Οπως ανέφερε στα Χανιώτικα Νέα ο κ. Γραφάκος, στην Ελλάδα κάθε χρόνο γίνονται περίπου διακόσιες μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών. Στη Μονάδα Μεταμόσχευσης του Νοσοκομείου Παίδων γίνονται περίπου πενήντα πέντε μεταμοσχεύσεις τον χρόνο σε παιδιά, ενώ από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου εξακόσιες εβδομήντα μεταμοσχεύσεις.

Ο διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης στο Νοσοκομείο Παίδων εξήγησε πως οι μεταμοσχεύσεις αφορούν παιδιά με λευχαιμία, λεμφώματα, απλαστική αναιμία, κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες, διάφορες μορφές καρκίνου της παιδικής ηλικίας και μεσογειακή αναιμία.

Ο ίδιος τόνισε πως σήμερα αυξάνει ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων λόγω του ότι μπορούν να βρίσκονται συμβατοί δότες εκτός της οικογένειας του ασθενή και επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της ενημέρωσης για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Σύμφωνα με τον κ. Γραφάκο σε όλο τον κόσμο υπάρχουν αυτήν τη στιγμή 22 εκατομ. εθελοντές δότες που προσφέρουν μοσχεύματα για μη συγγενείς τους, αλλά στην Ελλάδα ο αριθμός των εθελοντών είναι ακόμη πολύ μικρός, αφού δεν ξεπερνά τους 35.000 δότες. Ακόμη και η Κύπρος, που έχει πολύ λιγότερο πληθυσμό, έχει 130.000 εθελοντές δότες.

Ο διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης στο Νοσοκομείο Παίδων αναφέρθηκε στην αξιόλογη προσπάθεια που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Πανεπιστημίου Πάτρας όπου έχουν εγγραφεί τέσσερις χιλιάδες δότες τα τελευταία δύο χρόνια, προσφέροντας μοσχεύματα σε δύο Ελληνες και έναν ξένο. Μάλιστα ο ίδιος γνωστοποίησε πως τον επόμενο μήνα θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία μια καινούργια τράπεζα εθελοντών δοτών από τον Σύλλογο Ελπίδα. Ελπίζουμε με συντονισμένες προσπάθειες και καλή ενημέρωση να αυξήσουμε τον αριθμό των Ελλήνων εθελοντών δοτών σε 80.000 – 100.000 μέσα στην επόμενη πενταετία, ώστε να μπορούν οι ασθενείς να βρουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα μόσχευμα, τόνισε.

ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΩΣ 25 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑ

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ενηλίκων στο Νοσοκομείο Αττικόν κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης τόνισε πως στα τρία χρόνια λειτουργίας της Μονάδας έχουν νοσηλευθεί αρκετοί ασθενείς από την Κρήτη που χρειάζονταν μεταμόσχευση και μάλιστα νέοι άνθρωποι ηλικίας από 25 ετών.

Ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη που υπάρχει σε Ελληνες ασθενείς για μεταμοσχεύσεις τονίζοντας ότι θα έπρεπε στην Ελλάδα να γίνονται περισσότερες μεταμοσχεύσεις από αυτές που γίνονται ήδη. Εάν δει κάποιος τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων σε διάφορες χώρες της Ε.Ε. ανά πληθυσμό και τα στοιχεία που καταγράφει κάθε χρόνο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για την Ελλάδα, η χώρα μας βρίσκεται κάτω από τη μέση της πυραμίδας. Αυτό οφείλεται στα λίγα κέντρα μεταμοσχεύσεων που υπάρχουν στην Ελλάδα και πρέπει να ενδυναμωθούν και στην έλλειψη ενημέρωσης του κόσμου. Εχουν γίνει κάποιες καμπάνιες ευαισθητοποίησης από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Δεν υπάρχει από τον κόσμο η διάθεση της προσφοράς. Επίσης δεν γνωρίζουν για τη μεταμόσχευση και κατά δεύτερον φοβούνται.

Ηράκλειο: Αποδοκιμασίες και ποτήρια με καφέδες στους πολιτικούς - Φωτό!

Κόκκινο πανί για τον κόσμο ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην κατάθεση στεφάνων....


Με γιουχαϊσματα αλλά και χτυπώντας τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, υποδέχτηκαν ομάδες πολιτών στο Ηράκλειο, τον Υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, τον βουλευτή της ΝΔ Μάξιμο Σενετάκη και εκπροσώπους των τοπικών φορέων, που βρέθηκαν εκεί για την τελετή της κατάθεσης στεφανιών.

Μάλιστα την ώρα που κατέθεταν στεφάνι οι κύριοι Κεγκέρογλου και Σενετάκης οι αποδοκιμασίες έγιναν πιο έντονες, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να εκσφενδονίσουν προς το μέρος τους και πλαστικά ποτήρια με καφέ...Ο χώρος γύρω από το Μνημείο έχει αποκλειστεί ενώ εκεί βρίσκονται και δεκάδες αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ισχυρών μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν τόσο στο Ηράκλειο όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, για να αποτραπούν "παρατράγουδα" στην διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής επετείου...

