Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Χανιά: Εκδήλωση για άρνηση παραχώρησης αεροδρομίου του Μάλεμε σε ιδιώτες

Την αντίθεση τους στην προοπτική παραχώρησης του αεροδρομίου του Μάλεμε, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σε ιδιώτες, εξέφρασαν σήμερα φορείς των Χανίων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Πλατανιά σε συγκέντρωση στο χώρο του ιστορικού αεροδρομίου.

Ήταν η πρώτη ανοικτή εκδήλωση διεκδίκησης του αεροδρομίου και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, «η επιλογή της σημερινής ημέρας για την εκδήλωση έγινε ώστε να ακουστεί ένα νέο όχι, αυτή την φορά κατά όσων θέλουν να παραχωρηθεί η έκταση του αεροδρομίου σε ιδιώτες».

Σύμφωνα με τον κ Μαλανδράκη ηδη οι τοπικοί φορείς και ο δήμος έχουν καταθέσει προτάσεις για ανάπτυξη του χώρου του ιστορικού αεροδρομίου, σύμφωνα με το Σχέδιο Χωροταξικής Ανάπτυξης της περιοχής, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση από το κεντρικό κράτος.Αντίθετα σύμφωνα με το ίδιο, για το χώρο του αεροδρομίου έχει επιδείξει ενδιαφέρον το ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη σε αυτή την προοπτική.

«Με την παρουσία μας υποστηρίζουμε το αίτημα, το αεροδρόμιο να μην περάσει στο σύστημα διαχείρισης του ΤΑΙΠΕΔ και να παραχωρηθεί για αξιοποίηση στην τοπική κοινωνία», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, που έδωσε το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Υπέρ της αξιοποίησης του χώρου από την τοπική κοινωνία τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Κισάμου - Σελίνου Αμφιλόχιος, ενώ δεκάδες φορείς με ανακοινώσεις τους ζητούν το ιστορικό αεροδρόμιο να μην «περάσει» σε ιδιώτες.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...