Το χιονοδρομικό Ανωγείων Κρήτης μετατρέπεται σε ορεινό καταφύγιο

Σε ορεινό καταφύγιο θα μετατραπεί το εγκαταλελειμμένο κτίσμα «χιονοδρομικού» στον δήμο Ανωγείων στην Κρήτη με σκοπό την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και την προώθηση του φυσιολατρικού τουρισμού και την προσέλκυση επισκεπτών.

Με απόφαση του ο Περιφερειάρχης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης ενέταξε το έργο που είχε υποβάλει ο Δήμος Ανωγείων «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ χιονοδρομικού και Μετατροπή του ΣΕ ΟΡΕΙΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ στο Δήμο ΑΝΩΓΕΙΩΝ» στον Άξονα Προτεραιότητας «07 – Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφ. Κρήτης» του Ε.Π. «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι συνολικού Προϋπολογισμού 738.481,00€.

Πηγή: prismanews.gr

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για να πάρετε το επίδομα θέρμανσης

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης και εμείς έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, για να μην ταλαιπωρείτε!

Το επίδομα θα χορηγείται στα φυσικά πρόσωπα  για τις αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης που πραγματοποιούν από 15 Οκτωβρίου μέχρι και την 30 Απριλίου κάθε έτους μετά από σχετική αίτηση που αρμοδίως υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου κάθε έτους. Η αίτηση θα υποβάλλεται μέσω εφαρμογής στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr, και θα ακολουθεί η ένταξή τους στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πρωτοσέλιδο στους New York Times οι ελληνικές αποζημιώσεις

Παγκόσμιο θέμα, μέσω της πρώτης σελίδας της κυριακάτικης έκδοσης της κορυφαίας  αμερικανικής εφημερίδας New York Times, έγιναν οι ελληνικές διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων για τις σφαγές αμάχων και τις καταστροφές που διέπραξαν στην Ελλάδα τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής αλλά και το αναγκαστικό δάνειο, το οποίο ουδέποτε επέστρεψαν.

«Όσο οι Γερμανοί πιέζουν με μέτρα λιτότητας, τόσο οι Έλληνες διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις», είναι ο τίτλος του εκτενούς ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Suzanne Daley και αποτυπώνει τη σημερινή διάσταση του θέματος, με αφορμή τα σκληρά οικονομικά μέτρα, που, πρωτοστατούντος του Βερολίνου, επιβάλει στον ελληνικό λαό  η Τρόικα των δανειστών. Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα:

«Ο κ. Συγγελάκης, ο οποίος ήταν 7 χρονών τότε (το 1943, όταν οι Γερμανοί εκτέλεσαν τον πατέρα του), εξακολουθεί να επιζητά αποκατάσταση. Και με την επιδίωξη αποζημιώσεων από τη Γερμανία εκφράζει ένα διογκούμενο κίνημα, το οποίο τροφοδοτείται όχι μόνο από τις ιστορικές αναφορές αλλά και από την βαθιά δυσαρέσκεια μεταξύ των συμπατριωτών του για τη σημερινή ισχύ της Γερμανίας να επιβάλλει λιτότητα στην δημοσιονομικά μειονεκτούσα ελληνική κυβέρνηση».

Σε άλλο σημείο, κάνοντας ειδική αναφορά στο Ολοκαύτωμα της Βιάννου με τους 401 νεκρούς το μαύρο Σεπτέμβρη του 1943, στις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι ναζί στο Δίστομο, αλλά και στην οικονομική αφαίμαξη που υπέστη η Ελλάδα, επισημαίνει: «Οι ειδικοί λένε ότι η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα ήταν βάναυση. Η Γερμανία προέβαινε σε επίταξη τροφίμων από την Ελλάδα ακόμη και όταν οι Έλληνες λιμοκτονούσαν. Μέχρι το τέλος του πολέμου, περίπου 300.000 πέθαναν από την πείνα». Ειδική αναφορά κάνει και στην δικαστική διεκδίκηση του Διστόμου και τον Γιάννη Σταμούλη, που κέρδισε δικαστική απόφαση, η οποία επιδίκασε τριάντα οκτώ εκατομμύρια δολάρια στα θύματα του Διστόμου.

Το ρεπορτάζ, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης, περιλαμβάνει δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, της δικηγόρου Χριστίνας Σταμούλη (που χειρίζεται την υπόθεση Διστόμου) και του Γιάννη Συγγελάκη, ο οποίος ήταν μικρό παιδί όταν οι Γερμανοί εκτέλεσαν τον πατέρα του στον Αμιρά της Βιάννου.

«Τότε μας εξόντωσαν με τα όπλα. Τώρα το κάνουν με τα οικονομικά μέτρα», είναι η φράση του τελευταίου και με αυτή ουσιαστικά κλείνει το ρεπορτάζ, που φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα των Νew YorkTimes.

Ανταπόκριση: Μαρία Ψαρά

00:42 Μετά τα Μεσάνυχτα: Σεισμός νότια της Κρήτης

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:42 στον υποθαλάσσιο χώρο του Λιβυκού πελάγους

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 75χλμ. νότια του Ηρακλείου Κρήτης, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ.

Ο σεισμός, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στον Σίβα του νομού Ηρακλείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...